Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

HØSTSTEMNING OG MILITÆRET

Akkurat nå sitter jeg i senga med en utrolig fæl allergi (blind på venstre øye og får ikke puste med nesa) - etter en fantastisk ridetur med Celine og hestene. Forrige helg ridde jeg med Ingrid, og det var en av de beste turene jeg har hatt på hesteryggen. Det deiligste som finnes, må være å ri på tur i skogen om høsten. Jeg husker at hestedillan alltid kom på høsten da jeg var mindre. Nydelig i skogen på denne tiden av året. Veldig magisk, egentlig. 

Livet mitt er idyllisk på slike dager. Allergien kan jeg leve med når jeg opplever dette!

Når det er slikt høstvær, er det ingenting som er bedre enn å sitte i stua med ei god bok og kakao: nettopp det jeg skal gjøre nå når jeg er ferdig å skrive dette innlegget. Allergien roer seg ned mer og mer, så nå har jeg fått tilbake synet, hvertfall. Deilig. 

Ellers - var det noe jeg egentlig skulle fortelle! For i natt fant jeg et brev jeg hadde fått i posten: innkalling til førstegangstjenesten! Celine og jeg satt oppe i ett-tida og jeg begynte å hoppe og skjelve når jeg så konvolutten. Det hadde ikke gått opp for meg før jeg fikk det, at jeg kanskje skal i militæret. Om to uker skal jeg på en camp i Oslo - og der får jeg se om jeg blir noe motivert for å tjenestegjøre for landet og slikt. I dagens AN kunne dere lese om ei jente som er Bodø's eneste Crew Chief: og det er det jeg har tenkt å være i førstegangstjeneste. Det blir riktig nok ikke Crew Chief, men CC-assistant! Planen er å tjenestegjøre i Bodø i så fall. (En CC er, for de som ikke vet det, de som klargjør F-16 for takeoff og landing,- kort sagt) Hvis jeg velger å IKKE dra inn, er det meningen jeg skal studere norsk litteratur (årsstudium) for så å utdanne meg som ungdomsskolelærer. ELLER politihøgskolen. ELLER befalsskolen til høsten i stedet for å ta førstegangstjeneste først. Så for å si det mildt, er ingenting bestemt heelt enda. Jeg kan fremdeles ombestemme meg. Jeg har enda tre måneder på å ta en endelig avgjørelse.

7. januar skal jeg møte på Madla - nøyaktig én måned før bursdagen min
(siden rekrutten varer i to måneder får jeg ikke feiret 20årsdagen min i det hele tatt om jeg velger å dra..) 

 

 • NEWS

  Latterlig mye har skjedd siden sist, og jeg har ikke sjans til å ta igjen alt! Bloggen har gått i grusen og jeg har ikke tatt meg tiden til å bry meg. Dagene mine er uendelig lange og jeg har så mye jeg heller vil bruke den lille tida jeg har til overs på. Snakk om å leve et puslespill, altså!! Jeg kan egentlig oppsummere at jeg har det veldig bra for tiden, og ja, det føles som alt går min vei akkurat nå - og jeg tenkte å skrive litt om en av de mange grunnene til det nå! 

  For de som har lest bloggen min en stund, eller eventuelt kjenner meg, så er det kjent at jeg var deltaker på Forsvarets Jentecamp 2013, noe som var en utrolig kul opplevelse, og jeg satte virkelig pris på alt jeg lærte og fikk ut av det! Jeg fikk en smakebit på hvordan det er å være en leder; og jeg forsto at jeg kan hvis jeg vil. Jeg kan være en god leder. Nå har jeg fått et nytt tilbud fra forsvaret: jeg skal nemlig delta på Forsvarets pilotcamp for jenter! Det er en camp i Elverum hvor vi får smake på livet som pilot! De som kjenner meg, vet at jeg LENGE har DRØMT om å bli pilot - og de vet også at jeg ville gjort hva som helst for å ha en slik sjanse. At jeg er en av få som får delta på campen, gjør meg stolt og veldig, veldig glad! Mange hadde søkt, og ikke alle fikk plass. At jeg fikk plass er utrolig kult, og det betyr at om to uker skal jeg fly helikopter, seilfly og SAAB Safari (skoleflyet til pilotskolen!!!!!) - det ER for godt til å være sant!

  Her er programmet for helgen: 

  Fredag

  Ettermiddag/kveld:    Oppmøte, registrering, innkvartering og informasjon

  Lørdag

  0800 Frokost

  0900 Briefing (velkommen, orientering om camp, brief om flyging)

  1000 Flyging/ Seilfly, Helikopter, SAAB Safari

  1300 Lunsj

  1400 Flyging/ Seilfly, Helikopter, SAAB Safari

  1800 Middag

  1900 Kveldsaktivitet/ orienteringer/ sosialt

   

  Søndag

  0800 Frokost

  0900 Brief

  1000 Flyging

  1300 Lunsj

  1400 Orienteringer/ flyging

   

  1500 Avslutning  /flyshowet i bodø 2012

  Jeg er skikkelig gira, - se for deg at du plutselig har fått en gratisbillett til din største drøm som forsåvidt var helt fjern og så alt for langt unna... Det er nettopp det jeg opplever: drømmen jeg på mange måter bare måtte le bort, tulle om og glemme til slutt, ble plutselig veldig virkelig! Jeg vil forsåvidt bare si -IN YOUR FACE- til alle som sa at jeg måtte slutte å ha så store drømmer. Til alle som sa at jeg ikke hadde sjans. Til alle som sa at det ikke ville skje. Jeg gir meg ikke før jeg har kommet så langt som overhode mulig!

   
 • hits