Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

ENDELIG PÅ KURS

På Madla hadde jeg ekstremt dårlig muligheter til internett, og var kun på mobilen, men nå! Nå dere! Nå har jeg faktisk internett på rommet, og kan blogge fra PCen i senga! Akkurat nå ligger jeg i senga og spiser godis mens jeg skriver blogg. Jeg kan dessverre ikke love så mye oppdateringer her heller, ettersom mye av det jeg lærer er hemmelig, og jeg har ikke lov til å skrive om det vi lærer her. 

Jeg kom til Kjevik (Kristiansand) i dag. Vi hadde avslutning i går, hvor vi sto på oppstilling i noe som føltes som en hel krigsperiode, men antakeligvis bare var en time i vind og kulde. Det er ganske tungt å stå rett opp og ned så lenge, skal jeg fortelle. Men men. Det var vemodig og trist å dra fra troppen på Madla. Jeg har hatt 8 fantastiske uker der og blitt kjent med utrolig bra folk. Nå starter jeg på nytt igjen, med litt andre hverdagsrutiner. 

Vi har vårt eget klasserom, får utdelt datamaskiner og har fått kjeledress og vernesko. I dag hadde vi omvisning i hangaren, hvor flyene står plassert. Det var utrolig fett! Skolen begynner på mandag, og det blir veldig spennende. Kurset er vissnok ekstremt hardt og vi må ha prøver hver uke slik at de ser at folk henger med. Om vi ikke består, blir vi tatt inn til samtale, og det er mulig man mister plassen sin. Består man ikke eksamen man har i slutten (etter 5 uker), blir man sendt til en annen tjeneste... Her er det vinn, eller forsvinn. Jeg bor på rom med to andre jenter, ei som er CCA sammen med meg, og ei som er VSA (våpensystemassistent). Vi alle tre skal til Bodø, og gleder oss kjempemasse til å starte med tjenesten. Befalene våre virker kjempehyggelige, - så det blir nok fem flotte uker! 

Jeg avslutter innlegget med et bilde av den herlige troppen jeg har tilbrakt åtte flotte uker med, og som jeg håper jeg ikke mister kontakten med. Også gleder jeg meg til å bli kjent med alle de nye folkene her, og ser frem til en flott kursperiode. :) 

God natt! 

 • LIVET STARTER I SLUTTEN AV REKRUTTEN

  Heisann! 

  Vi, jeg og Marthe, har funnet ut at rekrutten er som et liv. Rekrutten er når du ligger i magen og blir gjort klar for verden og slikt. Og så blir du født når du skal på kurs, og vokser opp på kurset. Så begynner livet. Derav; livet starter i slutten av rekrutten! Og det er faktisk slik det føles! 

  Nå er det lenge siden jeg blogget! Og siden sist har det skjedd så mye at jeg må skrive en roman skal jeg få plass til alt! Siden sist har jeg vært sjuk - lå på saniteten ei hel uke og har fått kallenavn "Hege fra saniteten", "hu fra saniteten", "fres hege", "fresh hege" og fresh ege". Mens jeg lå på saniteten hadde resten av troppen en heftig uke med sanitet (oh the ironi) som jeg gikk glipp av. De hadde eksamen mens jeg var på saniteten, og måtte derfor ha eksamen når jeg kom tilbake; uten undervisning! Men jeg besto, både teoretisk og praksis! Wohoo! Casen jeg hadde på eksamen var en splintskade i låret. (For de som ikke vet hva sanitet er: det er utvidet førstehjelp, typ hakket over HLR og slikt)

  Skal vi se. Jeg husker ikke helt hva som har skjedd siden, men vi kan hoppe over helt til forrige helg, for da hadde jeg bursdag! Jeg ble 20 år på fredag. Dagen startet med at vi løp HH-løpet! Det er et løp på 12 km, der vi må klare det på en bestemt tid! Hele troppen kom i mål før tida, og det var kjempegodt å være ferdig med det! Åh! Etter det fikk vi vite tjenestestilling. Altså hvor vi skal være de kommende ti månedene, og hva vi skal arbeide med i førstegangstjenesten. Vi hadde tre eller fire ønsker. På førstevalget hadde jeg Crew Chief-Assistent, som er det jeg har hatt lyst til å bli i flere år nå. Jeg hadde så utrolig lyst til å jobbe med fly, og da F-16. På andrevalget hadde jeg våpensystemassistent, hvor man jobber med å laste våpen og slikt på flyene (er ikke sååå sikker på hva man egentlig gjør som VSA), og på tredje hadde jeg Mission Support. Det hørtes bare fett ut, men jeg aner ikke hva det egentlig er. Jeg kom inn på førstevalget mitt, og det gjorde forsåvidt alle jentene på rommet mitt! To på sanitet, ei som velferdsassistent på Rygge og tre som Crew Chief-assistent i Bodø! Vi som kom inn som CC-Ass skal til Kjevik den 27. februar på kurs. Dette kurset vet jeg veldig lite om foreløbig, bortsett fra at det er et intensivt kurs, med mye prøver og mye teori, men også en del praksise oppgaver. Gleder meg til å starte! 

  Haha! Lurer på hvordan det blir. Vet jo egentlig ikke hva man gjør som CC-ass utenom å hjelpe til og fylle på drivstoff og vaske flyet og sånt... 

  På fredag, etter at vi var ferdige, dro jeg til Stavanger. På kvelden kom Fredrik, men først møtte jeg Siri på en kafé. Det var kjempekoselig! Vi dro hjem til henne og så gjennom masse gamle bilder, haha. Så kom Fredrik, ja. Kjæresten min! Og det var helt fantastisk å se han igjen. Hadde jo ikke sett han på nøyaktig en måned, og det var SÅ godt å ligge i armkroken hans igjen. På lørdag gikk vi gjennom Stavangers mange, fine gater, og vi var ombord på et militært skip som lå i havna. Det var et fransk skip som het Primauguet. Kult å få se litt på det! Lørdagskveld dro vi til Siri og kjæresten hennes, hvor vi drakk og koste oss, før vi dro ut på byen.   Uka som har vært nå, har bestått kun av våpen. Vi har hatt så mye våpentrening og øving på stillinger at jeg snart sover i liggende skytestilling. På onsdag var vi på skytebanen og fikk skyte med skarpt for første gang! En kjempespennende og gøy opplevelse for de aller fleste, vil jeg tro! I følge befalene var troppen vår de som hadde skutt best! Kort applaus! 

  Vi har også klargjort til feltøvelse. Vi har kun én uke igjen nå, neste uke: og da skal vi ha øvelse! Fem dager på Evjemoen, hvor vi skal bo i lagstelt, skyte masse og ha det kjempegøy! Jeg gruer meg litt, men det er fordi vi må bæsje i en pose. Ja. Du leste rett. Og det er ikke lov til å tisse i posen. Det er to forskjellige steder hvor man gjør nummer en og nummer to. Også gruer jeg meg til å bo i et telt, hvor det er trangt og vått. Og til å sitte vakt om natten og passe på ovnen. Det er mye jeg gruer meg til, egentlig. Til å fryse og til å være sliten hele tiden. Men samtidig gleder jeg meg. Det er en tilvenningsøvelse, hvor vi skal se om vi har forstått alt vi har lært de siste 6 ukene. Det blir veldig spennende! Jeg har jo vært på øvelse før, med heimevernet, og det har vært gøy. 

  Ja. Nå sitter jeg i senga på Radisson Atlantic hotel sammen med to av jentene på rommet, Alessandra og Viviann! I går var det valentinsdagen, og siden kjærestene våre ikke er her, måtte vi være hverandres date. Vi var ute og spiste på Egon, og så sovna vi egentlig rimelig tidlig. Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det er å bare slakke på senga med klær på, se på TV, dusje uten å stresse, spise frokost uten å stå i masse køer, slippe å vaske rommet, gå i sivilt, rote, slippe å rydde til en hver tid, og bare rett og slett slappe av. Gå hvor man vil uten å ha haukeøyne på seg. Det er slike små ting man setter pris på i militæret. Et nytt liv for sure. Det er vår siste frihelg denne helga, og den skal utnyttes til det fulleste! Vi skal ut med hele troppen i kveld, noe som blir kjempegøy. 


  Litt sånn.. Det vi gjør på fritida, er egentlig å øve på det vi har lært (på det øverste bildet til venstre; skytestillinger med kost og kleshenger som våpen), kjøpe godteri, le og sove. Det er igrunn det vi gjør, ja. Jeg er forsåvidt blitt forkjøla, og er så tett i pappen at det skal bli spennende å se om jeg lever gjennom helga. 

  Etter øvelsen, på fredag, så har vi kasernevakter hele helga, og så har vi kun fire dager igjen før vi blir sendt til kurssted eller tjenestested. Wooho! 
 • hits