Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Kristiansand Dyrepark

Heisann!

Per nå er jeg så ekstremt sliten i hele kroppen og gleder meg så ufattelig mye til å komme hjem. Vi har eksamen i morgen, og har øvd og øvd og øvd. På søndag var hele gjengen så lei at vi dro til dyreparken i Kristiansand. Det var jo så fint vær her, som det egentlig har vært hele måneden jeg har vært her, så det var egentlig en perfekt dag! 

Her er noen bilder fra dagen fordi bilder sier mer enn ord........
Okei, Kaptein Sabeltann. Kjuttavika. No words needed. Barndommen min, for sure. 


Kuleste dyret da


Haha, alle sammen på tur inn i barndommen! 
Dette er guttene mine :)) 


Her prøvde jeg altså å pose foran tigerne, men ja. De var så langt unna... Du ser den kanskje ikke engang...
Herregud, føttene til sjiraffene er faen meg sånn to meter høye. 

Det var jo sånn hundre forskjellige arter der, og jeg knipsa jo minst hundre bilder av hvert individ, og jeg fikk kanskje to bilder som egentlig ble bra. I lite format. På mobilen. Men, bilder er jo ikke det viktigste i verden vettuuuuuu.... 

Nå vil garantert noen si eller tenke at dyr i bur er dyremishandling eller noe, og i enkelte tilfeller kan jeg faktisk være enig i det. Som den elgen som var i et pittelite gjerde og så kjempetrist ut. Jeg vet ikke jeg... Kanskje ville elgen hatt det bedre som pålegg.. Neida. Nei serr, jeg vet ikke, jeg. Jeg fikk ikke sett ulv da, for den har så stort område å bevege seg rundt i. Så noen dyr har det jo bedre enn andre. 

Allefall, vi hadde det fint i går. Nå har vi time, så jeg burde jo faktisk ikke blogge. Eller, vi har friminutt nå, da. 

 • You haven't seen a tree until you've seen its shadow from the sky

  Amelia Earhart

   

   

 • EN HVERDAG FYLT MED SPENNING

  Hei! 

  Jeg skrev at jeg hadde prøve på fredag; også denne gangen besto jeg! Hele klassen besto, og vi ligger godt an til eksamen! Vi har utrolig flinke lærere, så det er ikke rart. Ellers har jeg ødelagt armen, men mer om det sier jeg ikke........ Huff. Selvfølgelig er det venstrearmen, og jeg er jo såklart venstrehendt. Det vil si at jeg har store problemer med å spise, skrive og generelt gjøre noe for tiden. Det er så frustrerende! 

  Utenom deeet, så har jeg faktisk vært hos frisøren! Klippet (stusset) håret, fikset ettervekst og byttet til en annen fargenyanse. Det var utrolig deilig å være hos frisøren, og det beste var jo at det var masasjestoler! Wuhu! Var nesten verdt de tre timene jeg måtte sitte der. I helga var jeg ute på byen med herlige folk, og det var gøy! Helt til jeg endte opp med å dra tilbake alene fordi jeg ikke ville ha nattmat, og låste meg ute fra rommet... Haha! Flink... Så vakta måtte bli med helt opp på kassernen for å låse meg inn.   Haha, et veldig tilfeldig utvalg av bilder. Er litt blandet av hva jeg har tatt. Forresten, hvis du ønsker å få med deg litt mer fra livet i militæret, så kan du følge meg på instagram, der jeg oppdaterer litt oftere! Brukernavnet er "freshege". Som dere ser på bildene, har vi vært heldige med været her, og har kunnet ligge ute i sola og steke oss litt i kjeledressene våre! Det er så rart at livet mitt fortiden kun dreier seg om fly. F-16 er som et barn, man må vite alt og forstå det... Og passe på det. Vi har dager hvor det er veldig gøy og vi ler masse, som på det siste bildet, som forøvrig var i dag, når vi fikk leke oss litt med luft! Og andre dager er det tyngre, og vanskelig å holde seg våken, eller konsentrert.. Og noen ganger finner man på tull i pausene. Haha, ser Viviann ble gode eksempler på det meste her.. :) 

  Nå har mine kjære smertestillende begynt å virkelig fungere, så nå snurrer det litt rundt i hodet mitt. Tror faktisk jeg må sove nå gitt....... 

 • s n a r t h e l g

  Halla! Her har dere dagens outfit! Haha neida. Camilla liker å si til alle hun ser at jeg blogger, og at hver dag får man se dagens outfit: uniform. Haha. Går faktisk som oftest med kjeledress... Men nok om det! Ble aldri slik at jeg blogget forrige helg. Hadde ei superfin helg med familien min, møtte venner og hadde det veldig koselig egentlig. I morgen er det jaggu helg igjen, og det betyr ny ukesluttsprøve. Fy som jeg gruer! Uka som har vært har egentlig vært kjempetøff, og jeg har hatt store problemer med å følge med. Dritt! Men takket være mine fantastiske klassekamerater (eller troppen), så har jeg fått øvd allikevel. 

  Men haha, nå må jeg faktisk sove. Vet ikke hvor jeg skulle med dette innlegget.. God natt - og god helg! 

 • hungry hearts  Endelig er jeg hjemme igjen! Jeg skal oppdatere litt mer om hvordan helga har vært i morgen, men akkurat nå er jeg ganske opptatt med å være med familien! I morgen skal jeg til byen og være der helt til flyet går en gang på kvelden. Jeg er faktisk ikke helt sikker på når flyet går... Men whatevz. I kveld skal jeg, Celine og Guro kanskje ut, må først få meg og Celine til byen. Det var ikke bare-bare... I morgen skal vi også ha en liten seremoni, skjønner dere. Ariel, den rødhåra katta vår, verdens søteste og sjarmerende kattepus, fant vi nemlig død. Det er en skikkelig tragisk historie, egentlig. Vi har hatt så mange katter opp gjennom årene, og det har vært vanlig at når de dør, begraver vi dem. Haha. Så de venta faktisk med å begrave den til jeg kom hjem. Jeg vet ikke hva jeg skal si om det, jeg. Men det er uansett utrolig trist! Her er noen skjønne bilder av Ariel.   <3 ARIEEEL <3

  Hun var nok litt for eventyrlysten, stakkars... ♥♥

 • FØRSTE SKOLEDAG

  Hei!

  Da sitter jeg her i senga mi, etter første skoledag! Det har vært så utrolig gøy, og timene raste faktisk avgårde. Plutselig måtte vi dra... Jeg har lært så masse, og jeg klarte nesten ikke slutte å smile fordi det var så gøy å lære om F-16 og systemene på flyet. ÅH, det er så kult! I tillegg fikk vi gå på vingene. Dette kommer jo til å vær en del av de daglige gjøremålene våre etterhvert, men første gang er nok alltid veldig spesielt! Jeg trives sånn allerede, at det er faktisk utrolig. Men det er vanvittig mye å lære, og det er helt SINNSYKT mange ord og tall og funksjoner vi skal kunne. ALLE delene på flyet skal man kunne og man skal vite hvor alle de forskjellige, pittesmå delene er.

  I dag hadde vi lekse, som gikk ut på det jeg snakket litt om over. Det var faktisk GØY å sitte ved en pult igjen, høre på at noen lærer, og ta inn for seg hver minste lille bit. Det beste med alt er jo at dette er noe jeg har lengtet etter å lære, og det gjør det jo både lettere å følge med og også å være motivert. Ellers skal jeg lese mer i kveld, jeg har ca. 50 forkortelser jeg skal kunne utenat både på engelsk og norsk, så jeg må nok pugge litt!

  Som de fleste antakeligvis har fått med seg, er det mye tull ute med Russland og Ukraina, og jeg har allerede fått fire-fem spørsmål i dag om jeg blir sendt i krig nå. Haha. Det er nei. Jeg er nok ikke HELT der, altså. Man må for det første ha vært i militæret i minst 9 måneder først (ifølge majoren som var presten vår i dag), og dessuten er jeg ikke ferdig med kurset engang.

  I slutten av dagen i dag hadde vi time med presten. Det er ganske mye fokus på etikk og verdier i forsvaret. For det er jo noe man må være ganske klar over, hvilke verdier man har og hva det faktisk vil si å være i forsvaret. Vi som er CCA klargjør kampfly som skal kunne dra ut i krig og drepe. Noe vi må være klar over, er at vi er minst like ansvarlige som piloten som slipper misilene. Derfor er det viktig at vi vet hva vi står for. Jeg synes det er kjempefint at vi har slike prestetimer. Jeg har ikke opplevd at presten har snakket om Gud og Jesus og slikt som jeg trodde han kom til å prate om, så typ kristendomslære er ikke akkurat det vi lærer.

  Jeg skal legge meg snart, er så klar for morgendagen! :)

 • #VERDTÅFORSVARE  Jeg elsker Norge. Jeg elsker å være en del av det jeg mener er verdens fineste land, med verdens fineste natur og verdens fineste steder.  Med verdens fineste folk og dyr. Jeg er utrolig stolt av å være norsk, og for meg er Norge som et heftig eventyr. Det er ingen tvil om at jeg er patriotisk, og jeg er utrolig stolt over å være med på å forsvare det landet jeg elsker så høyt. Det er så mye, og så mange, jeg vil forsvare. Som jeg ville gjort hva som helst for. Mine tre småsøstre er kanskje de som betyr aller mest for meg. Jeg kunne aldri latt noe skje med dem. De betyr så mye for meg at jeg aldri kommer til å innse det selv. Mamma er også en av de viktigste menneskene i livet mitt. Jeg hadde aldri vært den jeg er uten mammaen min. Jeg håper jeg en dag blir like sterk, flink og vakker som mamma. Jeg håper at jeg kan være en like god mor for mine fremtidige barn som det mamma har vært for meg. Som kan gi trygghet og støtte under alle mulige situasjoner, slik som mammaen min har gjort. Jeg er stolt over at jeg er en av de jentene som har valgt, helt selv, å dra i militæret. Å bære kongens klær hver dag, jobbe for landet, og forsvare alt dette som jeg elsker så høyt. 

  Jeg har venner og kjæreste som er verdt så ubeskrivelig mye. Å vite at de er trygge, gjør meg trygg. Og de er trygge her i gode, fine Norge. Jeg har broren min, som snart får en sønn, - og som jeg som tante, skal passe ekstra godt på og skjemme ekstra godt bort. Jeg har en pappa jeg ikke ser så ofte, men som allikevel betyr veldig mye for meg. Jeg har besteforeldrene mine som jeg har så ekstremt stor respekt for. Bestefaren min var høyt i gradene i forsvaret, og jeg har lyst å følge hans fotspor. Men det er ikke bare folkene i livet mitt jeg vil forsvare. Jeg har de vakreste fjellene rundt meg, uansett hvor jeg er. Jeg har Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm og verdens fineste plass. Jeg har frisk luft, grønne trær og grønt gress. I landet mitt er det både vinter og sommer for tiden (på øvelsen var det sikkert en meter med snø, mens det tre timer unna var sol og 10 grader). Jeg har det vakre, norske språket. Og viktigst av alt; jeg har frihet. Friheten til å gjøre og mene det jeg selv vil. Jeg er stolt over å være norsk, jeg. 

  I går innså jeg hvor viktig det jeg skal gjøre, kommer til å være. Vel, jeg er bare assistent, og har ikke så ekstremt mye ansvar, men allikevel kan én liten feil, i verste fall, føre til dødsfall. Jobben jeg skal gjøre, er med på å gjøre slik at vi kan sende F-16-flyene ut på oppdrag, på øvelser, på øving generelt og rett og slett opp i luften. Kampflyene våre, F-16 som vi bruker nå, og F-35 som vi bytter til nå snart, er av de viktigste midlene vi har for å forsvare oss. Flyene passer på luftrommet og ser til at ingen trusler slipper forbi.

  "Vi kan være enige om en ting. Vi er heldige vi som bor her. Og vi har mye som er verdt å ta vare på". Det er mye vi kan forsvare. Mye vi forsvarer. Mye vi burde forsvare. Hva vil du forsvare? 
 • hits