Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Med jagerfly i sikte


Illustrasjonsfoto her.

Se for deg et gresstak, hvor du sitter og ser utover, mot blått hav, og høye, majestetiske fjell langt, langt borte. Blå himmel og ei steikende varm sol. Du sitter der i gresset og ser ned på veien, og der kommer F-16 på rekke og rad, klare for å ta av. Gjett om dagen min har vært fin, eller?!

Vi skulle egentlig vaske fly i dag, men på grunn av masse forskjellig, endte hele arbeidsdagen min med å taue fly fra a til b og litt hit og dit. Det er aaalt for varmt å sitte inne i cockpit på F-16 når sola steiker i ansiktet og du kjenner det blir dårligere og dårligere luft inne i det lille rommet, men gøy er det allikevel. 

Jeg og Julie gikk en tur på keiservarden på fredag, forresten! Det er jo bare helt perfekt når det er så fint vær. Keiservarden er en liten topp som ikke tar lange tida å gå opp, og allikevel har en superfin utsikt. Veldig grei "etter-jobb-tur". Hm. Hadde det ikke vært for at jeg har ødelagt foten min, så skulle jeg gått en tur i dag! 

 • kos på kjerringøy

  <3 lenge leve nordnorge og lange sommernetter

 • "Du kaster som en jente"

  Det er noe negativt med den setningen. Når noen sier du kaster som en jente, løper som en jente, eller gjør noe som helst "som en jente", så er det ofte satt i en negativ sammenheng. Du er dårlig å kaste, er for svak og ikke flink nok. Hvorfor skal vi finne oss i det? Hvorfor skal det være slik at det er en dårlig ting å kaste som en jente? Å være jente er en fin ting, jeg elsker å være jente! Se videoen under, og den vil overraske deg! :) 

  Denne videoen bør få deg til å tenke litt. 

 • BACK TO THE 1920'S

  "SO WE BEAT ON, BOATS AGAINST THE CURRENT, BORNE BACK CEASELESSLY INTO THE PAST" - THE GREAT GATSBY

  - The Great Gatsby

  For et fors, for en fest, for et nach! For en kveld!! Lørdag feiret to av mine beste venner 20årsdagen sin, og i den anledning fyra de på med Gatsby-fest! Det var så koselig og gøy. Slike kvelder minnes man gjerne! Akkurat nå ligger jeg i senga på et hotell i Trondheim. Jeg og Cecilie er slitne, for det har vært en dag med masse spenning! Så vi er faktisk så trøtte at vi har lagt oss :) 

   

 • OPPSKRIFT: SUKSESSTERTE

  Heisann! Nå har jeg perm og skal til Trondheim med Cecilie på mandag. Men før det, skal jeg i bursdag i morgen. Det er Gatsby-stil over det, og siden det er feiringen av bursdagen til Kristina og Karinca, to av mine beste venner, så har jeg bakt kake! Jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Suksessterte er en fin kake, og ikke minst sinnssykt god! Passer veldig godt til fine anledninger. 


  Jeg synes denne hadde vært finere uten så veldig mye pynt, men det får gå! :)

  Vi deler oppskrifta i to deler; bunn og eggekrem 

  HER ER ALT DU TRENGER: 
  5 egg
  250 gr. mandler
  250 gr. melis
  1 ts bakepulver
  150 gr. sukker
  1 dl fløte
  150 gr . mykt smør
  1 ss vaniljesukker

  SLIK GJØR DU: 

  Vi begynner med bunnen. Vi skal lage to stykker.

  1. Først deler du ut eggene i fem eggehviter og legger eggeplommene i en egen skål. Så piskes eggehvitene til det blir stivt. 

  2. Så skal du male mandlene til de blir helt knuste.

  3. Pisk sammen mandlene, melis, bakepulver og eggehvitene sammen. Deretter fordeler du røren i to like store RUNDE former (22 cm diameter). Settes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter (til bunnene har fått litt brunfarge og har hevet seg litt). 

  4. Skjær rundt kantene og ta av forma. Bruk en stekespade for å hjelpe til med å dra av kakene fra bunnplata. Avkjøl bunnene på rist. Vær forsiktig når du gjør dette, bunnene er veldig sprø! 

  Mens kakene står i ovnen, begynner vi på eggekremen.

  1. Pisk eggeplommene, sukker, fløte og vaniljesukker sammen i en kasserolle. Sett på stekeplaten og vent til røren koker opp. Husk å blande mens du koker dette, det må IKKE brenne fast i bunn. Når blandingen blir tykk, tar du den av og lar den avkjøle litt. Det er viktig å ta den av på riktig tidspunkt slik at den ikke blir overkokt, eller for lite. Pass også på å ikke få vann oppi blandingen. 

  2. Legg smøret oppi og bland det sammen (ikke smelt det!) med vaniljesukker og eggekremen. Når smøret er helt smeltet i røren, lar du blandingen stå å avkjøles sammen med bunnene. 

  Nå venter du til eggekremen er ferdig avkjølt. Den skal være kaldere enn lunket.

  3. Når den er klar, legger du den ene bunnen på et fat og dekker den med litt under halvparten av eggekremen. 

  4. Legg neste bunn på, og smør over resten av kremen. Pynt den slik du ønsker, og vips! 

   

  Nå må jeg gjøre ferdig "kostymet", så jeg blogger sikkert i morgen :) 

   

 • jerk

  why?

  boys are jerks. that's why i need a man. but i can't have that, when i'm a jerk myself. 

 • hvem var jenta de begravde?

  Jeg har sett ferdig hele sesong 4 av Pretty Little Liars på to dager nå, og det merkes at jeg begynner å bli meget rastløs. Har vasket to maskiner med klær (egentlig bare sengetøy og håndduker, men det var utrolig mye), sortert ut klær i sivilskapet, ryddet i det militære skapet, lest historie og ja, tenkt masse. Mandag var jeg og Lill-Tove på Keiservarden, og det var en veldig fin tur. Jeg elsker jo å gå fjellturer, også når det er så mye vind at man må sitte bak steiner for å få ly og ikke blåse av toppen (haha). Men ja. Det er altså lite som foregår for øyeblikket! I helgen skal jeg i bursdag til bestevenninnene mine, og møte masse gode folk og ha det veldig gøy. Jeg tenkte å legge ut bilde av antrekk og litt sånt etterhvert, hvis jeg får tid! :) inntil da; cheerio! :) 

 • B U R S D A G S F E S T

  /Kylling med bacon marinert i honning, Vannmelon med spekeskinke, og tortillas med kremost og laks./

  I går feiret ei av bestevenninnene mine 20årsdagen sin. Jeg dro til henne i 3-tida, så vaska vi og rydda, før vi begynte på maten. Det var utrolig koselig, og veldig god stemning. Cecilie ble så syk at hun mistet stemmen, stakkars, men ble med ut på byen en liten tur allikevel! Vi var innom antakeligvis alle barene i hele Bodø. Med en gang gjestene kom og vi begynte å drikke, glemte jeg helt av å ta bilder, så jeg tok kun dårlige bilder på mobilen... Men men! Denne søndagen skal brukes til å se på Pretty Little Liars og jeg gleeeder meg! Jeg sov over frokosten i dag, så jeg dro til Cecilie for å spise frokost, haha. Også hjalp jeg henne å rydde etter i går. 

  Jaja, nå venter PLL, ha en fin søndag, alle sammen!  

 • sushidate

  Her om dagen var jeg på Café Du Verden med jentene mine. De er så gode å ha. Vi spiste sushi og pratet i flere timer! ♥ 

  I går sovnet jeg rett etter jobb, og tilbrakte hele kvelden i senga. Det var egentlig ganske lurt, siden vi ble vekket klokka halv 5 i dag av at det skulle være militær inspeksjon på kasserna. Det betydde at vi måtte låse opp alt av skap og skuffer slik at de kunne se etter om vi gjemmer noe ulovlig på leir. Jeg var uvanlig våken når de kom å vekket oss, vanligvis bruker jeg nesten en time på å orke å snakke med folk... Ja, og i dag er det plutselig fredag, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre... Cecilie kommer hjem fra syden og skal feire bursdagen sin i morgen, så det blir ihvertfall koselig. 

   

 • skoleboller og nametag

  Heisann! 

  I går var jeg på disp hele dagen, sammen med ca. halve gjengen fra CCA. Det betyr at siden det ikke var mer enn to fly som skulle fly, var vi andre disponibel til andre ting. Dermed måtte jeg bake. Så jeg sto på kjøkkenet hele dagen, jeg, og bakte skoleboller. Det var ganske greit. Jeg elsker å bake og gjør det hver gang jeg har muligheten her på linehuset. Vi har jo kjøkken her, så det er greit å ha noe å gjøre når man ikke jobber. I dag har jeg fly, men det flyr bare én gang. Så nå skal jeg snart ut å jobbe igjen. 

  Haha, jeg bakte skoleboller, men vi hadde ikke vanilje eller andre viktige ingredienser for å lage den eggekremen som skal være på toppen. Dermed ble de halvveis mislykket, men de smakte nå hvertfall. 

  OPPSKRIFT: 

  5 dl melk
  1 pakke gjær
  1 ts kardemomme
  1 dl sukker
  750 gr hvetemel
  100 gr smør

  SLIK GJØR DU: 

  Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter. 

  Skal bli ca. 30 boller. Eggekrem kan du google, haha. 

  ---

  Ooog nå fikk jeg nettopp noe jeg har venta på siden jeg kom til Kjevik, nesten! En ekte og ordentlig nametag! Haha, de fra kullet før oss har enda ikke fått. Gjett om de er småsjalu, da! Hahah, "FNG" står for "fucking new guys", og det blir vi vel kalt helt til neste kull kommer... Tror de kommer om noen uker, men er ikke helt sikker.

  Woop :) 

  Men nå må vel flyet mitt komme snart... 

 • M E E T M O L L Y

  xoxo

 • fisketur med mamma

  Hei igjen! ♥

  Tidligere i dag sa jeg at jeg skulle komme meg ut i naturen, og trene litt. Vel, jeg ble invitert av mamma til å være med å fiske i stedet, og sa faktisk ja til det. 

  Jeg lurer på om det er nå jeg skal advare mot sterke bilder... For det er kanskje litt ekkelt for noen å se bilder av døde fisker. Jeg vet ikke, jeg. 

  Så nå kan jeg endelig si at jeg har fisket og fått fisk. Jeg glemte å spørre mamma hvordan fisketype dette var, men tipper det er sei? 

   

 • EN DÆSJ MED MOTIVASJON

  Siden det er en sånn "være hjemme og slapp av"-dag i dag, så har jeg bladd igjennom blogger, noe jeg vanligvis ALDRI gjør, og jeg har blitt så inspirert av så mange flinke bloggere! Og nå kjenner jeg at jeg har lyst til å være ferdig i militæret, ha en egen leilighet jeg kan pynte og ordne med mine egne ting, jobbe og tjene ordentlig med penger, og skjemme meg selv bort like mye som jeg gjorde før jeg sluttet å jobbe. Herregud, det var så deilig å kunne kjøpe hva jeg ville, når jeg ville. Reise på ferie og nærmest ikke tenke på regninger. Take me back! 

  Har skrevet ut jobbsøknad nå, og skal søke på ekstrajobber ved siden av militæret. Det kan hende det blir tungt, men jeg gleder meg allerede til å ha noe som minner meg litt om et sivilt liv. Å være hjemme i helgene er så vanvittig deilig, selvom jeg STORTRIVES i militæret. Jeg synes det er en viktig erfaring, og er veldig stolt av meg selv som valgte den veien. Dessuten er det en fin måte å ta et "friår" fra skole og utdanning og slikt. Også blir man kjent med så sinnsykt mange flotte mennesker. Jeg tror det må være noe spesielt med folk som drar i militæret. De er så åpne og hyggelige, alle sammen. 

  Herlighet for en posjon med motivasjon jeg fikk nå! Opp av senga, på med treningstøy, og ut i skogen! Hvorfor sitte på rumpa selv om det er litt tåkete vær? Jeg skal allefall ikke sitte her å sløve mer. Skal faktisk gå meg en tur på fjellet. Rumpetrening, det! Eller, fjellet er kanskje ikke noe vits, fordi det er så tåkete og jeg kommer garantert til å gå meg vill og så blir jeg savnet og så blir jeg hentet av helikopter. Jeg ser det for meg, fordi det er faktisk så sinnssykt typisk meg. 


  Så her er litt av min motivasjon i dag! Hadebra! 

   

 • WANTS & BUYS

  Heisann og god ettermiddag! Jeg ligger i senga i dag, siden det er tåkete og kjipt ute, og ser filmer og handler på nett. Finnes ingen bedre måter å bruke søndagen på! I dag har jeg vært aktiv på Sheinside,- jeg ELSKER klærne der. Og så er det billig! Verdt å ta en titt! :) 

  Rosa jumpsuit | Blå langarmet bluse | Mønstret kjole | Blå shorts | Maxikjole | Skjorte | Rød bluse | Tassel T-shirt | Demin shorts | Grønn shorts

 • MED F-16 SOM KJÆRLEDYR

  Hei!

  HVER gang jeg sier hva jeg jobber som i førstegangstjenesten, er det noen som lurer på hva det er for noe, og hva det innebærer. Det er ikke rart, siden det ikke er noe mange kjenner til, og jeg visste selv ikke hva det var før jeg begynte å lese om det året før jeg dro i tjeneste. Egentlig visste jeg ikke hva det gikk ut på før jeg begynte å jobbe heller. Grunnen til det, er kanskje fordi det er mye vi ikke har lov til å si. Det er også noen som HVER GANG spør om jeg flyr F-16. Om jeg er jagerflypilot. Virkelig? 20 år og jagerflypilot? I førstegangstjenesten?

  Men jeg tenkte å skrive et innlegg om hva jeg egentlig jobber som og litt om hva det innebærer. Fordi jeg synes det er en utrolig kul stilling, og jeg anbefaler andre til å søke som det. Spesielt hvis du er flyinteressert og synes det høres spennende ut å jobbe tett på F-16!

  Jeg jobber nemlig som Crew Chief-Assistent, eller det vi kaller for flyklargjøring. Det innebærer i korte trekk å inspisere jagerflyet før det skal på oppdrag. Vi har flygninger hver dag, noe kanskje de som bor i Bodø har fått med seg, når de blir vekket om morgenen av brølet av jagerflyene. Det er veldig mye ansvar i en slik jobb, så man må være veldig fokusert og konsentrert. På forsvarets hjemmeside står det følgende om stillingen: "Du vil få opplæring i generelle holdninger for jobbing på og rundt fly som for eksempel: hvordan ferdes rundt på flyplassen/lineområde, holdninger til arbeidet som utføres på fly, helse, miljø og sikkerhet, inspeksjoner av flymaskinen før og etter flyturene, testing og utføre lett vedlikehold på flysystemene." 

  Filmen under er laget av noen som har dimmet, og er fra Ørlandet, men jeg synes filmen var utrolig fin og viser hvor utrolig stilig jobben min er! Masse creds! 

  På kurset lærer du altså dette, og så utfører du en eksamen du må ha minst 70% bestått på. Deretter begynner opplæringen på stasjonen du blir sendt til. Enten Bodø eller Ørlandet. Der jobber du fra halv 8 til halv 4 (vanligvis). Noen dager er det nattflygning og noen ganger er det litt overtid. 

  Hvis du ønsker å lese mer om tjenesten, les gjerne dette: CREW CHIEF-ASSISTENT (LENKE)  
  Her får du også se en film hvor de forteller mer om tjenesten! 

  Så - jeg er altså IKKE pilot. Det er veldig mange som spør om jeg flyr F-16, men det gjør jeg altså ikke. Det skal godt gjøres å fly F-16 i førstegangstjeneste; etter 8 uker på rekrutten og 1 måned på kurs. Nei, altså. Jeg synes det er sykt nok at jeg får jobbe så tett på F-16 og ha så mye ansvar etter så lite kursing. Men noe vi faktisk gjør, er å taue fly. Da sitter vi i cockpit mens en traktor frakter flyet fra et sted til et annet. - Og det er jo ganske stilig. Skal man først være pilot, så må man faktisk ta en utdanning på ca. 6 år. Deriblant 2 år i USA. Og det er ikke bare-bare å komme inn på denne utdanningen, skal jeg fortelle! Så nei, jeg er ikke 20 år og jagerflypilot!! 

  Edit: så det skjedde noe rart med skriften, men orker ikke ordne det, for da må jeg faktisk skrive alt om igjen. 

 • my life be like

  Hei! 

  Nok en strålende dag. Dagen i dag tilbrakte jeg med familien min. Vi dro på stranda og grillet mat og tæna litt. Badet gjorde vi også! Tøffe jenter, altså! Haha, vannet var faktisk ikke så kaldt som jeg hadde trodd. Jeg og Celine løp ut i vannet uten å kjenne på det, og så kom Hanne løpende etter (i sokkene vel og merke). Har faktisk fått skille nå, så i år nekter jeg å være bleik. 

  Og vet dere hva? I dag fikk jeg en CD med bilder fra forsvaret da jeg var på jentecampen "pink sky", - og fikk fly både Saab Safari, Tiger Moth og seilfly! Var utrolig gøy å se på bilder og videoer fra den campen. Savner det helt sinnsykt mye!

  xoxo 

 • //swaaag

  Hei på dere! 

  Nå har jeg nettopp kommet tilbake på leir. Har vært hos Karinca og sett Waiting for forever med henne og Guro. Den filmen gav meg mange tanker, altså. Det må være den eneste kjærlighetsfilmen jeg har sett hvor ingen kysser.... Den var søt, da. Jeg ligger i senga nå og vet at jeg egentlig må sove, fordi klokka 4 i natt blir jeg hentet av mamma... Jeg skal nemlig hjem en tur, og gidder ikke ta bussen. Derfor skal hun hente meg samtidig som hun kjører besteforeldrene mine til flyplassen, siden de skal til syden. 


 • HEITE SOMMERDAGER

  Herregud så deilig det har vært med sommer i Bodø. Det er ingen tvil om at Bodø er byen i mitt hjerte når sola står midt på himmelen, vinden er forsvunnet - og jeg står ute på line med F-16 foran meg og ser meg rundt. De vakre tindene som brer seg over hele landskapet, grønt gress og ja, - ren, norsk natur. 

  De siste dagene har rett og slett vært magiske. Noen dager har jeg vært på stranda og grillet med folk fra jobb, noen dager har jeg vært med vennene mine fra Bodø, og så har jeg vært hjemme og ridd! Skal vi se. Mandag var vi i Ausvika og grillet, det har jeg blogget om fra før. Tirsdag dro jeg og Cecilie på molloen for å grille. Det var så sinnssykt varmt og deilig! Og mens vi satt der, fikk vi faktisk besøk av en mink! Den var så temmet at den prøvde å bite meg!! 

  Onsdag dro jeg og Patrik, en kompis som også er fra Bodø og jobber i transporten, hjem til meg for å ri litt! Det var kjempekoselig. Utrolig varmt og jeg ble selvfølgelig allergisk, men Patrik fikk prøve både den ville og den late hesten,- så tror han var fornøyd!   Etterpå var vi i fjøset hvor de som eier stallen har kuer! Også fikk jeg mate en 14 dager gammel kalv! Den var så ubeskrivelig nusselig.

  Såå, på torsdag var jeg med Caroline! Vi dro først på kafeen og spiste, og så dro vi å kjøpte jordbær og satte oss i en "park" og slappet av. Det var kjempekoselig, - alt for lenge siden jeg har vært med henne. 


  <3

  Åh, sommer! Og i dag har jeg ikke fredagsfølelse i det hele tatt. Det er langhelg, og jeg har fri på mandag også. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal bruke helga, egentlig. Skal en tur til Karinca nå og møte henne og Guro, så må faktisk kle på meg nå. Har lagt meg i senga som et slakt, jeg. Haha!

  Snakkes! 

   

 • S O M M E R F Ø L E L S E

  På sånne fine dager som i dag klarer jeg bare å tenke fint om Bodø. Dager som dette får meg til å elske byen min, og jeg skulle ønske jeg kunne være 20 år for alltid. Det er ganske herlig! I dag hadde jeg flyvask. Det vil si at jeg og tre andre fra flyklargjøring (jobben) ble satt til å vaske F-16. Det tok ca. 2 timer, og så fikk vi fri resten av dagen. Så utrolig deilig! Etter det slappa jeg av med Anders, før vi dro til Ausvika og grilla med flere fra flyklargjøring. Det var utrolig koselig! 

  Haha, Anders skulle flette håret mitt... Synes fletta ble veldig søt, jeg! 


  <3

  Kom nesten nettopp tilbake, og jeg er så sinnsykt trøtt! Kommer til å sovne i det sekundet hodet treffer puta i dag! Har til og med vært så flink at jeg har lagt klart alt til dusjen i morgentidlig, så jeg slipper å vekke alle klokka 5. Jeg er alltid så redd for å vekke alle når jeg bråker så fælt med å dra ut ditt og datt fra skapet, så nå har jeg løsningen! 

  God natt, da! 

 • bæ bæ, lille lam

  Heisann!

  Da var det endelig en header på bloggen igjen! I dag har vært en kjempefin dag. Sol og varmt i lufta, - og jeg har vært på harrytur med mor og mamma. Vi var innom en gård hvor mamma hadde vært når hun jobbet på eldrehjem, og jeg fikk kose med sauer og lam! Kjempestas det, altså! Ellers må jeg tilbake på leir nå snart.. Jobb i morgen. Jeg har hatt langperm, så har hatt fri siden onsdag. 

  Det er så rart, jeg bor så nært leir og kan dra hjem når jeg vil; men allikevel presterer jeg å pakke som om jeg skal flytte på andre siden av jorden; HVER gang jeg er hjemme! Er sikkert snart fri for ting hjemme. 

  Bæææ

  Vel uansett! Jeg er skikkelig reisesyk for tiden. Jeg har så utrolig lyst å ut å reise. Hvor som helst! Må bare bort snart. Har heldigvis planer med venner om å reise ut på sensommeren til Tyrkia. I dag skulle jeg egentlig gå 7toppsturen, men siden jeg plutselig ikke hadde noen å gå med, og ikke orket å stresse med å dra inn til byen siden jeg kom så sent hjem i går (husker ikke hvorfor?), fant jeg ut at jeg bare skulle droppe det. Angrer nå, men skitt au! Steigting på fredag :-) 

   
 • hits