Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

NATTESVERMER

Dere gjetter aldri hva jeg skal gjøre nå. Jeg skal nemlig sove under åpen himmel. Akkurat nå ligger jeg på en madrass ved siden av søstra mi, midt på den nyeste altanen. Det er varmt ute og jeg tror (og håper) at det ikke blir å regne. Nå. Du lurer sikkert på hva i huleste slags grunn vi har for å ligge her. Jo det kan jeg fortelle. Katta, Ariel, har nemlig bestemt seg for å være ute i rundt et døgn, og det blir første gang på over et år at Martine sover uten henne, og uten å vite hvor hun er. Derfor, så snill som jeg er, sa jeg ja (litt for fort?) til å ligge ute på verandaen. Så her ligger vi. Og venter på ei katte som mest sannsynlig bare sitter inne i skogen og ler av oss. Vel vel. Det er veldig deilig å ligge ute da. Ordentlig frisk luft og fuglekvitring, det er herlig! 

I dag hadde jeg eksamen i norsk. Det var akkurat som en tentamen, bare at reglene var strengere og vi måtte fylle inn diverse nummer og tall og bokstaver overalt. Var ferdig i 12-tida, og følte at det gikk helt OK. Men man vet jo ikke før man får den tilbake... Da jeg kom hjem slappet jeg godt av i sola før jeg gikk meg en tur på fjellet. Ble en alenetur da, siden ingen ville være med. Det var faktisk en av de beste turene jeg har vært på. Det var så varmt og deilig da jeg kom opp på fjellet, at det bare var å kle av seg og legge seg på et berg og sole seg. Ikke at jeg blir så mye brunere da. Men jeg ser ut som jeg er mishandlet, fordi når jeg skulle opp måtte jeg først gjennom en pølseskog med masse barnåler. De satt som fliser i huden da jeg endelig kom ut av den grusomme skogen og over skoggrensen. 

Og siden jeg ligger ute på verandaen har jeg ikke med meg minnekortet ut og dermed ble det ikke andre bilder enn det stakkarslige som jeg la på facebook. Men nå skal jeg sove, så jeg kan heller poste noe interessant i morgen/natt når jeg våkner! 

 • M J E L L E

  Heisann! Helga har gått alt for fort og nå er det bare å forberede seg på en uke med eksamener. Norsk på torsdag, reiseliv onsdag og torsdag og kommunikasjon og kultur uken etterpå. I går var jeg og Karinca hos Guro og spiste sushi! Så utroliiig godt! Har bare spist det to ganger.. Begge hos Guro, haha!

  Etter at vi hadde spist, skulle jeg og Guro på spøkelsesjakt. Opprinnelig til Soløyvannet på en eller annen veistrekning der. Men først skulle vi sjekke et bygg.. Men vi turte ikke gå en cm inn der, fordi det var så mørkt.. Så vi fant ut at vi skulle kjøre til Mjelle og utover mot Kjerringøy i stedet for. 

  Det eneste spøkelse vi så der, var den rakkeren på bildet under....... Han Pelle, skal han hete. 


  Og om det er en jente kan den hete Petra.   Det var så utrolig fint på Mjelle. Mjelle er ei kjent strand i "Bodø", som har lilla sand og verdens fineste solnedgang. Ikke at man kan kalle det så mye solnedgang når det er midnattsol i Bodø nå. Men, selvom Guro ikke var så ivrig å gå i skog og mark først, tror jeg også hun hadde en fin tur! Kanskje jeg klarer å lure henne med på 7toppsturen allikevel??? Hehe, tviler. 

  I dag har jeg vært på jobb i mangemange timer, og nå er jeg sliten. Men jeg er barnevakt nå, så jeg kan ikke sove før de har lagt seg. God kveld, alle sammen!

 • ~ S O M M E R M O R G E N ~  Topp fra Vila, Jakke fra HM, Shortsen er en bukse jeg klippa til en shorts i gårkveld, solbriller fra HM

  I dag har jeg ikke engang rettet håret, men det var chill. - Da har jeg jo tid til å ta bilder og blogge for dere tidlig på morgenen. Haha. Åh, jeg skal lage meg te nå og gå til bussen om få strakser. Håper dere får en fiiiin dag!! ♥♥

  Det er forresten ikke feil med 20 grader klokka 6-7 om morgenen. :-) Åh sommer ♥♥

   

 • S U M M E R P A R A D I S E

  For en fantastisk sommerdag! Da graderstokken bekket 25 grader, bestemte vi oss for å dra til Sandhornøya for å grille. Jeg, mamma, tvillingene og Celine pakket pølser, hamburger (som vi ikke grillet faktisk), pinnebrød, salat og masse annet godt - og la ut til stranda. Vi hadde til og med tatt med gummibåt! Men det var visst hull i den, så når jeg skulle sette meg i den i vannet, ble den fylt med vann... IIIISKALDT!!! 

  Det var så utrolig koselig, og veldig avslappende: akkurat det jeg trengte i dag. Jeg bare satt og skreiv i sanda, uten en eneste bekymring, og jeg har til og med fått farge! (Om det er rød eller brun har ikke såå mye å si! Ikke i dag. Farge er farge.) Jeg var alt for tidlig oppe i dag, var lys våken klokka 8, og allerede DA var det 20 grader. Jeg har vært ute hele dagen, og sammen med meg har jeg hatt fine musikken fra Eurovision, haha. Malta-sangen er jo tidenes sommerlåt! Hvem var din favoritt?:) 

 • 17 TING JEG HAR LÆRT I RUSSETIDEN

  Gratulerer så mye med dagen! Håper du har hatt en super dag. Det har hvertfall jeg, til tross for at den startet med blodtrykksprøver og diverse på sykehuset. For som kjent, var jeg inne på sykehuset i natt også. Rykter som epilepsianfall og falling i trapper er ikke sant; det var ren, skjær uflaks med en liten skallebank da jeg allerede hadde en "liten" hjernerystelse fra før.. Jeg ble utskrevet i 10-tida, og dro derfra til Sofie på russefrokost! Det var så utrolig koselig. Moren til Sofie hadde laget kjempegod frokost, og det var utrolig gøy å høre på alt tullet folka hadde gjort kvelden før, haha! Hadde vært så utrolig trist fordi jeg ikke fikk vært med på den siste dagen av russefeiringa, jeg hadde store planer om å stikke av og bare feste som aldri før. Men dette kommer jeg tilbake til nå snart. 17. mai har vært fantastisk. Kort og godt. 

  Så, da var det vel på tide å gi dere de 17 tingene jeg har lært!

  1. Noen ganger er man nødt å ta valg man egentlig ikke vil, fordi man vet det er det eneste rette.
  Hvis jeg hadde dratt på sykehuset natt til 1. mai, da jeg slo hodet første gang, kunne jeg antakeligvis sluppet unna de to andre gangene. Jeg valgte å ikke dra, fordi jeg ville feste videre. Jeg hadde lyst å være der lengre. Sånn sett lærte jeg veldig mye på de dagene etter det, for da jeg falt andre gang, dro jeg til legen fordi jeg skjønte jeg måtte, selvom jeg visste at jeg ikke ville få store muligheten til å feste så mye mer. 

  2. En tiktak er ofte nok!
  ... For min del, hvertfall.  

  3. Rødruss er såå mye bedre enn blåruss
  Det har ingenting med personer å gjøre, jeg har ei utrolig god venninne som er blåruss, og hun har vært med oss hele tiden; greia er bare at jeg synes det virker så utrolig kjeeedelig å være blåruss, tamt og uviktig, på en måte. Det er rødrussen som vises. Det er vi som har camp med busser og biler og vogner, det er vi som har avisinnleggene - og den fineste buksa. Jeg må være ærlig å si at jeg har ikke hørt noooe fra blårussens camp, vet egentlig ikke om de hadde noe engang.  

  4. Russecampen i Rensåsen er det beste festestedet noen sinne!
  Ah! Russecampen i mitt hjerte. Som jeg kommer til å savne den. Den er noe HELT annet enn et vors før man drar til Avenue, utestedet der du kun kan danse og kline - for snakke kan du ikke når musikken er så høy. Jeg føler at man må være veldig full for å ha det gøy på Avenue, men det er nå min mening.  

  Foto: Madelein


  5. Kjekke leger finnes på ekte, ikke bare på film (!!!!!!!)
  Etter to netter på sykehuset i løpet av russetida, har jeg sett så mange kjekke leger og sykepleiere at jeg ble svimmel bare av det. Jeg tenker at det er rart blodtrykket mitt ikke var ubeskrivelig høyt. Jeg var omringet av kjekke leger og sykepleiere, skal jeg si dere. Det var jo en liten trøst oppi alt det fæle med sykehuset. Så HAH! Grey's Anatomy ala Bodø (?!)

  6. Med russebuksa på blir du sett på med frykt
  Folk snur seg, går en annen vei, holder for hodet, holder for ørene og mer til når de ser en russegjeng. Man vet aldri hva de kan gjøre! For russen har ikke alltid det fineste ryktet på seg.  

  7. Noen unger er utrolig frekke og storkrevende... 
  Herregud, mange unger bare kommer med hånden frem og forventer å få russekort. Om de ikke får, blir de ofte sur og kjefter tilbake, eller kommer med en eller annen frekk kommentar. Grøsser.. 

  8. ... Andre er så utrolig søte og sjarmerende! 
  Også har du de hjerteknuserne som gjemmer seg bak mor eller far og såvidt tør å komme fram for å spørre om russekort. Det er da russen blir så utrolig sjarmert og bare lemper på med russekort!  

  9. Barn er som tiggere etter russekort, og plukker dem bokstavelig talt opp fra gata.
  De er som måker, som maur, de er overalt, de maser og tar alt de kan få.  

  10. Svensk er ganske uforståelig...
  "Hur mår du?" etter sånn to-tre ganger forsto jeg endelig hva det betydde. Mine "Mhm"-svar funket ikke i lengden. Men svensk er veldig fint, da. Egentlig. Ikke like fint som norsk, selvfølgelig! 

  11. Fulle folk sier veldig mye rart som ikke gir mening
  "Vet du hvordan fugler flyr? De har en hemmelig motor under vingene", var det en kar som sa til meg. What. Haha, eller Sofie's klassiker: "Alle måsa har den samme stemmen." 
   
  12. Politiet er ikke så ille som man skulle tro, de er faktisk sykt kule (noen, sånn som "de tre")
  Det er tre politifolk i Bodø som jeg seriøst digger! De var inne i den ene bussen og danset med oss og filmet til og med! Og han ene ble kjæresten min, altså! Og kravet om å kysse et politi var ikke noe problem, de var så herlige! Men det var mange som bare var sure og kjipe, etter hva jeg har hørt. Jeg hadde vel mer flaks, har kun møtt "de tre" ute, jeg. Haha!  

  13. Ingen bryr seg overhode hvor mange russekrav du har gjort eller hvilke.
  Det står ingen plass hvem som har gjort hva, og du registerer jo ikke noen knuter heller. I bunn og grunn kunne du bare latt være å gjøre alle, og sagt at du hadde gjort dem,  uten at noen hadde brydd seg. Ingen bryr seg om at du må ha minst to vitner heller. Men å gjøre knutene er gøy, så for min del gjør jeg det bare for å gjøre dem - egentlig. Haha. 

  14. Russebuksa = makt! (tror man)
  Noen tror at man er verdens herskere med den røde buksa på. De viser ingen respekt til andre rundt seg, og jeg kjenner jeg får nerver av slike folk. Vi TROR vi har makt med buksa, fordi når vi har den på, har vi en slags "unnskyldning" til å gjøre ting vi ellers ikke ville turt. Kravene er eksempel på dette. Men russekravene er jo bare gøy. Ting som å kidnappe bubber (førsteklassinger) og så videre, det er bare lavmål. Det skal ikke gå ut over andre, mener jeg! 

  15. Det er veldig viktig å ta vare på hverandre! 
  Hadde jeg ikke hatt folk som tok vare på meg da jeg slo hodet natt til 1. for eksempel, kunne jeg sikkert funnet på å sovne i ei grøft eller ja - Gud vite hva. Når folk blir veldig fulle og ikke kan ta hånd om seg selv, er det viktig at noen passer på og sørger for at de ikke gjør noe dumt, som å gå hjem alene og så videre. Jeg synes årets russekull har vært veldig flinke til å passe på å ikke gå alene, og! STOR creds til fylkeskommunen som har gratis buss for russen (også om natten). Jeg tror ikke det er mange kommuner i Norge som har dette tilbudet for russen, og jeg er helt sikker på at det har vært til stor hjelp for veldig mange russer!  

  16. Å komme hangover på skolen, er svært påkjennende
  Man blir veldig, veldig, veldigveldigveldig ikke-fungerende. Jeg, hvertfall. Sitter der og hører på alt som blir sagt, men det går inn det ene øret og ut det andre. Jeg er tørst som fy og noen ganger hører jeg dunkinga i hodet bedre enn stemmen til læreren. Hm, godt russetida er over nå! 

  17. Russetida vil være bra eller dårlig alt etter hva du selv velger å gjøre med den! 
  Jeg har hatt en utrolig bra russetid til tross for at jeg har vært på sykehuset, jobbet og vært utrolig syk! Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg gjorde enda mer ut av det og gadd å gjøre/finne tid til å gjøre flere russekrav. Men igjen: Det er hva du selv velger å gjøre som bestemmer om avslutninga på skoleåret blir bra eller ikke. 


  Bilde fra toget i dag! Temaet vårt var "vi overlevde 2012 - mayakalenderen", hehe. Foto: Moren til Karinca! 

  bl17hurra
 • Stikkord:

  STRAWBERRYDREAM

  Jeg og Celine lengter etter sommeren, og handlet inn jordbær og sjokolade (og banan) - naaam!

  I dag var jeg på shopping; også klarte jeg å glemme igjen varene på bussen! Men takket være en snill bussjåfør fikk jeg alt tilbake for en stund siden. Gleder meg sånn til å gå i vanlige klær igjen, vet nesten ikke hvordan jeg skal holde ut to dager til... Planen for i morgen er å kose meg med venner på kvelden, sove hos Sofie; og så er vi en gjeng som er invitert til russefrokost hos moren til Sofie! Det blir utrolig godt og koselig, og en flott avsluttning på russefylla. Så skal vi sove noen timer før vi skal møte all russen og gå i borgertoget! Etter det tror jeg planen er å grille, før vi på kvelden endelig kan ta av oss buksen og si farvell til toukers-fylla. Lørdag skal jeg på jobb; får se hvor mye jeg klarer med tanke på hjernerystelsen! Hmm. Men søndag og mandag skal jeg slappe av som aldri før! 

  Nå skal jeg lalle, skole i morgen; tro det eller ei. (Har sånn evigvarende søndag i hodet, jeg...) 
  God natt! 

 • EKSAMEN

  Da var vi ferdige med skriftlig opptrekning. Kom ikke opp i fransk! På en måte er det sykt bra, men jeg tror det er hundre prosent sikkert at jeg kommer opp i muntlig fransk nå. Om jeg gjør DET, har jeg TO valg: ta selvmord, eller flytte inn hos læreren for å lære fransk. HOW TO SURVIVE!!! Heldigvis bare én time igjen, og så drar jeg til byen! Jeg føler meg egentlig ikke noe bra i dag, har skallebank og kvalme, og hver gang jeg reiser meg, blir jeg så svimmel at jeg må holde meg fast. Har bare lyst å legge meg å sove. Jeg har kommunikasjon og kultur nå, ooog vi som kom opp i skriftlig, har ikke så mye annet å gjøre enn å vente. Vi har ikke lærebok i faget, så læreren har dratt for å kopiere ut fra NDLA til oss.   Så her sitter jeg da, sammen med de hangoverfulle jentene mine. #yolo

 • haha karma

  Haha, det første bildet er så sykt "faen... hva er det jeg har gjort nåå...." (og det var nettopp det jeg tenkte. Prøvde å få legen til å ikke ringe ambulanse, men..)

  Det nederste bildet er fra tidlig på dagen, fordi da følte jeg meg i fin form, forutenom at jeg var svimmel og kvalm. Men dette trodde jeg kom av noe heeeeeelt annet. For jeg var nemlig litt slapp i begynnelsen av dagen. Følte at jeg var på en annen planet, jeg hørte ikke helt til. Det var som om jeg svevde når jeg gikk, og egentlig føltes det nesten som når du er så full at du ikke bryr deg om det heller. Så ble det bare verre utover dagen, jeg var kvalm og svimmel om hverandre og trodde jeg skulle kaste opp flere ganger. Jeg bestemte meg for å dra hjem fra skolen fordi jeg var veldig dårlig, men måtte innom City Nord for å vente på bussen, som ikke gikk før etter en time (eller noe. Hukommelsen er veldig dårlig akkurat der). Jeg besvimte og slo en svær kul i panna (som heldigvis så og si er usynlig nå).

  Så, etter kanskje en halvtime med brekninger og ubalanse, fant jeg ut at jeg kaaaanskje skulle dra til legen for å sjekke om det var noe galt med meg, siden jeg bare besvimte sånn. Jeg kom til legen, og det tok ikke lange tida før ambulansen sto på døra med båre og hele sulamitten. Følte meg som tidenes pasient. Da ble det min livs første tur i blålys. Som jeg sa til hun ambulansedama: "Jeg har alltid hatt lyst å være i ambulanse, men når man først ligger her, så er det ikke så veldig gøy". 

  Da jeg kom på sykehuset ble det GUD så mye venting. Jeg lå i nærmere to timer alene på undersøkelsesrommet, der en sykepleier nå og da kom innom for å ta prøver, og turnuslegen kom for å spørre masse spørsmål jeg ikke kunne svare på (joda, jeg visste navnet mitt og bursdagen min, hallo) 

  Så, i tre-tida fikk jeg endelig komme til CT-undersøkelse. Da var det på med krage, noe som var utrolig ubehagelig. Når jeg lå, kunne jeg kun se opp i taket, og når jeg satt kunne jeg ikke snu på hodet. Jeg måtte ha kragen på i to timer, og da jeg endelig kunne ta den av, var det som å få vekk en byrde fra skuldrene. Jeg fikk besøk etter CT-undersøkelsen, noe som var utrolig koselig! Miriam kom en tur innom! Jeg hadde ikke vært med henne på år og dag, så det var veldig godt å se henne igjen. 

  Haha...

  Allikevel, tross alt, så var det jo en erfaring... Jeg kan vel se på det som noe slikt. Og jeg kan ikke annet enn å le av meg selv  hvem andre enn meg er det som klarer å ødelegge russetida på det viset? Jeg ble skrevet ut klokka 10 i dag, dro på skolen en tur, men dro hjem fordi jeg ble så kvalm og sliten. Nå har jeg sovet noen timer, og er klar for å erobre verden! Neida. Først skal jeg se om jeg overlever eksamen (opptrekning skriftlig i morgen) 

  Jaja... 

 • WHEN NOTHING GOES RIGHT ~ GO LEFT ~

 • RUSSEKRAV JEG HAR GJORT

  Hei! Herregud for en fin dag det har vært i dag. 22 grader i sola. Men jeg har ikke vært utenfor døra enda. Var så utrolig dårlig, og fant ut at jeg ville sitte med pcen hele dagen. Har dårlig samvittighet for det, men det får så være. Skole i morgen, kan ikke akkurat si jeg gleder meg. For min del er russetida over nå, bortsett fra 16. og 17. mai. Ikke noe ut på livet altså.

  Jeg er forresten så syk at jeg såvidt klarer å sitte uten at det gjør vondt i levra. Altså. Jeg er forkjøla. Forresten i går var vi overalt, men syntes det var så lite folk på alle stedene vi var på. Nei, det manglet ikke folk, men det var veldig lite russ. Nå skal jeg drikke et glass oboy for så å krype under dyna og hate livet til jeg våkner i morgen. Ahh, gotta love life.

  Tenkte jeg skulle vise dere hvilke krav jeg har gjort (og sånn at jeg har dem selv). Det er ikke mange, og jeg blir i hvertfall ikke eliteruss... Men vi skal gjøre flere i morgen, så det går bra. 

  RUSSEKRAV JEG HAR GJORT: (haha noen er sykt kleine å ha gjort) 

  • SITTE UNDER PULTEN I EN TIME 
  • SITTE EN SKOLETIME KUN IFØRT UNDERTØY
  • GI LÆREREN 10 KOMPLIMENTER I LØPET AV EN TIME
  • LØP IGJENNOM EN VALGFRI KORRIDOR OG BANK PÅ ALLE DØRENE
  • UTBRING EN SKÅL FOR FEDRELAGET 5 GANGER I LØPET AV EN SKOLETIME
  • DRIKK EI FLASKE VIN PÅ 20 MINUTTER
  • SITTE PÅ ET TAK OG DRIKKE I MINST EN TIME
  • BAD FØR 1. MAI(MINIMUM 3 ARMTAK) 
  • KYSS EN POLITIMANN
  • KYSS EN LÆRER
  • DELTA PÅ INNSAMLINGSAKSJONEN KRAFTTAK MOT KREFT
  • SPISE HALVE RUSSEKORTET
  • BANK PÅ ET FREMMED HUS OG FÅ/KJØP EN ØL 
  • SETT EN ?L? BAKPÅ EN POLITIBIL
  • KLIN MED EN FRA DISTRIKT
  • SITTE I RUNDKJØRINGA PÅ STORMYRA MED ET SKILT DER DET STÅR «EN TUT = EN SKÅL», OG DRIKK HVER GANG NOEN TUTER
  • ARRANGER ALLSANG PÅ BUSSEN
  • KLIN MED EN MEDRUSS AV SAMME KJØNN I 10 SEKUNDER 
  • KJØR 10 RUNDER RUNDT EN RUNDKJØRING
  • KLIN MED EN I KLASSEN
  • HÅNDHILSE PÅ MINST 10 STK SOM GÅR OVER ET GANGFELT OG ØNSKE DEM VELKOMMEN TIL DEN ANDRE SIDEN 
  • BAD FØR 1. APRIL
  • BE OM TI PISKESLAG PÅ ROMPA FRA SLEMMESJEFEN, HEDDA SVENDSEN  
  • FÅ SIGNATUR FRA SEKRETÆREN, INGRID HENRIKSEN, PÅ BRYSTET/ROMPA
  • BE OM HELSESJEKK HOS RUSSEDOKTOREN, MALIN STRAND, OG FÅ SYKEMELDING PÅ BUKSA  
  • FREMFØR EN EGENKOMPONERT MELODI PÅ RUSSE-FLØYTA TIL REVY-SJEFEN, MARTINE FURNES
  • SPRUT 10 BUBB/DANGEL MED VANNGEVÆR   

 • GRØNT = LEDIG
  Har ikke så mye grønne topper, så lånte en halv-grønn singlet av Martine. Nå skal jeg ut på livet igjen. Siste lørdag som russ (=KLAR). Hm, jeg tror det var noe jeg skulle si, men glemte det av. Jaja. Snakkes! Jo vent! Det er sånn trafikklysfest på Kafka i dag. Vet ikke om jeg skal, men kan ha grønt på i tilfelle... HEHE. Hade!!! 

 • WHITE SCREAMS


  Bilder fra en fotoshoot for lenge siden! 

  God morgen dere! Nå er jeg på farten til å dra ut igjen. Egentlig er jeg veldig redusert allerede... Skal på jobb nå i morgentimene, før jeg skal ut på livet med folkaaa. Russetiden lenge leve! Vi skal gjøre diverse russekrav, fordi vi ikke har gjort så veldig mange til nå. Tenkte jeg kunne legge ut liste over de kravene jeg faktisk har gjort, men kan gjøre det i morgen når jeg har gjort enda flere. Dere får ha en strålende dag. 

 • ~ FØR JEG DØR ~

  Som noen kanskje allerede har sett, har jeg blogget om en fjelltur jeg har lyst å unne meg før jeg dør. Det inspirerte meg til å lage et innlegg om ting jeg har lyst å gjøre før jeg dør. Jeg er nemlig en stor fan av spontane, gale og farlige ting. Haha. Jeg elsker utfordringer og synes det er dritkult å gjøre ting jeg egentlig vet jeg ikke tør. Jeg elsker det adrenalinsjokket man får av å gjøre ting man ikke føler seg helt trygg på. Her er noen ting jeg vil gjøre før jeg dør:

  - Dykke i Great Barrier Reef
  - Hoppe i fallskjerm
  - Besøke en konsentrasjonsleir
  - Gå over en isbre
  - Ri på kameler
  - Isbade
  - Ta lederutdannelse i Forsvaret
  - Gå inn i en pyramide
  - Løpe et maraton  - Dykke med hai
  - Svømme med delfiner
  - Gå på Den Kinesiske Mur  - Rafting i Sjoa (og i Saltstraumen)
  - Få en tatovering
  - Fly et jagerfly


  - Stå på vannski
  - Kjøre hundeslede
  - Bestige noen av verdens høyeste fjell; Mount Everest, Kilimanjaro, Elbrus og Mount Blanc


  Mount Everest med sine 8850 moh. 

  Kommer ikke på noe mer i farta, men det er så utrolig mye jeg har lyst å gjøre. Jeg har dessuten lyst å reise til alle verdens land og bo i et annet land i minst et halvt år. 

 • HVILKEN HEADER SKAL JEG BRUKE?  Hvilken header skal jeg bytte til? Eller skal jeg bare ha den jeg allerede har? 

 • KILIMANJARO 5895 MOH

  God morgen! 

  For det er nettopp det det er, en veldig god morgen, faktisk. I morgest klokka 9 viste graderstokken nesten 20 grader, og sommerfølelsen er virkelig på plass. Jeg skal sprette i dusjen etterpå, ordne meg, gå å sette meg på "soltaket" og spise jordbær i fløte og kanskje jeg til og med skal lage slush! Det er jo mine favoritter om sommeren, og det som virkelig gir meg sommerstemning. 

  Jeg så nettopp et program som het "Fra Ebeltoft til Kilimanjaro", noen danske eldre mennesker som gikk på fjellet. Jeg fikk ikke med meg sammenhengen, siden jeg bare så det siste kvarteret, men fy søren! Jeg ble helt grønn av sjalusi, og jeg vet nå hva målet mitt for 2014/2015 er. Jeg skal gå på Kilimanjaro. Jeg har hørt om fjellet før, fordi det er et veldig kjent fjell - og det er jo så utrolig nydelig! Dessuten ligger det i Tanzania (Afrika), som er en utfordring bare i seg selv. Jeg har planer om å få Siri med så snart vi begge har anledning. I følge noen nettsider jeg har lest på, er det best å gå i januar/februar/mars da det er milde temperaturer uten mye skyer på morgen og ettermiddag. 

  Kilimanjaro (med toppen Uhuru Peak) er 5895 moh., det er det høyeste punktet i Afrika og består av tre utdødde vulkaner (Shira, Mawenzi og Kibo, hvor Kibo/Uhuru Peak er den høyeste). Noe av det som er kjent med Kilimanjaro er isbreen, men den smelter fort, og det er antatt at den skal forsvinne helt iløpet av 2020-2050-årene. Grunnen til at den er kjent, er fordi det er få steder i Afrika hvor det finnes isbre. Jeg vil se den før den er borte! Det er bare 30% av de omlag 15000 menneskene som våger seg opp på toppen hvert år som klarer det, noe som sier litt om hvor tøff en tur det er. På tv-programmet jeg så på, var det noen som gav seg, og folk så ut som om de var dødende. De så ikke ut til å være våkne mens de gikk, men de gikk allikevel! Og de klarte det!! 

  Som sagt er Kilimanjaro en vulkan. Den er ikke utdødd, men inaktiv, og Kibo slipper fortsatt ut gasser (skummelt, men KULT!). Det sies at det finnes magma bare 400 meter ned, og muntlige fortellinger sier at vulkanen var aktiv for rundt 200 år siden. 

  Fjellet er ingen utfordring når man tenker på klatring og bestigning. Grunnen til at svært få klarer å bestige toppen er høyden, som gir halvparten så tykk luft på toppen som ved havflaten, og for å kunne bestige toppen er det nødvendig å bruke tid på å vende seg til temperaturene og luften. Det finnes tre "enkle" ruter, Marangu, Rongai og Machame, og disse kan personer med normal helse gå, uten at man trenger erfaring fra fjellklatring. 

  Er ikke dette magisk, så vet ikke jeg. 

  Det beste med fjellturer, er at i det man når toppen, så fylles man av en sånn ubeskrivelig følelse av at man kan mestre alt. Ingenting er en hindring. Du er på toppen av verden. Du - og du klarte det selv. Du gikk imot hva du selv trodde du klarte, og du føler du har utsikt over hele verden. 

  Når man skal gå på Kilimanjaro er det tusenvis av ting som må planlegges NØYE. Du er nødt å ha guide, fordi man går ikke på ukjente fjell (spesielt ikke så høye) uten guide - og siden det er i et helt annet land, vil man kanskje ha et par dager i sola nede på bakken også. Fly/reise og opphold må bestilles, og alt må være klart til dagen er der. Jeg er så gira at jeg kunne starta nå med planlegginga. Det anbefales å bruke minst 7-8 dager på turen. Det er galskap å bruke kun 5 dager, i følge flere som har gått turen. Turen er dyr, det koster penger å bestige Kilimanjaro; så man bør trene godt i forveien og gi alt på turen. 
   

  Grunnen til at jeg sa at det er målet mitt for 2014/2015 er fordi jeg egentlig har et tett program fram til da. De neste 7 månedene skal jeg jobbe og reise en del, før jeg i januar drar i førstegangstjeneste. I januar 2015 er jeg ferdig med førstegangstjenesten, og da passer det perfekt å ta en tur på Kilimanjaro. Håper virkelig at beste Siri er med på dette prosjektet, for det ville vært utrolig kult! 

   

  KILDER: 
  http://no.wikipedia.org/wiki/Kilimanjaro
  http://www.afrikasafari.no/kilimanjaro/faq.htm 

  Alle bilder er fra google... 

 • Natt til 1. mai

  Jeg selv tok ingen, så har fått fra Madelein og Guro! (og avisa). 

  Her er litt av campen! Sinnsykt bra! 


  Haha, under dåpen. Vi ville ikke bli våte, fordi det snødde fra før, jeg var allerede sjuk og de brukte brannslange for å spyle russen. Så vi sto like greit oppe på taket. Jeg så helt vekke ut her, er det mulig. 


  Madelein og meg som gjør russekrav! Kyss en politimann, haha.   Skal vi se. Dagene går helt i snurr for meg. I går var veldig gøy, hvertfall, og natt til første, ikke så veldig. Har fått hjernerystelse, jeg. 

 • MY RUSSEBUKSE

  I ukedagene er det vanligvis nå jeg står opp. I dag er det onsdag (eller det blir onsdag), og russedåpen er over for denne gang! Etter dåpen skulle jeg og søstra mi, som hadde vært med blårussen (trror jeg) ta nattbussen sammen hjem. Det var satt opp nattbussruter, men etter å ha ventet i en time gadd jeg ikke mer. Så jeg begynte å gå imot søstra mi. Så dukket det opp noen kjente fjes fra Saltstraumen som lot oss begge sitte på hjem. Sykt flaks! Og deilig å komme seg hjem.  

  Buksa er fremdeles ikke ferdig, og jeg aner ikke hva mer jeg skal ha på den. Alt jeg vet er at jeg ikke ønsker å ha så lite merker på. Hahaha. 
 • hits