Hege Davidsen -
Forside Add meg Om meg Kontakt

OPPDATERING FRA REKRUTTEN

Nå er det virkelig lenge siden jeg har gitt lyd fra meg! Jeg ligger med feber og ørebetennelse nå, og siden alle (seriøst, ALLE) de andre er ute på byen, tar jeg meg tiden til å blogge litt for dere. Jeg husker nesten ikke alt vi har gjort og alt som har skjedd, men det er mye! Alt det fysiske har endelig startet, og jeg begynner endelig å se en helhet med rekrutten og tiden her. Jeg begynner å bli kjent med de herlige menneskene på troppen min, og også på andre tropper og kompanier. Folk er utrolig hyggelige og imøtekommende her, så det er ikke noe problem å bli kjent. Det er dessverre ikke mye bilder jeg har å gi dere, siden vi ikke har lov å ha mobilen med i tjeneste, og sånt... 

Vi har hatt en del fysisk trening, og en del klasseromsundervisning. Vi har såvidt begynt med etikk, sanitet og våpenlære. Jeg ser veldig frem til å lære mye mer. Neste uke, fra mandag av, skal vi ha en intens uke med MASSE sanitet, og både teoretisk og praktisk eksamen i slutten av uka! Gruer og gleder meg på samme tid. Jeg har sett folk fra sjøforsvaret som har hatt sanitet allerede, og det så ut som om de har brukt mye forsterkninger, for å si det slik. 

Siden sist har det faktisk gått i ett, og det er vanskelig å huske hva som skjedde først og sist. Jeg har hatt kasernevakt den ene natta, - fra 5 til 6 om morgenen. Det var kjedelig. Da satt jeg bare på en stol og prøvde å ikke sove. Ellers har jeg spist mye mat. Også har vi trent på våpenregler og hatt ukesluttsprøve hvor de er så nøye at om man setter "*" på feil side av setninga får du trekk. Jeg husker ikke helt hva det siste jeg skrev her var engang, men jeg tror kanskje ikke jeg har nevnt hva jeg gjorde forrige helg! Fordi da hadde vi vår første perm, og det var helt sjuuukt. Jeg var på besøk hos Siri, bestevenninna mi som er lærling på konserthuset, og var med henne og kjæresten på spellemansprisfesten, med masse kjendiser. Haha! Gjett hvem som kyssa Ylvis-brødrene på kinnet, da?

Vel, ja. Ellers har vi hatt 3000-meteren og styrketester. Vi har lært om kart og kompass, vært i gassbu (jeg lå på sykestua med influensa og ørebetennelse denne dagen og gikk glipp av det! Har så lyst å gjøre det på nytt haha...) - også har vi.. Jah. Lært masse nyttig SLO! Hehe. Vi har også fått buksa til serviceuniformen, så nå, etter endt tjeneste, skal vi bruke den "fine" uniformen, inkludert båtlua. Men så har det seg slik at i går, fredag, var det vår første dag der vi hadde lov til å gå i sivilt! Sååå vi MÅ ikke gå med uniform på fritiden lengre, HALLELUJA! 

Ja! Forrige fredag var jeg, og to søte jenter på rommet, Viviann og Anbjørg, på POLEKURS! Eller, en prøvetime. Det var utrolig gøy. Hadde vi hatt god nok tid her på Madla, hadde vi tatt kurset også, men siden vi ikke får til denne uka, må vi bare droppe det. Tror jeg. Har utrolig lyst, det er så sykt kult. Jeg kjenner jeg er blitt veldig disiplinert de ukene jeg har vært her. Jeg føler meg rebell om jeg går på gresset, og tar av jakke og lue når jeg går inn i en bygning. Jeg strekker senga; det skal ikke være en eneste rynke på lakenet. Jeg våkner klokka 5 på morran, og vasker gulv og rom. Skrubber under senga med klut. Tørker støv i kriker og kroker. Spytter for all del ikke på bakken. Hilser høflig på folk i høyere rang, og ofte til de andre rekruttene. Sitter fremst i klasserommet, ivrig for å lære. Skriver notat for notat, halvveis på andre skriveblokk etter tre uker. Passer på at lommer er lukket og at antrekket ser bra ut til en hver tid. Jeg bretter klær som en helt, alt er helt rett og ligger kant i kant. Det skal være helt perfekt. Ja, - det er mye man ikke tenker på når man skal i forsvaret som blir en del av hverdagen. Og det er så godt med helg, hvor vi kan slappe av, og senke skuldrene. Men samtidig, så blir det lett kjedelig, og det er i helgene jeg savner kjæresten min aller mest. Det gjør faktisk fysisk vondt, tror jeg. 

Jeg og Anbjørg var på noe de kalte for "Beat 4 beat", som fungerer... Vel, vanskelig å forklare, og alt var bare tull uansett. Men det var utrolig morsomt. Publikum ble delt i to lag, også spilte gærningene forskjellige sanger som vi skulle synge. Hashtag stemning! 

Her ser dere også "finuniformen", - den hvor det er meningen at jenter skal se ut som gutter... 

Men nå skal jeg slutte å skrive, for det er ingen som leser uansett. Så skal jeg sove, for nå verker hodet mitt så mye som det ikke har gjort siden ca. 14. mars 2008.

 

 • Fremst blant likemenn!

  Hei! 

  Dagen i dag har vært helt vill! Vi har for første gang kjent på den fysiske delen av forsvaret, da vi klokken halv 8 sto klar til inspeksjon, men i stedet ble skreket i fjeset av flere illsinte befaler med sminke i ansiktet og musikk i høytalerene. Ut og inn for å skifte klær, gjøre forskjellige ting, pakke ut og pakke inn. Så var det over 50 knebøy, før vi skulle ut på kompaniløp!! Løpe, løpe, løpe, løpe, aldri stoppe! Vi løp fra det var mørkt, til sola (nesten) sto midt på himmelen (bak skyene da). Etter løpet var vi sykt fornøyde og kunne løpe i dusjen, før vi skulle spise lunsj og så møte i kinosalen for en del informasjon. Etter det hadde vi EET (etter endt tjeneste), og fikk gå til rom og gjøre hva vi ville. Vi er nå en del av første kompani, som er det beste kompaniet (haha).

  I dag har vi bare brukt tida på å bli venner med resten av troppen og slappe av. Spise godis og slikt. Føler ikke akkurat at det er helt i det hele tatt, men det er også en slags god følelse å stå opp grytidlig og vite at du virkelig gjør noe ut av dagen. Det er også helt fantastisk å være våken når det blir lyst. Dagene går så fort at det gjør ikke noe. 

  Men nå har jeg bare ti minutter før det stenger her i kantina, og jeg har ikke internett på rommet. 

  Nå fortsetter jeg innlegget på mobil, så bildene jeg har lagt til under er bare random fra i dag. Jeg er fremdeles veldig fornøyd med å være her, og jeg er ekstremt fornøyd med æ ha KUN bra folk på troppen min. Har også blitt kjent med folk fra andre kompanier og tropper, og det er så og si bare bra folk jeg har møtt her. Stortrives! Vi var nok mange som var helt utslitte etter kompaniløpet, mens andre tok det som en lek. Jeg var veldig sliten. Sånn dødende, nesten. Jeg hadde nok dødd, hadde jeg ikke hatt verdens flinkeste og beste medrekrutter. For en gjeng! Da vi skulle gå til middag i dag, var jeg så lur (dum?) som ville gå fremst i tropp, og det ente med at jeg måtte melde troppen til skaffing. "Skaffevakt, rekrutt 133,02 Davidsen stiller tropp 1.3 klar til skaffing" (hvis jeg husker rett) - også måtte jeg gå opp i rett og slikt. Det var utrolig flaut, fordi jeg ante ikke hvordan man gjorde det... Men jeg fikk det til, og vi fikk middag, vi også! Ja. Hva skal man si. Jeg er så støl at det gjør vondt å gå i trapper, og i morgen skal vi trene hele dagen... Hjølp. Ps. Mottoet i tittelen er kompanimottoet. Og hvem er vi? Første kompani. Og vi er best. Sånn er det bare! Vil også sende en hilsen til Celine, min søster og nærmeste venninne, som fyller hele 18 år i natt/ morgen. Håper du får en fin dag! savner deg, lille. <3 (får ikke til avsnitt på mobil....) Bilder:

   

   
   

 • REKRUTTSTART

  Heisann og hoppsann! 

  I skrivende stund sitter jeg på Madlas bibliotek. Jeg prøvde å lese litt, men det funket ikke med all gitarspillingen fra det ene hjørnet og curling'en fra et annet... Jeg tenkte å fortelle dere litt om de siste tre dagene, mine første stunder som rekrutt! De har gått for det meste i venting, venting og enda mer venting, - MEN, jeg har fått veldig gode venner her allerede, og det føles som om jeg har kjent dem i en evighet! Vi har også lært masse allerede, og det er MYE informasjon som skal inn i de stakkars små hodene våre. Vi har lært alt mulig rart, og jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Hvordan man tar på uniform, hvordan man oppfører seg i uniform, regler for hvordan man hilser, spiser, rer opp senga, vasker rom, og slike grunnleggende ting. Vi hadde på uniform for første gang i dag, og det var SÅ deilig. Dessverre har de sluttet å dele ut gortex-uniformer, noe jeg synes er veldig trist! 

  Jeg bor på rom med 5 andre jenter som jeg virkelig kommer godt overens med. Jeg ble kjent med ei jente på flyplassen i Oslo, på vei til Stavanger, og hun kom jeg på lag med. Vi var 6 jenter med utrolig godt humør og som virkelig passet godt sammen. Etter første natta tror jeg vi visste det meste om hverandre, kan man si. I dag måtte hun jeg ble kjent med først, Madelene, bytte tropp, og da fikk vi ei ny på vår tropp og vårt lag, Viviann! Og det morsomme er at jeg og Vivann smått kjente hverandre fra før, da vi var på jentecamp og samme lag på Forsvarets Jentecamp '13. Det var trist å miste Madelene, men jeg er glad det var Vivann som kom, og ikke noen andre, - hun er så søt og grei! 

  Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si, jeg... Så jeg får bare slenge inn et par småbilder. 

  Jeg innså etter noen minutter med leting at jeg har tatt sånn ca. 30 bilder totalt. Det er nesten litt skammelig, men jeg har faktisk ikke lov å ha mobilen i tjenesten, og dessuten har jeg ikke tid. Men jeg kan jo vise det lille jeg har...   Handlevogner fulle av uniform og soldat-ting. Som hun damen som hjalp oss gjennom det sa; som å handle på IKEA! 


  Søteste Alessandra hadde med seg rundt førti kilo ting. (Og jeg trodde JEG hadde mye med meg... lol) 


  Hehe, jeg MÅTTE bare ha med min egen beret for å prøve med uniformen! Jeg får selvsagt ikke lov å bruke den i tjeneste (eller ellers...), så det er jo ganske unødvendig å ha den med. Jeg skulle ønske vi slapp feltlua, og fikk beret med en gang. 


  HEHE. I går (eller en annen dag) ba noen gutter meg om å klippe håret deres. Jeg advarte dem, men de ble ikke redde. Jeg hadde ei stakkars papirsaks som jeg skulle klippe med. Det ble, for å si det mildt, veldig dårlig. De måtte rette det opp med maskin, men tror egentlig bare de gjorde saken verre. Eller, alt ettersom. 

  Såå, det var de få bildene jeg har tatt til nå. Nesten. Har tatt masse fine selfies (seff, årets selfie må jo det!), men de skal dere slippe å se. 

  Litt generelt om rekrutten: 
  Kompaniet består av rundt 200 soldater (usikker på antall). Deretter er vi delt i tropper, og min tropp har per NÅ 51 soldater. Etter det er vi delt i lag. Tror vi har 8 lag, og jeg er på lag 3. Vi har to jentelag på troppen, altså er 12 av 51 jenter. Vi er kompani 1, tropp 3 og lag 3. Slik bestemmer de køynummer, der mitt er 133,02 (02 står for hvilken seng jeg har). Fra nå av heter jeg derfor 133,02 Davidsen. Det er lettere enn jeg hadde trodd. Jeg har hørt så mye om slikt og at det er så vanskelig, men jeg synes egentlig det er mer ukomfortabelt enn vanskelig... 

  Ellers tror jeg ikke jeg har så mye å fortelle dere, annet enn at jeg trives veldig godt; mye bedre enn jeg hadde trodd jeg ville. Jeg har allerede gangsperre så det rekker, og jeg gruer meg til de tyngre øvelsene (vi har ikke begynt, liksom...) 

  Nå skal jeg tilbake på rom, for nå kom Viviann og Anbjørg, så jeg skal gå tilbake sammen med dem. Vi snakkes! :-) 

 • NEW MUSIC

  Jeg har funnet meg litt ny musikk jeg har blitt forelsket i, og ingen av sangene er igrunn nye. Skikkelig sovemusikk, egentlig. Sangene minner meg mye om fortiden, spesielt den "Try". Jeg trenger forresten ny musikk, gjerne av denne typen, eller helt nye låter. Gjerne noe bra treningsmusikk også. Men nå skal jeg og Fredrik gå på tur, og få med oss litt dagslys. Vi hørst! Tenkte forresten å svare på spørsmålene fra spørrerunden før jeg drar til Madla, så hvis noen har noe mer de lurer på, spør før i kveld, så svarer jeg! ♥

 • sugar sugar - more sugar

  Heisann!

  Dere aner ikke hvor utrolig stressa kroppen min er, og så ligger jeg bare her på senga alene i dag. Jeg har ikke lyst å gjøre noe, klarer ikke løfte en muskel. Orker ikke slå på TVen engang. Vil bare legge meg å sove igjen. Allikevel føler jeg at der er så mye jeg bør og må gjøre nå før jeg drar. Jeg burde trene, jeg burde lese, jeg burde pakke, jeg burde burde burde burde burde.... Jeg er latskapen selv i dag, og en smule deprimert. Jeg skulle ønske jeg hadde noe energi til å gjøre alt jeg vil og burde gjøre, men jeg har såvidt energi til å ordne meg på håret i dag. Å ikke ha energi og være stressa på samme tid må være den verste kombinasjonen siden nugatti og majones.

  Dagen i går var så lang og vi gjorde så mye at det føles som en uke siden jeg sto opp til frokost i går. Mamma hadde laget god frokost før bror og kjæresten dro hjem, og vi dro til byen. Hadde noen avtaler i byen, og da de endelig var ute av veien, dro jeg en liten tur på City Nord, og så hjem til Fredrik. Fredrik var på jobb, så jeg og Mathilde hadde hele dagen sammen. Vi lagde først sprettballer (ja, faktisk!), så var vi på butikken for å kjøpe egg og kondittorfarge. Så skulle vi prøve å lage blått sukkerspinn. Det funka dårlig, men sukkerspinn ble det, hvertfall!

  Så var vi på shopping to-tre timer, før vi kom hjem og skulle lage muffins....... Så fant vi ut at vi ikke hadde muffinsformer....... Så vi skulle lage muffinskake............. med blått sukker.......... så tok vi rød kondittorfarge i sammen med det...... så ble deigen blå-grå-grønn-vetikke. Og den var så klisjete at vi bare kasta den i ei form, vi gadd ikke fordele deigen engang. Det endte med at kaka ble forma til et hjerte! Så vi blanda sammen rosa kondittorfarge med melis til fyllet. Haha. Vi tok på ansiktsmaske og da Fredrik endelig kom hjem, tror jeg kanskje han fikk sjokk av hvor sukkersjokka vi var. Muligens.


  Det er så trivelig med Mathilde, lille solstrålen!

  Nå er det dags for film. Tror jeg. Eller sove. Snakkes senere!

 • we can do this all night

  Hei, og godt nyttår! Håper dere har hatt en fantastisk feiring, og at dere er fornøyd med året sålangt i hvert fall! I dag har vi hatt årets første familiemiddag, og det var veldig koselig (men for reals, jeg spiser alt for mye i jula). Her er noen bilder fra nyttårsaften min: 
  imYXdxGhZd


  Limte bare bildene fra instagram inn, er så tungvindt å føre over fra iphone... (egentlig ikke men jeg er lat)
  Hahah.....

  Jeg hadde en fantastisk avslutning på et år fylt med gode minner og sterke opplevelser, og var med mine beste venner. Jeg hadde også verdens beste begynnelse på et år som jeg håper vil bringe masse hell og lykke og sånne eventyr-greier med seg. Jeg lå nemlig en hel dag i senga med kjæresten og spilte GTA og drakk vin. Seriøst, perfekt. Jeg har lyst å gå gjennom året med bloggen, men jeg har faktisk ikke tid til blogg! I dag er det fem dager til jeg reiser til Madla (Stavanger) på rekrutten! Jeg drar i militæret og det har ikke gått opp for meg enda, ikke i det hele tatt. Jeg gruer og gleder meg på samme tid, men håper at de to månedene på rekrutten skal gå fort, slik at jeg kan komme hjem til vennene mine og kjæresten min så fort som mulig. 

   

  Ja... Godt nyttår, igjen. Så hører dere sikkert fra meg når jeg drar i militæret. 
 • hits