Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

R A I N B O W


//Utsikta fra kjøkkenet i dag.

 • LIVET ER IKKE ALLTID RETTFERDIG

  Da det ble kjent at jeg skulle bli tante, satt jeg som en oppskrudd smiledukke i klasserommet. Jeg var utrolig stolt og veldig, veldig glad. Jeg husker dagen da den gode, flinke og herlige broren min ringte meg opp midt i timen, som om det var i går. Lite kunne få meg sint den dagen. Jeg hadde alltid trodd at jeg skulle være den første til å få barn av oss søskenene, siden han var så treig. Haha. Jeg gledet meg så veldig, og så frem til at jeg skulle dra å besøke dem hver helg i Trondheim siden jeg skulle i militæret på Ørlandet (2 t. unna Trondheim), og være tidenes supertante. 

  Men, livet er altså ikke alltid like rettferdig, og ikke alle er like heldige. Noen ganger tar vi ting for gitt. Vi tar livet for gitt. At alt skal gå bra, er ikke alltid en selvfølge. Noen må være de som må kjenne på den uutholdelige smerten av å miste noen. Mattis Henrik får aldri vært her sammen med oss, og det er trist fordi Liv Maja og Børge er de beste foreldrene jeg kan tenke meg. De er så flinke og snille, og storebror som alltid har tatt vare på meg, er den jeg alltid har sett opp til, spesielt da jeg ikke hadde noen far å se opp til. Jeg unner dem alt godt i verden, og de er de sterkeste jeg kjenner. 

  Det fine er at - slik de selv sier - de er foreldre. Jeg er tante. Mamma er bestemor. Mor er oldemor. Vi har alle en rolle å spille for Mattis, som fortsatt er der. Han finnes, han er virkelig. Hvem vet hva som skjer før eller etter døden, og hvem vet om det er bedre det enn å være her. Det vi vet, er at han er like mye elsket, enten han er her blant oss fysisk, eller i tankene. 

  Jeg er ei stolt tante, for en prins jeg dessverre aldri får lært å spille fotball
  (tror ikke han går glipp av noe der, altså).

  (bilde hentet fra google)

  //I går var det to måneder siden Mattis Henrik ble født. ♥♥

 • M O R N I N G K I S S

  Hei! I morgest var jeg oppe halv 9, og dro for å gi Stjarni et god morgen-kyss. Siden jeg ikke har hentet medisinen enda har jeg ikke fått tatt noe, men av og til er det en sjanse man må ta! Jeg har ikke sett Stjarni i gjerdet (haha, tvillingene har alltid tatt han ut før jeg kommer eller er der mye senere enn meg), så i dag ville jeg være først. Det var utrolig godt å bare gå inn i gjerdet og stå å se på hestene. Jeg hadde med kameraet, så tok massevis av bilder. En stund etterpå kom Martine. Stjarni begynte å løpe med en gang han så grima, - han ville bare stå ute å kose seg med de andre hestene, han. 

  I bakgrunnen her ser dere Børvasstindan! Det er en rekke med tinder: fra venstre er det Søndre Åselitind/Djeveltanna, Store Åselitind, og så kan jeg ikke navnet på de i mellom, men så er det Børtind, så kommer Breitind, så er det Rundtind og Rundhumpen - og så kommer Per Karlsa som vi akkurat ikke ser på bildet. 


  Kjole fra Cubus, rødt skinnbelte fra Paris, solbriller fra Søstrene Grene, hvite tøysko fra Morris 


  Stjarni så superliten ut her. Jeg synes han er så stor, jeg. Haha. 

  Flisa og Lincon er to fallabellaponnier (ca. 50 cm høye? de ser ut som små hunder), som står som selskapshester frem til høsten. 


  Det fine dyret mitt ♥

  Skal på flyplassen nå straks siden onkel, tante og Brage (søskenbarn) drar hjem til Oslo, og så skal jeg på jobb senere i dag. 

 • STJARNI PÅ HJEMMEBANE

  I dag våknet jeg av at Martine (x2) sto utenfor med Stjarni og Ørn og at jeg måtte komme ut å ri! Woohoo, hva er vel bedre å våkne til??? Nå har jeg nettopp kommet ut av dusjen. Skal snart til legen, og så er det rett på jobb! Kom forresten på enda en grunn til at Stjarni passer til å hete "kjendis", siden han har vært her noen dager nå og jeg kan vedde på at vi fire til sammen har tatt oppimot tusen bilder av han allerede.   Jeg hadde akkurat stått opp.... I don't even care.... Stjarni er fin som alltid. Han er en utrolig pen islandshest, også! 

 • WILD ANIMALS IN MUD

  Ah hallo! 

  I går kveld/natt kom Martine på besøk! Hun er så skjønn, og jeg har savnet henne så mye mens hun har vært i USA på utveksling. Da vi sto opp dro vi bort til Stjarni og Ørn. Vi har strammet inn hodelaget et hakk, så nå biter han ikke bittet, og han stopper med en gang jeg ber han om det. Det var nemlig ikke bare-bare i går. Det er veldig mye man må sette seg inn i når man er hesteeier, og jeg merker det veldig godt etter dag 2! Det er veldig gøy og lærerikt synes jeg. Det er en veldig fin erfaring og jeg lærer noe nytt hele tiden. Visste dere forresten at Stjarni er islandsk (han er islandshest) og betyr "kjendis"? Jeg fant ut at det passer meg bra å ha en hest som heter kjendis, jeg som elsker kjendiser (haha, ref. VG-lista og mitt store ønske om å bli kjent) 

  Det begynner å gå opp for meg nå først at Stjarni faktisk er vår. Han er der, og jeg kan bestemme over han. Jeg våknet og tenkte "Jeg kan gå til hesten min når jeg vil" - og akkurat det er en veldig ubeskrivelig følelse. Skulle egentlig til legen i dag fordi jeg har ganske hissige utslett, men dro ikke på grunn av at jeg hadde besøk. Jeg skal til akutt-time i morgen, og da får jeg masse medisiner som gjør allergien veldig mye lettere å leve med. 

  Siden det var så uutholdelig varmt i dag, bestemte vi oss for å dra å bade i Børelva etter at vi hadde vært med hestene. Tvillingene og Martine (ikke Martine jeg hadde besøk av (jeg vet, jeg har alt for mange Martineer i livet mitt)) dro for å bade med hestene, men ikke der vi var. Vannet var ikke så verst - og det var ikke gjørma heller! 

   

  Gjørmebad anbefales: tidenes scrub for huden! Myk som ei barnerumpe etterpå, haha!

  Nå skal jeg og Celine på ridetur!!! laterssss

 • HESTEEIER

  NB! LANGT INNLEGG...

   Vi har nemlig fått Stjarni hjem i dag! Og ja- han er vår til odel og eie. Vi overtok han fra ei hyggelig og snill dame i Trondheim for en uke siden. Stjarni er en islandsvallak på 18 år. En ekstremt SPREK 18åring. Han elsker å løpe og bruke den sterke kroppen sin! Jeg falt av han allerede første gang jeg ridde han. Vi var på banen og jeg kom borti og skjenkla litt for mye (noe han tar veeeldig lett), og han begynte å galloppere inne på den lille bana. Jeg lot meg selv gli av fordi jeg red barbak, så svingene var veldig vanskelige! Men det gikk helt fint. Slo hodet litt, men siden jeg hadde på hjelm gikk det bra. Ingen skade skjedd! Stjarni er allikevel en utrolig snill og flott hest som er rolig og høflig (hehe), og som er veldig glad i oppmerksomhet og kos. Han er en skikkelig kosepus!! Liker slike kosegutter jeg. 

  Vi kjørte til Fauske i dag der vi skulle møte transporten han kom med. Vi brukte Guttorm Hestetransport, og Osvald Guttorm er en kjempeflink og snill mann som jeg er veldig glad vi valgte, og jeg anbefaler han på det sterkeste om du har tenkt å frakte hesten din gjennom Norge. Han hjalp oss også med å få Stjarni over på vår henger, som tok hvertfall et kvarter med steiling. Han ville så absolutt ikke! Men så snart vi var hjemme på gård og Stjarni fikk møte sine nye hestevenner (Ørn, og de to fallabellahestene på max. 50 cm i mankehøyde) - ble han i godt humør og det virket som han trivdes med det samme. Han og Ørn kom veldig godt overens, og det er vi veldig glade for. Om en ukes tid får vi enda en (han skal vi ha på fôr et år); Juvin, en nordlandsvallak! Mer om han får komme når den tid kommer! 


  Har nok aldri vært så spent som jeg var her. Gråt så sykt mye at jeg så ikke hva jeg tok bilde av engang. 

  Da Guttorm møtte oss på Fauske, begynte jeg å gråte. Jeg ble utrolig følsom: det er jo trossalt dette jeg har ventet på i 10-12 år nå. Jeg og venninner pleide å leke at vi hadde hester allerede i barnehagen, og drømmen svek aldri. På grunn av flere årsaker kunne vi aldri ha hest da jeg ønsket det som mest. Den viktigste grunnen var kanskje at jeg fikk konstatert hyperallergi mot hest. Jeg reagerte altså så kraftig at jeg en gang var blind i en uke uten å engang ta borti hesten (sto ca. 10 meter unna). Men det har jeg vokst av meg voldsomt de 10 årene som har gått, og med medisinene jeg har fått fra leger har det gått ganske bra når jeg har ridd. Det kjipe er at jeg oppdaget at problemet med pusten og blodsprengte øyne var nesten borte med medisinene mine, men jeg får voldsomme utslett. I dag hadde jeg blemmer på hele kroppen- men det gikk bort av seg selv etter et par timer. 

  Tror Stjarni var ekstremt sliten på slutten i dag. Tvillingene var så ivrige at den stakkars hesten fikk bare slappet av en times tid før de striglet hesten og satte seg på ryggen, så alt han ville var å dra tilbake i gjerdet og spise etter den siste riderunden. De har forsåvidt ikke kommet hjem enda heller. Håper de satte Stjarni i gjerdet da jeg og Celine dro, han var temmelig utolmodig da! 


  Tok sin tid, men det gikk til slutt! Osvald var veldig flink - og helt plutselig gikk han rett inn på hengeren. 


  Fineste gutten ♥♥


  Synes han er verdens fineste hest, jeg. Skal prøve å ikke være så klissete, men: jeg elsker han, jeg!! (KLIIIISS)

  ♥♥ Nå skal jeg sove. Var så trist nå i kveld fordi jeg reagerte veldig kraftig da jeg kom hjem, med blodsprengte øyne og masse utslett. Gleder meg til å få ny medisin (er nemlig fri). Var forresten en tur på et sted (husker ikke hva det het) og "badet" (rettere sagt: så på at de andre badet) med Siri, Julie og Mads. Erlend og Hans-Martin var også der, men de var vel like feige som meg. 

 • summerfeeling

  Hei og god kveld! I går var helt fantastisk!! Var jo på VG-lista her i Bodø sammen med Cecilie, Guro, Caroline, Ann-Rikke, Siri og så videre. Jeg er fremdeles overrasket over at jeg fikk samlet alle på samme sted i den klynga der vi sto. Men kan vel takke den oransje pengeboka mi for det (haha, internt). Jeg jobber forresten på Rica Hotel, og siden ALLE fra VG-lista bodde på vårt hotell, var jeg helt starstruck hele dagen. Møtte Jan Fredrik Karlsen, Lido Lido, Eva & the heartmaker, Robin og Bugge, Ask Embla og så alle de andre. Problemet mitt var at jeg visste at alle var kjendiser (lett å se med båndene de gikk med), men jeg klarte ikke å identifisere dem, siden jeg ikke til vanlig bryr meg så mye... Jeg, Celine og Iselin ble tatt bilde av to VG-reportere, så nå satser vi på kjendislivet, skjønner dere. 

  '

  I går fikk jeg en bok av en av gjestene på hotellet!! Så hyggelig. Problemet der er jo bare at den er på tysk... Tror jeg holder meg til boka jeg leser for øyeblikket, som også er en av de beste bøkene jeg har lest (Alene sammen). Men om noen vil oversette denne til meg, så go ahead! (Om så bare tittelen?) 

  I dag dro jeg til byen med fine søstra mi. ♥♥ ikke så mye å si om det, egentlig, for jeg fikk vært en halvtime i byen før jeg måtte på jobb... Så jeg rakk bare å kjøpe et par sko. Det var så deilig at det var fint vær i dag (også, vel og merke), gjør utrolig mye med humøret. 

   

 • ARIEL PÅ EVENTYR

  Bør egentlig ha sovnet for en time siden (da jeg kom hjem) - men neida, her sitter jeg. Ariel hadde funnet ut at å gjemme seg på rommet mitt er det lureste hvis hun ønsker å komme seg bort fra de plagsomme tvillingene, så hun hadde tatt seg til rette øverst på klesskapet mitt, helt bakerst. Måtte stå på en stol for å få tak i henne, og enda da var det vanskelig! Måtte ta tak i henne, og hun satte klørne fast i pleddet og skjerfene dere ser på bildene, og mjauet klagende... Hun var ikke så fornøyd da jeg vant den kampen. Men! Det var bedre at hun gjemte seg oppå der, enn som den gangen da hun hadde gjemt seg under badekaret sent på kvelden og jeg måtte (helt seriøst) skru sammen badekaret for å få henne ut derfra. Rakkerungen!! 

  Nå MÅ jeg legge meg. Skal på jobb TIDLIG (!!) i morgen. PS. På onsdag er det VG-lista, og jeg skal - til tross for at jeg er ferdig på jobb en halvtime før den begynner. Kommer til å se ut som om jeg nettopp har stått på hodet i vaskebøtta (åveeeent). Nei, nå er det nok snikksnakk. - God natt allihopa! :)  

   

 • HERE WE GO AGAIN

  Tenk at det er to år siden ting ble snudd på hodet! Trygge, gode Norge var plutselig ikke så trygt lengre. Da jeg hørte om bomben, var jeg helt sikker på at nå, nå brøt det ut til krig. Så, da jeg hørte om utøya, ble jeg livredd. Da jeg hørte at Henrik og Espen ikke overlevde, fikk jeg sjokk! Det er helt uforståelig. Og tenk at det er to år siden i dag. Mine tanker er hos familie og de nærmeste til alle omkomne, til alle overlevende - og ikke minst til muslimer som i begynnelsen fikk skylden for noe som var gjort av en helt "vanlig" nordmann. 

  Jeg var helt sikker på at jeg skulle jobbe fra 10 i morgest, men fikk meg en fin overraskelse da jeg fant ut at jeg ikke begynte før 18 allikevel. Så jeg har brukt god tid på å slappe av i dag. Lese litt, høre på musikk. Det beste var at tvillingene lagde verdens beste milkshake til meg. Jada, god og feit skal jeg være på jobb også. Den smakte så innmari godt (men jeg tror det er fordi jeg ikke har smakt sjokolademelk/milkshake/oboy på flere måneder). (Nå tulla jeg, drakk milkshake i forrige uke på JAVA) 

  <3 

 • EN TANKE ELLER TO

  Dagens innkjøp: tusenvis av BHer, en bok: Alene Sammen (org. Cutting For Stone) by Abraham Verghese, busskort, mat, og eventuelt andre småting jeg ikke kommer på i farta. 

  Har fått meg en ny hobby. Netflix. LOST helt forfra. Har lite motivasjon for tiden, kunne virkelig trengt noe nå. Trenger motivasjon til å trene, jobbe og alt annet som tar krefter, egentlig. 8 dager. 8 dager til himmel og jord og vann og hav og sjø og land og fjell og stein og alt beveger på seg. 8 dager. Jeg har litt blandede følelser ang. dette, men jeg gleder meg. I dag er det nøyaktig 20 uker til jeg har bursdag (tror jeg). Det vil da si at det er rundt 15 uker til jeg skal i militæret. 15 uker er kanskje litt over 100 dager. 100 dager igjen. Gruer jeg meg, eller gleder jeg meg? Blandede følelser der også. Jeg vet jo ikke hva jeg vil engang. Jeg står så fritt til å gjøre hva jeg vil, at jeg får sammenbrudd snart. Alt for mange valg. Valg. Jeg er over 18. Vi skal velge snart. Velge parti. Hvilket parti? Hvor mye vet jeg om partiene? Nesten ingenting. Hvorfor leser jeg ikke mer om det? Fordi jeg bruker unnskyldninger om at jeg ikke har tid. Men hva er vel tid da. Tiden går så fort. For en måned siden ville jeg ikke trodd vi skulle drive med dyr igjen. For to måneder siden så jeg ikke for meg hvordan det skulle bli uten vennene mine rundt meg hver dag. For tre måneder siden ville jeg flytte til en annen by. Nå vil jeg bare være i Bodø. Gode Bodø. Men jeg vil reise. Overalt. Reise til Kina, India, USA, Egypt, Australia, og alle andre land jeg ikke har vært i. Gjerne de jeg har vært i også. Men først skal jeg sove, for det går litt rundt for meg nå. 

  PS: Jeg skal slutte å blogge "snart"

 • BLOND IGJEN  Hva jeg gjør på natta? Farger håret! Hehe, søstra mi hettestripet håret mitt. Jeg skjønner ikke at noen synes det er vondt, jeg synes det er godt jeg. Det er som om noen pjusker i håret, egentlig. Ser egentlig helt sjukt stygg ut i dag, sovna med sminken på fordi jeg var så trøtt etter å ha farget håret midt på natta. Jeg må kjøpe lillashampoo for å få en kaldere farge på de blonde stripene, for jeg synes de ser litt grønn-gule ut. Skal på jobb nå. Har kveldsvakta og da møter jeg ikke folk, så jeg bryr meg ikke hvordan jeg ser ut i dag.

 • TIVOLI OG NY BOK

  God morgen! 

  I dag har jeg endelig en fridag. Jeg har i "morgentimene" lest ferdig Hamlet, som tok meg evigheter fordi jeg har hatt så lite tid og den er så krevende! I begynnelsen hadde jeg lydbok i tillegg, haha. Har ønsket å lese Hamlet siden 10. klasse, tror jeg, men etter den tid sluttet jeg litt etter litt med interessen for å lese. Det tok så mye tid! Husker før i tiden, da jeg gikk i bokklubb og leste alle bøkene jeg fikk. Haha, tidenes lesehest som barn. Jeg husker jeg og ei venninne, Caroline, pleide å ligge side om side, uten å si noe, bare lese masse bøker. 

  Ja... Jo... Sånn 1/5 av gangene jeg trykker på mobilen, fungerer den. Forresten, er det bare jeg som får med meg at det er insane mange cruisebåter som legger til havn i Bodø for tida? Jeg fikk ikke sett den der "verdens største" eller noen av de andre, men så en i går!

  Nå skal vi på tivoli, må bare vekke de andre først. Lurer bare på hvordan åpningstidene er, for det har jeg ikke sjekket ut enda. 

  G-Force og spykoppen! Gleder oss, spesielt siden jeg og Guro er tidenes tivoliløver

   

 • SÅ SÅNN GÅR DET

  Hei dere! Den siste uka har vært helt ekstrem. Jeg og Guro har levd på natta og jobbet hele dagen. Og sovet minimalt. Vi har vært igjennom så mye den uka som gikk, at det er utrolig at vi fortsatt lever, vil jeg si. Sånn går det når VI bor sammen. Blir spennende når vi reiser til Tyrkia i høst. 

  Jeg er egentlig så sliten nå at jeg klarer ikke gjøre noen verdens ting. Er hjemme en snartur i dag, måtte hente ting og sånt. Og så har jeg vært hos Martine, den utrolig snille og vakre venninna til tvillingene. Hun er så søt. Jeg var der for å ri Ørn, hesten hun har fått på fôr, og som også kommer til å være hestekameraten til hesten(e) vi får på fôr. Jeg er jo egentlig veldig allergisk og har før vært døden nær (på ekte) på grunn av det; men etter 10 år med medisiner, reagerer jeg nesten ingenting lengre. Har vel ikke egentlig brukt medisinen så lenge, men men. Reagerte ikke i det hele tatt i dag, og det var fantastisk.

  Ellers, nå er jeg snart på tur ut døra igjen. Kveldsvakt i kveld på jobb, og så får vi se hva som skjer senere. Ciao!

 • RISE AND SHINE, BITCH

  Hahah ler meg ihjel av tidenes typooo 

  Hei! I dag er det sol og varmt ute, og da må jeg selvfølgelig jobbe. Jobber hele uka, men jobber bare tre timer hver gang, så det skal jeg overleve. Jeg skal på visning på en hybelleilighet senere i dag, gleder meg! Skal forresten bo på Grønnåsen med Guro de neste dagene - blir godt å komme seg bort fra Saltstraumen for en stund. Håper jeg får leiligheten også, da blir jeg en lykkelig unge. Den ligger midt i byen, så jeg har gåavstand til jobb. NO MORE BUS.

  Det er egentlig ingenting å blogge om, så jeg tror jeg bare tar en pause fra bloggen en stund. Virker kanskje som jeg allerede har gjort det, siden jeg aldri blogger, og det kan man vel si jeg har, også. Med mindre dere ønsker å se hva jeg gjør så...

  Jeg har snapchat også. Men - haha - jeg bruker så og si aldri telefonen, bortsett fra når jeg ligger hjemme i senga (når jeg har minst bruk for den) 

   
 • hits