Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Bakkeintervall og trappetrening - her er noen enkle øvelser

I morgest var det fint vær og motivasjonen min var på topp for litt trening. Det blir nemlig noen rolige dager for meg fremover nå. Så da var det bare å bruke kroppen mens jeg enda kan! Bakkeintervaller er utrolig bra, og er ikke bare megabra for kondisjon, men også for lår, rumpe og legger! I tillegg er det mindre risiko for skader å løpe i oppoverbakke enn på flatmark. Utenfor her er det en fin bakke; veldig bratt men ikke så veldig lang. I bratte bakker utfordrer du koordinasjon og styrke, mens i lengre og slakere bakker kan ha høyere hastighet og du kan fokusere mer på teknikken.

Bakkeintervall er enkelt; du gir alt opp, også går/jogger du rolig ned igjen. Repeter 6-10 ganger, evt. det som passer deg best. Husk oppvarming! Jogg rolig i ca. 15 min før start. Dette er viktig for å varme opp musklene slik at du unngår skader. Trapp gjerne ned igjen etter økta også, jogg eller gå rolig i 10 minutter og avslutt med litt uttøying.

Jeg løp 10 ganger opp bakken jeg valgte, og frykta nesten for livet mitt etterpå, haha! Dritsliten. Egentlig burde jeg nok løpt flere ganger, men jeg var faktisk helt kjørt etter 10. Kondisjonen blir fort ødelagt, altså! Men heldigvis tar det kort tid å komme i gang igjen. Men vi stoppa ikke der. En trappeøkt var på sin plass etterpå. Trapper er geniale! 

Her er 5 øvelser jeg gjorde etter bakkeintervallen min:

HOPP MED KNEBØY


 

PUSHUPS


 

HINKE PÅ ET BEN


HAHAH det bildet da

UTFALL


 

KLATRE I PLANKEN


 

Når det gjelder disse øvelsene er det jo forskjellig hvor mye/mange ganger du bør gjøre hver øvelse, men her et eksempel, hvis du har en trapp som jeg hadde her, som var ganske kort:

Øvelse 1: Hopp opp så fort du kan, men husk å tenke på teknikk. Få rumpa ned og hold ryggen stabil. Som PT'en min alltid sier til meg; tiss mot navlen,- for å holde bekkenet på plass. Få med armene også, så får du trent dem i samme slengen. Jogg rolig/gå ned igjen, og repeter 4-6 ganger.

Øvelse 2: Denne kan gjøres både på knærne og på tærne, du kan gjøre det andre veien, med armene på trinnene i stedet for, hvis du vil gjøre øvelsen enklere. Utfordre deg selv. Hvis du sliter med push ups, er det viktigste når du senker deg ned, ikke å komme seg fort opp. Senk deg sakte ned, hold igjen så godt du kan. Det finnes hundre måter å øve push ups på, og egentlig er dette en veldig gøy øvelse. Husker jeg hatet det selv før, men man får fort sansen for den når man får litt fremskritt, - og dette er en øvelse du fort gjør fremskritt på!!

Øvelse 3: Hinking kan vii. Det er bare å tenke på balansen. Annen hver gang på hver fot, 4-6 rep.

Øvelse 4: Utfall. Dypt ned. Husk på teknikk, tenk på det samme som når du tar knebøy. Stabilt bekken og stram mage. 4-6 rep.

Øvelse 5: Denne gjorde jeg bare 1 gang, men du ser selv om du vil gjøre den flere ganger.

Repeter alle øvelsene 2 ganger.

Jeg har vært slapp med trening de siste to ukene. Jeg har vært langt nede og det er alltid vanskelig å starte igjen når man først har gitt litt opp. Derfor trengte jeg selv litt motivasjon, og det får man rett og slett av å være ute og gjøre slike øvelser. Jeg trener egentlig på studio, og følger et program jeg har fått av min PT. Jeg trenger å komme i gode rutiner igjen. Ikke bare når det gjelder trening, men også i matveien.

 

 • BILDER OG VIDEOER FRA SUPERKIWIADEN

  På søndag var jeg på kanskje det kuleste arrangementet noen sinne laget. Superkiwiaden leverte uten tvil!! Jeg var som sagt med i åpningsshowet, noe jeg er veldig stolt over. Jeg ble flydd ned en dag før resten av butikken min for å øve sammen med de 13 andre danserne.


  Dansecrewet! Hurra


  Her er meg og søsteren min, Celine, som også jobber i Kiwi. I en annen Kiwibutikk enn meg, vel og merke...

  For deg som ikke vet hva Superkiwiaden er; det er en STOR fest hvor alle som jobber i Kiwi blir invitert. I år var vi samlet 7500 på Telenor Arena, og her blir det masse underholdning. Kjente artister, underholdere, og ikke minst; Kiwi Cup, hvor de beste butikkene i landet blir kåret. 12 regionsvinnere og 1 vinner av hele landet.

  Jeg fikk være med som danser i åpningsshowet, hvor Adelén og Alexandra Joner sang den nye Kiwi-sangen. Herregud, det var så insane gøy! Jeg har faktisk ikke ord. Å få være backstage, bli behandlet som VIP, danse på Telenor Arena foran 7500 mennesker, det var så sykt kick. Jeg elskeeet det. Vi fikk dansen i forkant og øvde og øvde. De andre danserne var utrolig herlige mennesker, alle sammen. Jeg føler vi sklei godt ilag og funket megabra sammen. Alt var rett og slett perfekt. Ikke alle som får danse for Adelén og Alexandra Joner, nei!!

  Her har jeg lagt ved to videoer. Den første er introen av danserne og litt av hvordan vi har øvd, og den andre fant jeg her på youtube der noen har filma der jeg dansa. Jeg er nr 3 fra venstre på dansingen.

  Etter åpningsshowet snakket Jan Paul (selveste sjefen av Kiwi), før vi fikk servert tre-retters middag.I mellomtida var det diverse artister og videosnutter og opptredener. Blant annet Sandra Lyng, Alexandra Joner, Adelén, Truls Svendsen (single ladies!!!), Sivert Høyem, Madcon, Nico & Vinz, og mange flere som jeg ikke husker akkurat nå. Det var et ellevilt show, og jeg er sååå glad for at jeg fikk være med på dette.

  Tusen takk for en uforglemmelig kveld! Og husk; hvis du vil være med på dette showet igjen om 4 år (arrangeres hvert fjerde år), så må du søke på KIWIII.

  Også må du gjerne komme å handle hos meg på Kiwi også. :)


  Her er min flotte bukett av arbeidskollegaer. Flotte gjengen på Kiwi Påls Vei!

  Fikk møtt ei venninne fra den tida jeg gikk i forsvaret også! Julie! Vi var i samme tropp på rekrutten, og begge var i Bodø i tjeneste. Triiivelig å se henne igjen etter -TO- år! Fikk forresten IKKE til å snu dette bildet...


  Kine og meg rett før vi løp på scena! Mye nerver og spente jenter backstage da, ja!
   

  Det ble en vellykka kveld uten like, og ei megatrøtt jente som la seg med et smil om munnen den kvelden. Også var det veldig godt å komme hjem igjen dagen etterpå.

 • SUPERKIWIADEN 2016

  Long time, no see. Jeg fikk en liten trang her jeg ligger i hotellsenga mi i Oslo til å blogge litt! Det er vel over et år siden forrige innlegg på denne bloggen, så nå var det vel på tide med en liten oppdatering.... Jeg føler kanskje at jeg vil blogge fordi jeg faktisk har noe å blogge om! Jeg ligger nemlig her med så latterlig mange inntrykk, og helt elleville gledesnerver for morgendagen.

  Jeg husker det enda som om det var i går. Jeg hadde nettopp begynt på Kiwi da assisterende butikksjef kom gående; "Ja, no e det bærre 2 år til Superkiwiaden!". Jeg var sikker på at jeg ikke kom til å jobbe i en matbutikk så lenge, men det viste seg at jeg ble værende i en flott kjede som jeg har trivdes veldig godt i. Hvertfall godt nok til å bli værende i nesten to år nå (!!!). Jeg blir utfordret og jeg lærer nye ting hver dag. Jeg møter masse nye mennesker, og har også mine kjære stamkunder som jeg på en rar måte får et slags forhold til, og som jeg hilser på hvis jeg møter dem utenfor butikken. Det er en spesiell jobb, med mye press og mange utfordringer, noen nedturer og aller flest oppturer. Jeg har fått gode venner og jeg har lært veldig mye om andre mennesker.

  Jeg er butikkmedarbeider i Kiwi, og jeg er stolt av det! Når jeg var mindre var det alltid en negativ tone med å jobbe i matbutikk. "Jeg trenger ikke matte, jeg skal ikke sitte i kassa på matbutikken uansett", eller at "du må studere og gjøre noe viktig, ellers kommer du til å jobbe i matbutikk for alltid". Nå skjønner jeg ikke hvorfor noen skulle noen sinne sette et dårlig lys over butikkansatte. Herregud, det er jo en av de viktigste jobbene! Hvis det ikke hadde vært for folk som jobber og driver matbutikkene, så hadde du nok hatt et problem, for det første. Og for det andre, så er faktisk det å komme inn hos oss og få prate med kassadama i to minutter det store høydepunktet den dagen for ganske mange. Et smil, et ønske om en god dag, - for noen er faktisk dette veldig viktig. Uansett, poenget mitt her var egentlig at det er ikke uten grunn at jeg er stolt over å jobbe i matbutikk. Men jeg er også stolt over å jobbe i Kiwi, en fantastisk kjede som setter pris på sine ansatte vel så mye som de setter pris på kunden. Vi jobber hardt og hver dag for å bli best.

  Men i dag er jeg nok litt ekstra stolt over å jobbe på Kiwi. Ekstra stolt fordi jeg skal feire med 7.500 andre kiwianere, på en heidundrende fest på Telenor Arena for å feire de gode resultatene våre. Ekstra stolt fordi jeg skal opptre på scenen selv, som danser i åpningsshowet.

  Jeg kom til Oslo i dag tidlig, og sammen med 13 andre danseløver fra Kiwi har vi øvd fra morgen til kveld. Generalprøver med artistene og herjet rundt. Jeg er så utrolig spendt på morgendagen, jeg klarer ikke sove! Dette blir det råeste jeg har vært med på, noen SINNE. Jeg tror faktisk, prestasjonsmessig, dette overgår Kilimanjaro....!


  Så nå er det ei sliiiiten kiwijente som legger seg i hotellsenga uten kjæresten sin og drømmer om morgendagen. Håper jeg rekker hotellfrokosten.

   

   

   
 • hits