Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Juletradisjoner og julekos

God første juledag! Akkurat nå ligger jeg i senga og kjenner på at jeg er nødt å komme meg i treninga snart... For all julematen... Alt godteri.... Blir deilig å trene igjen.  I år hadde jeg det utrolig fint på julaften. Jeg har vært full av julestemning nesten hele desember, spesielt siden jeg var i Praha på juleshopping. Men så ble jeg syk forrige uke, og da dabba det litt. Takk og pris var det så koselig i går at jeg fikk julestemning til slutt allikevel. Siden det har skjedd så mye i familien vår de siste årene, har vi ingen faste tradisjoner lengre. Vi pleier å dra i kirka og spiser ribbe. I år ble det til at vi droppet Tre nøtter til Askepott for å dra ut i snøen med hestene. Jeg ridde litt på Stjarni, og så fikk jeg kjøre med Spangmin! Det var gøøøy! Har du noen gang sittet i en vogn etter en hest som løper? Trodde jeg skulle le meg ihjel. 

Etterpå var det bare å løpe i dusjen, og ordne oss før vi skulle i kirka. Det ble jeg, bestemor, tvillingene og Celine som dro i år. Kjempekoselig og fin gudstjeneste. Mamma var hjemme og lagde mat, og så var middagen klar når vi kom hjem. Etter det slappet vi av og så dro vi ned til mor og far og åpnet gaver. En tradisjon vi har, som jeg vet er litt feil, er at vi får julestrømpe natt til 1. juledag. Det er vel vanlig å få det til julaften? Vel, ikke her i huset... Men det er alltid så gøy å våkne til strømpe "dagen derpå", og nei; jeg blir aldri for stor for det!! 

Jeg har fått såå masse fine gaver og hatt det så fint sammen med familien min, og jula var absolutt vellykket i år også, selv om det alltid er trist at vi ikke er en "hel" familie lengre. Det er kanskje på julaften man merker det sterkest at foreldrene er skilt. 

Håper alle mine skjønne lesere har hatt en fin julefeiring, og at den blir fortsatt fin. God jul <3 

 • STEMNING I SENGA

  Hei! Nå ligger jeg i senga med Karinca! Vi ligger og hører på julemusikk, og ler smått for oss selv, når vi snakker om gårsdagen. Apropo gårsdagen...... Jeg og Karinca og Guro var for late for å dra på fors, så vi begynte å drikke i 12-tida og dro ikke ut på byen før i 1-halv 2 tida...

  Men nå skal vi spiseee frokost :):)

 • HJEMMELAGET MANDELSJOKOLADE

  Hei! Nå er det bare 3 korte dager igjen til jul, og julestresset har nok nådd frem til de fleste. I dag har jeg laget en hjemmelaget gave til bestemor. Jeg synes det er så vanskelig å finne gave til henne. Ikke for at hun ikke blir fornøyd med hva som helst, jeg kunne sikkert gitt henne en stein, og hun ville allikevel ment at hun fikk den fineste gaven. "Åh, enn at du fant denne kun til meg!!".... Jeg fikk heldigvis kjøpt gave til henne i Praha, men ville allikevel gi henne noe spesielt, som betyr noe. Så i dag har jeg brukt lang tid på å lage mandelsjokolade trukket i kanel! Ååhhh, det er så gooodt. 

  Alt du trenger for å lage disse mandelsjokoladene er:
  - Glass med lokk (fåes kjøpt på Clas Olson veldig billig, tror jeg betalte 20 kr for 2 stk)
  - En pose mandler
  - 3-4 plater lys kokesjokolade
  - Kanel  Og det eneste du trenger å gjøre, er å smelte sjokoladen til den er så smelta at det ikke er noen sjokoladebiter i, men allikevel hard nok til at det går an å forme med den. La sjokoladen kjøle seg litt ned, før du brer litt over hver enkelt mandel. Legg mandlene på et fat, og når du er ferdig å trekke over all sjokoladen over mandlene (det er dette som tar lang tid), kan du sette fatet i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Etter ca. 2 timer tar du ut fatet, fikser en skål med kanel, og tømmer litt og litt mandler oppi skålen. Rull rundt slik at alle sjokoladene får kanel over hele seg. Etterpå kan du plukke de ut og legge de i glassene!

  Vi blogges! ;*

   

 • FORKJØLA OG JULEBORD

  God morgen! 

  Jeg er skikkelig forkjøla og sitter nå i senga og snufser og nyser. Det gjør vondt å nyse og hoste, fordi det kjennes ut som en kråkebolle har satt seg fast i halsen, og hodet mitt kjennes ut som det skal eksplodere. På torsdag var jeg nødt å kjøpe en temperaturmåler etter jobb, og som jeg mistenkte, hadde jeg over 39 i feber.

  I går våget jeg meg ut på julebordet med jentene, siden det hadde vært planlagt siden Kristina var i Afrika. Jeg var flink da; mens de andre kjøpte seg drinker, kjøpte jeg fanta, og etterpå hos Ida på fors, var jeg klinkende edru. Ble hentet av søstera mi og dro hjem, noe jeg tror var veldig lurt. Tror ikke jeg ville vært så mye bedre hvis jeg hadde dratt på byen med de andre og fryst meg i hjel... 


  Fine jentene mine. Alle bildene er egentlig Ida og Kristina sine, siden jeg ikke tok noen selv.

  I dag har jeg egentlig lyst å ligge i senga hele dagen og se på serier og filmer og bli frisk, men jeg må faktisk en tur på senteret... Er jo bare fire dager til jul nå!!! Hvor ble det av alle dagene?? Tror ikke adventstida har gått så fort noen sinne før. 

 • STRESSDAGER

  Hei! Jeg har ikke fått blogget siden jeg kom hjem, siden alt har gått i ett! Det er faktisk først nå at jeg kan sette meg ned med en PC og skrive litt igjen. Vi kom hjem på fredag, og etter et huldrahei med fly som var forsinket fra Praha og en superekstremt stressa Hege, som fikk ombooka fly til en time senere med businessclass og spesialsendt baggasje fordi jeg var så sykt stressa, fikk jeg endelig tatt en taxi hjem til leiligheta, løpt gjennom dusjen og rota litt hjemme, før jeg dro og spilte biljard og fikk besøk, for så å dra på jobb tidlig dagen etterpå, og så rett i bursdag. Gikk på en smell, men kom meg helskinna hjem. Opp og på jobb på en søndag igjen etter det, og rett hjem til Saltstraumen for å feire 15-årsdagen til søstrene mine som er tvillinger. Spise kake og legge meg, før jeg måtte opp supertidlig fordi jeg skulle til legen, så rett til byen for å kjøpe de siste julegavene og fikse litt av hvert, og så til tannlegen. Så ble jeg henta av mamma og kom hjem. Måtte pakke inn noen gaver, kjøre på butikken og sende dem, kom hjem, spiste middag (måtte kjøpe sånn "ferdig på 5 minutter"-ting fra TORO for å rekke det) og dro ut på ridetur. Er superallergisk og ble dårlig. Gikk å lag meg klokken åtte og våknet klokken elleve.

  Nå sitter jeg bare her, for ENDELIG kan jeg lage meg frokost, drikke oboykakao og slappe HELT av. Jeg har nemlig fri i hele dag. Og først nå merker jeg at jeg er sjuk. Feber, hodepine, tett nese og en stygg hoste. Jaja, folkens! Det er jul i år også.

  Og ja. Brannbilen på det første bildet sto der på grunn av meg. (Så heit var jeg) 

 • LENGTER HJEM?

  Det var forferdelig å stå opp i dag. Vi slumra alt for lenge og rakk ikke frokost, siden vi begge skulle dusje og ordne oss. Da vi ble hentet av sjåføren vår på hotellet, reagerte han på koffertene våre. Jaja, den var tyngre nå ja! For jeg hadde nemlig 13 kilo mer enn da jeg dro, og en stygg overvekt. Og for ikke å snakke om håndbaggasjen min som veier rundt 9-10..... 

  Nå sitter vi på flyet på tur til Oslo. Alt har gått smertefritt til nå, men vi må jo lande i Oslo, og vi har klart å bestille forskjellige fly tilbake fra Oslo; med FEM MINUTTER mellomrom. Hvordan klarte vi det, og hvorfor går det to fly samtidig... Vi skal spørre om jeg kan bytte fly når vi kommer til Oslo, siden jeg må mellomlande i Trondheim, og kommer hjem alt-for-sent. Jeg gleder meg til å komme hjem, det skal bli så godt! Og så må jeg mentalt forberede meg på å jobbe igjen i morgen. Jeg gleder meg egentlig til å være på jobb igjen, fire dager uten jobb føles jo merkelig ut! 

  Men nå skal vi snart lande. Det verste er at jeg enda har over 4 timer med reise igjen... Jaja! Vi snakkes :) 
   

 • SLITNE JENTER MED TUNGE KOFFERTER

  Timeglasset har rent ut, og i morgen tidlig blir vi hentet opp av vår private sjåfør til flyplassen. Tro om han synes koffertene våre er en smuuule tyngre nå enn da vi kom! I dag har vi shoppet helt ekstremt mye, jeg begynner å få nerver for overvekt, og jeg sliter med å få pakket ned alt sammen. Jeg har gitt opp pakkinga for en liiiten stund. Kofferten gikk såvidt igjen, og handbaggasjen er stappa, og enda kan jeg ikke se gulvet på hotellrommet. FML. 

  Vi ble så sultne, at vi bestemte oss for å gå ut å skaffe oss mat. Det vi ikke tenkte på, var at klokka var over 12, og alt hadde stengt. Til slutt fant vi en nattbod med burgere, og det har aldri smakt så godt med tørr burger før, skal jeg bare fortelle!! 

  Eneste bildet vi fikk tatt sammen i julegaten i gamlebyen. I dag regnet det litt når vi gikk ned i gaten. Herregud for en dag vi har hatt i dag da. I morgest tok vi taxi til et shoppesenter som het Centrum Chodov (eller noe sånt) (aldri i verden om vi ville tatt en sånn trikketing, det hadde vært helt håpløst), og etter en del timer der, skulle vi prøve å finne en taxi hjem. Det endte med at vi tok med oss handlevogna og gikk LANGT (i sirkel, rundt senteret, fant vi ut til slutt). Og etter TO TIMER, fikk vi hjelp av en søt dame på et apotek som ringte etter en taxi for oss....

  (Vi gav vogna tilbake når vi visste hvor vi var.) 

  Når vi hadde vært på shopping på dette senteret, og endelig hadde fått oss en taxi hjem, dro vi rett ned på markedet, og på gatebutikkene som var der. Og på kvelden etter alt dette, dro vi på senteret vi var på i går igjen, på ENDA mer shopping. CASHCASH$$$$$$$

  Jaja. God jul! Jeg må pakke ferdig, og siden klokka er halv 2 nå, må vi faktisk legge oss. 

 • PRAGUE BY NIGHT

  Jaja, så var dag to over, og vi ligger igjen som slakt på senga, under dyna med godis og vann. Jeg er helt sår i beina etter å ha gått så mye. Og at vi har opplevd mye, ja?! Vi har vært øverst i klokketårnet. TV-tårnet fikk vi ikke besøkt i dag siden det var så langt unna der vi var, men vi var på slottet, og katedralen bak det, og vi var på TRE museum! Først et sex-maskin-museum, så et tortur-museum, og så et spøkelsesmuseum. Alle museumene var utrolig sære, spesielle og noe jeg aldri har vært borti før. Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om sex-maskinene, men er litt usikker om det passer seg på bloggen, egentlig. Selvom det bare er facinerende og rart.

  Torturmuseumet gav meg seriøst vondt i magen, det var så ekstremt. Spøkelsesmuseumet tok bare noen minutter å gå gjennom, men det var så skummelt. Vi turte nesten ikke gå inn gjennom inngangen, forbi den svartkledde utstillingsdukka i døra. Jeg var bokstavelig talt så redd at jeg hadde lyst å grine, legge meg ned i et hjørne og gi opp. Men marerittet om at vi skulle bli skremt, skjedde ikke, og ikke ble vi kidnappet og tatt til fange i en fangekjeller i Praha heller. Så det gikk fint! 

  En av vaktene på slottet. Han syntes vi var kule.   Sååe, ja eller nei til eget innlegg om sex-museumet?? 

 • SHOPPING OG VELSTAND

  Oooops, det ble noen timer lengre på shopping enn vi hadde trodd! Vi var på Paladium kjøpesenter i 10-tiden, så det vil si at vi har shoppet i 6 timer.... Gøy har vi hatt det, og armene verker, fordi vi har jo selvfølgelig ikke tatt med oss noen "poseholdere" på tur... I slutten skulle vi gå litt hver for oss, men gjett hvem som klarte å gå seg vill? Joda, jeg. Så jeg gikk opp og ned de 5-6 etasjene sikkert sju ganger før jeg fant frem... 

   Uansett, vi har det bare fint, og her er det bare velstand. Snart skal vi ut igjen, men vi må bare lade litt krefter først. Vi har masse på skjemaet enda; torturmuseum, sexmuseum, julemarked, hest og vogn, tur til slottet, charles bridge, TV-stasjonen som er skyhøy, og masse annet tull vi har tenkt å finne på. 

  Vi måtte ta en obligatorisk starbucks-pause, og det var så utrolig godt å sette seg etter flere timer på shopping!  Jaja.... Enda mer shopping i morgen! :) 

  Blogger mer i kveld, litt mer spennende bilder da, skal du se :) 

 • JUL I PRAHA

  Hei! Nå er første dag i Praha snart over. Da vi kom på flyplassen i dag tidlig, sto det en mann med et skilt hvor det sto "HEGE DAVIDSEN" på, som ventet på oss. Privat sjåfør til hotellet, akkurat som i filmer. Hotellet er fint. Veldig enkelt, rent og ordentlig. Badet er perfekt, noe vi er veldig fornøyde med. Store speil og stor, deilig dusj; det må til! 

  Uansett! Endelig er vi tilbake på hotellet, helt utslitte etter en lang dag med tonnevis av inntrykk og opplevelser. Praha er helt utrolig, og vi er i ekstase! Byen svikter ikke på noen punkter. Menneskene, stedet, bygningene, stemningen, alt er bare perfekt! Det ble ikke store shoppingen i dag, for det eneste vi kjøpte var et pizzastykke, starbucks og noen julekuler... Vi skal på shopping i morgen på kjøpesenter, og det gleder vi oss til. 

  Etter å ha sjekket ut et av verdens beste julemarkeder, dro vi faktisk på en klassisk konsert på det kjente "Rudolfinum", et stort konserthus bygd en gang på 1800-tallet. Det var utrolig vakker musikk, og mange kjente klassikere dukket opp. For en stund tilbake siden hørte jeg veldig mye på klassisk musikk, og det gjør jeg enda hvis jeg er i stemning for det. Det er så behagelig og fint å høre på! Uansett. De som hadde konserten, var utrolig flinke. De var så samspilte og spilte helt perfekt. Det var utrolig fint. Og ikke minst var det veldig gøy å få vært med på dette. Vi hadde kjøpt oss førsteklasses billetter og fikk en god spot nesten fremst.   // Rudolfinum, hvor vi var på konsert.

  I morgen har vi masse planer, så akkurat nå vil vi bare sove, for vi har nemlig ikke sovet særlig på veldig lenge... Gleder meg sånn til shopping, museum, skøytehall og julemarked i morgen! :) 

 • søndagseventyr

  Føler denne søndagen har gått sakere enn noen andre dager. Sikkert fordi jeg har hatt fri. Har hatt så mye tid til å gjøre så mye. Nå har jeg og Celine nettopp spist middag/kveldsmat. Det var utrolig godt! Før det gikk vi en tur til byen, bare for å få lufta oss litt. Vi tok med kameraet, og det resulterte jo med masse køddebilder foran juletreet! 

  Bokeh må jo til når det er julelys og gatelys overalt... :):)

  Nå er det natt her i gården! Begge skal opp råtidlig i morgen (ihvertfall jeg) 

 • DRIKKEPRESS

  I går var jeg hjemme fra jobb halv 12, og med tusen bilder av folk på fest, ble jeg og Caroline revet med og dro en tur ut på byen! Edru! Det var mindre folk enn til vanlig på Sku Bare, så vi dro ned til byen. Uansett, - drikkepresset dagens ungdom er utsatt for i dag, er faktisk helt ekstremt. Jeg kjenner det hver helg. Alle jeg kjenner drar ut på byen, og hver søndag våkner jeg til et hav av mystoryer og snapper på snapchat. Gjerne 6-7 meldinger på facebook fra gutter jeg aldri har møtt også.

  Egentlig elsker jeg å være ute på byen. Ikke det å drikke meg full, det er ikke så gøy, men jeg elsker stemningen. Jeg elsker å være med vennene mine, synge og ha det gøy, danse og sladre om alt i verden. Jeg elsker å pynte meg og sminke meg for anledninger, og jeg elsker å le av hvor tullete vennene mine er. Jeg elsker søndagens terapisamtaler, hvor vi summerer opp alt som skjedde, hvem som angrer på hva og hvem som var galest. Hvem som møtte hvem og hva alle sa. Alle bildene, alle filmene. Ung er vi bare én gang, så hvorfor ikke leve det ut til det fulleste? Bare synd jeg jobber så mye eller gjør så mye annet at jeg ikke får vært med, haha. 
  //Throwback fra Tyrkia i sommer.   Fra i går. Haha, jeg og Caroline fant igjen Sofie og Karinca der de hadde slått seg ned med piknik midt i glasshuset. 

  I morgen reiser jeg og Siri, og jeg har ikke helt planlagt så mye. Ikke så mye er på stell, kan man si. Det er så spontant, at jeg får litt smått panikk. Og i stedet for å pakke og gjøre ting jeg må gjøre før jeg reiser, vasket jeg hele leiligheta (utenom rommet mitt), vasket klær, lagde vafler til Celine kom hjem fra jobb og nå sitter jeg her med bloggen. Konfliktsky, jeg. Hjelp. Men nå SKAL jeg rydde rommet og få pakket ordentlig til i morgen. Jeg jobber jo dag, før jeg må rett hjem, dusje og komme meg til flyplassen. Tjøss! 

   

 • PAKKET OG KLAR?

  I dag har mamma vært innom med passet mitt, og jeg har pakket kofferten til vi skal reise. Men jeg er ganske frustrert, fordi jeg vet ikke hvordan man pakker "ingenting". Jeg pleier ALLTID å reise med overvekt, og nå er jeg nødt å ha kofferten nesten tom, siden vi skal på shoppetur. Det betyr at jeg bare kan ha med meg litt klær til de første par dagene. Jeg er helt frustrert, fordi jeg har så mye klær jeg vil ha med meg, sko, vesker og pynteting. Men jeg vet jo at jeg blir å kjøpe masse nytt og fint i Praha. 

  Jeg kan ikke huske sist jeg reiste med en koffert som veide mindre enn 17 kg, men denne gangen veier den ikke mer enn 5, det er jeg sikker på! 

 • on the road again

  Hei og god morgen! Jeg har tviholdt meg til senga i dag, men nå er det bare en time til jeg må gå til jobb, så det er vel like greit å stå opp og dusje nå. Siden det er midt i eksamenstidene nå, så er det så sykt mange jeg kjenner som har eksamen, og det er faktisk først nå jeg føler på det at det er rart å ikke gå skole. Selv om jeg er langt fra den eneste i vennegjengen som ikke har begynt på utdanning enda, og velger å jobbe enda et "friår", så har jeg allikevel litt lyst å begynne på universitetet. Ikke at jeg har bestemt meg for hva jeg vil enda. Jeg føler presset veldig nå, så jeg gleder meg til å starte på en utdanning til høsten. 

  Skulle så gjerne hatt fri nå til helga, meen dessverre jobber jeg igjen. Neste helg blir min 5. jobbhelg på rad. Heldigvis skal jeg ut på eventyr på mandag, og jeg kan ikke få nok av den tanken!! That's what keep me going i disse tøffe dager. 

   

 • WELCOME DECEMBER

  Hei! Nå har bloggen stått til pynt i en god stund, og jeg kjenner presset blir større for hver dag som går uten at jeg blogger. Folk bare venter på et "dødsbra" innlegg som virkelig imponerer i alle kanter. Og virkeligheten er at jeg bare serverer dere noe tull som dere ikke leser uansett. Jaja. Skrivesperra må gi seg nå, for nå er det snart jul og jeg KREVER julestemning i år. Det er bare noen stakkars jobbdager igjen til jeg reiser til Tsjekkia med ei venninne, og jeg har ikke pakket ut fra kofferten min siden sist jeg brukte den engang. Passet mitt ligger hjemme hos mamma, sammen med noen andre greier jeg virkelig burde ha med... Jaja. Den tid, den sorg? 

  Jeg aner ikke hva jeg skal "bryte isen" med denne gangen, fordi jeg har faktisk ikke så mye spennende å blogge om. Jeg har gjort mye, men tar jo aldri bilder, siden kameraet mitt er ødelagt, og det er jo litt flaut å blogge med iphonebilder. Men dere? God 3. desember. I dag skal dronning fjellrose våkne og sånt. Jeg får ikke sett det siden jeg jobber kveld, men det går fint. 
  ♥ Haha. Akkurat disse bildene postet jeg når det nærmet seg jul i fjor på bloggen. Jaja. I morgen lover jeg å ta bilder til bloggen. Skal gjøres skikkelig fra nå av! Jeg lover. 
 • hits