Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

MIT-øvelse og x-russefest

Heisann! 

Nå er jeg endelig stasjonert på min siste stasjon for nå, Bodø Hovedflystasjon. Her skal jeg være de neste 8 månedene og jobbe som Crew Chief Assistent. Det er egentlig litt synd med blogging og sånt, for det er nemlig bildeforbud og det er masse regler jeg må forholde meg til, så jeg dropper heller å blogge. Dermed kommer jeg kanskje til å blogge mer om det jeg gjør på fritiden og slikt. Men en ting jeg kan blogge om, er øvelsen vi hadde fra torsdag til lørdag!

Det var MIT-øvelse, egentlig en kose-øvelse, men fy så støl jeg er! Og det tror jeg de aller fleste er. Vi hadde styrketester og 3000-meteren på torsdag, og på fredag gikk vi på fjelltur. Det var kjempekoselig, og vi var så sinnsykt heldig med været. Vi skulle egentlig på Steigtind, men siden det var for risky og for mye snø valgte vi å gå på Skautuva i stedet, ca. 630 MOH. Etter en fin tur på fjellet kom vi ned til frukt og fullkornsvafler, noe som var HELT fantastisk! Samme kveld hadde vi sånn 6 timer med leksjoner, før vi la oss. Dagen etterpå, uten noe søvn fordi det var umulig, hadde vi en styrkeøkt med tabata og rett etterpå en utholdenhetsøkt med pulsklokke. Det var veeeeldig tungt...Som sagt, helt nydelig tur i nydelige, vakre Bodø! Dagen etterpå var det overskyet og veldig tåkete, så vi var kjempeheldig med været. 

Og så smart som jeg var, fant jeg ut at jeg skulle dra ut med jentene mine på lørdagskvelden. Haha! Men det gikk kjempefint. Selvom jeg tålte så og si ingenting, klarte jeg meg fint! 

Det var nemlig x-russetreff, og det betydde at det var på med russebuksa for alle som har vært russ tidligere! Det var gøy å være sosial med dem igjen! Jeg dro hjem på leir igjen når de skulle dra videre, og det var egentlig helt greit for meg, ettersom jeg var sinnsykt sliten etter øvelsen. 

På torsdag skal jeg til Trondheim med Velferden, og det gleder jeg meg kjempemasse til! FORDI! Da skal jeg møte broren min og sønnen hans, som jeg enda ikke har møtt! Altså, tantebarnet mitt! Gleder meg veldig til det! :) Men nå må jeg faktisk fikse meg, for nå må jeg dra tilbake på leir. Jeg er nemlig hjemme en tur. Hehe, det er det fine med å jobbe i Bodø, at jeg kan dra hjem når jeg vil. 

 • HVORFOR F-35?

  Nå kommer et innlegg som kanskje er veldig kjedelig for vennene mine og for de som ikke er interessert i kampfly, militæret og det faktum at vi kjøper inn F-35. Jeg håper på å få jobbe med jagerfly lenge nok til å oppleve overgangen fra F-16 til F-35, fordi det tror jeg blir veldig spennende. Da jeg var på pilotcamp i fjor høst, snakket jeg med en som fortalte meg om hvordan kampflyene blir bygget. Han hadde vært i USA og sett på utviklingen, og det var visst litt av en opplevelse å se små deler gå inn i den ene enden av bygget til å komme ut og være et ferdig jagerfly som skal ta vare på luftrommet. 

  Filmen under er laget av forsvarsdepartementet og skal fortelle litt om F-35. I mine øyne er det F-16 som er best, men i en kommentar under filmen har "forsvarsdepartementet" skrevet: "Nye sensorer og systemer gjør at det finner mer og treffer bedre. Og at disse systemene bæres internt gjør at flyet kan fly høyere, fortere og lengre også med våpenlast, samtidig som det er med på å redusere radarsignaturen og med det er sikrere for piloten." Tja, uansett hvor bra F-16 er og har vært for oss opp gjennom årene, er det på tide å bytte det ut, og prøve noe nytt. 

  Planen min etter førstegangstjenesten er å gå teknisk befalsskole, og det vil si at jeg vil komme til å jobbe med F-35 etterhvert. Siden jeg nå og under utdanningen etter fgt vil jobbe med F-16, får jeg typekurs hvor jeg lærer om F-35 når det eventuelt blir aktuelt. Jeg håper som sagt at jeg får oppleve det, for det ville vært kult! 

 • RNoAF F-16

  Ole Edvard Antonsen - Vidda

  Det går ikke an å ikke være patriotisk etter å ha sett denne filmen, og det går ikke an å sitte igjen uten en drøm om å fly F-16.  

   

 • Idyll på landet

  Hei! Søndag til mandag var jeg på hyttetur med Karin og Cecilie, og det var superkoselig. Da jeg kom hjem dagen etterpå, kom Hanne og Martine og hentet meg og Celine med hestene, og så var vi på banen og fikk prøve ut litt sprang! Det er utrolig koselig å være sammen med hele søsterflokken! Forresten, jeg har kanskje ikke sagt det på bloggen, men! Jeg har blitt tante!! Broren min som bor i Trondheim har fått en sønn<3. SÅ stolt tante <3<3 

  I det jeg kom hjem fra rideturen, fikk jeg beskjed om at Kristina, Karinca og Sofie var i Saltstraumen og de skulle komme på besøk! De fikk hilse på hestene, og jeg tror de syntes det var veldig gøy. De har aldri vært hos meg, og det er jo helt sykt med tanke på at de er bestevennene mine og at jeg har kjent dem i flere år.   I dag fant mamma ut at vi skulle dra å grille! Positiv stemning til det, så vi dro til fjæra nedenfor stallen og grillet. Det var kjempefint. Ganske kaldt, men veldig herlig. Jeg er så heldig som har verdens beste familie og så utrolig heldig som bor på en så idyllisk plass. Det er så klart veldig tungvindt for det meste, men på slike dager som i dag, føler jeg meg veldig heldig.     

 • søndagsmorgen

  God søndag allihop! Våknet med en dunkende hjernesmerte og en voldsom trang til å drikke vann som en superhelt. Men for en kveld det var, da! Hoooi! Nå skal jeg snaaart bevege meg til dusjen og så spise litt, før jeg skal på hyttetur med Karin og Cecilie. Gleder meg!  <3 Elsker å være tilbake i Bodø med mine kjære venner! 

   

 • ... Og jula varer helt til påske

  Heisann! 

  Nå har jeg vaska og rydda soverommet mitt. Har kvittet meg med ca. ett tonn med klær, vesker, jakker og diverse, og nå har jeg faktisk plass til ting. Det er forresten sant som man sier, at jula varer helt til påske, fordi hos meg har adventstaken stått i vinduet helt til nå, den. Hehe... Jeg har jo hatt påskeferie i snart to uker, og tida har gått så sykt fort! Det har vært helt fantastisk å være hjemme, og møte alle de herlige vennene mine! Jeg har vært ute å spist for et par tusen totalt (hysjjjj...), meen det er jo verdt det!

  Ellers har jeg malt egg i dag og drukket kakao fra den nye påskekoppen min. Jeg fikk sånn påskestemning. For meg er påska kanskje den fineste høytiden. Stemningen er så avslappa. Ikke noe stress med julegaver, det er skiturer på fjellet med sol, kvikklunsj og appelsiner, det er påskeegg og bare en tid hvor alle samles og man rett og slett har ordentlig fri! Også nærmer det seg vår og det er herlig å være ute. Hvor perfekt er ikke det da?? Haha, prøvde å lage skikkelig delikat kakao, men faila jo totalt med kremen.... 

  Jeg kjenner jeg savner å gå i uniformen allerede, og jeg gleder meg sykt til å flytte inn i leiren og begynne for reals på tjenesten min. Det blir så spennende! Men for nå skal jeg nyte de siste fridagene mine, dra på hyttetur med Karin og Cecilie, og forhåpentligvis skal jeg gå litt på ski på Beiarfjellet! Men nå skal jeg svømme i badekaret før jeg tar kvelden. I morgen skal jeg kanskje ut på byen med mine kjære, får se hvordan stemninga er for det! Woho, hade! :) 

 • Forsvarets Tekniske Camp 2014

  Heisann! 

  Lenge siden, som vanlig! Jeg var ferdig på kurs på Kjevik tirsdag for en uke siden, og besto eksamen! Det var så herlig, at jeg har ikke ord. Har to uker til med perm nå før jeg begynner for fult i tjenesten min som Crew Chief-Assistent. Det blir nok en veldig spennende tid. Jeg er litt usikker på om jeg blir å fullføre den, FORDI, i helgen var jeg på teknisk camp med forsvaret, og var tilbake på Kjevik, og fikk skikkelig smak for utdanning som tekniker i stedet for. Opptaket (FOS) er i sommer, og kanskje bestemmer jeg meg for å søke og prøve det ut med det samme. I såfall blir jeg ikke ferdig med førstegangstjenesten først. 

  Mange har spurt meg hvorfor jeg valgte å dra på camp når jeg allerede var inne i militæret. De fleste som var på campen var folk som ikke hadde noen militær bakgrunn og som ønsket informasjon. Jeg valgte det fordi førstegangstjeneste og utdanning som befal er to veldig forskjellige ting innenfor forsvaret. Å ha en utdanning i forsvaret er mye bedre enn et pliktår, og man får mye mer ut av det. Utdanningen jeg tenker å søke på tar uansett 4 år, i motsetning til pliktåret som varer til januar neste år. Jeg visste veldig lite om selve utdanningen. Joda- jeg vet nok en del om forsvaret og militæret og året mitt i førstegangstjeneste, men jeg hadde flere spørsmål og undret på mye innenfor befalsutdanningen. Jeg har vært på flere camper (jentecamp 2013 og pilotcamp 2013) og fått masse god informasjon, og de som har vært inne på sidene til forsvaret vet at det er side opp og side ned med informasjon som nesten er umulig å forstå før man opplever det selv. 

  En av de største forskjellene på å ta en utdanning i forsvaret og ta et pliktår er at som befalselev lærer du å være en leder med lederutdanning og diverse andre fag, mens i førstegangstjenesten er du egentlig den befalet er leder for. Du stiger også etterhvert i gradene, og i forsvaret er gradene viktige! Jo høyere grad, jo bedre lønn, og flere fordeler. Jeg fikk også beskjed om å legge til at det er mer ansvar ved å komme høyere i gradene (noe som er helt sant), fordi jeg tydeligvis ikke kan tenke selv (det var beklagelig altså, ha meg unnskyldt...!) Det finnes mange forskjellige utdanninger i forsvaret, og det er forskjell på hvor lenge de varer. For eksempel kan du gå UB (utskrevet befalskurs) som er på et år. Da har du et halvt år på befalsskole og et halvt år i praksis, enten på rekruttskolen eller i vakt og sikring. Eller du kan gå teknisk befalsskole, som er det jeg vurderer, som er 4 år. Det er også andre befalsutdanninger og masse man kan spesialisere seg innenfor! Et ønske jeg har er å gå flygeskolen, som også er en type utdanning, for å bli pilot. 

  Uansett, helgen min var kjempefin. Jeg fløy ned på fredag med Hercules, forsvarets transportfly for personell og materiell. Det var utrolig kult og fett, men fy søren så slitsomt. Det dirra i ræva, og på grunn av at de har fjernet hele innfatningen som skjermer for lyd i vanlige transportfly for å få bedre plass, så bråka det fælt! Det gikk ikke an å snakke med folk, det var trangt og doen var bak et forheng. Men hallo! Det var uansett sykt stilig å få muligheten til å fly det! 


  Ailin i cockpitten på Hercules. Vi ble så gode venner med crewet når vi mellomlanda i Trondheim på vei ned! 


  (De tre bildene over her er hentet fra forsvarets sine hjemmesider, forsvaret.no) 

  Haha, jeg og Ailin som står fremst her var så sykt kleine når de tok bilder hele tiden. Men det havna på nett uansett, så jaja. Her fikk vi utlevert utstyr. Jeg fikk ikke ta med min egen uniform og måtte få utlevert både uniform, sko, lue og ørepropper... 

  Egentlig angret jeg på at jeg hadde valgt å dra på denne campen. Jeg hadde mye heller lyst å være hjemme. Jeg tenkte at det ble kjedelig siden jeg vet mye om militæret, at jeg har bakgrunn derfra og at jeg kunne det meste. Jeg trodde helga kom til å være mye av det jeg selv nettopp har vært igjennom på kurset mitt. Men, ÅH så feil kan man ta. Altså, en del har jeg jo vært gjennom, og mye kunne jeg fra før. Men det var utrolig gøy. Og jeg gjorde også masse jeg ikke har vært med på tidligere. For eksempel å lodde. Jeg vet enda ikke helt hva det egentlig vil si.. Noe med at man gjør slik at man får strøm gjennom komponenter eller noe slikt, men jeg syntes hvertfall det var veldig spennende. Vi loddet, kobla sammen strøm på lyspærer, gjorde litt annet tekniske greier og ja - hadde det gøy!   Haaha, som vi knøvla på denne tautrekkinga av bilen... Vi gjorde dette to ganger, og selvom vi trodde vi skulle gjøre det bedre siste gang, brukte vi vel sånn 4 sekunder lengre tid da... Ellers fikk vi skyte med rødfis, vi prøvde ut en veldig gjørmete hinderløype (gøy!) og vi gjorde masse annet kult. Det var også en post hvor de lagde show på vaktpost, og det var veldig gøy. Der fikk vi også prøve ut kamuflasjesminken. 

  Min konklusjon av helgen er egentlig at det var et kjempekult opplegg og befalselevene har vært flinke til å stelle i stand ei super helg for oss. Selv om det ble mye reprise av mine tre siste måneder, har jeg hatt det veldig gøy, og jeg tror de som ikke hadde noen erfaring med forsvaret ble veldig oppspilt og interessert i en utdanning i forsvaret. Og dere? Se så mange jenter vi var da! Imponerende. Vi var den puljen med flest jenter i, med 9 av 22 som var jenter! Jenter passer like godt inn i det tekniske som gutta, - bare så det er sagt!
   
 • hits