Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

happy sunday

Åh, hvorfor ikke bare feire hver søndag, i stedet for å ligge langstrakt på en sofa med en sabla hodepine og vondt i kroppen? Jeg synes man bør være glad på søndag. Da kan man feire at man har klart seg gjennom enda en hel uke, og at man kan legge den bak seg. Så er det bare å se frem til morgendagen. I dag har jeg (mamma) fikset russebuksa mi, jeg (denne gangen jeg) har lagt fruktsalat, jeg har øvd til tentamen (holy crap, tenk at jeg faktisk har gjort det...) og jeg har funnet antrekk for i morgen. Og så har jeg trent. Og ødelagt ryggen. Var en times tid jeg ikke klarte å bevege meg... Trodde helt seriøst jeg skulle ende opp i en kiste i dag. MEN SÅ BARE: la oss feire at vi har kommet til søndag. :):)

Nei. Hade bra :) 

 • TIPS: BESTILLE FRA EBAY

  Heisann! Skal snart kle på meg og løpe til bestemor, for å spille piano! Men først tenkte jeg å gi dere noen tips om det å bestille fra ebay. De fleste som har bestilt noe fra ebay vet nok dette allerede, men det er alltid kjekt å vite hvis du aldri har kjøpt noe derfra, men vil.

  Ebay er et internasjonalt internettsted hvor du kan bestille ABSOLUTT ALT, alt fra kjoler til sykler til klokker og kameraer. Det meste på ebay er UTROLIG billig - og frakten er ofte mye billigere enn innad i Norge også. Offentlige bedrifter og private personer kan legge ut produkter her, og når du skal bestille fra ebay, er det enkelte ting som bør være lurt å huske på. Derfor har jeg valgt å skrive et innlegg om det.

  1. Det første, og viktigste, er å være klar over at produkter som kommer på over 200 kr (inkl. frakt) kan bli tollet. Du kan sjekke hvor mye totalprisen vil bli da på denne linken: KLIKK HER. Det skal stå hvor mye frakten kommer på under produktet du vil kjøpe på ebay (se bilde: +65,76 forsendelse).

  2. Det neste du må være klar over, er hvor trygt det er å bestille fra valgt selger. Sjekk hvem selgeren er, trykk gjerne på brukernavnet og se andre tilbakemeldinger. Der vil du også kunne se hvor mange som har kjøpt og hva de har kjøpt fra samme selgeren. Det er også en fordel å ha en høy prosent tilbakemelding. Selgeren bør ha over 92% positiv tilbakemelding

  3. Du betaler med paypal (det er det merket som ikke egentlig vises i den siste ruten som er markert på bildet) på de fleste produkter. Sjekk dette før du kjøper. Å betale med paypal er veldig lurt. Du må da opprette en paypal-konto (KLIKK HER FOR Å OPPRETTE KONTO)  Dette gjør kjøpet ditt trygt, og om du skulle bli lurt når du kjøper noe, får du pengene tilbake. Du slipper dessuten å skrive inn kontonr. og passord og alt mulig annet hver eneste gang du skal handle. Husk at du må være over 18 for å kunne lage konto og for å bestille noe på ebay!

  4. Du har kanskje allerede lagt merke til den grønne stjernen på den første markerte ruten? Det finnes mange stjerner, og selgeren får stjerner etter hvor mye tilbakemelding han/hun har fått. Her ser du hva de forskjellige stjernene betyr. 

  Gul stjerne () = 10 to 49 ratings
  Blå stjerne () = 50 to 99 ratings
  Turkis stjerne () = 100 to 499 ratings
  Lilla stjerne () = 500 to 999 ratings
  Rød stjerne () = 1,000 to 4,999 ratings
  Grønn stjerne () = 5,000 to 9,999 ratings
  Gult stjerneskudd () = 10,000 to 24,999 ratings
  Turkis stjerneskudd () = 25,000 to 49,999 ratings
  Lilla stjerneskudd () = 50,000 to 99,999 ratings
  Rødt stjerneskudd () = 100,000 to 499,999 ratings
  Grønt stjerneskudd () = 500,000 to 999,999 ratings
  Sølv stjerneskudd  () = 1,000,000 ratings eller mer

  Hvor mange ratings et produkt har, er ikke hvor mange som har kjøpt produktet, men hvor mange som har rangert det. Dette har altså ingenting med prosentandelen å gjøre. 

  5. Det står gjerne om det du vil handle er nytt eller gammelt. Du bør også passe på å se om det er flere bilder av produktet du ønsker å handle. Da er det antakeligvis tryggere å handle. Hvis det står at det kun er 1 tilgjengelig av produktet du skal kjøpe, vil man kunne anta at produktet er fra en privat selger, og at det er brukt. (Dette står ved siden av "antall", hvor mange av samme produkt du ønsker å handle)

  6. Noe jeg ikke visste før leenge etter at jeg begynte å handle på ebay, var at det ofte står mye mer informasjon om du blar ned. Da kan det stå mye om selger, størrelser på produktet, hvordan du velger farger og så videre. 

  7. Vær alltid klar over at ting du kjøper på ebay gjerne vil være i dårligere kvalitet enn det du kjøper andre steder. (Dette spørs jo alt etter pris og sted)

  Til slutt skal jeg nevne at jeg har kjøpt MYE på ebay, og jeg har ALDRI blitt lurt. Det var en gang jeg trodde jeg var blitt lurt. Da kontaktet jeg selgeren, og han var lei seg for at jeg ikke hadde fått produktet mitt etter to-tre uker, og sendte meg to nye for å gjøre opp for seg. Dagen etterpå fikk jeg produktet jeg bestilte.... Hehe.. Det kan være en idé å sjekke hvor produktet blir sendt fra, for da kan det evt. ta lengre/kortere tid å få produktet ditt hjem. Noen selgere gir deg referansenummer, men det er ikke alle - og da må du bare smøre deg med tolmodighet. Du får uansett en bekreftelse på e-post når produktet er sendt. Og til aller sist:

  Bruk sunn fornuft! Ofte, hvis noe ser ut til å være for godt til å være sant; så er det ofte nettopp slik det er. Vær kritisk og overvei før du kjøper noe. 

  Herregud. Jeg er en ebayer. Haha. Det var eeegentlig meningen at jeg skulle blogge om de nye kjolene jeg har bestilt fra ebay... 

 • ROLIG FREDAGSKVELD

  God kveld! 

  I dag har jeg slappet av og hatt en utrolig god fredagskveld. Eller, det er vel egentlig nå den starter. Skulle bare si sorry for at jeg ikke har blogget på hundre år - det er rett og slett fordi jeg har vært vanvittig opptatt. Denne uka har det nemlig vært "ståkuka" - uka før russetida, der vi kler oss ut etter forskjellige tema som har blitt gitt. Jeg kom hjem i 1-tida natt til mandag, og skulle på skolen klokka 7, - og da skulle vi kle oss ut som gutter. På kvelden var det russerevy, og så var det en tur ut på Kafka på kvelden. Jeg var ikke i seng hos Guro før i 3-tida (?). Tirsdag skulle vi kle oss ut som emoer. Jeg hadde ikke noe spesielt å stille opp med, men hadde svarte klær og noe sminke rundt øynene. Jeg hadde i tillegg fransktentamen, som endte grusomt...

  Etter tentamen var det en kjapp tur hjem, før jeg måtte kjappe meg hjem, finne fram mine styggeste klær, og løpe til bussen. Det var dags for styggfest! Jeg, Karin og Cecilie så mer ut som 5 åringer som hadde lekt med mammas sminke og prøvd å se pene ut, med et ikke så veldig godt resultat. Haha. En blanding av det og 80's. Så var det ut på byen, etterfulgt av skole. Heldigvis var jeg ferdig tidlig. På onsdag måtte vi komme i klærne og sminken fra gårsdagen. Det er lenge siden det har vært så godt å dusje, haha. Torsdag hadde jeg tentamen, og da skulle vi egentlig være pimp and hoe, men jeg valgte å ikke kle meg ut pga. tentamen.. SÅÅ endelig hadde jeg en rolig kveld nå i kveld. Deilig! Tirsdag begynner alt - og gjett om vi er klare. Russevogna er ti ganger fetere enn det jeg la bilder ut av sist, og jeg gleder meg som bare det!

  Jeg kom nettopp hjem fra bestemor. Okkuperte pianoet hennes, og har lært meg en sang på piano. Hanne skal lære seg den på gitar, så kan vi spille sammen. Det blir kos!   Koseklem fra Marve! 

 • JENTECAMP FORSVARET 2013

  OBS!! OBS!! OBS!! VELDIG LANGT INNLEGG!! 

  Jeg var altså én av 125 heldige jenter som fikk muligheten til å være med på forsvarets egen jentecamp. Jeg var så utrolig spent, nervøs og skeptisk til helga. Før jeg dro hadde jeg egentlig bestemt meg: jeg skulle ikke i befalsskolen i år, men ta førstegangstjeneste først (pga. FOS skjer allerede i sommer) (FOS står for Forsvarets opptak og seleksjon) - men etter ei helg som det lengter jeg etter forsvaret, og spesifikt lederutdanningen. Å være leder krever visse egenskaper, og vi fikk testet oss og kjørt oss som lag og enkeltmenneske gjennom hele helga. Det var ei ufattelig bra helg, og jeg tenkte å oppsummere litt for dere. 

  Fredag kom jeg og Hanne-Beate på Gardermoen i 13-tida, og ble sittende på Starbucks til i 16-tida, da Forsvaret hadde satt opp en stand og sto å ventet på alle de spente jentene. Vi ble da skilt, og vi fikk tildelt hver våre "bestevenner", som de så fint kalte det. Det hjalp veldig på, og alle jentene jeg møtte i helga har vært utadvendte og hyggelige jenter. Tror ikke jeg har møtt et eneste menneske som ikke har vært hyggelig. Og det antar jeg er en god egenskap når man vil bli en leder: å være utadvendt og hyggelig. Jeg så lite til Hanne-Beate, fordi hun hadde søkt hær og jeg luft. Vi tok buss i et kvarters tid før vi var fremme ved Sessvollmoen leir. Der måtte vi vise legitimasjon og så gikk vi inn i leiren. Vi gikk til et auditorium, og ble sendt inn ca. 15 stykker av gangen (tipper det var flere rom altså) - og så ble vi fordelt på lag. Vi la kofferter og bagger inne på et rom og så fikk vi utlevert utstyret. Sekk, sovepose, liggeunderlag, uniform, ullundertøy, feltstøvler, og masse annet. Deretter gikk vi et stykke, bort til leiren. Vi fikk satt oss i teltet og da var det blitt så sent at vi bare la oss. 
  (Foto: privat)

  Dagen etterpå sto vi opp klokken 06.00. Vi spiste feltrasjon til frokost, og kledde på oss treningstøy. Det var klart for helgas første treningsøkt!! Det var så UTROLIG gøy. Alle de fire lagene på Luft + noen flere kanskje. Husker ikke helt hvem som var der, (vi var delt opp etter hva vi hadde søkt, luft, hær, sjø og språk (?). På hvert lag var vi 8 stykker ca. noen hadde 9 og noen hadde mindre, tror jeg) møttes på en gressbane utenfor idrettsbygget, og der gjorde vi forskjellige stafetter og oppgaver. Det handlet veldig mye om teamwork og hvordan man fungerer som lag. Det beste var at vi knuste de andre lagene på formasjon-øvelsene. Vi var ferdige med formasjonene før de andre hadde begynt. Vi ble kanskje litt høy på oss selv, og kom dårligere ut på enkelte oppgaver, men det var så utrolig gøy uansett. Når jeg sier formasjoner så mener jeg en type lek som var veldig gøy. Lederen sa for eksempel at alle på laget skulle delta og man fikk bare lov til å ha f.eks. fire ben, tre armer og et hode i bakken. Da gjaldt det å finne ut hvordan vi skulle få det til. Andre formasjons?oppgaver kunne være å lage forskjellige bokstaver og diverse. Vi hadde også stafetter som å hoppe bukk over hverandre (Vi vant, tjohei! Hvertfall på den første av to runder), og at hele laget skulle bære et av lagsmedlemmene over banen mens den lå stiv, med armer og bein ut, som en stjerne. 

  Etter dette var det lunsj, fulgt av undervisning/foredrag/informasjon. Vi jogget også en tur gjennom 3000-meterløypa, prøvde ut de forskjellige øvelsene man har på FOS (situps, hangups og pushups). Etter dette, skulle vi pakke sekkene våre, ta på fotposene, og gjøre oss klare for oppdrag! Da fikk vi et kart og kompass, og alle sammen på laget fikk være lagfører på hver sin case. Det var 10 caser på runden. Det var masse forskjellige oppdrag, og det var så utrolig lærerikt, tungt, morsomt, spennende og givende. Det må være noe av det beste jeg har vært med på. 

  Den første oppgaven var å lage en reklame for forsvaret, for å få folk til å velge lederutdanning. Av alle som deltok på campen kom vi på 2.plass ("delt andreplass" som lagføreren vår kalte det, pga. det laget som vant brukte lengre tid enn hva som var lov.) Hun fortalte dette og jeg siterer: "Har fått tilbakemeldingen fra ase 6 (dagens første, markedsføre Forsvare), dere ble nest beste lag! Dog brukte de som "vant" mer tid enn gitt, så jeg vil si dere kom på delt førsteplass. Caseoffiseren sa dere var det klart mest kreative og engasjerte laget, og at det var veldig gøy å se på deres gjennomføring." 

  Etterpå skulle vi bære tømmerstokker gjennom en lang og tung løype, og der tror jeg vi kom på delt førsteplass også, hvor vi var to lag som klarte 9 stokker gjennom løypa på gitt tidspunkt. Dette var uten tvil den hardeste oppgaven, synes jeg. Den krevde styrke og kondisjon og skuldrene mine var (og ER) helt ødelagte etter det! Alle hadde blåveiser på skuldrene og sår overalt etter den runden. Haha. Videre gjorde vi masse annet kult, noen krevde mer enn andre. Noen oppgaver gikk mer på hvordan man tenker og kommuniserer med hverandre, og alle oppgavene handlet om å samarbeide. Vi avsluttet casene med å trekke en bil, der vi var to lag mot hverandre. (FILM NEDERST I INNLEGGET) Casen var at bilen hadde fått motorstopp og vi måtte trekke bilen. Det var utrolig tungt, men adrenalinet slo til og vi trakk alt vi kunne, og DÆSKEN HAN PLYSTRE kor flenk vi va! Hehe. Vi var utrolig fornøyde med innsatsen vår etterpå, og utmattet og sliten etter dagen, gikk vi mot teltet, spiste og dro så til kaserna der vi hadde noe foredrag igjen - før vi gikk tilbake til leiren med teltet (som forsåvidt var en helikopterparkeringsplass). 

  (Foto: Hanna)
  (Foto: Forsvaret.no)


  (Foto: Hanna) Hun var så stolt over oss fordi vi hadde laina utstyret vårt så bra. + At vi var først ute. 
  (Foto: Private (Hanna som fotograf, hehe!)


  (Foto: Forsvaret.no)


  Siden jeg har vært i HVU fikk jeg ikke lov til å lage båre, og måtte være pasient som ikke kunne snakke, haha)


  Flinke jentene. Jeg var livredd i den båra, haha!!


  (Foto: Privat, Hanna)


  (Foto: Hanna)

  Da vi kom tilbake til leiren, var det diskolys overalt og høy musikk. Vi skjønte ingenting, alt vi visste var at vi skulle få pølser, haha. Det skulle være sosialisering og en hyggelig kveld, og det ble det uten tvil! Etter standup, aerobic, musikk og pølser, la vi oss trøtte i soveposen. Men først snakket vi masse tull, haha. Dagen etterpå våknet vi kvart på 6, spiste frokost, pakket ned teltet, pakket ned alt av utstyr og sorterte alt. Da skulle vi levere utstyret, pusse og gjøre vedlikehold av ting som hadde blitt brukt, og så var det masse foredrag, etterfulgt av testing av 3000meteren og øvelsene. Etterpå hadde vi noen flere foredrag før vi vendte snuten mot bussen som skulle frakte oss til flyplassen. Det var vemodig å si hadet til alle de fantastiske jentene jeg har møtt og blitt så nær i løpet av den korte tiden. Vi skal følge med på hverandre - og jeg håper jeg får møte det fantastiske laget mitt en gang om ikke så alt for lenge. Kanskje på FOS? 

  Jeg er så utrolig fornøyd med laget jeg kom på. For det første var alle jentene utrolig snille og fantastiske, jeg kunne ikke drømt om et bedre lag, og ikke en bedre lagfører. Lagføreren vår, Hanna, er den kuleste dama jeg har møtt. Hun går på luftkrigsskolen, og er virkelig et godt forbilde, med en fantastisk utstråling. Blir jeg halvparten så flink som henne, skal jeg være fornøyd. Vi hadde så utrolig godt samhold i laget vårt, og vi samarbeidet veldig godt alle sammen. Vi hadde det utrolig gøy og lo masse, og jeg er sikker på at de andre jentene hadde en like fantastisk opplevelse i helga som meg. Grunnen til at vårt lag hadde så gode resultater i alt vi gjorde, var nok nettopp fordi vi alle var så ivrige og fokuserte, og alle viste stor interesse for militæret og hadde en god holdning til det. 


  Hahah kuleste gjengen!!!  (Foto: private) (Der sitter forresten jaggu Hanne - borterst!)

  (Foto: forsvaret.no) Haha, gullungene må sitte fremst! Jeg som sitter nærmest til høyre, haha. :)


  (Foto: PRIVAT)

  Vi var på flyplassen igjen ved 6-tiden (?) og der satt vi 6-7-8 jenter fra forskjellige lag og snakket om våre opplevelser. Starbucks er virkelig god å ha der. Jeg og Caroline ble sittende på flyplassen helt til i 10-tida. Det var godt å ha henne der. Vi var begge hyper og overtrøtte, etter å ha sovet minimalt den helga, og lo av alt, haha. Utrolig koselig. Så var det bare å sette seg i setet på tur hjem, - og se fram mot FOS. 

 • Jentecamp er ikke noe tull

  Flyet vi tar går klokken fem på elleve, og vi skal sitte på Gardermoen i 4 timer (starbucks!!!). Jeg har begynt å kjenne sommerfuglene i magen nå (det er såvidt de virvler i halsen på meg også nå, er så ufattelig spent) (Har noen noengang tenkt på om sommerfugler får mennesker i magen når de er spente?? hahah). Veeel, er bare å kaste seg i bilen straks, skal innom butikken en tur også. Jeg har med meg navneskiltet mitt fra uniformen i HV, haha. Er ikke sikker på om vi får det der borte, men tenker det er kult å ha det uansett. :):) yolo

  Vet ikke om jeg får presset lokket over kofferten, egentlig. Vet ikke hva det var som tok så mye plass, men har tonnevis av treningsklær med. Det er det eneste jeg har med, faktisk. Sammen med undertøy og toalettsaker da. Og håndbagasjen. Heldigvis har jeg ei stor veske, som jeg kan putte noe oppi. Håper vi ikke støter på hylende Bieber-fans nede på Gardermoen, da blir jeg å gjemme meg. Har hørt saftige rykter om at Bieber ble i Norge sammen med Selena Gomez til i dag, haha. 

  Mamma overtalte meg til å gi henne passordet til min facebook så hun kan spille Candy Crush mens jeg er borte, så alle som ser dette; ikke skriv til meg, da. Det kan oppstå litt kleine situasjoner, om du skjønner. 

  Såå, kos dere i helga, det skal hvertfall jeg!! :) 

 • KLIPPET MEG KORT!!

  Såå, i dag har jeg vært en tur i byen med Karin og Vilde, der jeg blant annet kjøpte vin og papir. Do not ask, jeg skal vise en annen gang. Det som er viktig nå, er å fortelle hvor sabla nervøs jeg er for morgendagen. Jeg må snart pakke, og jeg aner virkelig ikke hva jeg skal pakke engang. Det vil si, jeg må finne fram pakkelista. I morgen skal jeg nemlig på Forsvarets jentecamp! Gleder meg og gruer meg samtidig. Heldigvis drar jeg ned til Oslo sammen med Hanne-Beate, ei jente i a-klassen - og jeg har dessuten vært i kontakt med flere jenter som skal, og de alle virker veldig hyggelige, så jeg antar det bare er å glede seg!! Flyet går klokken 11, så jeg får sovet ... To timer lengre enn normalt, haha. Kanskje. Må se akkurat dét litt an. 

  Dagens, vett. Blazeren fikk jeg av Karinca. Hun skal flytte (wææ, hun og kjæresten har kjøpt leilighet!!) - og hun hadde flere søppelsekker med klær hun skulle gi bort/kaste. Elsket det, egentlig. 

  Og da jeg kom hjem fra byturen, klippet jeg meg kort. Fordi på mandag har vi nemlig kjønnsskiftedag (ståkuka, uka før russetida), og jeg skal være gutt. Ser jeg ikke bra ut eller????? Heh... Er ikke hjemme før klokken tolv-ett på søndag, så får ikke gjort en dritt da. Og på kvelden på mandag er det russerevy!!!!

  Men nå må jeg kanskje pakke. 

  Kanskje. 

  (Vet ikke om jeg skal ha bag eller koffert... Anyone?) 

 • BILDER AV RUSSEVOGNA

  Russetida er like rundt hjørnet nå, og jeg kan føle det på kroppen. Jeg er gira, men samtidig litt bekymra. Håper bare jeg overlever, jeg. Hehe. Jeg og 16 andre har russevogn sammen, og heldigvis for oss er den nesten klar til bruk allerede, vi må bare male og fikse litt på den nå til helga. Men i helga er jeg i Oslo på camp, så jeg får ikke vært med å ordne. Vi kjøpte en som ble brukt i fjor, derfor slipper vi å gjøre noe spesielt mye med den. Hurraa:) 

  Her kommer en liten sneak peak på den flotteste!!   Vi skal male over navnene og slikt, og skrive på utsiden av vogna, og så er vi nesten ready! Gleder meg litt.

 • GULL OG SØLV - WANTS

  Coast - BATIDA - Clutch - gull

  Dyrberg/Kern - GIANDA - Øredobber - sølv

  Valerie - Miniskjørt - gull

  Oasis - Topper langermet - sølv

  Pieces - Solbriller - sølv

  House of Wilde - SAPHiRE TEARS SEQUIN SHORTS - Shorts - gull

  Dry Lake - ALINA - Cocktailkjole - gull

  Vila - WILDERNESS - Bukser - gull

  Codello - Skjal - sølv

  1 2 3 4 5 (har mistet resten av linkene ..) 

  Og med dette sier jeg god natt! Tentamen i morgen, så er bare å få seg en god natt søvn nå. 

 • VICTORIA FALLS - AFRIKA

  Jeg husker det som i går, dagen jeg fikk vite at bidraget mitt til en konkurranse på blogg.no var trukket ut i finalen om tur til Afrika. Jeg satt å hylte i klasserommet og løp ut av klasserommet uten å vite hvor jeg skulle gjøre av meg, haha. Alt var surrealistisk, og jeg hadde nok ikke en fjerneste anelse om hva som egentlig pågikk. Så var det en helg med pining for min del. Jeg tilbrakte hele helga i senga og spammet internett med "stem på meg her"-innslag. Bare en måned etter den dagen satte jeg på et fly på vei mot Zambia som ligger sør i Afrika, sammen med NORAD og Norges Idrettsforbund. Jeg var en dårlig blogger på den tiden, og alle innleggene er slettet (har dem lagret slik at jeg kan se på dem en gang i framtiden), og jeg hadde tidenes dårligste stil, frisyre og jeg var så bleik at Rachel sa at jeg lyste opp i mørket: og det verste av alt var at det var sant også. 

  De bildene dere får se under er fra en av dagene der vi ikke var på prosjekter (tror jeg), men tilbrakte hele dagen ved Victoria Falls, et verdenskjent fossefall, som er utrolig unikt, og 112 meter langt. Det er et skille og en landegrense mellom Zambia og Zimbabwe, og brua som fører deg over fra den ene siden til den andre er et kjent sted å hoppe i strikk fra. Jeg var 17 år, og jeg hoppet i strikk! Så stolt over meg selv, og jeg var ruset på adrenalin i flere dager etterpå, nesten. Jeg husker jeg var sikker på at jeg skulle dø da jeg fløy ned og så vannet brøle der nede. Men alt gikk fint da! 

  Før det hadde vi vært å badet i Devils Pool, et kjent badested i Victoria Falls. Du får bøye deg over kanten og være litt YOLO, haha - og se rett ned i døden, nesten! Det kuleste må være regnbuene man kunne se ned i fossen, som så og si var det eneste man så, utenom masse røyk som steg opp fra vannet... 
  Se så bleik og stygg jeg var, hahaha.

 • VÅRTUR

  Jeg og Celine har sjeldent tid til å finne på noe sammen, men i dag, med så fint vær, tok vi oss en joggetur sammen. Måtte bare le av hvor fæle bilder, haha. Rene cheerleaderen jeg vettu! Imponerer de fleste stadig vekk. BTW, jeg er så ødelagt i kroppen at jeg vet ikke hvordan jeg skal overleve helga. Klarer ikke sitte ordentlig uten å få vondt. Føler meg mørbanka...... Så jeg kan love dere at å sitte i 5 timer på tentamen gjorde utrolig vondt. 

 • yolo

  Herregud. I går.... Å herregud. Jeg kan bare si det at jeg har aldri hatt en så hullete strømpebukse dagen derpå før. Jeg tror det er mer hull enn tråder igjen på den. Hva, hvor, hvem??? Tre veldig grunnleggende og veldig nødvendige spørsmål. Med en slik start på russetida skal jeg love dere at jeg ikke overlever en DAG lengre enn nødvendig. 

  Kjole fra ONLY

  Av to hundre bilder er jeg sikker på at de som er på alle bildene er helt enig i at jeg ikke bør legge ut noen bilder. Helt seriøst. Yolo-festen gikk fint den, men jeg tror ikke jeg fikk den lappen med sånn utfordring på. Whatever, haha. Var #yolo nok uansett. 

 • IT'S TIME TO GET WASTED

  YOLO

 • ENDELIG VÅR I NORD

  Nå skal jeg til byen sammen med bestemor og Celine, før jeg drar til Guro. Ha en fin dag alle sammen! Skal blogge senere i dag, hvis jeg får tid!

 • TGIF ANTREKK


  Dagens: Hløytlivsshorts - ONLY, blazer/jakke - KappAhl, bluse - VILA, veske - husker ikke

  THANK GOD IT'S FRIDAY! I morgen er det YOLO-fest med russen, blir fett! Denne uka har gått så himla fort at jeg egentlig trodde det var torsdag/mandag i dag. Hm. Allefall, nå skal jeg trene litt før jeg legger meg i senga med ei god bok. Jeg er SLITEN!

 • FRA A TIL B

  Jeg har vært effektiv i kveld. Har hjulpet tvillingene med å skrive 4 sider bokanmeldelse hver! Min egen lekse fikk en andreplass, heh. Jeg har slasket litt og slappet av med en ny bok. Jeg vet at jeg ser syk ut, men det er jo så in for tiden. Å vise seg så stygg som mulig. Det er jo sånn man får lesere?! Vel allefall, skoene jeg bestilte fra Korea kom i dag, haha. De var størrelse 37, altså et nummer mindre enn jeg bruker, men de passet allikevel. Jeg er bare litt bekymret for at de blir å presse på tåa når jeg løper, så vurderer å kjøpe noen nye.

  Jeg er så perfekt og pen at jeg måtte redigere på alle mulige måter for å få dette til å fungere, egentlig. 

  70 kr og gratis frakt, hvem elsker ikke ebay da?! Heeeh. Men må nok gi dem vekk.... Forresten ja, går det an å gi slike ting til Fretex og sånt?  


 • IT'S LIKE A FUCKING DRUG

  Å herregud, tidenes skrivefeil "it's is" hahahah. 

  Jeg har så bra dager for tiden, og jeg føler at jeg får gjort så mye ut av dagene. Egentlig får jeg ikke gjort så veldig mye, men jeg prøver hvertfall. Kanskje er det fordi at jeg ikke har fri tilgang til internett hjemme lengre (rooteren er ødelagt), så jeg er nødt å gjøre andre ting, eller kanskje er det noe annet. Allikevel, jeg tror det har noe med sola å gjøre. At jeg har så mye energi, mener jeg. Jeg blir nesten beruset av sol, jeg blir i ekstremt godt humør. Det er som en tung byrde løfter seg av skuldrene mine, og de vonde tanker svever vekk sammen med de blytunge, grå skyene. Det er som alt negativt forsvinner med det grå været, og jeg kan tenke positivt om alt. Jeg får motivasjon til å gjøre skolearbeid, og jeg får motivasjon til å trene. Jeg får motivasjon til å spise sunt og motivasjon til å ordne meg om morgenen. Jeg er bare rett og slett lykkelig! Og jeg pynter meg ikke for noen andre enn meg selv (message til alle i klassen min) 

  Men så jeg jeg jo masse å glede meg til framover også da. De dårlige dagene går over, og nye, herlige dager har jeg i vente. Framover nå de neste ukene er det Forsvarets Jentecamp neste helg, og så er det KOM MAI DU SKJØNNE PROMILLE!! RUSSETIIIID! Det kan bli ei interessant tid, og jeg gleder meg til å ikke drikke igjen på et år etter det. Ha-ha-ha.

  Jeg dropper den der bloggepausen min, men ikke tro at jeg blir å blogge hver dag framover. Det er virkelig et slit å blogge. 

 • JEG SKAL BLI TANTE!!!!

  Jeg hadde lagt meg, også våkner jeg av at tvillingene b(/d)rilljerer utenfor rommet mitt med drillstavene sine. Jeg var dehydrert etter å ha vært hos tannlegen, så jeg kunne like gjerne bare stå opp og hente meg et glass vann. Så en liten tur innom facebook. ENDELIIIG!! Endelig har broren min og kjæresten hans gjort det offisielt at de venter barn i oktober! Åååh, jeg er så spent! Hahah, jeg fikk vite det mens jeg var på skolen, og jeg ble så glad at jeg ikke klarte å tenke engang. Det blir såå spennende! Jeg var redd jeg kom til å bli den første av oss til å få unge, men de redda meg der, ja. 


  Kan bare meddele at dette er bilder fra den gamle bloggens arkiv, og man kan ikke se bakken enda her oppe i nord. Det er godt over en meter med snø. 

  Jeg gleder meg så mye, er utolmodig allerede... Har begynt å tenke på hva jeg skal ha på meg i barnedåpen, sett på leker jeg skal kjøpe, og mest av alt, jeg er såå spent på om det er gutt eller jente!! Når jeg vet det skal jeg begynne å kjøpe gaver med en gang. Haha. Jeg har jo ikke holdt en baby siden Hanne og Martine var babyer, og det er jo 13 år siden nå.... 

  Er du tante? 

 • EN DAG MED TURBULENS

  Bilde fra i går. 

  Hei! Hele dagen i dag har gått i ett. Jeg er fremdeles stressa, og klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal være glad eller sur. Men det er vel heller ikke noe poeng å sløse bort tid på å være sur. Jeg liker best å være glad, så jeg tror jeg går for det. Snøstorm er det fremdeles, enda vi er godt inne i april. Jeg fikk såvidt gå fra timen idag fordi jeg skulle til tannlegen, læreren trodde nemlig jeg skulle skulke, og alt det endte opp med at jeg ble forsein til bussen, som resulterte i at jeg måtte bytte time for femte gang. Det var ganske flaut. Men jeg kom meg heldigvis bortover, selvom jeg hadde håpet på å klare det uten å få fravær... Nå skal jeg jobbe med skolearbeid, også skal jeg ta tidlig kveld som vanlig, etter den daglige treningsøkta! 

  Forresten, har INGENTING internett lengre, så jeg er kun på pc nå for å skrive ut dokumenter jeg trenger til skoleoppgaven min. HATER dette livet, hvordan lever man uten internett, da? Allefall, det betyr pause fra bloggen fram til internettet er oppe og går igjen...

   

 • SUNNERE MUFFINS

  Jeg fikk vann i munnen i dag når jeg så på cupcake-krigen, og bestemte meg nesten for å lage brownies eller noe skikkelig usunt. Men så fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på min egen variant av muffins. Det var ekstremt spennende, skal jeg bare fortelle. Haha. Jeg bare fant frem noen ingredienser, blandet dem sammen og satte dem i ovnen. Resultatet ble faktisk brukbart, og det var veldig godt med en osteskive oppå! 

  Her er oppskriften: 
  Litt hvetemel
  Litt byggmel
  Litt solsikkefrø
  Litt rapsolje
  Litt Salt
  Litt Bakepulver
  2 egg
  2 dl yoghurt naturell 

  Bland først det tørre, og bland inn resten etterpå. Hell oppi i muffinsformer og sett midt i ovnen i ca. 10 min (200 grader) 

  I dag kommer mamma og tvillingene hjem, og det skal bli sååå godt å se dem igjen og ha mamma til å fikse opp i alt! Savner dem faktisk litt. Dessuten er vi fri for mat snart og jeg vil ikke bruke pengene vi fikk på mat. Jeg er så egoistisk av meg. Men jeg har allerede gjort det mye da. Har kjøpt masse fiberknekkebrød og pålegg som er sunnere enn det vi hadde! 

  PS: Når jeg sa at muffinsene ble brukbare, betyr ikke det nødvendigvis at de var veldig gode. Just saying. 

 • FLAUT Å VÆRE ROSABLOGGER?

  Hva er egentlig en rosablogg? Det er ikke ment bokstavelig, det er ikke sånn at om bloggen din er rosa, er du en rosablogger. Kjennetegn på en rosablogger er at de blogger om klær og antrekk, wants og buys, sminke, ting de spiser og ting de gjør. Det er kun du selv som står i fokus, og du konsentrerer deg om å fortelle alle om hva du liker og ikke liker. Slik vil allefall jeg beskrive en rosablogger. Jeg vet at jeg selv er en rosablogger. Jeg skriver om hva jeg har på meg, hva jeg har gjort, og hva jeg vil gjøre. 

  Jeg har blogget siden 2009, på to forskjellige blogger. Først denne, så en annen, og så tilbake til denne igjen (etter å ha slettet nøyaktig 1000 innlegg). Jeg tok en pause da jeg fikk øynene opp for hvor patetisk bloggingen min hadde blitt. I 2009, da jeg var 15 år, visste jeg ingenting om topplister og hva man kunne få for å være blogger. To år etterpå reiste jeg til Afrika takket være bloggen. Jeg hadde tusenvis av lesere og fikk masse tilbud fra ivrige bedrifter som ønsket å sponse bloggen min, eller som jeg vil kalle det, kjøpe troverdighet.

  I dag brukes unge bloggere hele tiden som reklame for bedrifter. Vi får ting for å blogge om hvor bra de forskjellige tingene er. I dag har jeg ingen sponsore, og jeg takker nei om jeg får tilbud. Grunnen er at jeg for det første ikke ønsker å gi en falsk mening om produkter og jeg ønsker ikke å bli "kjøpt" (og jeg får bare idiotiske og dårlige tilbud). Allikevel skal jeg innrømme at jeg er en smule sjalu på de som ligger på topplisten i dag. De er bortskjemte av tilbud, og tjener så mye på å blogge at de ikke trenger å jobbe engang. Det finnes tusenvis at unge jenter som ønsker å være i den posisjonen og dermed prøver å være som de som ligger på topplisten. De som ligger øverst på topplisten er, så vidt jeg vet, rosabloggere og mammabloggere. Det er trend - for det er det folk ønsker å lese. Folk synes det er gøy å lese om andres antrekk, hvordan det er å skifte bleier og om folk som deler sine innerste problemer og vansker. 

  For meg er det litt flaut å si at jeg blogger. Fordi man sammenligner gjerne en som blogger med rosabloggere. Bloggerne er dagens viktigste inspirasjonskilder, og er viktige for alt av reklame og trender. Når noen ser at de kule, pene bloggerne fra topplisten har noe nytt fra Bik Bok (f.eks.) så drar de gjerne dit for å kjøpe det samme, for å bli like kul og pen. Jeg ønsker ikke å bli sett på som en rosablogger, selvom det kanskje er det jeg er. Jeg ønsker ikke at folk skal tenke på meg som en forvokst fjortis med interesse kun for sminke og klær. For det er bare en del av meg som liker mote og shopping. Jeg blogger om mye av det jeg gjør, men målet mitt er å bli en flinkere blogger. Skrive om meninger og tanker, og jeg ønsker å være et forbilde som kan gi hverdagen en mening, og ikke bare med klær, sminke, fest og moro, men også av den litt mer virkelige delen av livet. Derfor sluttet jeg, og planen var at jeg ikke skulle begynne å blogge igjen før jeg hadde fått orden på ting, og hadde interessante ting å blogge om. Jeg vil ikke si at livet mitt er så interessant akkurat nå, men jeg er veldig glad i å skrive, og ha et sted å publisere bilder (har vel spammet facebook med bilder i periodene jeg ikke har blogget).

  Blogging har blitt gjort til noe kunstig de siste årene, mener jeg. Det er blitt så utrolig viktig at bloggerne ser bra ut. De øverste på topplistene tar silikon og er avhengige av extentions og selvbruning. Det er ikke alle som legger ut bilder av seg selv uten sminke, og man skal fremstå som mest mulig perfekte. Uten for mye fett på kroppen, uten kviser, med fint hår og fin sminke, fine klær og de dyreste tingene. Ting skal være mest mulig perfekte. 

  Det finnes også bloggere som blogger om foreksempel kreft, selvskading, psykisk motgang og dødsfall. Mange bruker en blogg som terapi, for å legge fra seg tanker og se hva de selv tenker, svart på hvitt, mens noen virker som de gjør det kun for oppmerksomhetens skyld. Det er helt utrolig, jeg har sett jenter som oppretter en blogg fordi de er to uker på vei gravide. Jeg synes det er et rop om oppmerksomhet, noe som er litt trist i grunn. Vi er et samfunn som må få oppmerksomhet via internett. Bursdager, for eksempel. Hadde du husket bursdagen til de 600 vennene dine om det ikke hadde vært for facebook? Tror ikke det, nei. 

  Det som selger i dag, er jo nettopp rosabloggere. Ønsker du å ha mange lesere, er det nesten bare å være rosablogger som hjelper (eller gå direkte mot strømmen, slik som hun som ble kjent over natta). Jeg husker målet mitt hele tiden var å komme på topplisten en dag. Jeg ville bli kjendis! Da jeg faktisk gjorde det, syntes jeg bare det var et slit. Folk hadde så utrolig store forventninger til deg. Enten at bildene var for små eller for mye eller for lite tekst, for lite bilder, for mye bilder, for kjedelig eller for barnslig. - Også må du alltid passe deg for hva du skriver. Det er ikke mulig å skrive bare det du ønsker.

  Samtidig som jeg sier jeg er rosablogger, vil jeg på noen måter si jeg ikke er det. Jeg har blogget om ting som jeg vil se på som minner, og ikke bare "antrekk" og slikt. Jeg blogget om første gangen jeg skøt med AG3, og da jeg og Siri tok tog til Fauske (nabobyen) uten peiling på hva vi skulle gjøre der, jeg blogget om masse forskjellige fjellturer og ja - minner. Ting jeg ønsker å huske. Så på en måte, vil jeg ikke si at jeg er en typisk rosablogger. 


  //minner, ting jeg vil huske

  Så, til spørsmålet, er det flaut å være rosablogger? Noen synes nok at det er veldig kult å være rosablogger. Noen ser opp til dem og synes de er de kuleste i verden, mens andre mener de bare er patetiske og fortapte sjeler som mangler et liv og ikke eier selvstendighet og verdighet. Jeg synes det er flaut å være rosablogger, fordi jeg ser på en rosablogger som en som ikke har vokst opp og som lever i sin egen lille boble. Som ser verden som et paradis og som ikke ser lengre fram enn til lunsj.

  Hva mener du om rosabloggere? Er alle rosabloggere falske, eller er de gode rollemodeller? 

 • KALORIER I ALKOHOL

  Det er skremmende hvor mye kalorier som finnes i alkohol. En drink kan fort utgjøre et helt måltid, drikken øker appetitten, - og senker fettforbrenningen! Jeg har lest meg opp på hvor mye de forskjellige alkoholdrikkene inneholder av kalorier, og jeg ble helt lamslått! Så jeg har satt en grense, jeg får nemlig kun lov å drikke én gang i måneden (okei det er jo bare å glemme i russetiden da).

  Marthine, meg og Lill-Tove med en superdrink vi lagde engang. Det er lov å unne seg det en gang i blant - men man må passe på!!! Lykke til :) 

  Dette er hvor mye kalorier som finnes i en vanlig drink, altså ca. et vanlig glass: 

  • Brennevin 40 vol% alkohol: 48 kcal
  • Tørr hetvin 15 vol% alkohol: 56 kcal
  • Likør 35 vol% alkohol: 68 kcal
  • Brennevin 50 vol% alkohol: 72 kcal
  • Tørr hvitvin 12 vol% alkohol: 80 kcal
  • Halvtørr hvitvin 12 vol% alkohol: 80 kcal
  • Søt hetvin 17 vol% alkohol: 81 kcal
  • Rødvin 12 vol% alkohol: 84 kcal
  • Øl (1 flaske): 129 kcal
  • Cosmopolitan: 150 kcal
  • Tørr dessertvin: 157 kcal
  • Mojito: 160 kcal
  • Søt dessertvin: 165 kcal
  • Kaffelikør: 169 kcal
  • Gin/Vodka & Tonic: 200 kcal
  • Fog cutter: 225 kcal
  • Champagne cocktail: 250 kcal
  • Mai tai: 350 kcal
  • White russian (med fløte): 425 kcal
  • Pina colada: 644 kcal
  • Margarita: 740 kcal
  • Long island iced tea: 780 kcal

  //Hentet fra klikk.no 

  Har ikke så veldig lyst å leve i russetida nå, kjenner jeg. Blir faktisk kvalm av tanken på hvor mye kalorier man får i seg. Men det er bare til å leve med det, og la det gå. Har dere noen gang tenkt på hvor utrolig dehydrert man blir av alkohol forresten? Jeg drikker vann som om jeg ikke hadde sett vann på ti år... Har faktisk hørt at hvis man drikker energidrikk før og etter at man drikker, så blir man mindre dehydrert (?). 

   

  Denne her, altså Long Island Iced Tea, er utenkelig! Aldri-aldri-aldri. Tenk, to glass er nesten det samme som hele dagsbehovet ditt!! 

 • NYE BØKER (hjerte)

  Hallo.

  I dag har jeg vært en tur i byen. Jeg kjøpte bursdagsgave til Lill-Tove, og i tillegg kjøpte jeg meg selv en overraskelse. Nemlig to bøker! Jeg synes begge virker veldig bra, og har begynt å lese den første allerede. "God natt, Miranda" handler om ei som møter en som helt ut av det blå tror de er ordentlig kjærester, selv om de bare hadde møttes et par ganger, og når hun sier at det er "slutt", så går han over til søsteren. Spennende er den hvertfall, og ganske ekkel. Jeg måtte jo kjøpe meg et kult bokmerke mens jeg var i gang, haha. Elsker det nesten like mye som bøkene. 

  Skulle egentlig i bursdag til Lill-Tove i dag, men pga. de stygge bussrutene, ble jeg mer eller mindre tvunget til å være hjemme. Så nå skal hele helga gå til lesing. Ikke bare i disse bøkene, men også til framføringen på mandag, og de to innleveringene på 10 sider. For ei helg, eller hva?! 

  Eneste sjokoladen jeg tør spise uten å få dårlig samvittighet, haha. Og gulrøter! (Nei, Tina. Jeg går fremdeles ikke på gulrot-diett, haha)

  Kjole/tunika fra Kapphal (vet ikke hvordan det skrives, men vet at det ikke skrives sånn..... Tror jeg)
  Blazer fra mammas klesskap

  Så. Da skal jeg lese litt mer, mens søster ser på Idol. Har litt lyst å lage en videoblogg, haha. Hva tror dere om det, da? Hva kan jeg lage videoblogg om?? anyone

 • FORSVARETS JENTECAMP

  Hei! 

  Først av alt vil jeg bare si til alle de som har prøvd å få kontakt med meg de siste dagene på facebook eller mobil, at det er nytteløst: internettet er herpa og mobilen min... Vel gudene vite. I alle fall, jeg får såvidt åpna meldinger på facebook, og om jeg gjør det, og svarer deg, så ikke forvent noe mer enn det.. Så egentlig, ikke forvent å få tak i meg på noen som helst måte frem til mamma kommer hjem og kan fikse internettet. 

  I går fikk jeg et hyggelig brev i posten. Nemlig en invitasjon til forsvarets jentecamp! Denne tror jeg at de sender ut til alle jenter som har søkt befalsskoleutdanning til sommeren, men jeg er ikke helt sikker. Det er alle fall få plasser (ca. 100), så med det samme man har fått invitasjonen må man melde seg på, for å sikre seg en plass. Jeg heiv meg rundt og meldte meg på med det samme jeg åpnet brevet og var overlykkelig...

  ... Helt til jeg begynte å tenke, hva i huleste er det jeg har gjort?! Jeg som hadde planer om å slutte i Heimevernet, jeg som hadde tenkt å trekke søknaden min til befalsskolen, jeg som ikke var så sikker på framtiden min allikevel?

  Når jeg ser på meg selv, ser jeg en usikker, fremmed, svak og dum jente. Jeg har absolutt ingen av de egenskapene man bør ha for å bli en leder. Jeg er uansvarlig og patetisk og synes alltid synd i meg selv. Innerst inne vet jeg at mye av dette er langt ifra sant. Jeg kan være veldig ansvarlig av meg, jeg kan være veldig medlidende, og jeg liker å motivere folk til å få ting til, og å spre godt humør. Jeg kan være sterk, og jeg kan være tøff - om jeg bare bestemmer meg for det. Og jeg tror Forsvarets jentecamp vil være med på å bringe fram det beste i meg. Jeg håper, - og tror, at dette blir en fantastisk helg.

  Det er bare to uker til jeg reiser, og jeg synes det var veldig kort varsel. Jeg har vært i kontakt forsvaret før og visste at jeg kom til å få tilbud om å være med på denne campen, men jeg hadde ingen aning om når, hvor eller hva det egentlig var. Så jeg har bare ventet på det, egentlig. Og nå gleder jeg meg! Wuuhuuu! 

  Her er litt av programmet. Det blir så spennende, jeg gleder meg kjempemye! Wooho! 

   

 • TIPS FOR ET SUNNERE KOSTHOLD

  Er du også en av dem som sliter med å finne ut hva du kan spise som er sunt? Siden jeg sto opp i dag har jeg surfet rundt på nettet for å finne de letteste og beste alternativene, og tenkte jeg kunne dele dem med dere. Jeg er heldigvis så heldig at jeg elsker salat, egg, frukt og brokkoli og blomkål (utenom de to sistnevnte er det ikke så mange grønnsaker jeg liker da...) - Noe som kan gjøre måltidene mine litt enklere for meg. I gårkveld lagde jeg og søster en god middag med kyllingfilet og masse grønnsaker! Følte meg hvertfall LITT på vei. Vel, her er noe av det jeg har funnet da. 
   

  FROKOST/KVELDS

  • Velg grovt brød (vær obs på at mørkt brød ikke garantert er fullkorn. Det kan være farget mørkt eller malt osv.) 
  • Makrell i tomat, magre ost- og skinkeprodukter, kokt egg, tomat og agurk = Supert pålegg!!
  • Juice inneholder C-vitaminer = Bra!! 
  • Grov kornblanding med cottage cheese og lett-yoghurt = Supert alternativ til rask frokost!!

   

   

  LUNSJ

  • Om du skal spise ferdigmat, velg sushi eller thai. 
  • Smoothie er perfekt som rask lunsj og sunt mellommåltid. 
  • Salat (spisskål) er enkelt å skjære opp og legge i en bolle. Om du tilsetter fryste erter holder disse salaten kald til du skal spise den. Ta med noe valnøtter som du kan ha ved. 
  • Supper er flott som lunsj!
  • Å ha en pose babygulrøtter i vesken er veldig lurt. 
  • Bananer er sunt, og de små, gule er med på å gi deg overskudd som varer utover ettermiddagen! 
  • En lettyoghurt med fiberrikt dryss er lurt hvis du vil ha en kjapp lunsj.
  • TIPS: Matboks!! Holder maten frisk.
  • En grov skive med leverpostei kan være et godt alternativ, fordi leverpostei inneholder mye jern og A- og B-vitaminer. 

   

  MIDDAG

  • Ekstra grønnsaker i når du koker suppe fra pose, og bruk mager melk.
  • Magre pølser, og lag potetmosen selv (ved å koke og mose en gulrot og en sellerirot sammen med potetene får du en sunn stappe) 
  • Server alltid grønnsaker eller salat ved siden av.
  • Stek laksefileter i ovnen: Raskt og enkelt.
  • Se etter nøkkelhullmerket på ferdigmat. Nøkkelhullet betyr at matvaren har mer kostfiber og mindre fett, salt og sukker enn andre produkter den kan sammenlignes med. 

   


  FORSKJELLIGE OPPSKRIFTER TIL MIDDAGER: 

  Proteinpannekaker:
  4 eggehviter
  30g proteinpulver
  25g Havremel/gryn
  Masse kanel
  Søtningsmiddel (strø)
  1/2 ts bakepulver
  1 ss olje 

  Tips
  Kylling i form av wok eller sammen med pasta (fullkornspasta), sammen med grønnsaksblandinger og spis fisk og kjøtt. Styr unna kjøttdeig og grillpølser!! 
  Melg magre alternativer som svinekjøttdeig, karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig.  

  Hjemmelaget tomatsuppe: 
  * Litt olivenolje
  * 1 løk
  * 1 pakke (500g) hakkede tomater
  * 5 dl. vann
  * 1 buljongterning
  * Krydder etter eget ønske (eks. salt, pepper, hvitløk, urter)
  Hakk løken. Ha litt olivenolje i panna, og surr løken en liten stund. Tilsett tomatene, buljongterningene og vannet. Kok opp under omrøring, og la det koke i ca. 8-10 minutter. Ta det av kjelen og bruk en stavmikser for å gjøre suppa jevn.  

   

  ANDRE SMARTE TIPS

  1. Kjøp kun snacks, goteri og kjeks i helgene, så du ikke blir fristet i hverdagen.

  2. FEM OM DAGEN, ikke så vanskelig som du tror: 
  * Drikk et glass juice
  * Legg agurk og tomat på brødskiven.
  * Spis en salat til lunsj
  * Spis en frukt eller litt grønnsaker til mellommåltid
  * Spis grønnsaker eller salat ved middag 

  3. Smarte ting i kjøleskapet:
  - Meieriprodukter (mager) som melk, ost, yoghurt og kesam
  - Egg
  - Kyllingpålegg
  - Mager leverpostei
  - Frisk salat, paprika, sukkererter, brokkoli, gulrøtter og poteter 

  Kilder:
  http://iform.nu - Kosthold/ mat og sunnhet
  http://slankenett.no 
  http://guro.sol.no/question/helse-sex-og-samliv/trening-og-kosthold/sunne-maltider
  http://iform.no/pub 

  Jeg krysset vekk noen av sidene før jeg fikk skrevet ned kilden, tror jeg, så fikk ikke med alt. 


   

  ALLE BILDER: weheartit.com

  Da håper jeg noe av dette kan være til hjelp, ikke bare til meg men også til deg! 

  Dette her spiste jeg til frokost/lunsj i dag! Det smakte utrolig godt. Det er havregryn med kesam (og litt mango-yoghurt) og 1 stk kiwi. NAM!

 • kom i form for helvette

  Jeg våget meg såvidt på vekta i går. Det er ca. en måned siden jeg trente ordentlig hardt sist, og jeg har så dårlig samvittighet for det at jeg har mareritt om natta! Så nå er det nulltoleranse for godteri igjen, aldri mer kvikk lunsj og trening hver dag. Jeg må skjerpe meg! I den anledning har jeg funnet noen challenges som jeg skal prøve ut. Disse bør hjelpe ellers kommer jeg til å heller spy ut mat (kødda slapp av) 

  Tumblr_mklhw7edid1s9at8yo1_500_large

  Tumblr_mklh5wfd4j1s9at8yo1_500_large

  Tumblr_mkf7t4s2jc1s9at8yo1_500_large

  Tumblr_mkdzh3zevu1s9at8yo1_500_large

  Tumblr_mkdzjv6vz51s9at8yo1_500_large

   //WEHEARTIT 
 • hits