Hege Davidsen - hits
FORSIDE INSTAGRAM OM MEG KONTAKT

MIIEGO WIRELESS HEADPHONES = elsk
Sliter noe ***** med å få bildene til å samarbeide, men det får bare være. I går fikk jeg endelig det nye headsettet i posten, og de funker såå bra! Elsker dem. De sitter godt på øret og har utrolig god lyd. De er lett å bruke og ja rett og slett veldig bra! Så nå er lyden på plass i hvertfall! Skulle ønske jeg kunne si det samme om kondisjonen min. MEN den kommer seg nok etterhvert som jeg peiser på. I morgen starter ei ny uke og jeg skal gi gass. Ekstra glad er jeg for at jeg har Regine med meg, for å trene med en venn er sååå mye mer motiverende! Dessuten er vi naboer, så vi drar alltid sammen og på den måten er det ekstra vanskelig å sluntre unna! 

Nå er det kveld, for i morgen starter full arbeidsuke igjen! Nattiiiis

 • hvorfor blir jeg sint?

  O' herlige fredag! Endelig er jeg hjemme, har spist meg god og mett etter ei langkjøring på mølla. Nå ligger jeg som et slakt på sofaen og ser på Petter Schjerven med Typisk deg. Det er litt gøy, fordi dagens episode handler om å være sint. Og mitt nyttårsforsett i år er egentlig å være mindre sint, så det var litt interessant og se hvorfor vi blir sint og hva det gjør med oss. Hvorfor er vi egentlig sinte? 

  Fordi sinne er så usaklig. Du kommer aldri noen vei med å være sint. Det er greit å være lei seg, og det er greit å ikke alltid være glad, - men hvorfor skal vi være sinte? Hvis ting ikke går som de skal, eller som jeg vil, hvorfor bygger jeg opp et sinne i kroppen min, som kun gjør meg stresset og gir meg dårlige vaner? Leste en gang en bra quote; "being angry is like drinking poison and expecting the other person to die" - for å sette det på spissen, så er det jo faktisk ganske sant. Ingen får noe godt ut av sinne. Jeg kan være så sint og si så mye fælt til andre som jeg ikke mente, fordi det rett og slett koker over. Det gjør vondt i hele meg, og det blir aldri bedre av å være sint. Sinne smitter bare og så står man der og kjefter opp hverandre og sårer hverandre uten at det er nødvendig i det hele tatt. 

  Så ja. Her ligger jeg og filosoferer. Kenneth er ute på byen, så jeg har TVen for meg selv i dag! Hurra! Er så utrolig sliten og trøtt i dag, så skal legge meg tidlig tenker jeg. DET blir deilig det. 

  //filosofikveld

   

 • STAND PÅ KIWI

  Hei! I går var det trippeltrumf på kiwi, og jeg hadde stand i butikken vår som vanlig. Denne gangen var det jo litt spesielt siden vi har doblet kiwi pluss-bonusen, og har til vanlig 15% bonus, mens i går hadde vi 17%! Jeg sto klar med pc for å hjelpe alle som ikke har ordnet seg kiwi pluss enda, slik at de fikk handlet med masse bonus. Dessuten ga jeg ut tre fruktkurver, til nr 10, nr 20 og nr 30 som ble medlem mens jeg sto der. Det var så priceless å se hvor glade vinnerne ble, herlighet <3, så lite kan faktisk bety så mye. Vellykket dag i går, og nå skal jeg snart på jobb for ukas siste innspurt. Herlig! Hva kvelden bringer, vet jeg ikke. Jeg skal hvertfall trene etter jobb. Jobber jo ganske sent i dag, så får egentlig ikke tid til så veldig mye... 
  Blogging er enda litt nytt for meg, selvom jeg i mange år var aktiv blogger, haha. Jeg bruker litt tid før jeg klarer å sette meg inn i det. Vi hørst! 
   

 • BUCKETLISTA FOR 2017

  Hei! I år har jeg ikke de klassiske "bli tynn og fit"-forsettene, jeg har mer konkrete mål jeg vil klare. Jeg vil ha det mest aktive året mitt dette året, og gjøre alt jeg har hatt lyst til å gjøre. Så her kommer bucketlista mi for dette året! Dette er forsåvidt en liste jeg og Siri har utviklet sammen, og det kommer nok til å stå mer om dette på vår felles turblogg så snart vi har den up and running! 

  - SYKLETURER TIL LOFOTEN

  - 7-TOPPSTUREN

  - 10-TOPPSTURENE 

  - MIDNATTSOLRITTET

  - STOK KANGRI (6153MOH) 

  - BODØ TRIATHLON

  - TRAPPELØPET

  - KLATRE

  - JEGERPRØVEN

  - NYE FJELLTURER I NÆROMRÅDET

  - TRENE MER GRUPPETIMER

  - BEGYNNE Å SPILLE FOTBALL MED SIRI

  - KEISERVARDEN ÉN GANG I UKA, TRENINGSTUR 

   

  I dag begynner jeg ikke før 9 på jobb, så jeg kunne egentlig sovet til nå ca, men jeg har vært våken en stund. Våknet så rolig og behagelig i dag, K hadde vært ute på vakt tidlig i morgest, så kom han og la seg i senga og holdt rundt meg når han kom hjem, før han måtte dra avgårde igjen. Sykt deilig å føle seg uthvilt når man våkner, og faktisk ha litt tid på morgenen. Selv om jeg enda ligger i senga, da. 

 • Høst og oktober og halloween

  Endelig er det oktober! Høsten er fult igang, og løvene på trærne faller fort av. Jeg har fått meg ei bok jeg faktisk klarer å lese (selvfølgelig boka "et friluftsliv" av Cecilie Skog), og dermed er høstkakaolesehjørnet klart i år også. Akkurat nå har jeg nettopp hatt en joggetur i skogen, jeg tror jaggu det blir den siste ute i år. For nå begynner det å bli kaldt, og jeg er ikke helt gira på blodsmak i munnen etter 2 sekunder med løping. Jaja. Vi har nå heldigvis Stamina. Og så har jeg NPDF. Jeg skal nok få trent muskler i vinter... 

  Siden det er oktober, har jeg allerede begynt å planlegge halloween. I fruktavdelinga på jobb har jeg allerede begynt forberedelsene, jeg bestilte klart gresskar for flere uker siden, og har klart i hodet mitt hvordan det skal se ut. Og det beste med halloween, - når den er ferdig, kan juleforberedelsene starte, for da er det plutselig NOVEMBER! I år skal jeg virkelig prøve å handle alle julegaver i løpet av november. Det er så mye bedre når man kan slappe av i desember, med bare kos og hygge. Så får vi se, da. Om det blir.... 

  Nå må jeg føne håret og hoppe på sykkelen, for nå skal jeg på jobb!! Bare 8-9 timer igjen til helg!

  Jeg har forresten kjøpt kamera, så jeg skal snart begynne å blogge med fine bilder og så videre..... :D 

 • F FOR FALL

  autumn, leaves, and fall image

  autumn, fall, and leaves image

  Image by pѕycнo gιrl

  Halloween, pumpkin, and autumn image

  autumn, summer, and fall image

  autumn, brown, and cars image

   

  Høst. Verdens fineste tid, hvis den så slik ut som på bildene. 

   

 • ÅRET SOM GIKK - 2016

  Jeg blogger ikke ofte. Jeg blogger egentlig ikke i det hele tatt. Men jeg har for tradisjon å legge ut et tilbakeblikk av året som har gått. Dette året har gått så ekstremt fort, - jeg vet nesten ikke hvor dagene har blitt av engang. Jeg har så mange fine minner fra et utrolig morsomt og spennende år. 
   

 • Bakkeintervall og trappetrening - her er noen enkle øvelser

  I morgest var det fint vær og motivasjonen min var på topp for litt trening. Det blir nemlig noen rolige dager for meg fremover nå. Så da var det bare å bruke kroppen mens jeg enda kan! Bakkeintervaller er utrolig bra, og er ikke bare megabra for kondisjon, men også for lår, rumpe og legger! I tillegg er det mindre risiko for skader å løpe i oppoverbakke enn på flatmark. Utenfor her er det en fin bakke; veldig bratt men ikke så veldig lang. I bratte bakker utfordrer du koordinasjon og styrke, mens i lengre og slakere bakker kan ha høyere hastighet og du kan fokusere mer på teknikken.

  Bakkeintervall er enkelt; du gir alt opp, også går/jogger du rolig ned igjen. Repeter 6-10 ganger, evt. det som passer deg best. Husk oppvarming! Jogg rolig i ca. 15 min før start. Dette er viktig for å varme opp musklene slik at du unngår skader. Trapp gjerne ned igjen etter økta også, jogg eller gå rolig i 10 minutter og avslutt med litt uttøying.

  Jeg løp 10 ganger opp bakken jeg valgte, og frykta nesten for livet mitt etterpå, haha! Dritsliten. Egentlig burde jeg nok løpt flere ganger, men jeg var faktisk helt kjørt etter 10. Kondisjonen blir fort ødelagt, altså! Men heldigvis tar det kort tid å komme i gang igjen. Men vi stoppa ikke der. En trappeøkt var på sin plass etterpå. Trapper er geniale! 

  Her er 5 øvelser jeg gjorde etter bakkeintervallen min:

  HOPP MED KNEBØY


   

  PUSHUPS


   

  HINKE PÅ ET BEN


  HAHAH det bildet da

  UTFALL


   

  KLATRE I PLANKEN


   

  Når det gjelder disse øvelsene er det jo forskjellig hvor mye/mange ganger du bør gjøre hver øvelse, men her et eksempel, hvis du har en trapp som jeg hadde her, som var ganske kort:

  Øvelse 1: Hopp opp så fort du kan, men husk å tenke på teknikk. Få rumpa ned og hold ryggen stabil. Som PT'en min alltid sier til meg; tiss mot navlen,- for å holde bekkenet på plass. Få med armene også, så får du trent dem i samme slengen. Jogg rolig/gå ned igjen, og repeter 4-6 ganger.

  Øvelse 2: Denne kan gjøres både på knærne og på tærne, du kan gjøre det andre veien, med armene på trinnene i stedet for, hvis du vil gjøre øvelsen enklere. Utfordre deg selv. Hvis du sliter med push ups, er det viktigste når du senker deg ned, ikke å komme seg fort opp. Senk deg sakte ned, hold igjen så godt du kan. Det finnes hundre måter å øve push ups på, og egentlig er dette en veldig gøy øvelse. Husker jeg hatet det selv før, men man får fort sansen for den når man får litt fremskritt, - og dette er en øvelse du fort gjør fremskritt på!!

  Øvelse 3: Hinking kan vii. Det er bare å tenke på balansen. Annen hver gang på hver fot, 4-6 rep.

  Øvelse 4: Utfall. Dypt ned. Husk på teknikk, tenk på det samme som når du tar knebøy. Stabilt bekken og stram mage. 4-6 rep.

  Øvelse 5: Denne gjorde jeg bare 1 gang, men du ser selv om du vil gjøre den flere ganger.

  Repeter alle øvelsene 2 ganger.

  Jeg har vært slapp med trening de siste to ukene. Jeg har vært langt nede og det er alltid vanskelig å starte igjen når man først har gitt litt opp. Derfor trengte jeg selv litt motivasjon, og det får man rett og slett av å være ute og gjøre slike øvelser. Jeg trener egentlig på studio, og følger et program jeg har fått av min PT. Jeg trenger å komme i gode rutiner igjen. Ikke bare når det gjelder trening, men også i matveien.

   

 • BILDER OG VIDEOER FRA SUPERKIWIADEN

  På søndag var jeg på kanskje det kuleste arrangementet noen sinne laget. Superkiwiaden leverte uten tvil!! Jeg var som sagt med i åpningsshowet, noe jeg er veldig stolt over. Jeg ble flydd ned en dag før resten av butikken min for å øve sammen med de 13 andre danserne.


  Dansecrewet! Hurra


  Her er meg og søsteren min, Celine, som også jobber i Kiwi. I en annen Kiwibutikk enn meg, vel og merke...

  For deg som ikke vet hva Superkiwiaden er; det er en STOR fest hvor alle som jobber i Kiwi blir invitert. I år var vi samlet 7500 på Telenor Arena, og her blir det masse underholdning. Kjente artister, underholdere, og ikke minst; Kiwi Cup, hvor de beste butikkene i landet blir kåret. 12 regionsvinnere og 1 vinner av hele landet.

  Jeg fikk være med som danser i åpningsshowet, hvor Adelén og Alexandra Joner sang den nye Kiwi-sangen. Herregud, det var så insane gøy! Jeg har faktisk ikke ord. Å få være backstage, bli behandlet som VIP, danse på Telenor Arena foran 7500 mennesker, det var så sykt kick. Jeg elskeeet det. Vi fikk dansen i forkant og øvde og øvde. De andre danserne var utrolig herlige mennesker, alle sammen. Jeg føler vi sklei godt ilag og funket megabra sammen. Alt var rett og slett perfekt. Ikke alle som får danse for Adelén og Alexandra Joner, nei!!

  Her har jeg lagt ved to videoer. Den første er introen av danserne og litt av hvordan vi har øvd, og den andre fant jeg her på youtube der noen har filma der jeg dansa. Jeg er nr 3 fra venstre på dansingen.

  Etter åpningsshowet snakket Jan Paul (selveste sjefen av Kiwi), før vi fikk servert tre-retters middag.I mellomtida var det diverse artister og videosnutter og opptredener. Blant annet Sandra Lyng, Alexandra Joner, Adelén, Truls Svendsen (single ladies!!!), Sivert Høyem, Madcon, Nico & Vinz, og mange flere som jeg ikke husker akkurat nå. Det var et ellevilt show, og jeg er sååå glad for at jeg fikk være med på dette.

  Tusen takk for en uforglemmelig kveld! Og husk; hvis du vil være med på dette showet igjen om 4 år (arrangeres hvert fjerde år), så må du søke på KIWIII.

  Også må du gjerne komme å handle hos meg på Kiwi også. :)


  Her er min flotte bukett av arbeidskollegaer. Flotte gjengen på Kiwi Påls Vei!

  Fikk møtt ei venninne fra den tida jeg gikk i forsvaret også! Julie! Vi var i samme tropp på rekrutten, og begge var i Bodø i tjeneste. Triiivelig å se henne igjen etter -TO- år! Fikk forresten IKKE til å snu dette bildet...


  Kine og meg rett før vi løp på scena! Mye nerver og spente jenter backstage da, ja!
   

  Det ble en vellykka kveld uten like, og ei megatrøtt jente som la seg med et smil om munnen den kvelden. Også var det veldig godt å komme hjem igjen dagen etterpå.

 • SUPERKIWIADEN 2016

  Long time, no see. Jeg fikk en liten trang her jeg ligger i hotellsenga mi i Oslo til å blogge litt! Det er vel over et år siden forrige innlegg på denne bloggen, så nå var det vel på tide med en liten oppdatering.... Jeg føler kanskje at jeg vil blogge fordi jeg faktisk har noe å blogge om! Jeg ligger nemlig her med så latterlig mange inntrykk, og helt elleville gledesnerver for morgendagen.

  Jeg husker det enda som om det var i går. Jeg hadde nettopp begynt på Kiwi da assisterende butikksjef kom gående; "Ja, no e det bærre 2 år til Superkiwiaden!". Jeg var sikker på at jeg ikke kom til å jobbe i en matbutikk så lenge, men det viste seg at jeg ble værende i en flott kjede som jeg har trivdes veldig godt i. Hvertfall godt nok til å bli værende i nesten to år nå (!!!). Jeg blir utfordret og jeg lærer nye ting hver dag. Jeg møter masse nye mennesker, og har også mine kjære stamkunder som jeg på en rar måte får et slags forhold til, og som jeg hilser på hvis jeg møter dem utenfor butikken. Det er en spesiell jobb, med mye press og mange utfordringer, noen nedturer og aller flest oppturer. Jeg har fått gode venner og jeg har lært veldig mye om andre mennesker.

  Jeg er butikkmedarbeider i Kiwi, og jeg er stolt av det! Når jeg var mindre var det alltid en negativ tone med å jobbe i matbutikk. "Jeg trenger ikke matte, jeg skal ikke sitte i kassa på matbutikken uansett", eller at "du må studere og gjøre noe viktig, ellers kommer du til å jobbe i matbutikk for alltid". Nå skjønner jeg ikke hvorfor noen skulle noen sinne sette et dårlig lys over butikkansatte. Herregud, det er jo en av de viktigste jobbene! Hvis det ikke hadde vært for folk som jobber og driver matbutikkene, så hadde du nok hatt et problem, for det første. Og for det andre, så er faktisk det å komme inn hos oss og få prate med kassadama i to minutter det store høydepunktet den dagen for ganske mange. Et smil, et ønske om en god dag, - for noen er faktisk dette veldig viktig. Uansett, poenget mitt her var egentlig at det er ikke uten grunn at jeg er stolt over å jobbe i matbutikk. Men jeg er også stolt over å jobbe i Kiwi, en fantastisk kjede som setter pris på sine ansatte vel så mye som de setter pris på kunden. Vi jobber hardt og hver dag for å bli best.

  Men i dag er jeg nok litt ekstra stolt over å jobbe på Kiwi. Ekstra stolt fordi jeg skal feire med 7.500 andre kiwianere, på en heidundrende fest på Telenor Arena for å feire de gode resultatene våre. Ekstra stolt fordi jeg skal opptre på scenen selv, som danser i åpningsshowet.

  Jeg kom til Oslo i dag tidlig, og sammen med 13 andre danseløver fra Kiwi har vi øvd fra morgen til kveld. Generalprøver med artistene og herjet rundt. Jeg er så utrolig spendt på morgendagen, jeg klarer ikke sove! Dette blir det råeste jeg har vært med på, noen SINNE. Jeg tror faktisk, prestasjonsmessig, dette overgår Kilimanjaro....!


  Så nå er det ei sliiiiten kiwijente som legger seg i hotellsenga uten kjæresten sin og drømmer om morgendagen. Håper jeg rekker hotellfrokosten.

   

   

   

 • OPPSKRIFT PÅ BOLLER UTEN MELK

  Jeg elsker boller, og denne var superenkel, så jeg trengte ikke dra på butikken engang. 

  ALT DU TRENGER ER:
  - 3 dl vann
  - 50 gram gjær
  - 75 gram smør
  - 50 gram sukker (jeg brukte ca. 70 gram sukrin i stedet) 
  - 1/2 ts salt
  - 1 ts kardemomme 
  - ca. 9 dl hvetemel

  SLIK GJØR DU: 
  Bland sammen det tørre. Smelt smøret (ikke kok), og bland det sammen med lunket vann. Når den våte blandingen er fingervarm (ca. 37 grader), blander du det med melblandingen. La deigen heve i ca. 50 minutter, trill ut bollene og etterhev de i nye 50 minutter. Pensle bollene med egg/melk/vann og stek de på 225 grader i 10-15 minutter.   Luftige og gode! Nam! :) 

  Jeg pleier å legge en del av bollene i kjøleskapet. Når man bor alene, spiser man ikke så mye, så da er det greit å kunne steke noen morgenen etter f.eks. Da er det bare å etterheve bollene når det passer deg! 

 • SOFIE 21 ÅR

  Åh, gode, gamle søndager. Sov over til Lena i natt, og så dro vi på Fellini og spiste kebab før vi tok sol. Nå sitter jeg hjemme med litt sjokolade og forbereder meg mentalt på at jeg snart skal å trene. Jeg vet ikke hvor lurt det er, for det kjennes ut som om hjernen min ligger laust i hodet og dingler, og alle beina i kroppen er egentlig i sovemodus. Jeg hadde det så utrolig bra med jentene i går. Sofie feiret bursdagen sin, og hadde ordnet taco. Vi drakk og koste oss. Det er ingen tvil om at rene jentevors er det beste. Herlighet, jeg digger vennene mine!   Har ikke vært ute siden nyttårsaften, så det var utrolig gøy å være ute med jentene igjen! :)

 • MARY KAY

  Hei og god lørdag! Jeg har ikke blogget i det siste, blant annet fordi jeg mangler bloggmotivasjon. For tiden gjør jeg rett og slett ikke så mye. Jeg er med vennene mine, sover, jobber og trener. Det er vel rett og slett det jeg bruker døgnets timer på.... I går kveld etter to supre økter med både step- styrke og intervaller og bodypump og løping på mølla, slappet jeg av med fredagskos, - smelta sjokolade og frukt. JUM! I dag er det også bare 5 små dager til tantes lille gullgutt kommer på besøk! Herregud, jeg gleder meg så mye! Enn at han og broren min kommer hjem til bursdagen min!

  På torsdag var jeg hos Cecilie, hvor moren hennes hadde en venninne som jobber for Mary Kay og selger produkter derfra. Jeg fikk være med å prøve en del av disse produktene og hadde en kjempe trivelig kveld. Jeg lærte en del om viktig hudpleie og fikk smaken for hudpleie selv. På mandag skal jeg være med på et møte hvor jeg får møte andre som jobber som konsulenter, og så skal jeg bli konsulent selv, tenker jeg. 

  Mitt favorittprodukt var et rensesett for ansiktet, og en hudpleieserie for hendene. Huden føltes så myk og glatt etter "behandlingen", og denne scrubben er visst bra for å forminske porer. Og hendene var ikke lengre grove og tørre, rett og slett myke og deilige. Å gå mye ute i kulda og jobbe i butikk gjør at hendene er spesielt utsatt, så det var deilig å få behandlet dem litt. 

  HER KAN DU LESE MER OM PRODUKTER FRA MARY KAY. 

  I kveld skal jeg i bursdag til Sofie, og jeg gleder meg sååå mye. NÅ er det lenge siden jeg har vært ute (ikke siden i fjor!), og fått muligheten til å pynte og jåle meg opp. Det blir gøøøy. Men først skal jeg å trene. Adios! 

   

 • SWEAT IS FAT CRYING

  Gleder meg allerede til å stå opp for å trene! God natt :)

   

 • when you have nothing to say

  I går kom mamma til byen for å shoppe med meg, og det var jo veldig greit, for det ble nytt treningstøy og turklær og slikt av det. Etter det tok jeg meg min første løpetur ute i år. Jeg merket fort at det var annerledes enn å løpe på mølla... Gleder meg til våren, når det ikke er snø og is og kulde som herjer ute. I dag ble det stamina med Cecilie i stedet, - og der tror jeg at jeg skal holde meg til sola har smelta bort snøen. Vi spiste nettopp entrecôte til middag, også. Fint når det kommer folk hit og spiser, for da slipper jeg å spise alene.. Celine og jeg er jo aldri hjemme samtidig, så.

  Akkurat nå sitter jeg i sofaen, med de mest komfortable klærne jeg eier og skal til å starte helt forfra med Pretty Little Liars. Det er nemlig en uke til neste episode, og jeg fant ut at hvis jeg begynner forfra, vil jeg forstå alt som har skjedd så mye bedre. Kanskje jeg spotter noe jeg ikke la merke til for tre år siden når jeg begynte å se det? (Du gjettet riktig, jeg har lite å ta for meg i dag) 

  Men egentlig burde jeg vaske leiligheta, rydde rommet og vaske klær og ta oppvasken... 

 • SKITUR

  Hei! Først og fremst vil jeg gratulere min flotte mamma med dagen! Håper dagen har vært fin til nå, og at kvelden blir like fin, sammen med oss nå når vi snart skal ut å spise. 

  I morgest sto jeg opp tidlig(ere enn jeg pleier), og lagde frokost. Mamma har jo bursdag! Etterhvert kom bestemor og en venninne av mamma på besøk. Etter litt kaffe og kaker (for dem, gikk tilbake til senga, jeg), dro vi på skitur. Tvillingene kom ridende etter med hestene. Såå gøy! Vi gikk litt opp i fjellet og bak skytebanen her i Saltstraumen. Veldig fin natur. 
  Hahahha, dette er seriøst noe av det morsomste jeg har gjort på lenge. Å bli dratt etter hest på ski! 

  Nå skal vi ut å spise. Først skal vi hente Celine hjemme hos oss.

   

 • RANDOMNESS

  Heisann! Lenge siden sist, og jo mer tid som går, jo mer har skjedd siden sist (finnes sikkert en sånn Newton-lov om det eller noe hehe). Og for hver dag som går, blir jeg mindre motivert til å blogge, fordi det er så sinnssykt mye å ta igjen. Derfor tror jeg faktisk at jeg bare lar alt som har vært, være fortid. Også starter vi på nytt fra nå av... 

  Men det har jo skjedd så mye siden sist. Hvordan gjør jeg dette?! Akkurat nå ligger jeg i senga, klokka er ca. tre timer for mye i forhold til hva den burde vært. Jeg skal på jobb i morgen, søstera mi har bursdag og bestevenninna mi flytter til Bergen. Jeg får det med andre ord veldig travelt. Dessuten har jeg halsbetennelse og diverse, og har gått rundt med det i en måned uten å vite det. DERFOR jeg aldri sluttet å hoste. Mamma hadde rett (igjen). Har fått strenge beskjeder om å slappe av nå, så i hele dag (etter at jeg hadde vært å trent (vel og merke tidenes dårligste treningsøkt)) har jeg ligget på sofaen og begynt å se en ny serie. Det er sideserien til Pretty Little Liars, Ravenswood. Jeg går bare å venter på neste episode av PLL, så da var det like greit å se den serien. Ble hekta med en gang! 

  Nok tullprat. Nå skal jeg lukke skjermen og falle i dyyyp søvn. 

  Hehe bursdagskort til søss, gratulerer med dagen, fine deg <3   Pappa sier grønt er sjønt..... Kom å handle i Kiwi Påls Vei i morgen kveld da. 

 • WITH A NEW YEAR IN MY POCKET

  Hei! Nå florerer det av "godt nyttår"-meldinger all over the big internet, og jeg slenger meg like godt på den bølgen: GODT NYTT ÅR! Kalenderen viser at vi er i januar og det er et splitter nytt år. Sjukt! 2014 gikk så ufattelig fort forbi, og det var så sinnsykt mye som skjedde. Jeg er så glad jeg skal legge det året bak meg, - nå er det bare fortid. 

  2015 står for tur og jeg har så mange nyttårsforsett. Jeg skal ta lappen, trene (har meldt meg opp på masse fellestimer på Stamina nå, så jeg må komme igang!), gå mer turer, fullføre førstegangstjenesten, spise sunnere, jobbe, passe på gamle vennskap, og få mange nye. Reise; jeg har så lyst å gå på Kilimanjaro, dra til Afrika igjen, reise til syden og ligge på stranda med en drink i handa hele dagen, og ikke minst en storbytur med tom koffert igjen! Hvor mange av forsettene mine jeg klarer å sette ut i live, er bare et spørsmål om tid...

  I går måtte jeg jobbe helt til klokka 6, jeg. Denne nyttårsaften var den første uten familien min, og det var også det for Karinca og Sofie. Så, som de stakkars etterlatte, fant ut at vi skulle spise sammen i år. Så jentene dro hjem til meg mens jeg var på jobb, og lagde kjempedeilig mat, så når jeg kom hjem, var middagen ferdig! Det var så utrolig godt, og det var en kjempefin måte å avslutte året på; med tre av de som betyr aller mest for meg (Celine, søstra mi, spiste også med oss). 

  Vi dro videre til Ida så fort vi hadde fått spist ferdig og ordnet oss, og der var festen allerede igang. Kjempegod stemning og masse fine folk. Nyttårsaften var koselig, men jeg innså også at egentlig; så bryr jeg meg ikke om jeg er ute på nyttårsaften. Neste år/i år tror jeg faktisk ikke jeg skal drikke... Jeg tror man har en finere opplevelse av nyttårsaften når man er edru.   Så flaut at jeg ikke har noen andre bilder enn andre sine snapbilder å legge ut. Haha, det bildet av fyrverkeriet er noe jeg har screenshotta også, fordi jeg fikk såvidt sett noe fyrverkeri i år/fjor.. Jaja! Husker ikke hvem jeg screenshota det av heller. Uansett... Godt nyttår!! :) 

 • Juletradisjoner og julekos

  God første juledag! Akkurat nå ligger jeg i senga og kjenner på at jeg er nødt å komme meg i treninga snart... For all julematen... Alt godteri.... Blir deilig å trene igjen.  I år hadde jeg det utrolig fint på julaften. Jeg har vært full av julestemning nesten hele desember, spesielt siden jeg var i Praha på juleshopping. Men så ble jeg syk forrige uke, og da dabba det litt. Takk og pris var det så koselig i går at jeg fikk julestemning til slutt allikevel.   Siden det har skjedd så mye i familien vår de siste årene, har vi ingen faste tradisjoner lengre. Vi pleier å dra i kirka og spiser ribbe. I år ble det til at vi droppet Tre nøtter til Askepott for å dra ut i snøen med hestene. Jeg ridde litt på Stjarni, og så fikk jeg kjøre med Spangmin! Det var gøøøy! Har du noen gang sittet i en vogn etter en hest som løper? Trodde jeg skulle le meg ihjel. 

  Etterpå var det bare å løpe i dusjen, og ordne oss før vi skulle i kirka. Det ble jeg, bestemor, tvillingene og Celine som dro i år. Kjempekoselig og fin gudstjeneste. Mamma var hjemme og lagde mat, og så var middagen klar når vi kom hjem. Etter det slappet vi av og så dro vi ned til mor og far og åpnet gaver. En tradisjon vi har, som jeg vet er litt feil, er at vi får julestrømpe natt til 1. juledag. Det er vel vanlig å få det til julaften? Vel, ikke her i huset... Men det er alltid så gøy å våkne til strømpe "dagen derpå", og nei; jeg blir aldri for stor for det!! 

  Jeg har fått såå masse fine gaver og hatt det så fint sammen med familien min, og jula var absolutt vellykket i år også, selv om det alltid er trist at vi ikke er en "hel" familie lengre. Det er kanskje på julaften man merker det sterkest at foreldrene er skilt. 

  Håper alle mine skjønne lesere har hatt en fin julefeiring, og at den blir fortsatt fin. God jul <3 

 • HJEMMELAGET MANDELSJOKOLADE

  Hei! Nå er det bare 3 korte dager igjen til jul, og julestresset har nok nådd frem til de fleste. I dag har jeg laget en hjemmelaget gave til bestemor. Jeg synes det er så vanskelig å finne gave til henne. Ikke for at hun ikke blir fornøyd med hva som helst, jeg kunne sikkert gitt henne en stein, og hun ville allikevel ment at hun fikk den fineste gaven. "Åh, enn at du fant denne kun til meg!!".... Jeg fikk heldigvis kjøpt gave til henne i Praha, men ville allikevel gi henne noe spesielt, som betyr noe. Så i dag har jeg brukt lang tid på å lage mandelsjokolade trukket i kanel! Ååhhh, det er så gooodt. 

  Alt du trenger for å lage disse mandelsjokoladene er:
  - Glass med lokk (fåes kjøpt på Clas Olson veldig billig, tror jeg betalte 20 kr for 2 stk)
  - En pose mandler
  - 3-4 plater lys kokesjokolade
  - Kanel  Og det eneste du trenger å gjøre, er å smelte sjokoladen til den er så smelta at det ikke er noen sjokoladebiter i, men allikevel hard nok til at det går an å forme med den. La sjokoladen kjøle seg litt ned, før du brer litt over hver enkelt mandel. Legg mandlene på et fat, og når du er ferdig å trekke over all sjokoladen over mandlene (det er dette som tar lang tid), kan du sette fatet i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Etter ca. 2 timer tar du ut fatet, fikser en skål med kanel, og tømmer litt og litt mandler oppi skålen. Rull rundt slik at alle sjokoladene får kanel over hele seg. Etterpå kan du plukke de ut og legge de i glassene!

  Vi blogges! ;*

   

 • FORKJØLA OG JULEBORD

  God morgen! 

  Jeg er skikkelig forkjøla og sitter nå i senga og snufser og nyser. Det gjør vondt å nyse og hoste, fordi det kjennes ut som en kråkebolle har satt seg fast i halsen, og hodet mitt kjennes ut som det skal eksplodere. På torsdag var jeg nødt å kjøpe en temperaturmåler etter jobb, og som jeg mistenkte, hadde jeg over 39 i feber.

  I går våget jeg meg ut på julebordet med jentene, siden det hadde vært planlagt siden Kristina var i Afrika. Jeg var flink da; mens de andre kjøpte seg drinker, kjøpte jeg fanta, og etterpå hos Ida på fors, var jeg klinkende edru. Ble hentet av søstera mi og dro hjem, noe jeg tror var veldig lurt. Tror ikke jeg ville vært så mye bedre hvis jeg hadde dratt på byen med de andre og fryst meg i hjel... 


  Fine jentene mine. Alle bildene er egentlig Ida og Kristina sine, siden jeg ikke tok noen selv.

  I dag har jeg egentlig lyst å ligge i senga hele dagen og se på serier og filmer og bli frisk, men jeg må faktisk en tur på senteret... Er jo bare fire dager til jul nå!!! Hvor ble det av alle dagene?? Tror ikke adventstida har gått så fort noen sinne før. 

 • STRESSDAGER

  Hei! Jeg har ikke fått blogget siden jeg kom hjem, siden alt har gått i ett! Det er faktisk først nå at jeg kan sette meg ned med en PC og skrive litt igjen. Vi kom hjem på fredag, og etter et huldrahei med fly som var forsinket fra Praha og en superekstremt stressa Hege, som fikk ombooka fly til en time senere med businessclass og spesialsendt baggasje fordi jeg var så sykt stressa, fikk jeg endelig tatt en taxi hjem til leiligheta, løpt gjennom dusjen og rota litt hjemme, før jeg dro og spilte biljard og fikk besøk, for så å dra på jobb tidlig dagen etterpå, og så rett i bursdag. Gikk på en smell, men kom meg helskinna hjem. Opp og på jobb på en søndag igjen etter det, og rett hjem til Saltstraumen for å feire 15-årsdagen til søstrene mine som er tvillinger. Spise kake og legge meg, før jeg måtte opp supertidlig fordi jeg skulle til legen, så rett til byen for å kjøpe de siste julegavene og fikse litt av hvert, og så til tannlegen. Så ble jeg henta av mamma og kom hjem. Måtte pakke inn noen gaver, kjøre på butikken og sende dem, kom hjem, spiste middag (måtte kjøpe sånn "ferdig på 5 minutter"-ting fra TORO for å rekke det) og dro ut på ridetur. Er superallergisk og ble dårlig. Gikk å lag meg klokken åtte og våknet klokken elleve.

  Nå sitter jeg bare her, for ENDELIG kan jeg lage meg frokost, drikke oboykakao og slappe HELT av. Jeg har nemlig fri i hele dag. Og først nå merker jeg at jeg er sjuk. Feber, hodepine, tett nese og en stygg hoste. Jaja, folkens! Det er jul i år også.

  Og ja. Brannbilen på det første bildet sto der på grunn av meg. (Så heit var jeg) 

 • LENGTER HJEM?

  Det var forferdelig å stå opp i dag. Vi slumra alt for lenge og rakk ikke frokost, siden vi begge skulle dusje og ordne oss. Da vi ble hentet av sjåføren vår på hotellet, reagerte han på koffertene våre. Jaja, den var tyngre nå ja! For jeg hadde nemlig 13 kilo mer enn da jeg dro, og en stygg overvekt. Og for ikke å snakke om håndbaggasjen min som veier rundt 9-10..... 

  Nå sitter vi på flyet på tur til Oslo. Alt har gått smertefritt til nå, men vi må jo lande i Oslo, og vi har klart å bestille forskjellige fly tilbake fra Oslo; med FEM MINUTTER mellomrom. Hvordan klarte vi det, og hvorfor går det to fly samtidig... Vi skal spørre om jeg kan bytte fly når vi kommer til Oslo, siden jeg må mellomlande i Trondheim, og kommer hjem alt-for-sent. Jeg gleder meg til å komme hjem, det skal bli så godt! Og så må jeg mentalt forberede meg på å jobbe igjen i morgen. Jeg gleder meg egentlig til å være på jobb igjen, fire dager uten jobb føles jo merkelig ut! 

  Men nå skal vi snart lande. Det verste er at jeg enda har over 4 timer med reise igjen... Jaja! Vi snakkes :) 
   

 • SLITNE JENTER MED TUNGE KOFFERTER

  Timeglasset har rent ut, og i morgen tidlig blir vi hentet opp av vår private sjåfør til flyplassen. Tro om han synes koffertene våre er en smuuule tyngre nå enn da vi kom! I dag har vi shoppet helt ekstremt mye, jeg begynner å få nerver for overvekt, og jeg sliter med å få pakket ned alt sammen. Jeg har gitt opp pakkinga for en liiiten stund. Kofferten gikk såvidt igjen, og handbaggasjen er stappa, og enda kan jeg ikke se gulvet på hotellrommet. FML. 

  Vi ble så sultne, at vi bestemte oss for å gå ut å skaffe oss mat. Det vi ikke tenkte på, var at klokka var over 12, og alt hadde stengt. Til slutt fant vi en nattbod med burgere, og det har aldri smakt så godt med tørr burger før, skal jeg bare fortelle!! 

  Eneste bildet vi fikk tatt sammen i julegaten i gamlebyen. I dag regnet det litt når vi gikk ned i gaten. Herregud for en dag vi har hatt i dag da. I morgest tok vi taxi til et shoppesenter som het Centrum Chodov (eller noe sånt) (aldri i verden om vi ville tatt en sånn trikketing, det hadde vært helt håpløst), og etter en del timer der, skulle vi prøve å finne en taxi hjem. Det endte med at vi tok med oss handlevogna og gikk LANGT (i sirkel, rundt senteret, fant vi ut til slutt). Og etter TO TIMER, fikk vi hjelp av en søt dame på et apotek som ringte etter en taxi for oss....

  (Vi gav vogna tilbake når vi visste hvor vi var.) 

  Når vi hadde vært på shopping på dette senteret, og endelig hadde fått oss en taxi hjem, dro vi rett ned på markedet, og på gatebutikkene som var der. Og på kvelden etter alt dette, dro vi på senteret vi var på i går igjen, på ENDA mer shopping. CASHCASH$$$$$$$

  Jaja. God jul! Jeg må pakke ferdig, og siden klokka er halv 2 nå, må vi faktisk legge oss. 

 • PRAGUE BY NIGHT

  Jaja, så var dag to over, og vi ligger igjen som slakt på senga, under dyna med godis og vann. Jeg er helt sår i beina etter å ha gått så mye. Og at vi har opplevd mye, ja?! Vi har vært øverst i klokketårnet. TV-tårnet fikk vi ikke besøkt i dag siden det var så langt unna der vi var, men vi var på slottet, og katedralen bak det, og vi var på TRE museum! Først et sex-maskin-museum, så et tortur-museum, og så et spøkelsesmuseum. Alle museumene var utrolig sære, spesielle og noe jeg aldri har vært borti før. Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om sex-maskinene, men er litt usikker om det passer seg på bloggen, egentlig. Selvom det bare er facinerende og rart.

  Torturmuseumet gav meg seriøst vondt i magen, det var så ekstremt. Spøkelsesmuseumet tok bare noen minutter å gå gjennom, men det var så skummelt. Vi turte nesten ikke gå inn gjennom inngangen, forbi den svartkledde utstillingsdukka i døra. Jeg var bokstavelig talt så redd at jeg hadde lyst å grine, legge meg ned i et hjørne og gi opp. Men marerittet om at vi skulle bli skremt, skjedde ikke, og ikke ble vi kidnappet og tatt til fange i en fangekjeller i Praha heller. Så det gikk fint! 

  En av vaktene på slottet. Han syntes vi var kule.   Sååe, ja eller nei til eget innlegg om sex-museumet?? 

 • SHOPPING OG VELSTAND

  Oooops, det ble noen timer lengre på shopping enn vi hadde trodd! Vi var på Paladium kjøpesenter i 10-tiden, så det vil si at vi har shoppet i 6 timer.... Gøy har vi hatt det, og armene verker, fordi vi har jo selvfølgelig ikke tatt med oss noen "poseholdere" på tur... I slutten skulle vi gå litt hver for oss, men gjett hvem som klarte å gå seg vill? Joda, jeg. Så jeg gikk opp og ned de 5-6 etasjene sikkert sju ganger før jeg fant frem... 

   Uansett, vi har det bare fint, og her er det bare velstand. Snart skal vi ut igjen, men vi må bare lade litt krefter først. Vi har masse på skjemaet enda; torturmuseum, sexmuseum, julemarked, hest og vogn, tur til slottet, charles bridge, TV-stasjonen som er skyhøy, og masse annet tull vi har tenkt å finne på. 

  Vi måtte ta en obligatorisk starbucks-pause, og det var så utrolig godt å sette seg etter flere timer på shopping!  Jaja.... Enda mer shopping i morgen! :) 

  Blogger mer i kveld, litt mer spennende bilder da, skal du se :) 

 • JUL I PRAHA

  Hei! Nå er første dag i Praha snart over. Da vi kom på flyplassen i dag tidlig, sto det en mann med et skilt hvor det sto "HEGE DAVIDSEN" på, som ventet på oss. Privat sjåfør til hotellet, akkurat som i filmer. Hotellet er fint. Veldig enkelt, rent og ordentlig. Badet er perfekt, noe vi er veldig fornøyde med. Store speil og stor, deilig dusj; det må til! 

  Uansett! Endelig er vi tilbake på hotellet, helt utslitte etter en lang dag med tonnevis av inntrykk og opplevelser. Praha er helt utrolig, og vi er i ekstase! Byen svikter ikke på noen punkter. Menneskene, stedet, bygningene, stemningen, alt er bare perfekt! Det ble ikke store shoppingen i dag, for det eneste vi kjøpte var et pizzastykke, starbucks og noen julekuler... Vi skal på shopping i morgen på kjøpesenter, og det gleder vi oss til. 

  Etter å ha sjekket ut et av verdens beste julemarkeder, dro vi faktisk på en klassisk konsert på det kjente "Rudolfinum", et stort konserthus bygd en gang på 1800-tallet. Det var utrolig vakker musikk, og mange kjente klassikere dukket opp. For en stund tilbake siden hørte jeg veldig mye på klassisk musikk, og det gjør jeg enda hvis jeg er i stemning for det. Det er så behagelig og fint å høre på! Uansett. De som hadde konserten, var utrolig flinke. De var så samspilte og spilte helt perfekt. Det var utrolig fint. Og ikke minst var det veldig gøy å få vært med på dette. Vi hadde kjøpt oss førsteklasses billetter og fikk en god spot nesten fremst.   // Rudolfinum, hvor vi var på konsert.

  I morgen har vi masse planer, så akkurat nå vil vi bare sove, for vi har nemlig ikke sovet særlig på veldig lenge... Gleder meg sånn til shopping, museum, skøytehall og julemarked i morgen! :) 

 • søndagseventyr

  Føler denne søndagen har gått sakere enn noen andre dager. Sikkert fordi jeg har hatt fri. Har hatt så mye tid til å gjøre så mye. Nå har jeg og Celine nettopp spist middag/kveldsmat. Det var utrolig godt! Før det gikk vi en tur til byen, bare for å få lufta oss litt. Vi tok med kameraet, og det resulterte jo med masse køddebilder foran juletreet! 

  Bokeh må jo til når det er julelys og gatelys overalt... :):)

  Nå er det natt her i gården! Begge skal opp råtidlig i morgen (ihvertfall jeg) 

 • DRIKKEPRESS

  I går var jeg hjemme fra jobb halv 12, og med tusen bilder av folk på fest, ble jeg og Caroline revet med og dro en tur ut på byen! Edru! Det var mindre folk enn til vanlig på Sku Bare, så vi dro ned til byen. Uansett, - drikkepresset dagens ungdom er utsatt for i dag, er faktisk helt ekstremt. Jeg kjenner det hver helg. Alle jeg kjenner drar ut på byen, og hver søndag våkner jeg til et hav av mystoryer og snapper på snapchat. Gjerne 6-7 meldinger på facebook fra gutter jeg aldri har møtt også.

  Egentlig elsker jeg å være ute på byen. Ikke det å drikke meg full, det er ikke så gøy, men jeg elsker stemningen. Jeg elsker å være med vennene mine, synge og ha det gøy, danse og sladre om alt i verden. Jeg elsker å pynte meg og sminke meg for anledninger, og jeg elsker å le av hvor tullete vennene mine er. Jeg elsker søndagens terapisamtaler, hvor vi summerer opp alt som skjedde, hvem som angrer på hva og hvem som var galest. Hvem som møtte hvem og hva alle sa. Alle bildene, alle filmene. Ung er vi bare én gang, så hvorfor ikke leve det ut til det fulleste? Bare synd jeg jobber så mye eller gjør så mye annet at jeg ikke får vært med, haha. 
  //Throwback fra Tyrkia i sommer.   Fra i går. Haha, jeg og Caroline fant igjen Sofie og Karinca der de hadde slått seg ned med piknik midt i glasshuset. 

  I morgen reiser jeg og Siri, og jeg har ikke helt planlagt så mye. Ikke så mye er på stell, kan man si. Det er så spontant, at jeg får litt smått panikk. Og i stedet for å pakke og gjøre ting jeg må gjøre før jeg reiser, vasket jeg hele leiligheta (utenom rommet mitt), vasket klær, lagde vafler til Celine kom hjem fra jobb og nå sitter jeg her med bloggen. Konfliktsky, jeg. Hjelp. Men nå SKAL jeg rydde rommet og få pakket ordentlig til i morgen. Jeg jobber jo dag, før jeg må rett hjem, dusje og komme meg til flyplassen. Tjøss! 

   

 • PAKKET OG KLAR?

  I dag har mamma vært innom med passet mitt, og jeg har pakket kofferten til vi skal reise. Men jeg er ganske frustrert, fordi jeg vet ikke hvordan man pakker "ingenting". Jeg pleier ALLTID å reise med overvekt, og nå er jeg nødt å ha kofferten nesten tom, siden vi skal på shoppetur. Det betyr at jeg bare kan ha med meg litt klær til de første par dagene. Jeg er helt frustrert, fordi jeg har så mye klær jeg vil ha med meg, sko, vesker og pynteting. Men jeg vet jo at jeg blir å kjøpe masse nytt og fint i Praha. 

  Jeg kan ikke huske sist jeg reiste med en koffert som veide mindre enn 17 kg, men denne gangen veier den ikke mer enn 5, det er jeg sikker på! 

 • on the road again

  Hei og god morgen! Jeg har tviholdt meg til senga i dag, men nå er det bare en time til jeg må gå til jobb, så det er vel like greit å stå opp og dusje nå. Siden det er midt i eksamenstidene nå, så er det så sykt mange jeg kjenner som har eksamen, og det er faktisk først nå jeg føler på det at det er rart å ikke gå skole. Selv om jeg er langt fra den eneste i vennegjengen som ikke har begynt på utdanning enda, og velger å jobbe enda et "friår", så har jeg allikevel litt lyst å begynne på universitetet. Ikke at jeg har bestemt meg for hva jeg vil enda. Jeg føler presset veldig nå, så jeg gleder meg til å starte på en utdanning til høsten. 

  Skulle så gjerne hatt fri nå til helga, meen dessverre jobber jeg igjen. Neste helg blir min 5. jobbhelg på rad. Heldigvis skal jeg ut på eventyr på mandag, og jeg kan ikke få nok av den tanken!! That's what keep me going i disse tøffe dager. 

   

 • WELCOME DECEMBER

  Hei! Nå har bloggen stått til pynt i en god stund, og jeg kjenner presset blir større for hver dag som går uten at jeg blogger. Folk bare venter på et "dødsbra" innlegg som virkelig imponerer i alle kanter. Og virkeligheten er at jeg bare serverer dere noe tull som dere ikke leser uansett. Jaja. Skrivesperra må gi seg nå, for nå er det snart jul og jeg KREVER julestemning i år. Det er bare noen stakkars jobbdager igjen til jeg reiser til Tsjekkia med ei venninne, og jeg har ikke pakket ut fra kofferten min siden sist jeg brukte den engang. Passet mitt ligger hjemme hos mamma, sammen med noen andre greier jeg virkelig burde ha med... Jaja. Den tid, den sorg? 

  Jeg aner ikke hva jeg skal "bryte isen" med denne gangen, fordi jeg har faktisk ikke så mye spennende å blogge om. Jeg har gjort mye, men tar jo aldri bilder, siden kameraet mitt er ødelagt, og det er jo litt flaut å blogge med iphonebilder. Men dere? God 3. desember. I dag skal dronning fjellrose våkne og sånt. Jeg får ikke sett det siden jeg jobber kveld, men det går fint. 
  ♥ Haha. Akkurat disse bildene postet jeg når det nærmet seg jul i fjor på bloggen. Jaja. I morgen lover jeg å ta bilder til bloggen. Skal gjøres skikkelig fra nå av! Jeg lover. 

 • CHRISTMAS IN PRAGUE

  Det er bare noen dager til advent, og juletiden virkelig tas imot med åpne armer. Juletrær og julestjerner, glitter og lys i hele byen, og julemusikk døgnet rundt. Jeg er så glad i julen, og dette året satser jeg på blir den fineste julen på lenge. For i år skal jeg til Praha i Tsjekkia med ei av mine beste venner for å få julestemning og handle julegaver.

  Det finnes nok ikke grenser for hvor mye jeg gleder meg. Vi skal være skikkelig turister, besøke forskjellige kirker, katedraler, museum, kapeller, gater og andre flotte severdigheter. Siri var på besøk hos meg i kveld og vi satt å så på forskjellige ting vi skal gjøre. Det vi gleder oss aller mest til er nok shoppinga, med store kjøpesenter ute i byen, og det kjente julemarkedet midt på torget i gamlebyen, hvor hotellet vårt ligger.  

  Jeg er misunnelig på meg selv, jeg. 

  I det siste har forresten ting skjedd hele tiden. I går ble katten vår drept, Molly. Hun var virkelig noe for seg selv, og jeg har aldri hatt ei katt som har betydd så mye (utenom Marve om jeg har hatt i 10 år). Hun var egentlig Martine sin, som hun fikk fordi Ariel ble drept av ørna. Det hele er bare tragisk og forferdelig. Jeg tror Martine har gitt opp katt nå og går for hund i stedet. Så hvis noen vet om en hund i Nordland, gjerne valp, så si gjerne ifra! 

  Nå skal jeg sove, - jobb og sånt i morgen!

 • EN SLAPP FREDAG

  I går hadde jeg besøk av mine vakre, skjønne skapninger av noen venninner, og jeg hadde laget hjemmelagde vårruller! De syntes visst det smakte godt, så jeg sier meg fornøyd. Men før det, var jeg på jobb, og siden jeg var så trøtt, hadde jeg kjøpt meg en burn og en annen energidrikke. Det viser seg at jeg ikke tåler energidrikker, fordi jeg blir helt rar i kroppen og utrolig kvalm, så jeg kastet opp i går kveld. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har funnet ut av det før, jeg har alltid blitt kvalm av å drikke energidrikke. Så jeg skal hvert fall holde meg unna slik søppeldrikke fra nå av!

   I dag har jeg hatt fri, og det har vært så sinnssykt deilig, - har ligget på sofaen i hele dag. Og så lagde jeg biffstrimler og fløtegratinerte poteter til middag til søster kom hjem fra jobb. Etter det dro vi en tur på shopping, fordi jeg trengte enkelte ting. Nå ligger jeg som et slakt på sofaen igjen, i min favoritt slaskebukse av fleece. Må vel legge meg snart, siden jeg skal opp tidlig og på jobb i morgen. <3lørdagsvakter<3 altså... 

   

 • PHOTOSHOOT MED ØDELAGT KAMERA

  Hei! Skulle ut å ta bilder til bloggen og styre til et nytt design, men så merket jeg at linsa er ødelagt! Kameraet har lenge sunget på det siste verset, men nå er det altså helt stopp, tror jeg. Det vil ikke fokusere i det hele tatt, og det skinner et lys på midten av kameraet. Jeg skal kjøpe meg nytt kamera, - julegave til meg selv? :) Skal jeg fortsette med bloggen er det jo en selvfølge å ha bra kamera! Noen som har noen å anbefale? 

  Nå skal jeg snaart på jobb, men først kommer mamma innom en tur. I går hadde jeg fri, og da vasket jeg og ryddet hele leiligheta, jeg vaska klær, var på shopping og hadde besøk av Cecilie. I dag har jeg også ryddet og så har jeg laget vårruller. Det er deilig å stå tidlig opp og ha hele dagen på seg! 

  Og vet dere hva eller! Neste tirsdag skal jeg på mitt første møte med Røde Kors! Vi skal ha mørkeorientering, og jeg gleder meg skikkelig! Det blir så spennende. Veldig gøy at jeg får være en del av Røde Kors som frivillig. 

 • saturdays dressup  Lørdagens antrekk. Jeg tok på flats i stedet for hælene, på grunn av at da jeg kom ut så jeg at det var is og det var ikke aktuelt engang! 

  Har hatt ei fin helg, og håper du og har hatt det. Nå ligger jeg klar til å ta kvelden, og i morgen er det tilbake på jobb. Jeg er kanskje den eneste i hele verden som faktisk LIKER mandager. Åh, det er helt fantastisk, for etter en søndag hvor alt er stengt, det er null biler i trafikken og skikkelig søndagsstemning overalt, så er det som om hele verden våkner opp igjen på mandag. Og mandag betyr ny uke og nye muligheter! :) Håper du får en fantastisk mandag!! 

 • Kjære tante

  Kjære tante. Jeg hører enda stemmen din tydelig i hodet mitt. Den tynne, bestemte og alltid hyggelige tonen. 

  Det gikk så fort fra vi fikk beskjed om at du hadde kreft, til den tok over hele kroppen din. Den stjal en dag av gangen. Spredte seg ut. Kreft. For et grusomt ord, for en grusom skjebne. Så alt for tidlig, og så utrolig urettferdig. Å se onkel, var tøft. Han var så sterkt og flink, og jeg beundrer måten han har taklet alt. Å se Martine, søstera mi på 14, som også var ditt gudbarn, gråte, var også tøft. Når folk man ikke er vant til å se gråte, gråter, så stikker det langt inne i hjertet. 

  Jeg håper du har det bedre nå. Smertene er borte og du kan endelig slappe av etter måneder med en tøff kamp. Jeg takker for alle gode minner med deg. Hvil i fred. 

 • THINKING

  //bilder fra det gamle bloggarkivet mitt, foto av søstera mi, Martine

  Den siste uken har bloggen bare blitt liggende og støve ned, men det er fordi jeg har hatt så utrolig mye going on. Jeg har mye å tenke på og mye å gjøre. Ikke minst jobber jeg mye for tiden! I natt får jeg ikke til å sove, nå er klokka 4 og jeg skal snart stå opp. Jeg sov i tre timer da jeg kom hjem fra jobb i dag, da, så jeg klarer meg nok. Skulle egentlig bare titte innom og forklare hvorfor jeg ikke blogger for tiden og at jeg ikke er død (enda). 

 • FØR OG ETTER: BRYN

  Hei! I går nevnte jeg såvidt at jeg har fått fikset øyenbrynene mine. Det er bestevenninna mi, Guro, som har fikset dem. Hun går på 7. himmel Akademiet, et skjønnhetsstudie. Hun er utrolig flink og veldig nøye, - og veldig opptatt av hudpleie. 

  Øyenbrynene er jo noe av det viktigste for jenter nå for tiden. Vi studerer andres bryn, vi diskuterer og vi snakker. Vi forguder andres øyenbryn og fortviler over våre egne. Eller omvendt. Helt ærlig er bryn noe av det første jeg legger merke til hos jenter. Øyenbrynene utgjør nesten hele ansiktet!  

  7. Himmel er en skjønnhetssalong som er veldig kjent i Bodø, og nå har elevene på 7. himmel Akademiet begynt med kundedager HVER TORSDAG. Det vil si at du får diverse behandlinger til en kjempepris siden det er studenter. det anbefales på det varmeste, og jeg er sååå fornøyd med behandlingen jeg fikk. Jeg skal senere på massasje, og farge vippene. 

  På de to etterbildene er det første helt uten noe sminke på brynene, mens nummer to har jeg tegnet de slik jeg går med dem. Jeg har jo ikke så mye hår på brynene og har aldri hatt noe særlig heller, derfor tegner jeg litt ekstra på dem helt innerst. Men nå er det det eneste jeg gjør, og jeg kan GODT gå uten å tegne dem i det hele tatt! 

  Nedenfor ser du prislisten. De har massevis av behandlinger, og jeg vil anbefale disse jentene på det sterkeste, og da spesielt min kjære Guro, som jeg synes er utrolig flink! Du bestiller time ved å ringe 922 80 112 - og de har kundedager hver torsdag! Bygget de holder til i ligger i gaten nedenfor Glasshuset, på baksiden av 7. himmel. Du vil få videre forklaring når du bestiller time. Les mer om jentene og kundedagene her!  


  HUSK: RING 922 80 112 FOR Å BESTILLE TIME. 7. HIMMEL AKADEMIET ER I BODØ SENTRUM. 


  Jeg kan ærlig si at jeg har aldri vært så fornøyd med mine øyenbryn.

 • RYPEJAKT MED ONKEL

  Hallo! Den siste tida har jo bare flydd avgårde. Jeg skulle blogge om jaktturen jeg var på for en uke siden, men det ble aldri tid! Jeg var jo på jakt med onkelen min rett etter TV-innspillinga med NRK. Vi dro på det velkjente Lurfjellet, ved foten av Bodø's høyeste tind, Lurfjelltind. Her var vi på jakt i rundt 6 timer i et vakkert høstvær.  

  Lurfjellet er helt nydelig, man er virkelig omringet av høye fjell og det er bare vakkert. Rett og slett. Heldige var vi med været også, og helt vindstille var det. Kjempegøy å være på jakt med onkel, og det var jo faktisk min første rypejakt, ever! 


  I går kveld var jeg først å trena, så møtte jeg Cecilie til lunsj på Mon Ami (vi satt i to timer og snakket, gjett om vi hadde mye å ta igjen på noen få uker!), før jeg møtte Sofie i byen. Vi var og så i litt butikker, handlet inn til vårruller og så var vi innom BK (jeg spiser ikke burger, så det var bra jeg hadde spist på forhånd), - så dro vi til henne og lagde vårruller med Karinca og Ida, og senere kom vesle Kristina som reiste til Afrika i dag!! Vi så en animert Afrika-film, hehe. Så koselig. Sov i byen til i dag, og var å fikset bryna hos Guro, som går på 7. himmel Akademiet. Skal fortelle mer om det i morgen!! Nå skal jeg sove en god natt søvn. 

 • VELLYKKET INNSAMLING

  Hei! Tusen takk for alle fine hilsninger på facebook, SMS, e-post, kommentarer her, og ute på gata. At det slo såpass bra an med bøssebæring på hest var veldig gøy å se. Vi fikk litt problemer da vi skulle laste på hestene på henger, og det endte med at vi kun tok med én hest, Spangmin. Han var utrolig flott, og barn fikk hilse, folk tok bilder og godgutten fikk til og med gulrøtter! Selv om det ble litt kjedelig for han å stoppe ved hvert hus, tror jeg også han syntes oppmerksomheten var fin. 

  Den absolutt største gleden, fikk vi nok da vi besøkte eldrehjemmet. De hadde spurt etter oss, om vi kunne komme dit, og selvfølgelig kunne vi det. De syntes det var kjempespennende og gøy med en hest, og det var utrolig morsomt å se smilene på de eldres fjes, da en stolt, svart og stor hest trappet opp på gårdsplassen utenfor hjemmet. 

  Det var én ting vi ikke hadde tatt med i betraktning. Spangmin hadde brutt seg ut av boksen sin i natt og høvla inn med kraftfôr. Han hadde så vondt i magen, og gikk rundt og bæsja små bæsjeklatter noen av stedene vi var på. Herregud! Vi hadde ikke tenkt på at han kom til å drite! Men folk tok det med et smil og vi (Hanne og Martine) fikk fjerna det med en gang.

   


  Mamma klarte jo selvfølgelig ikke å ta et klarere bilde, men det duger. Se så fin kaldblodsen er da! 

  Alt har gått bokstavelig talt i ett siden onsdag, og jeg har nesten ikke sovet på de dagene. Jobb, begravelse, TV-besøk, jakt, jobb, innsamling, jobb, og nå sitter jeg her i senga med tre dyner over meg og et pelspledd bak meg, og har innsett at vinteren har kommet. Kulde er noe av det verste jeg vet, og jeg takler ikke å fryse...... 

 • TV-INNSPILLING PÅ GÅRDEN

  I går var det en veldig spesiell dag fra morgen til slutt. Da jeg sto opp var det rett ut i stallen, fordi NRK kom nemlig på gården for å filme til et TV-opptak til nyhetene. På søndag skal jeg og mine to tvillingsøstre gå som bøssebærere for TV-aksjonen, eller rettere sagt; RI som bøssebærere. Det skal bli bra! Vi var på nyhetene i går kveld, men jeg fikk ikke sett det selv siden jeg ikke rakk det.   Hestene har fått egne dekken kun for anledningen, og alt er klart for en runde på dørene i Saltstraumen i morgen.

  Det hele startet egentlig med at jeg satt i senga mi en søndagsmorgen med litt dårlig samvittighet, og tenkte på hvor mange som lever for 1 krone om dagen (ja, de gjør det ofte i Afrika). Jeg googlet meg rundt til jeg fant ut at det bare var en uke igjen til årets TV-aksjon. Jeg meldte meg på uten å tenke to ganger, og begynte å planlegge. Én tanke ble til fem, og plutselig sto NRK på døra. Hehe, etter at jeg måtte spørre om vi kunne gå på et sted med litt flere hus enn det som er tilgjengelig hos oss, ønsket TV-aksjonen å kontakte media. Vi synes det er stas at TV-aksjonen selv og NRK synes dette var et bra tiltak og at de ønsket å lage nyhetsreportasje om oss. 

  Når det gjelder hvorfor jeg er så opptatt av aksjonen, og hvorfor det betyr så mye for meg å kunne gjøre dette, så er det fordi jeg selv har sett folk gå flere kilometer for å hente vann. Da jeg var i Afrika, gikk barn flere timer om dagen for å hente vann og vi snakket med mange av disse. Kan vi hjelpe dem til å gjøre hverdagen litt enklere, så er det klart jeg bruker alle mine midler og begge mine hender.

  Dette er en sak jeg virkelig brenner for, og jeg er så stolt over søstrene mine som er så flinke og så fantastiske at de er med på dette 110%. Vi har alle tre sydd og klipt og limt og malt og planlagt alt, og tvillingene satte i gang med å hjelpe med en gang de kom hjem fra Polen. 

  Vi hadde lyst å gi TV-aksjonen litt større fokus, og gjøre det litt annerledes. Vi er jo dessuten hestejenter (eller de er, jeg er mer sånn "å, se på den store, søte hesten ja den skal jeg ikke røre") - så hva passet vel bedre enn å ri fra dør til dør. Litt latskap lå det kanskje i det også? Så slipper vi å bruke beina. Haha! 

  Hanne og Martine har trent hestene til å gå på hengeren uten problemer i dag, og i morgen kjører vi over bruene med de to sjarmtrollene, og satser på noen åpne dører!! I år er årets tema vann. Rent vann til over én million mennesker. Les mer om aksjonen her.

 • TV-AKSJONEN 2014

  Jeg har hatt mine problemer, mine vanskelige tider, mine tunge stunder, og for meg, har det vært veldig hardt. Allikevel anser jeg meg selv som en av verdens heldigste mennesker. Jeg er det. Jeg bor i et av verdens rikeste land, jeg har verdens beste støtteapparat rundt meg, jeg har (i mine øyne) verdens beste familie og venner. Ja, jeg er en av verdens heldigste mennesker. 


  Bildekilder: HER HER HER HER HER

  Etter å ha vært i Afrika og opplevd fattigdom på nært hold da jeg var bare 17 år, og visste lite eller ingenting om fattigdom, har jeg sett hvor grusom verden kan være. Hvor urettferdig ting er. Mange unnskylder seg med at "ja, men vi har jo ikke VALGT å være rik, vi ble født her i Norge, og har hatt flaks, vi kan jo ikke noe for at vi er rike". Noen får seg til å si "hvis de har det så fælt, så kan de vel bare få seg en jobb og slutte å syte?". Mens vi sitter å lager slike dumme unnskyldninger, dør det mennesker i verden. Hele tiden, hver dag. Vi har det så bra, at det er vanskelig å forstå hvor dårlig andre kan ha det. 


  Foto: PRIVAT

  Visste du at 200 kr er nok til å gi et menneske rent vann for resten av livet? 
  200 kr for meg er nesten ingenting. Jeg kjøper hårprodukter hver måned for den prisen. Jeg kjøper ting jeg ikke husker at jeg har kjøpt etter en uke for den prisen. 200 kr er hva jeg bruker på drikke en helg jeg skal ut på byen og ha det gøy. Jeg kan godt droppe en helg på byen for å gi et menneske vann for resten av livet. Og det kan du og, hvis du vil.

  Jeg begynte å gråte da jeg leste om årets TV-aksjon. Det gjør virkelig vondt i hele meg at det er så mange mennesker som har det så vanskelig. Jeg har aldri tenkt på vann som et problem. Jeg blir gretten hvis vannet er varmt, og ikke blir kaldt fort nok. På et annet sted på kloden dør et barn fordi vannet var forurenset.   

  Vann er årets tema for TV-aksjonen. Et tiltak som skal gi én million mennesker varig rent vann. Sudan, Sør-Sudan, Etiopia, Somalia, Tanzania, Afghanistan, Pakistan og Haiti. Man kan tro at vann er til for å gjøre deg mindre tørst, og det er jo først og fremst derfor vi drikker vann. Kroppen fungerer ikke uten vann. Og rent vann er helt grunnleggende for en god helse. Folk dør fordi de må drikke forurenset vann. Hvor sykt er ikke det? Men, til poenget mitt, vann har andre ringvirkninger. "Tilgang til vann vil sikre avlinger og mat til befolkningen. Kvinner og barn får mulighet til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann. Når turen etter vann blir kort er de også mindre utsatt for vold og seksuelle overgrep." (hentet fra hjemmesiden til TV-aksjonen)

  Jeg kommer til å gå som bøssebærer med søstrene mine i Saltstraumen på søndag, og jeg håper at du åpner din dør når bøssebærere fra ditt hjemsted kommer, for dette er en sak som er så utrolig viktig. Kan du også droppe en kveld på byen for å redde et liv? 
  Barn burde kunne leke ute med vennene sine, gå skole og få en utdannelse. Ikke gå 5 timer for å hente vann til familien sin. (Begge foto over er private.) 

  Jeg skal fortelle dere en historie. Det er en helt sann historie, og er historien om hva som skjedde med en 13 år gammel jente i Zambia. Hun fortalte meg den selv da jeg var med på NORAD's prosjekt til Zambia i forbindelse med bruk av bistandspenger i 2011 (hun var nå ganske mye eldre, men jeg husker ikke hvor gammel hun er nå). Denne historien har brent seg fast i minnet mitt, og jeg tenker ofte på denne jenta. Jenta var med i et av NORAD og Norges Idrettsforbund sine prosjekter, et treningsprosjekt for prostituerte som jeg ikke husker navnet på lengre. Jeg antar det var der hun lærte seg engelsk. 

  Hun var 13 år den gang. Hun bodde i et hus sammen med moren sin og mange søsken. Huset deres var et lite murhus, som var på størrelse med en liten gang. Der inne sov dem alle sammen. Hun skulle hente vann, fordi de hadde ikke innlagt vann i huset, slik vi har. Hun måtte gå langt, flere kilometer, helt til nabobyen. Vannet skulle brukes til å drikke, og for at de skulle kunne vaske seg. På turen ble hun overfalt og voldtatt. Hun levde i skam og kunne ikke fortelle det til noen. Hun gikk med dette alene i mange år. Hun var bare 13. Hun skulle bare hente vann. Men det var vanlig. 


  Dette er hjemme hos en familie hvor de bodde 8 stykker i et kjempelite hus. Men humøret holdt de oppe og lykkelige var de. Foto: privat 

  Jeg kjenner tårene presse på. Det er så mye ondskap i verden, og ingen har kontroll. Det kommer aldri til å forsvinne. Det vil alltid være mennesker som er så fæle mot andre. Men det finnes små tiltak. Vi rike kan gi til de fattige. Vi kan faktisk redde liv, uten at vi såvidt merker det på lommeboka. Så her sitter jeg, og ber for at du støtter TV-aksjonen på søndag. 

   Og hvis du har tid, kan kanskje du også melde deg som bøssebærer? Det kan du gjøre HER


  Foto: PRIVAT

 • A LITTLE SCARED FOR LIFE

  Hallooo. 

  I går dro jeg som vanlig til byen. Dro tidlig, slik at jeg fikk tid til å trene først. Så bestilte jeg take away sushi, fordi jentene og Simon ville på Burger King, og jeg liker ikke burger. Etter at vi hadde spist, dro vi på Norgespremieren av Annabelle, skrekkfilmen alle har gledet og gruet seg til. Jeg var sliten i beinmargen etter filmen, herregud. For en film. Den bare gikk helt inn for å skremme oss ihjel. Gjett hvor lite lyst jeg hadde til å sove alene i natt, da...

  Nå har jeg tenkt å vaske klær, pakke og ordne litt, for det er ikke så mange dager til jeg skal flytte nå! :) 

 • TING JEG LIKER VED Å JOBBE I BUTIKK


   

  Etter at jeg postet innlegget om ting kunder gjør som irriterer kassepersonellet, fikk jeg masse spørsmål. "Er det så ille å jobbe i butikk?", "wow, stakkars, er alle kunder slik?!", "hvordan holder du ut?". Og ja. Det finnes mange irriterende kunder, og mange mennesker du har lyst å riste litt vett inn i. Men allikevel elsker jeg å jobbe i butikk, for selv om det finnes et par irriterende kunder, er det tusen andre som virkelig gjør det verdt å jobbe der. Her er noen grunner til at jeg liker å jobbe i Kiwi Påls Vei.

  De andre ansatte
  Jeg kjenner ikke alle så veldig godt, men de jeg har rukket å bli kjent med til nå, er skikkelige herlige mennesker, og jeg er kjempeglad for å ha så flotte kolleger. De er morsomme, inkluderende, hyggelige og hjelpsomme. Og så er de flinke.

  Frukt- og grøntgarantien
  Hehe, jeg er stolt over å jobbe i Kiwi, hvor vi er så opptatt av frukt og grønt at vi faktisk har en frukt- og grønt-garanti. Du skal alltid være trygg på at frukten du kjøper hos oss er frisk. Og jeg er jo veldig glad i frukt og grønt, og nå når jeg går i andre butikker kan jeg tydelig se om det er jobbet med grønt-avdelingen! Jeg er dessuten blitt veldig nøye på frukt jeg velger ut selv.

  Kundene
  Som nevnt, er det kunder som kan få det til å ryke av panna di, men det er også så mange søte, flotte kunder, som gjør at jeg har en skikkelig fin dag på jobb. De er hyggelige, svarer hei, smiler og takker for seg. De respekterer oss som jobber i butikk, og er forståelige på at det ikke er vi som jobber der som bestemmer hva ting skal koste, eller at vi ikke har det syltetøyet du er på utkikk etter. Og så er jeg veldig glad i mennesker, og synes det er såå gøy å være blant folk, og elsker å jobbe hvor jeg møter så mange forskjellige mennesker på én dag! 

  Rutiner
  I Forsvaret er det rutiner på alt. Fra man står opp og slår av vekkeklokka, til man slår den på igjen på kvelden. Det har jeg vært vandt til en god stund. Rutiner på jobben der som Crew Chief-Assistent. Rutiner for alt. Og jeg liker rutiner. Jeg liker når du har faste ting å gjøre, - man får et slags system og man jobber nesten på autopilot. Jeg føler jeg har veldig god kontroll når jeg har rutiner å følge.

  De kjekke guttene som handler
  Hehe, er dette innafor å fortelle? Men det er jo en del eye-candy innom?

  Stress
  Jeg vet ikke hvorfor, men jeg liker å jobbe under stress. Når det er masse kunder og jeg må løpe frem og tilbake og det er mye å gjøre, da liker jeg meg godt. Da går også tiden veldig fort og plutselig er arbeidsdagen over! Men det er ikke like gøy hvis man ikke har tid til alt man skal gjøre... 

  De søte små
  Når små barn kommer og sier "hei" og spør hva jeg heter. Eller som en gang ei lita, kjempesøt jente utbrøt: "Oi! Du var pen!", haha! Sjarmerende unger som ikke aner hva de snakker om?

  At det er noe å gjøre hele tiden
  Du har ikke tid til å ha med telefonen på jobb. Det er uansett ikke lov. Men, du har alltid noe å gjøre, så det er så vidt man har tid til å sjekke klokka. For det meste. Jeg liker at det ALLTID er noe jeg kan gjøre. Jeg kjeder meg aldri på jobb. Og så jobber jeg med herlige mennesker som gjør det gøy å være på jobb også.

  Sjefen min
  Jeg må få skryte litt av sjefen min også. Hun holder oss alltid oppdaterte og inkluderer oss via facebook, mobil og på jobb. Hun er utrolig hyggelig og det beste av alt er at hun sørger for at butikken går som den skal. Vi får vaktlister når vi skal, alltid god tid ute, vi har regler å forholde oss til og vi vet alltid hva vi skal gjøre. Vi får beskjed på ting som må gjøres bedre og ting som blir gjort bra. Det er viktig med både ris og ros, og det har Monica forstått!

  Når man får til noe nytt
  Jeg tror jeg lærer noe nytt hver gang jeg er på jobb. Det synes jeg er veldig gøy. Hver dag oppstår en ny situasjon, og det er om å gjøre et riktig valg. Det er utrolig spennende!

  Å ha kontroll
  Det går jo litt under ?rutiner?, men jeg er veldig glad i å ha kontroll. Jo mer jeg er på jobb, jo mer kontroll får jeg over butikken. Jeg vet hvor det meste av varer er, jeg lærer meg flere og flere PLU-koder, jeg begynner å kjenne igjen stamkunder, og jeg kan rutinene utenat.

  Ansvar
  Å jobbe i en matvarebutikk innebærer mye ansvar. Spesielt som låseansvarlig. Har man låsing, har man ansvar for å stenge hele butikken, låse og passe på at alt er klart til dagen etterpå. Det er ansvar i alt. Alt fra å passe på at varene er som de skal, til at kunden får den behandlingen som forventes. Jeg liker å ha kontroll og ansvar, så derfor passer det fint å jobbe i butikk for min del. 

  At det plutselig dukker opp et kjent fjes
  Plutselig er det gammel-læreren som står i kassa, en gammel venninne fra barneskolen, ei du kjente i barnehagen, noen du møtte på ferie for 10 år siden.. Det er gøy hvor mange mennesker man plutselig møter på. 

  Det er flere grunner til at jeg liker å jobbe i butikk. Blant annet at man får en nyttig erfaring, man lærer så mye som man ikke trodde var nødvendig å kunne, man bruker kroppen i jobben, og man kan handle maten sin på jobb. Haha... Jeg stortrives i butikk, jeg! 

  Hva jobber du som? og trives du?  

   

  Innlegget er forhåndsskrevet.

 • LATELY

  Det har vært litt hektisk i det siste, kan man si. Jeg har nesten ikke vært hjemme de siste dagene, haha. I forigårs møtte jeg kjære Cecilie. Vi dro på Mon Ami, og det var superkoselig. Jeg har spist veldig mye ute i det siste. Har vært med bestemor et par dager på rad i byen for å hjelpe henne med noen ærender, og det har alltid endt med et cafébesøk. 

  I går, etter at jeg hadde vært hos legen, gikk jeg en lang tur med hunden hans, siden han ikke fikk tid selv, haha. (Legen min, hvis du ser dette, så er hunden din veldig søt og snill og veldig, veldig ivrig, så det gikk bare fint!) Jeg tror jeg gikk over hele Tverlandsskogen, helt bort til Naurstad, og så til Oddan og så til vanntårnet, og vi rotet oss bort i granskog og alt mulig rart. Å gå i skogen i converse var kanskje ikke et sjakktrekk, for de er ganske glatte... Men jeg falt ikke, heldigvis... 

  Ellers har jeg bare trent og vært på shopping og jobbet. 

 • my first big step

  Gud som jeg har gledet meg til å fortelle dere det! Jeg har fått meg leilighet! Jeg og søstera mi skal flytte inn til byen sammen. I dag har vi skrevet kontrakt, og jeg kan ikke vente med å flytte ut. Vi har snakket om det så lenge, - vi har så lyst å bo i byen. Og nå skjer det endelig. Vår egen leilighet! Vel, ikke helt vår da, vi leier bare. Men det er allikevel helt fantastisk. Leiligheten er fult møblert og vi trenger nesten ingenting. Jeg har veldig lyst å kjøpe mine egne ting, men det får bli pynteting og andre ting som ikke allerede er der. 

  Jeg gleder meg sånn til å flytte inn, pakke ut, og vise dere den flotte leiligheten! Søster får det største rommet, men mitt rom er stort det også. Leiligheten ligger så sentralt at jeg kan gå til jobb, noe som er helt perfekt. Jeg hadde tenkt å kjøpe ting til leiligheta i dag, men kom på at det er jo liten vits når jeg egentlig ikke vet hva jeg trenger og hva som mangler. I stedet for kjøpe jeg meg verdens deiligste pelspledd fra Kid, vaskekluter til å ha på badet og et lys. Haha. Ikke helt i shoppehumør, faktisk. 

  Forresten, jeg klarte å miste bankkortet mitt på jobb på vakta mi på lørdag, og i går fant en på jobb kortet,- gjett hvor det lå? I papp-pressa. Flaks at det fungerte og ikke var en skramme på det....Vel vel. Nå skal jeg begynne å rydde på rommet mitt, og fordi jeg er så gira og fordi for alt jeg vet, er det snakk om få dager til vi kan flytte inn i den nye leiligheta, så skal jeg begynne å pakke litt skrot. 

  Men først (let me take a selfie), skal jeg sitte litt på senga, snakke med jentene mine, og spise snop. 


  Hater egentlig cola, men ble tvunget til å kjøpe den siden Celine kjøpte "Hanne", og tvillingsøstrene våre heter Hanne og Martine... Haha! 

   

 • MY EVERYDAY MAKEUP

  God morgen! Jeg skal straks til byen for å gjøre noen ærender. Men siden jeg sto opp så grasalt tidlig, så fikk jeg tid til å skrive et blogginnlegg før jeg drar. Og hva passer vel bedre enn å skrive om mine morgenrutiner når det gjelder sminke?   Først bruker jeg en primer fra Kicks, men den glemte jeg å ta bilde av. Så har jeg på concealer fra clinique. Denne er kjøpt på tax free, og jeg eeelsker den. 


  Foundationen jeg bruker, er fra apoteket. Den har jeg brukt siden i fjor høst, og nekter å kjøpe noe annet. Den dekker ikke porene, og er veldig fin for huden. Jeg har aldri brukt foundation som fungerer bedre enn denne, i hvert fall. Jeg bruker en foundationbørste fra kicks, som jeg ganske nylig kjøpte faktisk. Den er helt fantastisk. Foundationen blir lett ført på og ingenting eller lite sitter igjen i børsten. 


  Til øyne og lepper bruker jeg litt forskjellig. Det er enten bare carmex på leppene, eller så bruker jeg en lipgloss fra gosh. Elsker fargen på den, og et sjakktrekk med den er at den har både lykt og speil, så man kan ta den med hvor som helst. Til øynene bruker jeg enten kun dipliner, eller både dipliner og øyenskygge. Eller bare øyenskygge. Eller ingen av delene. Det varierer veldig etter hva jeg skal eller hva jeg gidder. I dag har jeg på dipliner og øyenskyggen dere ser på bildet over.

  Jeg bruker også et pudder i kinnene, men også det glemte jeg å ta bilde av. 

  Jeg har egentlig null peiling på sminke og bryr meg lite om merker og sånt, så lenge det fungerer. Det eneste jeg er nøye på, er foundationen. Men nu hørst vi, jeg skal ut på bytur! :)

 • KATASTROFE-VIPPER

  Hei! De som har lest bloggen min en stund, eller kjenner meg privat, vet at jeg tidligere har brukt vippeextensions, og valgte å begynne med det igjen da jeg dro til Tyrkia, fordi et nytt sett der nede er bare halve prisen av hva det koster i dyre Norge.

  Jeg hadde en del problemer nede i Alanya, første gangen jeg tok på der, var jeg ikke fornøyd, da hun tok på veldig lite, og jeg syntes det så veldig tynt ut. Jeg fikk lagt på mer der og da, og da så det litt bedre ut, men jeg var enda ikke fornøyd. Så jeg fikk fikset det på en ny salong, og heller ikke da var jeg særlig fornøyd. For å være ærlig så jeg ikke noen forskjell. Det jeg la merke til, var at de var veldig svarte (jeg har jo lyse fra før, så det var godt), og de var veldig lange. 

  Tror dette er dagen der-på med dagen der-på-dipliner. Slik så allefall vippene ut etter at jeg hadde ordnet dem første gang. 


  Her er et resultat etter at jeg hadde fikset dem andre gang i Tyrkia. 

  Slik så vippene ut et par dager før jeg fikk påfyll her i Norge. Dagen jeg skulle fikse dem, hadde jeg mistet enda flere. 

  Etter to uker, så de helt grusomme ut. Jeg har ikke ord for hvor vanskapte de så ut, faktisk. Jeg hadde heldigvis fått bestilt meg time hos Dermika, en skjønnhetssalong i Bodø som jeg har gått til før og som jeg elsker. De er rene, hyggelige og avslappende. De ansatte er godt kurset og vet hva de gjør. Hun som behandler vippene mine heter Natalja, og hun er veldig flink, og gjør jobben nøye og effektivt. 

  Hun fortalte meg en del sjokkerende ting.

  1. I Tyrkia hadde de brukt alt for mye lim. På oversiden var det veldig tydelig, limet vistes veldig godt. Dette gjorde at vippene limte seg fast i hverandre. De holder ikke noe lengre av den grunn, heller. 

  2. Vippene var satt på slik at mine egne, ekte vipper ikke kunne vokse ut. De ville vokse ut på siden, under eller over, og krølle seg, og eventuelt knekke. Til slutt ville de sluttet å vokse. Jeg kunne mistet mine egne vipper.

  3. Vippene de brukte, var ikke enkelt-vipper, slik som er det fineste man kan bruke, og det mest naturlige. Det var en vippe som på en måte var tre vipper. Altså var det én rot, men tre vipper som "voks" ut fra den. Det gjorde at når én vippe falt av, så det ut som jeg hadde mistet mange, og det var da tydelig når jeg mistet en vippe midt på. Det er altså tilfellet dere kan se på bildet over. 

  4. Lengden var jo fin, synes jeg egentlig, men det var nok for langt for min del. Det blir veldig tungt for røttene, og dermed faller de av lettere. 

  Jeg var utrolig heldig som fikk fikset vippene mine. Natalja fjernet de gamle vippene, og la på nye, og fikset det ordentlig. Det føles mye bedre, vippene klistrer seg ikke sammen, vender seg ikke om, gjør ikke vondt, svir ikke, og er rett og slett pene også. De er litt korte, - for denne gangen tok jeg bare 10-11 mm, og i Tyrkia hadde jeg 12-15 mm (tror jeg...). 

  Jeg har ikke fått tatt noe etterbilde med speilrefleksen, og på mobilbilder vises det jo veldig dårlig, som dere ser på de to øverste bildene i forhold til det neste.   Det første bildet her er rett før behandlingen. Det ser fælt ut ja? Bilde nr 2 er rett etter den første behandlingen (jeg måtte ha to behandlinger for å få det som det skulle være). Det tar ca. 2-3 uker før de ser stygge ut og man er nødt å bruke sminke i tillegg. Har faktisk ikke noen øye-selfies på telefonen for øyeblikket, da jeg rett og slett har glemt det. Nå er det en uke siden jeg var til behandling, og de begynner å falne litt allerede. Skal begynne å bruke mascara lett over dem om en ukes tid, tror jeg. 

  Til sammenligning kan jeg jo forresten legge ut et bilde fra da jeg ikke hadde vipper, men bare brukte mascara.


  Tenkte ikke engang over hvor stygt det så ut der og da... 

  Jeg angrer allikevel ikke på at jeg tok det i Tyrkia, fordi det så bra ut der og da, og jeg var så heldig at jeg fikk fikset det ganske kjapt. Allikevel anbefaler jeg ikke å ta det i Tyrkia, fordi det er veldig vanskelig å vite hvor man kan ta det hvor det faktisk er trygt. Første plassen jeg tok det på, var den samme plassen jeg tok det på i fjor med Guro, og da ble faktisk resultatet veldig bra. Jeg dro dit fordi jeg stolte på stedet og damen der, men det viste seg at det var en ny dame som jobbet der nå, og hun var ikke i nærheten av så nøye som hun første. Hun brukte to timer, farget mine vipper først, og gjorde det nøye og perfekt. Denne gangen brukte hun en halvtime, ingen før-behandling, og hun griste lim i øyet mitt så det svei skikkelig. Dessuten brukte hun jo som skrevet tidligere alt for mye lim. 

  Dermed kan jeg trygt anbefale Dermika Salong i Bodø sentrum med god samvittighet. De er veldig flinke og hjelpsomme og gjør jobben nøye. Aldri skal jeg ta vipper i Tyrkia igjen. 

 • take on your shoes and step outside

  Det har vært en heeerlig høstdag i dag. Har hatt to gode treningsøkter i dag, en på Stamina, og en tur på fjellet med lillesøster. Da vi kom hjem lagde vi middag til tvillingene skulle komme hjem, og i dag var det du-o-store-taco som stod på menyen. 

  Snart skal vi ned i stallen og lære oss hva man gjør med en hest i en uke. Fordi tvillingene reiser til Krakow på klassetur, og da er det jeg og Celine som må være gårsjenter. Haha. Lykke til, sier jeg bare. Sitter i senga foreløbig, er så sliten og trøtt at jeg vurderer nesten å ta en powernap. 

 • FINALLY BACK

  ENDELIG er internettet tilbake, etter masse klaging og venting på Telenor. De brukte 6-7 dager på å få det fikset, og vi måtte ringe og mase hver eneste dag, pluss klage på twitter, for at noe skulle skje. Men, de har gjort en bra jobb, for nå har jeg lynraskt nett i hele huset på alle enhetene mine. 

  Jeg har brukt den siste tiden på å sove, trene, jobbe og shoppe. Jeg har dessuten noen veeeldig gode nyheter, som jeg gleeeder meg til å blogge om, men jeg synes det er litt tidlig enda. Åh, livet er helt fantastisk for øyeblikket. Jeg sier det, det er noe med høsten, det er alltid starten på noe nytt og bra. 

  Jeg har også fått fikset øyevippene mine, og jeg har tenkt å blogge om det senere. Må bare få ting litt på stell her nå. Vi hørst! 

 • JAKTEN PÅ JULESTEMNING, - I PRAHA  Heisann!

  Da har jeg og Siri bestilt oss en ferietur til Praha! 9. desember reiser vi til Tsjekkia i søket om årets julestemning. Vi er begge veldig glade i jula, og den har alltid betydd mye for oss. Vi har dessuten feiret førjulstida sammen siden vi var små, da vi begge var i barnegospel og deltok på masse juleshow og diverse. Det skal bli så fantastisk å reise til Praha med henne, handle julegaver på de kjente, store julemarkedene, være turister og besøke museum og gamle bygninger! Vi er alle fall helt forelsket, og vi gleder oss masse! Og nå sitter jeg og hører på julemusikk og kan ikke glede meg nok, altså! Jeg kan ikke veeente! Det er under tre måneder til juuuuul! 

  Vi har ikke tenkt å ta med oss så mye, siden formålet er shopping, men en ting skal vi ha med oss, og det gjetter du ikke! Vi skal nemlig ha med oss skøyter! De har store skøytehaller, noe vi gleder oss veeeldig mye til å teste ut! Vi har lest om ting vi må oppleve mens vi er der nede, og vi er begge enige om at det skal være museer, sightseeing i gamle bygninger, shopping på senter og slikt på dagtid, og på kveldstid skal vi oppleve de store julemarkedene, gå turer i kulda og skøyte i skøytehaller. Herlighet som jeg gleder meg! 

  Har du vært i Praha, og har du noen ideer på hva vi bør gjøre? :) 

 • HØSTSTEMNING

  Hei! Nå venter jeg og Celine på at tvillingene skal komme opp til huset med hestene, for de skal ta oss med på ridetur! Haha, jeg er så evig ikke noe hestejente, men det er veldig, veldig, veldig koselig å ri i høstværet. Jeg og Celine har vært å gått tur siden vi ikke har nett. Haha, befriende? Kanskje. i morgen skal jeg til Dermika skjønnhetssalong og fikse øyevippene mine, GLEDES. Jeg har mistet sikkert åttehundre vipper, så jeg får fnatt av å vise meg i offentligheten (har vippeextensions).  Ha en fin tirsdag! 

 • STORM

  Det er rett og slett drittvær her nord, og pga lynet slo ned i huset, har vi mistet internett. Derfor blir det mobilblogg i dag. Hadde håpet de skulle få ræva i gir og fiksa det til nå, men så enkelt er det jo ikke!!! Det har jo vært helg da, så jeg kan vel ikke klage eeegentlig.

  Akkurat nå baker jeg brød, samtidig som jeg spiser frokost. Det er så kjedelig å ha så mye fri, spesielt når det er drittvær ute og nettet er nede. #problems

 • 15 TEGN PÅ AT DU HAR DRUKKET LITT FOR MYE

  Hadde du det gøy på fest i går?

  Vi har alle (les: alle som til tider liker å kose seg med en real fest) fått et litt for høyt inntak av alkohol i kroppen, og nådd det punktet hvor man kan kalle seg "full". "Dritings" er det også noen som kaller det. "Sørpings", "møkkings", "bedrukken"... Ja, noen kaller det til og med "nedsnya". Og noen ganger er det litt vanskelig å merke det, før det faktisk er for sent, og man har gått på en såkalt... Snurr. Her er noen kjennetegn du kan se etter når du kjenner giften har tatt litt av, og du lurer på om du kan gå under kategorien "nedsnya". 


  1. Når bokstavene på mobiltastaturet flytter på seg. 
  Du prøver å skrive en melding, men hver gang du skal skrive for eksempel "jeg", så blir det "Hrg", åpenbart fordi tastaturet gjør narr av deg og bytter om på bokstavene.

  2. Den dårlige ideen du hadde for en time siden, er plutselig den smarteste du har hatt. 
  Og den SKAL (SKAL!!!) gjennomføres. Uansett om det er å gå i gata uten sko, eller bruke tequilakorken som hatt hele kvelden. Eller forsåvidt å ta trillebåra med ned til nærmeste utested............ 

  Drunk Tv animated GIF

  3. Du ser ikke hvorfor du skal skjemmes over å danse på bardisken. 
   Hvorfor IKKE? Og hva gjør det om kjolen er litt kort og rumpa mest sannsynlig vil vises? PARTY!

  4. Du blir veldig glad i personer du har snakket med én gang. 
  "Å HEEEEEI, ER DET DEEG, NEI GURIMALLA SÅ HYGGELIG, DET VAR ALTSÅ VELDIG KOSELIG, GI MEG EN KLEM OG EN SELFIE DA" 


  5. Klokka er det du vil den skal være. 
  Er klokka halv 1? På tide å dra fra vorset? Neida, god tid, vi venter litt til. Må bare ta en dram til. 

  6. Dårlige sjekkereplikker. 
  "Gå å hent jakka di, du har fått napp!"  Nei, plis. 

  7. Når du går går ute i ørtåførti minusgrader i skjørt, og synes temperaturen er ganske grei. 
  Men det var jo iskald når jeg gikk i bukse ute i går? For en varme som kommer om natta, altså. Det må være global oppvarming, det. 

  8. Når du har 300 sekunder på Mystory på snap.
  "Oi, et tre, det må jeg dele med alle jeg har på snap, men jeg har ikke tid til å sende det til noen så jeg bare deler det her, jeg"

  9. Når du har problemer med å åpne dodøra, åpne buksene dine, dyppe potetgullet i den store skåla med dip, treffe glasset du skal helle spriten oppi, sette deg på stolen uten å bomme..... You guessed it, - you are drunk!! 

  10. Du snakker i telefonen med noen du ikke burde snakke med.
  Mest sannsynlig kjefter du på vedkomne, og der og da virker det som en veldig god idé.

  11. "Har jeg fortalt deg om den gangen da jeg.."
  ......... - Ja. Sånn 17 ganger. 

  12. Du legger planer du absolutt ikke kommer til å overholde.
  "Vi står opp klokken 10 og så spiser vi en god frokost sammen alle sammen og så går vi på fjelltur på den høyeste toppen og så reiser vi til Afrika på kvelden, date!" Nei. Nei, du blir ikke å gjøre det. 

  Drunk Home Video animated GIF

  13. Du finner ut at du skal løpe.
  Alt er så lett når man har drukket litt (litt for mye), det kjennes ut som du flyyyyyyr! Blir ikke sliten engang! 

  14. Når du blir skikkelig emosjonell og har dype samtaler med tilfeldige folk om livet. 
  "Ja, jeg tror vi kommer til himmelen, eller hva skjer egentlig når vi dør? Jeg vet ikke, men jeg tror vi kommer til en bedre plass, for Jorda er så forurenset og miljøskadet og det er så trist og krig er ikke bra og vet du det var veldig interessant å snakke med deg, du er jo like reflektert som meg, jo!" 

  15. "I am not as think as you drunk I am"
  Bare gå hjem og legg deg, du. 

  God søndag, godtfolk! 

  PS. Internettet ble ødelagt i stormen, så jeg fikk ikke blogget i går. Håper ingen gråt seg i søvn 

 • HESTEJENTA HEGE

  Heisann! I dag er jeg bare skikkelig sliten, og valgte å være hjemme denne lørdagen. Jeg skulle egentlig på konsert med ItaloBrothers, og hadde gledet meg SUPERMASSE, men solgte billetten og dro hjem i stedet. Det var blant annet på grunn av at jeg ikke hadde mulighet til å komme meg hjem i natt, og fordi jeg rett og slett ikke hadde lyst å drikke. Så nå er alle vennene mine ute på byen, noen på konsert og noen på fest, - og jeg har vært i stallen med søstrene mine og ei venninne av dem. 

   
  Mamma har jo bygd stall til hestene våre, og var ferdig med den i går, like før uværet slo til! Jeg er skikkelig stolt og imponert over hvor flink mamma er!! Men jeg er glad det ikke er jeg som har ansvaret for hestene, jeg aner ikke hva jeg holder på med der inne. 

  I går var det skikkelig uvær her, det lynet og tordnet hele kvelden og natta, og det tok faktisk internettet vårt! Jeg hadde besøk av Cecilie, og vi lå i senga oghørte plutselig en slags eksplosjon. Da hadde lynet slått ned og nå har vi ikke WiFi lengre. Og ikke får vi fiksa det før mandag, heller. #livet ... Akkurat nå har jeg kobla til PCen med 3G-nettet til mobilen, bare for å blogge for dere ? haha.

  Hadde det veldig koselig med Cecilie i går, forresten. Det er så sjeldent vi får tid til å møtes, så vi har alltids tonnevis av ting å prate om. Også koste vi oss med gulrøtter, agurk, dip og sjokolade - så vi hadde det jo som plommen i egget, vettu! 

  Håper dere har en flott lørdagskveld! :) 

 • BLACKHEAD KILLER MASK

  Hei! Har du hørt om den populære ansiktsmasken "blackhead killer"? Det hadde ikke jeg, helt til søstera mi hadde kjøpt seg et sett med disse. Jeg fikk prøve en i dag, men hun advarte meg etter å selv ha lest masse negativt om disse maskene. De skal visst være veldig effektive mot hudormer, eller såkalte blackheads  Masken er en svart, tykk gugge som man kliner i ansiktet. Jeg personlig syntes den var enkel og grei å påføre, utfra andre ansiktsmasker jeg tidligere har prøvd. Den er dessuten grei å ha på, den klør ikke og så lenge man slapper av på smilebåndet så merker man ikke at den er på.

  Det står på pakkene at de skal være tørre etter 10 minutter, men det er da ikke tilfellet. Hvis man smører et rimelig tynt lag på, tar det kanskje 15 minutter, men jeg hadde min på en halvtime før den var helt tørr. 


  Masken får du kjøpt her

  Man river av masken når den har tørket helt. Dette syntes jeg var veldig enkelt, og jeg fikk av masken i en hel del. Det var ganske vondt, men det er jo fordi den river med seg alle urenheter. Da jeg var ferdig, skylte jeg ansiktet med en god scrub, og smurte meg inn med en ansiktskrem fra Clarins

  Huden min kjennes kjempemyk og glatt ut, og jeg kan absolutt si meg fornøyd med resultatet. Det eneste er at huden ble ganske rød i områdene hvor jeg hadde masken, men dette regner jeg med roer seg ned etterhvert. Jeg tror det er litt fra person til person om denne masken er effektiv eller motsatt. 

  Har du prøvd blackhead killer mask før? 

 • 7 GRUNNER TIL Å IKKE REISE TIL TYRKIA/ALANYA

  Jeg tenkte å skrive syv grunner fordi syv er et ulykkestall og det passer ganske greit. Jeg har vært i Tyrkia 3 ganger nå. 2 av dem har vært i Alanya. En gang i Side. Og greit nok, man kommer seg levende gjennom det. Og stranda er fin og temperaturen er vill. Men jeg har en del grunner her til at du burde finne deg et annet reisemål enn Tyrkia. SPESIELT om dere er en jentegjeng som reiser på venninnetur.   1. Sesongbasert turisme, - det er kaldt om vinteren der, og varmt om sommeren. Og ikke bare LITT varmt. Dessuten er det bare turister der mellom juni-august. Vi var der i september, og det var jo turister der da og, men ikke i nærheten av så mye som det er om sommeren. Og det er egentlig alt for varmt til å gå ute i gaten i sommermånedene. Da vi var var det faktisk ganske greie temperaturer. Skal du reise til Tyrkia, må du nesten reise på sommeren. Og helst tidlig i sesongen, for i slutten er tyrkerne helt gale. 

  2. "Sint som en tyrker", er et ordtak bestemor har etter sin mor eller bestemor, - som aldri hadde vært i Tyrkia. Allikevel er det kanskje veldig kjent, at tyrkere er sinte mennesker. Eller kanskje de egentlig ikke er det, det er bare kulturforskjellene som gjør at vi lett tolker dem som sinte? Vet ikke, men jeg ble sparket av en tilfeldig dame på åpen gate nede i Alanya, som deretter ropte masse dritt som jeg ikke aner hva betyr. Om jeg var sjokkert? Ja. Og de ble faktisk ildsinte på oss fordi vi ikke ville komme på "pool party" på hotellet. Jo, de blir lett sinte, og hater kresne og griske turister. Og alle misforståelsene vi ble møtt med der nede, som førte til masse gråting og frustrasjon, - det var virkelig ikke noe gøy. 

  3. Shoppegatene er helt jævlige. Unnskyld ordbruket, men det er faktisk det. Er det noe jeg elsker til vanlig, så er det å shoppe. Jeg blir rolig og avslappet av shopping og det kan redde meg fra alle problemer (nesten). Men i Tyrkia kommer de løpende etter deg, river deg i klærne, maser og følger alle dine skritt, og skal gi deg en "good price just for you". Og sier du at du er fra Norge, er det en selvfølge at du er rik og da får du det dobbelt så dyrt som en fra Russland. Jeg kan konkludere med at jeg HATET å shoppe i Tyrkia. ikke bare på grunn av alt maset, men også på grunn av pruting. Jeg synes det er så flaut! Vi var innom et kjøpesenter en snartur, men det var ikke SÅ imponerende, med kun et par butikker som faktisk var ordentlige klesbutikker.

  4. Miljøet er dessuten skikkelig forurenset. Du kan se det på himmelen, for den er nesten like grå som skyene enda det er skyfritt. Går du i en mellomgate lukter det søppel og dritt, og løshunder og katter hopper over alle kanter og veier. Heldigvis har de rene restauranter, - vi var faktisk ganske fornøyd med det tyrkiske kjøkkenet. Allikevel har jeg hørt om veldig mange som har blitt matforgiftet og om dårlige restauranter, så man må jo være obs på hvor man spiser også! 

  5. Forventningene til tyrkerne er kanskje det verste. Jeg vet man ikke skal kamme over alle med en kam, - eller hva det er man sier, men jeg kan ikke noe for det. Tyrkere er og blir helt kliss like. Spesielt de som lever av denne turismen. De har ingen grenser, og det er skremmende hvor langt de er villige til å gå. Ikke bare hvordan de er i shoppegatene, hvor de river tak i deg og roper etter deg, men også de på hotellet og de i gatene ellers. Jeg blir flau over hvordan de "puser" etter folk og forventer å få oppmerksomhet. Seksuell trakassering kalles det! Og det er ikke greit! Jeg følte meg bare skitten og fæl etter å ha gått gjennom en gate, fordi man får ropt slike herslige ting etter seg. 

  6. At man ikke kan gå alene. Jeg er typisk selvstendig og liker å gå litt for meg selv. Spesielt om jeg skal handle og sånt. Men i Tyrkia er visst det umulig. Bare jeg gikk ned i vannet alene, var det tyrkere som svømte etter meg og spurte om jeg var her med kjæresten min og hva jeg skulle på kvelden (!). Vi kunne aldri gått alene på gaten, fordi man er rett og slett ikke trygg, og for alt man vet kan man bli kidnappet, eller satt i fengsel for den saks skyld. Ikke vet jeg, men det er ikke mye stabilt der. 

  7. Den siste grunnen til at du absolutt ikke burde reise til tyrkia, er partylivet der. Joda, det er vilt og sykt morsomt de to første dagene når du står oppå bardisker og danser og alle lysene står på deg og drinkene kommer i hytt og gevær, og du kan gjøre hva du vil, bare fordi du er jente og kommer inn hvor og når som helst. Men det er rimelig farlig, fordi du vet aldri hvor mye du får i deg, HVA du får i deg, og plutselig har du null kontroll. Det ryktes om doping og folk som stikker sprøyter i folk, bartendere som blir betalt for å dope ned jenter, og det som verre er. Jeg priser meg lykkelig for at ingenting av det der skjedde med oss, for det kunne vært svært uheldig! Og jeg har hørt fæle historier fra andre om det. Dessuten går man lei det vanvittige partylivet, for det er jo det samme, om og om igjen. De samme barene, de samme, gale bartenderne, de samme drinkene... Og haha, de samme gratise "shottene", som visstnok bare er saft. 

  Skål for et nytt reisemål neste år! 

  Beklager for at jeg var så negativ her nå, jeg skulle gjerne skrevet grunner til å reise dit, men jeg vil ikke anbefale noe jeg ikke mener er verdt det! Og du kan si hva du vil, du som elsker tyrkia og har vært der en million ganger, om at noen tyrkere faktisk er snille og de vil ditt beste; de er kun ute etter en ting uansett og det er en norsk, rik kjæreste. Eller penger generelt. Jeg kødder faktisk ikke. 

 • OUTFIT/OF/YESTERDAY

  Gårsdagens outfit. siden jeg var alene hjemme og deretter på jobb fikk det bli kleint bilde-i-speilet. 

  I går var jeg på jobb til drømmene hentet meg i nattetimene, og i dag skal jeg være med min gode, fine venninne Siri. Vi skulle egentlig gå på Heggmotind, men siden været ute sier nei, har vi funnet ut at vi må sette den planen litt på hyllekanten foreløbig. Til søndag kanskje? Uansett, jeg håper dere får en fin dag! :) 

  Hva gjør du når det er dårlig vær ute? 

 • TIL DEG SOM HANDLER I BUTIKKEN

  Fant dette innlegget HER, og siden jeg jobber i matvarebutikk, og jobber i kassa jeg også, så syntes jeg det var moro å lese dette - for det er så mye som stemmer, og det er så mye jeg bare må trekke på smilebåndet. Så det er altså ikke bare jeg som irriterer meg over at noen MÅ ta en plastpose utenpå brødposen slik at jeg ikke kan scanne brødet uten problemer?! Haha. Les og lær, folkens! Mye stemmer så overraskende bra. 


  Haha. Jeg elsker jobben min, stortrives med både kunder og medarbeidere. Kiwi er en fin arbeidsplass. Og man har alltids nok å gjøre, og ikke veldig overraskende, så er vi normale mennesker (tildels) som liker å omgås andre hyggelige mennesker! 

  1. Vi starter med det enkleste, dette er helt basic. BRUK skillepinnen! Det gjør det så mye enklere for oss alle ? meg, deg og også han foran deg som slipper å få slått inn dine varer. Det er nemlig ikke alltid like lett å vite om det var du eller han foran deg som skulle ha den boksen med makrell i tomat til kveldsmat.

  2. Det er helt ok å betale med mynt, men vær så snill å ikke ta opp en BÆREPOSE med kronestykker 16.30 en fredag ettermiddag. Spesielt ikke sleng på ?hehe, jeg har litt mynter jeg, høhø?. Det er ikke morsomt.

  3. Hvis du likevel insisterer på å betale med BÆREPOSEN med mynter, så legg på en og en mynt i cashguarden. Ja, det tar lang tid, men det tar enda lenger tid når du prøver å presse oppi 5 av gangen, for de 4 andre detter bare igjennom. Igjen, og igjen, og igjen. Og igjen. Til du kanskje fatter poenget til slutt.

  4. Her kommer en viktig regel, som nok ikke gjelder de fleste, men hvis du er en av disse som beskrevet under: slutt med det. Dette handler altså om å bytte ut papirposen rundt brødet du kjøper. IKKE ta en first price loff-pose rundt det dyreste grovbrødet. Jeg driter egentlig i det, men blir så flau på dine vegne når jeg ser det. Det ser så dust ut, så bare slutt med det. Plis.

  5. Dette med brød er visst ikke helt enkelt, så her er enda et lite tips. Etter du har skjært opp brødet ditt, ta FØRST på den lille plastikkposen, DERETTER papirposen. Så kan brødet faktisk scannes i kassen! Vi tar det en gang til: FØRST gjennomsiktig plastikkpose, SÅ papirposen som brødet opprinnelig lå i.

  6. Ungen din. Den er sånn passe søt, stort sett. Men vær så snill å ikke la ?poden? betale når det er 7 meter kø bak deg. Er det ikke det kan du stå der og bruke så lang tid du bare vil. ?Gi en krone til damen da, lille prinsen min. Kom igjen, gi damen pengene nå. Damen blir sint hvis du ikke gir henne pengen du har i hånden?. Og nei, jeg blir ikke sint på ungen, jeg blir irritert på DEG. ?Gullet? vil jo åpenbart ikke gi ?damen? penger, så betal selv! Og når gullet/poden/prinsen/whatever/ har klart å gi fra seg mynten sin, så vil jeg bare minne på om at det er normal folkeskikk at man GÅR vekk fra kassen, og ikke lar ungen stå med sine møkkete sko oppå samlebåndet på varene til de andre kundene.

  7. Det er selvsagt helt greit å ombestemme seg. Jeg kan godt forstå at kyllingfileten fra kjølerommet fristet da du var der inne, men at du plutselig heller vil ha gryterett til middag når du ser de fristende toro-posene på vei mot kassen. Og da er det selvsagt helt i orden å angre seg angående kyllingfileten, og du skal til og med slippe å gå tilbake med den, bare gi den til meg i kassen så skal jeg gjøre det for deg! :) Men det du IKKE skal gjøre er å stappe pakken med kylling bak toro-posene, så jeg finner den 3 dager senere. Det skjer oftere enn man skulle tro. Slutt.

  8. Til slutt, smil ? si takk. Eller i alle fall ikke gå aktivt inn for å ikke være hyggelig. Jeg er nemlig alltid hyggelig mot deg! Og tro det eller ei, så trives jeg i butikken, men jeg hadde trivdes enda bedre om reglene ovenfor ble fulgt.

  Nå skal jeg snart dra på jobb, - så håper jeg at jeg ser deg der, og at du bruker skillepinnen når du kommer til kassa! Så blir alt så mye enklere :) 

 • AUTUMNTRIP

  God kveld! I dag har jeg vært hos legen for ørtende gang, - stamkunde hos legen, jeg. Ting begynner å gå betydelig bedre nå og det gjør meg veldig lykkelig. I dag var jeg i så godt humør, ikke bare på grunn av legetimen, men på grunn av det nydelige høstværet! Jeg elsker høsten. Selv om det er slutten på året, er det som om høsten alltid er starten på noe nytt. Jeg elsker alt med høsten. Luktene, fargene, stemningen, og det faktum at insektene har tatt sin vei, og man kan gå i fred uten å bli stukket ihjel. 

  Høsten er rett og slett en magisk tid, og jeg blir helt forelsket i naturen. Jeg var helt i hundre i dag, det er sååå lenge siden jeg har gått på tur nå at det er flaut. Jeg har jo vært temmelig syk, og har vært uten motivasjon veldig, veldig lenge. Men det er up and going, og jeg har lyst å ta på meg turklærne igjen og finne enda et fjell. 
  Glemte selvfølgelig å ta med vann! Så da ble det vann fra bekken! :) 

  Jeg brukte bare en halvtime opp til toppen, og tidligere har jeg brukt en og en halv time, - så jeg var temmelig overraska, - for det var til tross for at jeg gikk en stor omvei! men jeg brukte lengre tid ned enn jeg har brukt før, for jeg tulla meg skikkelig inn i skogen... Men men. Det var en nydelig tur. Det er ingenting som slår en tur i skog og mark for å klarne tankene og komme til seg selv. 


  Grunnen til at jeg brukte lang tid ned? Tusen millioner juletrær jeg måtte krype gjennom... 

  Forresten. I Tyrkia tråkka jeg over, og jeg har vært hoven på foten siden da, og jeg kjente det var ekstra vondt å gå i fjellet, spesielt nedover! Nå er det kanskje verst, for jeg vet ikke hvordan stilling jeg skal ha den i for at det ikke skal gjøre vondt... Noen som har tips, eller har tråkka over før? (første gang jeg har tråkka over så jeg har fått en skade av det...) 

  Nå skal jeg slappe av. BURDE pakke ut av kofferten fra Tyrkiaturen. BURDE. Men gidder jeg? nei.... 

 • SUPERENKELT KRØLLETIPS

  God mandag!! Eller er det mandag? Jeg sliter sånn med å følge med på dagene. Nå som jeg har hatt ferie, og i tillegg jobber bare et par dager i uka, blir alt snudd helt på hodet. Lørdag for meg kan være på torsdag, og fredag på mandag. På lørdag var jeg sikker på at det var mandag, og alt er bare helt absurd. 

  Og som om ikke alt er forvirrende nok fra før, så våknet jeg til en million snaps og avisartikler og det som verre er, av snø! Jeg begynte å lure på hvilken måned vi var i også. Men etter å ha sett ut av vinduet, kunne jeg slappe av igjen. Snøen hadde ikke kommet hit enda.   Forresten har jeg et enkelt krøll-håret-triks til dere! Et supertriks er nemlig å sette håret opp i en kjempehøy hestehale, og så krølle det. Det tar kanskje 10-15 minutter, og du får krøllet hele håret. Jeg aner ikke hvorfor det tar så mye kortere tid, er jo like mye hår.. Kanskje det er fordi man har bedre oversikt? Nei, jeg aner ikke. Etterpå er det bare å ta ut strikket og voila! 

  Nå må jeg dra, skal snart på jobb!

 • FØR OG ETTER VIPPEEXTENSIONS

  Den følelsen når du har våknet opp klokka 5, dusjet, ordnet deg, spist, pakket veska og er klar for å gå ut døra og dra på jobb klokka 7, og du finner ut at du kunne sovet til halv 7, fordi du ikke skal dra før halv 9. Det er så typisk.... 

  Uansett, i Tyrkia fikk jeg ENDELIG ordnet vippene mine igjen. Jeg tok vippeextensions første gang i fjor på nesten samme tida, også da i Tyrkia (koster bare halvparten så mye!). Jeg fylte på hver måned ca. frem til jul, da jeg sluttet blant annet fordi jeg skulle i forsvaret. Jeg har sett meg tapt av vippene, jeg er avhengig! Og jeg personlig synes at selvom det er en dyr vane, er det en veldig grei vane. Jeg har jo venner som bruker like mye, om ikke mer, på snus og røyk i måneden, så hvorfor skal ikke jeg kunne bruke penger på vipper, så jeg slipper å bruke sminke? 
  De tre øverste bildene er åpenbart før, og de tre under er etter! Jeg er fornøyd nå, selvom jeg gikk gjennom litt av en prosess for å få det slik jeg ville ha det. Tyrkere...... Neida. Jeg har allerede bestilt time til påfylling, noe man må/bør gjøre hver 3. uke ca.

  Har du hatt/har du vippeextensions? :) 

 • VINNER AV KONKURRANSE

  Hei! Rett før jeg dro til Tyrkia, satte jeg igang en konkurranse hvor man kunne vinne treningstøy til en verdi av 300 kr. Vinneren av konkurransen ble Marthe! Gratulerer så mye, jeg tar kontakt med deg for sending av premien din. :) 

  Ellers har jeg hatt nok en latmannsdag, hvor jeg har vært kvalm og trøtt om hverandre, og jeg har enda ikke fått pakket ut av kofferten. I morgen skal jeg på jobb klokken 9, men jeg gleder meg faktisk. Spiste vårruller til frokost i dag, siden klassen til søstrene mine har solgt det for å tjene penger til klasseturen. Det har visst gått utrolig bra, og de har hvertfall nok til å reise til Polen! Heldige dem, - da jeg gikk i 10. klasse, fikk vi bare lov til å reise til Oslo og Tusenfryd....

  Og så har jeg slappet av med dyra mine, haha. Mamma og de har bygd stall mens jeg har vært borte, så jeg var der og så litt på den. Uansett, nå må jeg prøve å pakke ut litt før jeg tar kvelden, for jeg skal nemlig tidlig opp og på jobb i morgen! :) 

   

 • OUTFIT OF THE DAY


  Var på Ohma med jentene mine i dag, verdens deiligste sushi skjønt! Kjempegodt å være tilbake i Norge og norske restauranter. Antrekket i dag var litt annerledes enn det har vært den siste uka, med vinterjakke og skjerf, - men jeg klager ikke! :) 

 • SEE YOU NEVER, TYRKIA!

  Heisann! Jeg har ikke blogget siden første dagen i Tyrkia, så jeg håper ingen trodde jeg døde der nede! Vi har hatt en helt vill ferie, med syke oppturer og nedturer. Jeg vil ikke engang skrive om alt vi opplevde, men jeg anbefaler INGEN å reise til Alanya. Å være fire unge jenter på harrytur/partytur, var IKKE lurt. Tyrkere er et spesielt folkeslag, spesielt de som lever av turisme. Man har så forskjellig kultur og andre levemåter, så det oppstår så veldig lett misforståelser. 

  Jeg vet faktisk ikke hvor eller hvordan jeg skal starte å skrive om denne ferien. Vi har hatt så mye å styre med, noen mistet stemmen, noen fikk gnagsår, noen tråkka over, noen ble lurt, noen kastet opp, noen ble sparket midt på åpen gate av en ildsint tyrkisk dame uten grunn, og masse annet som jeg ikke har lyst å gå inn på engang. Nei, ALDRI mer Tyrkia. 

  Men vi opplevde masse fint også, og det vil jeg gjerne blogge om for dere! Når man er på en sånn tur som det vi var på, så må man kanskje regne med at det skjer ting, og at ikke alt går etter planen. 
  Vi fikk gjort så mye bra og fint også i løpet av uken vi tilbrakte i den forferdelige byen Alanya, haha. Vi fikk ordnet hår og negler, føtter, øyevipper og øyenbryn. Vi møtte noen gutter fra Norge som vi ble veldig gode venner med og som vi hadde det utrolig gøy med de dagene vi rakk å være med dem, vi kjørte med sånn rund båt-ting som dere kan se på et av bildene over, etter en vannscooter, og det var viiiilt! Skal du til syden anbefales det på det sterkeste!! Vi lå på stranda med drinker i hytt og gevær, og storkoste oss i varmen. Vi var på kjøpesenteret Alanyum (?) og vi spiste masse god mat. Vi spiste kanskje i overkant mye. Vi badet i sikkert 40 varmegrader i havet, og møtte masse rare/morsomme/snille/slemme/teite/fæle tyrkere, og vi har nok minner for livet! Ja, også tok jeg min første tatovering! :) 

  Nå er jeg så sliten at jeg har ikke vært i stand til å gjøre noe som helst siden jeg kom hjem,. Jeg er helt utslått, og det tror jeg de andre jentene også er. Vi har opplevd så mye på så kort tid, så nå skal det bli veldig godt å kommet tilbake til hverdagen. Jobb og kulde venter, og jeg gleder meg! :) 

  Men først skal jeg ut å spise med alle jentene i kveld. Vi skal spise sushi, som kanskje er blitt signaturretten for gjengen vår. Det er så fantastisk, fordi det er ikke såå mange som liker det, men alle jentene i gjengen vår elsker det. Endelig skal vi være alle jentene samlet! Seees :)

 • FIRST DAY  Heisann! Da er første dag i Tyrkia snart over, og vi er så klareeeee for denne kvelden, at dere aner det ikke. I dag har vi ligget som slakt på stranda, tææna og drukket strawberry daiquiri på solsenga, - altså livet har vært perfekt i dag. Vi har vært på restaurant å spist både frokost og middag, og vi er storimponerte over maten her (jeg er jo litt kresen da, så jeg har ikke smakt så mye nytt).

  Hotellet er kjempefint, og vi har store rom. Jeg og Sofie sover på et rom, mens Karinca og Madelein sover på et annet, og så har vi kjøkken og stue (som vi har tatt alle møblene fra og plassert på rommene). Nå skal vi kose oss med litt vin! Snakkes senere :) 

   

 • KONKURRANSE!!!!!!

  I samarbeid med prismatch.no kjører jeg i gang en real konkurranse! Det eneste du trenger å gjøre er å like facebooksiden deres HER - og kommentere i kommentarfeltet under hva du vil ha (legg gjerne ved link til det du vil ha). Du kan velge hva du vil opp til 300 kr. På prismatch.no finner du alt av treningstøy ++, og alt til en veldig fin pris! 

  Husk å legg igjen kontaktinformasjon (e-post) med kommentaren din. 

  Konkurransen avsluttes neste søndag!  

  Nå skal jeg løpe ut i regnet igjen, for det er nemlig jobbkveld for min del. Ha en riktig fin lørdag alle sammen!! :) 


  Her er noen av mine favoritter! 1 HER  2 HER 3 HER 4 HER

 • VELKOMMEN, SEPTEMBER!

   

  Åh, jeg sitter i senga mi, har nettopp sett ferdig de siste episodene av Pretty Little Liars. Nå sitter jeg med tidenes høststemning, og gleder meg såååånn til det begynner å bli masse farger ute. Til å se løvene på bakken, den kalde, men tørre lufta, varme jakker, skjerf, en kopp kaffe i hånden på vei bort til jobb, stearinlys på bordet, varme i peisen, varme pledd... Jepp, Hege har vært inne på weheartit igjen. 

  Forresten, ikke for at det har noe som helst med dette innlegget å gjøre, annet enn at tanken gir meg gåsehud, jeg og vennene mine skal seriøst BO inne på Starbucks fra neste uke. Nesten seriøst, hvert fall. Men siden jeg ikke har gjort noe annet enn å jobbe i det siste (det føles hvertfall sånn!) så har jeg ikke hatt tid til å ta bilder eller ta meg tiden til å skrive her. Så dette får være dagens lille, og så sier jeg med det, god natt!
 • THE REASON I'M ALIVE

  I dag har jeg vært på to fantastiske rideturer med Martine. I morgest ble jeg vekket klokka 9. Jeg kunne ikke ligge å dra meg lengre enn det, liksom! Nei, nå var det ut å ri. Så vi pakket sekken med masse vann, og dro opp på fjellet med hestene. Så utrolig spennende! Men etter 5 timer på hesteryggen totalt i dag, kjenner jeg både rumpa og armene trenger en pause. Fy søren for noen rumpemuskler hestejenter må ha!!! 

  Jeg og Martine er alene hjemme i helga, så vi har hatt ordentlig søster-dag. Hanne (den andre tvillingen) er på ridekurs med islandshesten sin, og Celine er dratt ut på byen. Mamma har dratt på en slags ferie.. Med bilen på kontroll.   Etter å ha vært på fjellet, kom vi hjem, dro på butikken og handlet inn til tacokveld, spiste, så trente jeg og så var det ut på ridetur igjen. Denne gangen ridde jeg Spangmin, den store, svarte hesten. Det er første gang jeg har ridd han. Han var helt fantastisk! Herregud og himmel på jord, jeg er forelsket i galloppen hans! Etter å ha vært gjennom skog og mark og hyttefelter, hadde vi konkurranse over et giga jorde, og spangmin bare raste avgårde! Man kunne høre bakken DIRRE under beina på oss, det var magisk. 

  Så i dag har jeg fått rikelig med trening; to turer med hest og to økter alene. Tenkte dessuten å ta en joggetur senere i kveld, hvis jeg har overskudd til det. Akkurat nå sitter jeg i stua med en burn og ser på noe dritt som går på TV. 

 • EN SUNNERE FROKOST

  Hei og god ettermiddag! Tenkte å gi dere et supert tips på en litt sunnere frokost. Jeg vet egentlig ikke om det er så veldig sunt som jeg liker å tro at det er, og jeg kan på ingen måte kalle meg noe ernæringsekspert, for å si det mildt. Men det er ihvertfall veldig godt, og veldig mettende, så du trenger ikke mer enn én før du blir mett. Jeg har nemlig laget meg lapper til frokost i dag, etter at søstrene mine lagde det i går uten at det ble noe igjen til meg, - og etter Vilde la ut et bilde på instagram.

  Og det smakte heeerlig. Jeg brukte 2 egg, melk, litt kardemomme, litt kanel, litt salt, ca. 1-2 ss honning, byggmel, hvetemel og havregryn. Jeg har ikke noen bestemt mengde, men det er bare å blande sammen til det blir en litt tykkere pannekakerøre. Du ser jo også selv hvor mye du vil ha. Min røre med 2 egg osv. ble alt for stor, og holder til muligens 10 stykker. 

  Husk å la røren stå i 20 min ca. før du steker de opp; det er for at havregrynet skal få trekt inn røra. :) 

 • RIDETUR PÅ SENSOMMEREN

  Det finnes ingen bedre terapi enn å være med mine to minste søstre på ridetur ute i den fantastiske naturen vi har her. Jentene er så herlige og jeg har ikke ord for hvor mye jeg beundrer dem. Det er bare noen dager til fôrhesten vi har hatt i et år skal sendes tilbake, men vi har tross alt to andre hester som vi eier. I morgen skal jeg og Martine på fjelltur med hestene, og det ser jeg veeldig frem til. Håper hun er med på å grille og sånt. 

  <3 

  Hvorfor rir jeg ikke oftere?... 

 • DÅPEN TIL TANTEBARNET MITT

  I går var det storfest her i Saltstraumen. Sønnen til broren og svigersøster mi ble døpt, og vi var samlet for å feire den store dagen som den lille aldri kommer til å huske.....Tenk dere så mye styr for noe han bare så på som slitsomt! Haha. Det var i hvert fall veldig koselig, med masse god mat, kjempeflinke servitører, god dessert, gode kaker, sanger og flotte gaver. En vellykket dag, og en kjempesliten Theodor Emil. 

  I det siste har det vært lite blogging da jeg har vært opptatt med legetimer, møter, venner, jobb og ikke minst, masse soving! Det fine er at leverprøvene mine har gått tilbake til normalen, og jeg kan begynne å leve litt vanlig igjen! Selv om legen har gitt grønt lys, tar jeg det allikevel rolig med alkohol frem til jeg skal til syden. Det er bare 16 dager til vi reiser nå!! Gleder meg så vilt mye. 

  Det var ekstremt vanskelig å få tatt bilder i dåpen, da alle alltid så ti forskjellige veier, fordi det var så mange som skulle ta bilder. Dessuten begynner kameraet mitt å bli skikkelig ødelagt. Skal så evig kjøpe meg nytt. Arg.Men litt bilder fikk jeg nå hvert fall, om de ble så bra kan vel diskuteres. ♥♥   

 • TANTES ANTREKK

  Holder på å redigere bilder fra dåpen og skal så snart jeg er ferdig blogge om den. I dag har det nemlig vært en stooor dag for en liiiten gutt. Mitt første tantebarn har blitt døpt, og det er faktisk den første dåpen jeg har vært i (som jeg kan huske, vel og merke) - så tantehjertet er sååå stolt! Jeg hadde på meg en marineblå kjole fra Mango og et par hvite pumps (som selvfølgelig ikke vises på bildene) fra DNA. Smykket har jeg lånt av søsteren min, så det vet jeg ikke hvor det er fra. Øredobber fra bik bok. Og selvfølgelig et hello kitty-plaster for å piffe opp hele antrekket.... Haha. 

  Gir snart lyd fra meg! 

 • Mobilapp

  Hei! Jeg prøver å teste ut blogg.no sin mobilapp, hehe!

 • NY HEST PÅ GÅRDEN

  Heisann! Long time, no see. Jeg er endelig friskmeldt, og tilbake på leiren. På lørdag var jeg ute på byen, og det var veldig gøy, helt til Kristina mista kortet sitt så vi ikke kom oss inn på utestedene, og vi vendte snuten hjem. Dagen derpå ble en veldig interessant dag for oss Davidsen-familien. Vi fikk nemlig en ny hest hjem på gården. Tvillingene eier nå hver sin hest, Hanne har Stjarni og Martine har Juvin (som skal reise i august) og nå den nye hesten, som heter noe så interessant som Spangmin. Han er en gammel ex-traver, kaldblods. Verdens nydeligste, - utrolig fin hest. Siden jeg ble så allergisk, kunne jeg ikke ta i han engang, fordi jeg ble så dårlig....

  <3 

  Men nå skal jeg.. Sove. Skal snart på jobb, men transporten går ikke før kvart på 9. 

   

 • FINALLY OUTSIDE AGAIN

  Har vært sykemeldt i en ukes tid nå, og har enda en uke igjen. Jeg har virkelig kjedet vettet av meg hjemme. Ikke bare har jeg sett en sesong av Hart Of Dixie på to dager, men jeg har lest mer enn jeg har gjort de siste fire årene til sammen. Jeg har sovet mer også. I dag var jeg til legen igjen, og ble enig med han om at jeg skal prøve meg i jobb igjen fra og med mandag. Det var utrolig godt å komme meg ut igjen, og være med andre enn kattene og hestene. Har så lyst å dra tilbake på leir nå, - men orker ikke før jeg skal på jobb igjen uansett, for da må jeg stå opp og vaske rom klokka 6 om morgenen.... Ah, livet altså...

  Jeg fikk besøk av Cecilie i dag, og vi var å grillet under Saltstraumbrua, og badet i en innsjø i nærheten. Det var en syk temperatur i vannet når vi badet, vi begge ble helt overvelmet! Det var deilig. Ellers har jeg bare slappet av i dag, og har planer om å gjøre det i morgen også. 

 • saddle up, it's time to go


  //swimming with my horses and sisters. had a great day with them. 

 • sleepingqueen

  Heisann! Jeg har vært hjemme siden i går, da jeg ble sendt hjem etter å ha vært hos legevakta. Hadde høy feber og var veldig dårlig, - og våkna i dag med en enda sterkere hodepine. Lå i senga til ett i dag, og bestemte meg for å stå opp. Dro en tur til bestemor, og koste meg litt med henne. Spiste jordbær og fløte, spilte kort og slappet av. Nå ligger jeg i senga igjen, - har tatt et par paracet, og skal prøve å dra tilbake til leir i dag. Legen ringte meg i morgest og fortalte at blodprøvene jeg hadde tatt for en stund siden var kommet, og at jeg måtte snakke med han om resultatene. Det viser seg at det kanskje var en grunn til at jeg har vært så dårlig i det siste... 

  Men nå skal jeg sove litt til, før jeg drar tilbake. 

 • TONIGHTS OUTFIT


  Hvor deilig er det ikke at man kan dra ut på byen i kjole uten å tenke på at man blir å fryse?! Lenge leve sommer!

  Heisann! I går tok jeg meg perm, en fridag! Jeg trengte det virkelig, har vært så utrolig sliten hele uka. På mandag var jeg sikker på at det var fredag, og slik har det egentlig gått hele uka. Derfor var jeg bare nødt å ta en fridag. Torsdags kveld dro jeg, Karinca, Vilde, Guro og Simon på tivoli, Hugos tivoli er jo i byen! Da ble det både G-Force, Spin Spider (vet egentlig ikke hva den lille heter), og spykoppen. Gjett om vi var kvalme etterpå!!? Så jeg og Karinca sovna på sofaen helt til Madelein plutselig dukka opp. Da så vi film, og sov helt til 12 på fredag. Så dro jeg hjem en tur til Saltstraumen, og badet med søstrene mine i havet, solte meg og spiste masse god mat og frukt. I dag er det eeeendelig lørdag, og jeg har gledet meg sånn til å dra ut denne helga, ettersom jeg hadde edruhelg forrige helg. Det blir så koselig!! 

 • SWEET JESUS LORD
  Har vært hjemme med kattene og Celine i dag. Var en tur å bada med Siri og Mads, det var meeeget kaldt! Ellers har jeg spist bær og kost meg i sola med søstra mi hele dagen. 30 grader, hva skjer i verden?! Bodø er best, ingen tvil om det! Nå er det kveld, og pusi ligger ved min venstre side og sover allerede. Maler som en gud, men det får gå. Hun er såå søt. 

 • DELIVER US FROM EVIL

  I dag dro jeg med en del av gjengen på kino. Vi klarte jo selvfølgelig å splitte oss i to over kinosalen, siden det var "fult". Men seriøst. Jeg hater skrekkfilmer. Av den typen med demoner og slikt. Det er de jeg ikke greier. Slik som denne. Har kun masse styggord i hodet nå, som kan beskrive den filmen. Å se den på kino, med så sykt høye lyder og uten muligheten til å ta på pause, hvorfor sa jeg ja til dette?!? Jeg blir så innmari sliten av slike filmer. Grøss. Men, det var en ganske bra film da. Flinke skuespillere og morsom var den også. Negativt synes jeg blant annet slutten var sær, og det var en del ting under filmen jeg følte jeg ikke fikk svar på. 

  spøkels • just a really good week  Heisann! Det er helg og jeg har ingen andre planer enn å være hjemme alene. Jeg og søstra mi skal passe på huset, siden resten drar til Trondheim. De siste dagene har vært herlige, som de fleste soldagene pleier å være. Det er ingen steder i verden som er finere enn Bodø når det er sol og varmt. Uka har gått så fort! Mandag sovna jeg faktisk alt for tidlig, men tirsdag dro jeg til Geitvågen med gjengen, og grilla. Det var utrolig koselig! I solveggen var det veldig varmt, men det var litt for kaldt for å bade, hehe. Etter at vi hadde grilla, dro vi for å spille volleyball. Vi spilte volleyball i 4 timer, så du kan jo tenke deg at jeg var sliten etterpå! 


  Onsdag var jeg på Mon Ami og spiste med godeste og beste Karinca, og så vandra vi litt i butikker. Er det ikke typisk at når man har lyst å handle, så finner man INGENTING? Lenge leve internettet, sier jeg bare! Da Karinca dro, møtte jeg Cecilie en snarttur, og vi dro også på Mon Ami og drakk kaffe og prata shit, før vi kjørte oss en tur, før jeg måtte tilbake på leir. Torsdag var jeg på Ohma og spiste sushi med Rikke, ei av mine beste venninner fra videregående og ungdomsskolen. Såå koselig det var med litt gjensyn med henne. 

  Så ja, jeg har hatt ei kjempefin uke! Håper helga blir rolig og koselig. Først skal jeg på kino med gjengen, da. Skrekkfilm. Blir faen ikke mye rolig. Ha ei fin helg, folkens! :) 

 • Med jagerfly i sikte


  Illustrasjonsfoto her.

  Se for deg et gresstak, hvor du sitter og ser utover, mot blått hav, og høye, majestetiske fjell langt, langt borte. Blå himmel og ei steikende varm sol. Du sitter der i gresset og ser ned på veien, og der kommer F-16 på rekke og rad, klare for å ta av. Gjett om dagen min har vært fin, eller?!

  Vi skulle egentlig vaske fly i dag, men på grunn av masse forskjellig, endte hele arbeidsdagen min med å taue fly fra a til b og litt hit og dit. Det er aaalt for varmt å sitte inne i cockpit på F-16 når sola steiker i ansiktet og du kjenner det blir dårligere og dårligere luft inne i det lille rommet, men gøy er det allikevel. 

  Jeg og Julie gikk en tur på keiservarden på fredag, forresten! Det er jo bare helt perfekt når det er så fint vær. Keiservarden er en liten topp som ikke tar lange tida å gå opp, og allikevel har en superfin utsikt. Veldig grei "etter-jobb-tur". Hm. Hadde det ikke vært for at jeg har ødelagt foten min, så skulle jeg gått en tur i dag! 

 • kos på kjerringøy

  <3 lenge leve nordnorge og lange sommernetter

 • "Du kaster som en jente"

  Det er noe negativt med den setningen. Når noen sier du kaster som en jente, løper som en jente, eller gjør noe som helst "som en jente", så er det ofte satt i en negativ sammenheng. Du er dårlig å kaste, er for svak og ikke flink nok. Hvorfor skal vi finne oss i det? Hvorfor skal det være slik at det er en dårlig ting å kaste som en jente? Å være jente er en fin ting, jeg elsker å være jente! Se videoen under, og den vil overraske deg! :) 

  Denne videoen bør få deg til å tenke litt. 

 • BACK TO THE 1920'S

  "SO WE BEAT ON, BOATS AGAINST THE CURRENT, BORNE BACK CEASELESSLY INTO THE PAST" - THE GREAT GATSBY

  - The Great Gatsby

  For et fors, for en fest, for et nach! For en kveld!! Lørdag feiret to av mine beste venner 20årsdagen sin, og i den anledning fyra de på med Gatsby-fest! Det var så koselig og gøy. Slike kvelder minnes man gjerne! Akkurat nå ligger jeg i senga på et hotell i Trondheim. Jeg og Cecilie er slitne, for det har vært en dag med masse spenning! Så vi er faktisk så trøtte at vi har lagt oss :) 

   

 • OPPSKRIFT: SUKSESSTERTE

  Heisann! Nå har jeg perm og skal til Trondheim med Cecilie på mandag. Men før det, skal jeg i bursdag i morgen. Det er Gatsby-stil over det, og siden det er feiringen av bursdagen til Kristina og Karinca, to av mine beste venner, så har jeg bakt kake! Jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Suksessterte er en fin kake, og ikke minst sinnssykt god! Passer veldig godt til fine anledninger. 


  Jeg synes denne hadde vært finere uten så veldig mye pynt, men det får gå! :)

  Vi deler oppskrifta i to deler; bunn og eggekrem 

  HER ER ALT DU TRENGER: 
  5 egg
  250 gr. mandler
  250 gr. melis
  1 ts bakepulver
  150 gr. sukker
  1 dl fløte
  150 gr . mykt smør
  1 ss vaniljesukker

  SLIK GJØR DU: 

  Vi begynner med bunnen. Vi skal lage to stykker.

  1. Først deler du ut eggene i fem eggehviter og legger eggeplommene i en egen skål. Så piskes eggehvitene til det blir stivt. 

  2. Så skal du male mandlene til de blir helt knuste.

  3. Pisk sammen mandlene, melis, bakepulver og eggehvitene sammen. Deretter fordeler du røren i to like store RUNDE former (22 cm diameter). Settes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter (til bunnene har fått litt brunfarge og har hevet seg litt). 

  4. Skjær rundt kantene og ta av forma. Bruk en stekespade for å hjelpe til med å dra av kakene fra bunnplata. Avkjøl bunnene på rist. Vær forsiktig når du gjør dette, bunnene er veldig sprø! 

  Mens kakene står i ovnen, begynner vi på eggekremen.

  1. Pisk eggeplommene, sukker, fløte og vaniljesukker sammen i en kasserolle. Sett på stekeplaten og vent til røren koker opp. Husk å blande mens du koker dette, det må IKKE brenne fast i bunn. Når blandingen blir tykk, tar du den av og lar den avkjøle litt. Det er viktig å ta den av på riktig tidspunkt slik at den ikke blir overkokt, eller for lite. Pass også på å ikke få vann oppi blandingen. 

  2. Legg smøret oppi og bland det sammen (ikke smelt det!) med vaniljesukker og eggekremen. Når smøret er helt smeltet i røren, lar du blandingen stå å avkjøles sammen med bunnene. 

  Nå venter du til eggekremen er ferdig avkjølt. Den skal være kaldere enn lunket.

  3. Når den er klar, legger du den ene bunnen på et fat og dekker den med litt under halvparten av eggekremen. 

  4. Legg neste bunn på, og smør over resten av kremen. Pynt den slik du ønsker, og vips! 

   

  Nå må jeg gjøre ferdig "kostymet", så jeg blogger sikkert i morgen :) 

   

 • jerk

  why?

  boys are jerks. that's why i need a man. but i can't have that, when i'm a jerk myself. 

 • hvem var jenta de begravde?

  Jeg har sett ferdig hele sesong 4 av Pretty Little Liars på to dager nå, og det merkes at jeg begynner å bli meget rastløs. Har vasket to maskiner med klær (egentlig bare sengetøy og håndduker, men det var utrolig mye), sortert ut klær i sivilskapet, ryddet i det militære skapet, lest historie og ja, tenkt masse. Mandag var jeg og Lill-Tove på Keiservarden, og det var en veldig fin tur. Jeg elsker jo å gå fjellturer, også når det er så mye vind at man må sitte bak steiner for å få ly og ikke blåse av toppen (haha). Men ja. Det er altså lite som foregår for øyeblikket! I helgen skal jeg i bursdag til bestevenninnene mine, og møte masse gode folk og ha det veldig gøy. Jeg tenkte å legge ut bilde av antrekk og litt sånt etterhvert, hvis jeg får tid! :) inntil da; cheerio! :) 

 • B U R S D A G S F E S T

  /Kylling med bacon marinert i honning, Vannmelon med spekeskinke, og tortillas med kremost og laks./

  I går feiret ei av bestevenninnene mine 20årsdagen sin. Jeg dro til henne i 3-tida, så vaska vi og rydda, før vi begynte på maten. Det var utrolig koselig, og veldig god stemning. Cecilie ble så syk at hun mistet stemmen, stakkars, men ble med ut på byen en liten tur allikevel! Vi var innom antakeligvis alle barene i hele Bodø. Med en gang gjestene kom og vi begynte å drikke, glemte jeg helt av å ta bilder, så jeg tok kun dårlige bilder på mobilen... Men men! Denne søndagen skal brukes til å se på Pretty Little Liars og jeg gleeeder meg! Jeg sov over frokosten i dag, så jeg dro til Cecilie for å spise frokost, haha. Også hjalp jeg henne å rydde etter i går. 

  Jaja, nå venter PLL, ha en fin søndag, alle sammen!  

 • sushidate

  Her om dagen var jeg på Café Du Verden med jentene mine. De er så gode å ha. Vi spiste sushi og pratet i flere timer! ♥ 

  I går sovnet jeg rett etter jobb, og tilbrakte hele kvelden i senga. Det var egentlig ganske lurt, siden vi ble vekket klokka halv 5 i dag av at det skulle være militær inspeksjon på kasserna. Det betydde at vi måtte låse opp alt av skap og skuffer slik at de kunne se etter om vi gjemmer noe ulovlig på leir. Jeg var uvanlig våken når de kom å vekket oss, vanligvis bruker jeg nesten en time på å orke å snakke med folk... Ja, og i dag er det plutselig fredag, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre... Cecilie kommer hjem fra syden og skal feire bursdagen sin i morgen, så det blir ihvertfall koselig. 

   

 • skoleboller og nametag

  Heisann! 

  I går var jeg på disp hele dagen, sammen med ca. halve gjengen fra CCA. Det betyr at siden det ikke var mer enn to fly som skulle fly, var vi andre disponibel til andre ting. Dermed måtte jeg bake. Så jeg sto på kjøkkenet hele dagen, jeg, og bakte skoleboller. Det var ganske greit. Jeg elsker å bake og gjør det hver gang jeg har muligheten her på linehuset. Vi har jo kjøkken her, så det er greit å ha noe å gjøre når man ikke jobber. I dag har jeg fly, men det flyr bare én gang. Så nå skal jeg snart ut å jobbe igjen. 

  Haha, jeg bakte skoleboller, men vi hadde ikke vanilje eller andre viktige ingredienser for å lage den eggekremen som skal være på toppen. Dermed ble de halvveis mislykket, men de smakte nå hvertfall. 

  OPPSKRIFT: 

  5 dl melk
  1 pakke gjær
  1 ts kardemomme
  1 dl sukker
  750 gr hvetemel
  100 gr smør

  SLIK GJØR DU: 

  Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter. 

  Skal bli ca. 30 boller. Eggekrem kan du google, haha. 

  ---

  Ooog nå fikk jeg nettopp noe jeg har venta på siden jeg kom til Kjevik, nesten! En ekte og ordentlig nametag! Haha, de fra kullet før oss har enda ikke fått. Gjett om de er småsjalu, da! Hahah, "FNG" står for "fucking new guys", og det blir vi vel kalt helt til neste kull kommer... Tror de kommer om noen uker, men er ikke helt sikker.

  Woop :) 

  Men nå må vel flyet mitt komme snart... 

 • M E E T M O L L Y

  xoxo

 • fisketur med mamma

  Hei igjen! ♥

  Tidligere i dag sa jeg at jeg skulle komme meg ut i naturen, og trene litt. Vel, jeg ble invitert av mamma til å være med å fiske i stedet, og sa faktisk ja til det. 

  Jeg lurer på om det er nå jeg skal advare mot sterke bilder... For det er kanskje litt ekkelt for noen å se bilder av døde fisker. Jeg vet ikke, jeg. 

  Så nå kan jeg endelig si at jeg har fisket og fått fisk. Jeg glemte å spørre mamma hvordan fisketype dette var, men tipper det er sei? 

   

 • EN DÆSJ MED MOTIVASJON

  Siden det er en sånn "være hjemme og slapp av"-dag i dag, så har jeg bladd igjennom blogger, noe jeg vanligvis ALDRI gjør, og jeg har blitt så inspirert av så mange flinke bloggere! Og nå kjenner jeg at jeg har lyst til å være ferdig i militæret, ha en egen leilighet jeg kan pynte og ordne med mine egne ting, jobbe og tjene ordentlig med penger, og skjemme meg selv bort like mye som jeg gjorde før jeg sluttet å jobbe. Herregud, det var så deilig å kunne kjøpe hva jeg ville, når jeg ville. Reise på ferie og nærmest ikke tenke på regninger. Take me back! 

  Har skrevet ut jobbsøknad nå, og skal søke på ekstrajobber ved siden av militæret. Det kan hende det blir tungt, men jeg gleder meg allerede til å ha noe som minner meg litt om et sivilt liv. Å være hjemme i helgene er så vanvittig deilig, selvom jeg STORTRIVES i militæret. Jeg synes det er en viktig erfaring, og er veldig stolt av meg selv som valgte den veien. Dessuten er det en fin måte å ta et "friår" fra skole og utdanning og slikt. Også blir man kjent med så sinnsykt mange flotte mennesker. Jeg tror det må være noe spesielt med folk som drar i militæret. De er så åpne og hyggelige, alle sammen. 

  Herlighet for en posjon med motivasjon jeg fikk nå! Opp av senga, på med treningstøy, og ut i skogen! Hvorfor sitte på rumpa selv om det er litt tåkete vær? Jeg skal allefall ikke sitte her å sløve mer. Skal faktisk gå meg en tur på fjellet. Rumpetrening, det! Eller, fjellet er kanskje ikke noe vits, fordi det er så tåkete og jeg kommer garantert til å gå meg vill og så blir jeg savnet og så blir jeg hentet av helikopter. Jeg ser det for meg, fordi det er faktisk så sinnssykt typisk meg. 


  Så her er litt av min motivasjon i dag! Hadebra! 

   

 • WANTS & BUYS

  Heisann og god ettermiddag! Jeg ligger i senga i dag, siden det er tåkete og kjipt ute, og ser filmer og handler på nett. Finnes ingen bedre måter å bruke søndagen på! I dag har jeg vært aktiv på Sheinside,- jeg ELSKER klærne der. Og så er det billig! Verdt å ta en titt! :) 

  Rosa jumpsuit | Blå langarmet bluse | Mønstret kjole | Blå shorts | Maxikjole | Skjorte | Rød bluse | Tassel T-shirt | Demin shorts | Grønn shorts

 • my life be like

  Hei! 

  Nok en strålende dag. Dagen i dag tilbrakte jeg med familien min. Vi dro på stranda og grillet mat og tæna litt. Badet gjorde vi også! Tøffe jenter, altså! Haha, vannet var faktisk ikke så kaldt som jeg hadde trodd. Jeg og Celine løp ut i vannet uten å kjenne på det, og så kom Hanne løpende etter (i sokkene vel og merke). Har faktisk fått skille nå, så i år nekter jeg å være bleik. 

  Og vet dere hva? I dag fikk jeg en CD med bilder fra forsvaret da jeg var på jentecampen "pink sky", - og fikk fly både Saab Safari, Tiger Moth og seilfly! Var utrolig gøy å se på bilder og videoer fra den campen. Savner det helt sinnsykt mye!

  xoxo 

 • //swaaag

  Hei på dere! 

  Nå har jeg nettopp kommet tilbake på leir. Har vært hos Karinca og sett Waiting for forever med henne og Guro. Den filmen gav meg mange tanker, altså. Det må være den eneste kjærlighetsfilmen jeg har sett hvor ingen kysser.... Den var søt, da. Jeg ligger i senga nå og vet at jeg egentlig må sove, fordi klokka 4 i natt blir jeg hentet av mamma... Jeg skal nemlig hjem en tur, og gidder ikke ta bussen. Derfor skal hun hente meg samtidig som hun kjører besteforeldrene mine til flyplassen, siden de skal til syden. 


 • HEITE SOMMERDAGER

  Herregud så deilig det har vært med sommer i Bodø. Det er ingen tvil om at Bodø er byen i mitt hjerte når sola står midt på himmelen, vinden er forsvunnet - og jeg står ute på line med F-16 foran meg og ser meg rundt. De vakre tindene som brer seg over hele landskapet, grønt gress og ja, - ren, norsk natur. 

  De siste dagene har rett og slett vært magiske. Noen dager har jeg vært på stranda og grillet med folk fra jobb, noen dager har jeg vært med vennene mine fra Bodø, og så har jeg vært hjemme og ridd! Skal vi se. Mandag var vi i Ausvika og grillet, det har jeg blogget om fra før. Tirsdag dro jeg og Cecilie på molloen for å grille. Det var så sinnssykt varmt og deilig! Og mens vi satt der, fikk vi faktisk besøk av en mink! Den var så temmet at den prøvde å bite meg!! 

  Onsdag dro jeg og Patrik, en kompis som også er fra Bodø og jobber i transporten, hjem til meg for å ri litt! Det var kjempekoselig. Utrolig varmt og jeg ble selvfølgelig allergisk, men Patrik fikk prøve både den ville og den late hesten,- så tror han var fornøyd!   Etterpå var vi i fjøset hvor de som eier stallen har kuer! Også fikk jeg mate en 14 dager gammel kalv! Den var så ubeskrivelig nusselig.

  Såå, på torsdag var jeg med Caroline! Vi dro først på kafeen og spiste, og så dro vi å kjøpte jordbær og satte oss i en "park" og slappet av. Det var kjempekoselig, - alt for lenge siden jeg har vært med henne. 


  <3

  Åh, sommer! Og i dag har jeg ikke fredagsfølelse i det hele tatt. Det er langhelg, og jeg har fri på mandag også. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal bruke helga, egentlig. Skal en tur til Karinca nå og møte henne og Guro, så må faktisk kle på meg nå. Har lagt meg i senga som et slakt, jeg. Haha!

  Snakkes! 

   

 • S O M M E R F Ø L E L S E

  På sånne fine dager som i dag klarer jeg bare å tenke fint om Bodø. Dager som dette får meg til å elske byen min, og jeg skulle ønske jeg kunne være 20 år for alltid. Det er ganske herlig! I dag hadde jeg flyvask. Det vil si at jeg og tre andre fra flyklargjøring (jobben) ble satt til å vaske F-16. Det tok ca. 2 timer, og så fikk vi fri resten av dagen. Så utrolig deilig! Etter det slappa jeg av med Anders, før vi dro til Ausvika og grilla med flere fra flyklargjøring. Det var utrolig koselig! 

  Haha, Anders skulle flette håret mitt... Synes fletta ble veldig søt, jeg! 


  <3

  Kom nesten nettopp tilbake, og jeg er så sinnsykt trøtt! Kommer til å sovne i det sekundet hodet treffer puta i dag! Har til og med vært så flink at jeg har lagt klart alt til dusjen i morgentidlig, så jeg slipper å vekke alle klokka 5. Jeg er alltid så redd for å vekke alle når jeg bråker så fælt med å dra ut ditt og datt fra skapet, så nå har jeg løsningen! 

  God natt, da! 

 • bæ bæ, lille lam

  Heisann!

  Da var det endelig en header på bloggen igjen! I dag har vært en kjempefin dag. Sol og varmt i lufta, - og jeg har vært på harrytur med mor og mamma. Vi var innom en gård hvor mamma hadde vært når hun jobbet på eldrehjem, og jeg fikk kose med sauer og lam! Kjempestas det, altså! Ellers må jeg tilbake på leir nå snart.. Jobb i morgen. Jeg har hatt langperm, så har hatt fri siden onsdag. 

  Det er så rart, jeg bor så nært leir og kan dra hjem når jeg vil; men allikevel presterer jeg å pakke som om jeg skal flytte på andre siden av jorden; HVER gang jeg er hjemme! Er sikkert snart fri for ting hjemme. 

  Bæææ

  Vel uansett! Jeg er skikkelig reisesyk for tiden. Jeg har så utrolig lyst å ut å reise. Hvor som helst! Må bare bort snart. Har heldigvis planer med venner om å reise ut på sensommeren til Tyrkia. I dag skulle jeg egentlig gå 7toppsturen, men siden jeg plutselig ikke hadde noen å gå med, og ikke orket å stresse med å dra inn til byen siden jeg kom så sent hjem i går (husker ikke hvorfor?), fant jeg ut at jeg bare skulle droppe det. Angrer nå, men skitt au! Steigting på fredag :-) 

   

 • SUMMERSUN

  Hei! De siste dagene har vært så sjukt herlige. Grilling og fotball på stranda med venner, jobb ute med jagerflyene, fjelltur på Keiservarden, bursdager og lange netter... Sol og varme gjør bare livet så sinnssykt enkelt. Jeg har vært ganske opptatt i det siste, enten det har vært konfirmasjon, jobb, bursdag, eller bare... sove. Jeg er så utrolig glad i å sove, så legger meg for å sove med en gang jeg har muligheten. Jaja. 

  I dag har vi jobbet ute hele dagen som vanlig, men tror det var uvanlig varmt i dag. Jeg klarte hvertfall å bli helt vanvittig solbrent i ansiktet... Så nå som jeg har permhelg, altså langhelg, skal jeg lege meg selv med masse søvn. 

   

  På lørdag var jeg i bursdag hos fineste Kristina! Hun hadde gjort kjempefint istand med jellyshots i masse smaker og jordbær med sjokolade! Det var himmelsk! Dagen derpå tilbrakte jeg først med folk fra kasserna på volleyballbanen og spilte litt volley, før jeg tok transporten til Karinca og dro på fjelltur med henne, Niklas og Madelein. DET var god dagen-derpå-stemning, det!

  Såå, i går var jeg i Ausvika, en veldig populær badeplass i Bodø, med herlige folk og feiret bursdagen til Niklas, kjæresten til Karinca. Det var så utrolig koselig og idyllisk, hehe. Vi grillet, koste oss, duppet tærne i vannet (haha,vi skulle IKKE bade), spilte fotball og ja, had a really god time! :)   Men nå blir jeg angrepet av verdens søteste lille kattunge, så jeg skal ofre noen minutter til henne, også blogges vi sikkert en gang i fremtiden... 

 • O U R N E W K I T T E N

  Heisann! Da var det helg igjen, og denne helga tilbringer jeg hjemme. Det er nemlig konfirmasjon i helga; tvillingene er blitt store! Og når jeg kom hjem fikk jeg møte vår nye lille prinsesse! Og jeg som trodde Mia (ei av de andre kattene våre) var lita!? Haha, denne er så liten og lett at hun har problemer med å holde seg på bakken når hun går...   Hun er så leken og søt. Hun sover på rommet mitt, noe som resulterte i at jeg våknet klokka halv 7 i dag. Men det går helt greit, det er jo en halvtime senere enn jeg er vant til. Men nok katteprat... Jeg tror jeg har spammet alt som er å spamme med kattebilder og videoer; facebook, instagram, snapchat, og nå bloggen. Så nå er jeg ferdig med det! 

  Eller kan jeg jo nevne at min første uke med flyklargjøring er over, og jeg har gjort diverse inspeksjoner på jagerflyene, og lært så sykt mye nytt! Vi var dessuten på skytebanen på onsdag, og det var sykt gøy! Har lyst å gjøre det igjen, haha. Vi skøyt med HK-416 og fikk nærmere 350 skudd hver. Det var diverse småoppgaver, og det var kjempemorsomt. Fint vær var det også. Nei, gud som jeg trives i forsvaret. Det anbefales på det sterkeste. Men hvis du vil skyte mye og ha mye grønt, så anbefaler jeg ikke min tjeneste. Vi har bare 15 dager på et år der vi er i felt og én skytedag på et helt år. Men så er jobben vår den kuleste da. Elsker tjenesten min! 

 • T-TOWN

  Akkurat nå sitter jeg på hotellrommet for meg selv midt i Trondheim sentrum. De andre har dratt ut på byen, men jeg fikk nok i går jeg, og er dessuten fremdeles frossen etter den dumme utfordringa fra facebook. Ja, jeg ble utfordra og tok den... Vel uansett. I morgen bærer det hjem igjen etter tre-fire dager i herligste Trondheim. Vi kjører minibusser, så turen tar rundt 11 timer. 

  I går var jeg hos Børge og Liv Maja, broren min og kjæresten, og fikk møtt nevøen min for første gang! For et herlig møte med verdens fineste baby. Han var så liten! Jeg var helt betatt av den lille skapningen, og ble nok litt babysjuk. Fikk være med på å bade han, skifte bleier og mate han; ting jeg ikke har gjort siden Hanne og Martine var babyer. Og de skal konfirmeres neste helg! Tida FLYR! I dag har jeg og Patrik gått rundt i Trondheims gater og leita etter en Rubiks Kube (alt vi fant var en med dyr på...) - fordi som CCA har jeg nemlig mye fritid, og jeg har bestemt meg for å klare en slik en. Men ja. Hvor lett det blir, vet jeg ikke. 

  //alle bildene er fra insta, har tatt så lite bilder og bilder av Theodor tør jeg nesten ikke legge ut uten at Børge og dem har sett gjennom :) 

 • HVORFOR F-35?

  Nå kommer et innlegg som kanskje er veldig kjedelig for vennene mine og for de som ikke er interessert i kampfly, militæret og det faktum at vi kjøper inn F-35. Jeg håper på å få jobbe med jagerfly lenge nok til å oppleve overgangen fra F-16 til F-35, fordi det tror jeg blir veldig spennende. Da jeg var på pilotcamp i fjor høst, snakket jeg med en som fortalte meg om hvordan kampflyene blir bygget. Han hadde vært i USA og sett på utviklingen, og det var visst litt av en opplevelse å se små deler gå inn i den ene enden av bygget til å komme ut og være et ferdig jagerfly som skal ta vare på luftrommet. 

  Filmen under er laget av forsvarsdepartementet og skal fortelle litt om F-35. I mine øyne er det F-16 som er best, men i en kommentar under filmen har "forsvarsdepartementet" skrevet: "Nye sensorer og systemer gjør at det finner mer og treffer bedre. Og at disse systemene bæres internt gjør at flyet kan fly høyere, fortere og lengre også med våpenlast, samtidig som det er med på å redusere radarsignaturen og med det er sikrere for piloten." Tja, uansett hvor bra F-16 er og har vært for oss opp gjennom årene, er det på tide å bytte det ut, og prøve noe nytt. 

  Planen min etter førstegangstjenesten er å gå teknisk befalsskole, og det vil si at jeg vil komme til å jobbe med F-35 etterhvert. Siden jeg nå og under utdanningen etter fgt vil jobbe med F-16, får jeg typekurs hvor jeg lærer om F-35 når det eventuelt blir aktuelt. Jeg håper som sagt at jeg får oppleve det, for det ville vært kult! 

 • RNoAF F-16

  Ole Edvard Antonsen - Vidda

  Det går ikke an å ikke være patriotisk etter å ha sett denne filmen, og det går ikke an å sitte igjen uten en drøm om å fly F-16.  

   

 • Idyll på landet

  Hei! Søndag til mandag var jeg på hyttetur med Karin og Cecilie, og det var superkoselig. Da jeg kom hjem dagen etterpå, kom Hanne og Martine og hentet meg og Celine med hestene, og så var vi på banen og fikk prøve ut litt sprang! Det er utrolig koselig å være sammen med hele søsterflokken! Forresten, jeg har kanskje ikke sagt det på bloggen, men! Jeg har blitt tante!! Broren min som bor i Trondheim har fått en sønn<3. SÅ stolt tante <3<3 

  I det jeg kom hjem fra rideturen, fikk jeg beskjed om at Kristina, Karinca og Sofie var i Saltstraumen og de skulle komme på besøk! De fikk hilse på hestene, og jeg tror de syntes det var veldig gøy. De har aldri vært hos meg, og det er jo helt sykt med tanke på at de er bestevennene mine og at jeg har kjent dem i flere år.   I dag fant mamma ut at vi skulle dra å grille! Positiv stemning til det, så vi dro til fjæra nedenfor stallen og grillet. Det var kjempefint. Ganske kaldt, men veldig herlig. Jeg er så heldig som har verdens beste familie og så utrolig heldig som bor på en så idyllisk plass. Det er så klart veldig tungvindt for det meste, men på slike dager som i dag, føler jeg meg veldig heldig.     

 • søndagsmorgen

  God søndag allihop! Våknet med en dunkende hjernesmerte og en voldsom trang til å drikke vann som en superhelt. Men for en kveld det var, da! Hoooi! Nå skal jeg snaaart bevege meg til dusjen og så spise litt, før jeg skal på hyttetur med Karin og Cecilie. Gleder meg!  <3 Elsker å være tilbake i Bodø med mine kjære venner! 

   

 • ... Og jula varer helt til påske

  Heisann! 

  Nå har jeg vaska og rydda soverommet mitt. Har kvittet meg med ca. ett tonn med klær, vesker, jakker og diverse, og nå har jeg faktisk plass til ting. Det er forresten sant som man sier, at jula varer helt til påske, fordi hos meg har adventstaken stått i vinduet helt til nå, den. Hehe... Jeg har jo hatt påskeferie i snart to uker, og tida har gått så sykt fort! Det har vært helt fantastisk å være hjemme, og møte alle de herlige vennene mine! Jeg har vært ute å spist for et par tusen totalt (hysjjjj...), meen det er jo verdt det!

  Ellers har jeg malt egg i dag og drukket kakao fra den nye påskekoppen min. Jeg fikk sånn påskestemning. For meg er påska kanskje den fineste høytiden. Stemningen er så avslappa. Ikke noe stress med julegaver, det er skiturer på fjellet med sol, kvikklunsj og appelsiner, det er påskeegg og bare en tid hvor alle samles og man rett og slett har ordentlig fri! Også nærmer det seg vår og det er herlig å være ute. Hvor perfekt er ikke det da?? Haha, prøvde å lage skikkelig delikat kakao, men faila jo totalt med kremen.... 

  Jeg kjenner jeg savner å gå i uniformen allerede, og jeg gleder meg sykt til å flytte inn i leiren og begynne for reals på tjenesten min. Det blir så spennende! Men for nå skal jeg nyte de siste fridagene mine, dra på hyttetur med Karin og Cecilie, og forhåpentligvis skal jeg gå litt på ski på Beiarfjellet! Men nå skal jeg svømme i badekaret før jeg tar kvelden. I morgen skal jeg kanskje ut på byen med mine kjære, får se hvordan stemninga er for det! Woho, hade! :) 

 • Forsvarets Tekniske Camp 2014

  Heisann! 

  Lenge siden, som vanlig! Jeg var ferdig på kurs på Kjevik tirsdag for en uke siden, og besto eksamen! Det var så herlig, at jeg har ikke ord. Har to uker til med perm nå før jeg begynner for fult i tjenesten min som Crew Chief-Assistent. Det blir nok en veldig spennende tid. Jeg er litt usikker på om jeg blir å fullføre den, FORDI, i helgen var jeg på teknisk camp med forsvaret, og var tilbake på Kjevik, og fikk skikkelig smak for utdanning som tekniker i stedet for. Opptaket (FOS) er i sommer, og kanskje bestemmer jeg meg for å søke og prøve det ut med det samme. I såfall blir jeg ikke ferdig med førstegangstjenesten først. 

  Mange har spurt meg hvorfor jeg valgte å dra på camp når jeg allerede var inne i militæret. De fleste som var på campen var folk som ikke hadde noen militær bakgrunn og som ønsket informasjon. Jeg valgte det fordi førstegangstjeneste og utdanning som befal er to veldig forskjellige ting innenfor forsvaret. Å ha en utdanning i forsvaret er mye bedre enn et pliktår, og man får mye mer ut av det. Utdanningen jeg tenker å søke på tar uansett 4 år, i motsetning til pliktåret som varer til januar neste år. Jeg visste veldig lite om selve utdanningen. Joda- jeg vet nok en del om forsvaret og militæret og året mitt i førstegangstjeneste, men jeg hadde flere spørsmål og undret på mye innenfor befalsutdanningen. Jeg har vært på flere camper (jentecamp 2013 og pilotcamp 2013) og fått masse god informasjon, og de som har vært inne på sidene til forsvaret vet at det er side opp og side ned med informasjon som nesten er umulig å forstå før man opplever det selv. 

  En av de største forskjellene på å ta en utdanning i forsvaret og ta et pliktår er at som befalselev lærer du å være en leder med lederutdanning og diverse andre fag, mens i førstegangstjenesten er du egentlig den befalet er leder for. Du stiger også etterhvert i gradene, og i forsvaret er gradene viktige! Jo høyere grad, jo bedre lønn, og flere fordeler. Jeg fikk også beskjed om å legge til at det er mer ansvar ved å komme høyere i gradene (noe som er helt sant), fordi jeg tydeligvis ikke kan tenke selv (det var beklagelig altså, ha meg unnskyldt...!) Det finnes mange forskjellige utdanninger i forsvaret, og det er forskjell på hvor lenge de varer. For eksempel kan du gå UB (utskrevet befalskurs) som er på et år. Da har du et halvt år på befalsskole og et halvt år i praksis, enten på rekruttskolen eller i vakt og sikring. Eller du kan gå teknisk befalsskole, som er det jeg vurderer, som er 4 år. Det er også andre befalsutdanninger og masse man kan spesialisere seg innenfor! Et ønske jeg har er å gå flygeskolen, som også er en type utdanning, for å bli pilot. 

  Uansett, helgen min var kjempefin. Jeg fløy ned på fredag med Hercules, forsvarets transportfly for personell og materiell. Det var utrolig kult og fett, men fy søren så slitsomt. Det dirra i ræva, og på grunn av at de har fjernet hele innfatningen som skjermer for lyd i vanlige transportfly for å få bedre plass, så bråka det fælt! Det gikk ikke an å snakke med folk, det var trangt og doen var bak et forheng. Men hallo! Det var uansett sykt stilig å få muligheten til å fly det! 


  Ailin i cockpitten på Hercules. Vi ble så gode venner med crewet når vi mellomlanda i Trondheim på vei ned! 


  (De tre bildene over her er hentet fra forsvarets sine hjemmesider, forsvaret.no) 

  Haha, jeg og Ailin som står fremst her var så sykt kleine når de tok bilder hele tiden. Men det havna på nett uansett, så jaja. Her fikk vi utlevert utstyr. Jeg fikk ikke ta med min egen uniform og måtte få utlevert både uniform, sko, lue og ørepropper... 

  Egentlig angret jeg på at jeg hadde valgt å dra på denne campen. Jeg hadde mye heller lyst å være hjemme. Jeg tenkte at det ble kjedelig siden jeg vet mye om militæret, at jeg har bakgrunn derfra og at jeg kunne det meste. Jeg trodde helga kom til å være mye av det jeg selv nettopp har vært igjennom på kurset mitt. Men, ÅH så feil kan man ta. Altså, en del har jeg jo vært gjennom, og mye kunne jeg fra før. Men det var utrolig gøy. Og jeg gjorde også masse jeg ikke har vært med på tidligere. For eksempel å lodde. Jeg vet enda ikke helt hva det egentlig vil si.. Noe med at man gjør slik at man får strøm gjennom komponenter eller noe slikt, men jeg syntes hvertfall det var veldig spennende. Vi loddet, kobla sammen strøm på lyspærer, gjorde litt annet tekniske greier og ja - hadde det gøy!   Haaha, som vi knøvla på denne tautrekkinga av bilen... Vi gjorde dette to ganger, og selvom vi trodde vi skulle gjøre det bedre siste gang, brukte vi vel sånn 4 sekunder lengre tid da... Ellers fikk vi skyte med rødfis, vi prøvde ut en veldig gjørmete hinderløype (gøy!) og vi gjorde masse annet kult. Det var også en post hvor de lagde show på vaktpost, og det var veldig gøy. Der fikk vi også prøve ut kamuflasjesminken. 

  Min konklusjon av helgen er egentlig at det var et kjempekult opplegg og befalselevene har vært flinke til å stelle i stand ei super helg for oss. Selv om det ble mye reprise av mine tre siste måneder, har jeg hatt det veldig gøy, og jeg tror de som ikke hadde noen erfaring med forsvaret ble veldig oppspilt og interessert i en utdanning i forsvaret. Og dere? Se så mange jenter vi var da! Imponerende. Vi var den puljen med flest jenter i, med 9 av 22 som var jenter! Jenter passer like godt inn i det tekniske som gutta, - bare så det er sagt!
   

 • Kristiansand Dyrepark

  Heisann!

  Per nå er jeg så ekstremt sliten i hele kroppen og gleder meg så ufattelig mye til å komme hjem. Vi har eksamen i morgen, og har øvd og øvd og øvd. På søndag var hele gjengen så lei at vi dro til dyreparken i Kristiansand. Det var jo så fint vær her, som det egentlig har vært hele måneden jeg har vært her, så det var egentlig en perfekt dag! 

  Her er noen bilder fra dagen fordi bilder sier mer enn ord........
  Okei, Kaptein Sabeltann. Kjuttavika. No words needed. Barndommen min, for sure. 


  Kuleste dyret da


  Haha, alle sammen på tur inn i barndommen! 
  Dette er guttene mine :)) 


  Her prøvde jeg altså å pose foran tigerne, men ja. De var så langt unna... Du ser den kanskje ikke engang...
  Herregud, føttene til sjiraffene er faen meg sånn to meter høye. 

  Det var jo sånn hundre forskjellige arter der, og jeg knipsa jo minst hundre bilder av hvert individ, og jeg fikk kanskje to bilder som egentlig ble bra. I lite format. På mobilen. Men, bilder er jo ikke det viktigste i verden vettuuuuuu.... 

  Nå vil garantert noen si eller tenke at dyr i bur er dyremishandling eller noe, og i enkelte tilfeller kan jeg faktisk være enig i det. Som den elgen som var i et pittelite gjerde og så kjempetrist ut. Jeg vet ikke jeg... Kanskje ville elgen hatt det bedre som pålegg.. Neida. Nei serr, jeg vet ikke, jeg. Jeg fikk ikke sett ulv da, for den har så stort område å bevege seg rundt i. Så noen dyr har det jo bedre enn andre. 

  Allefall, vi hadde det fint i går. Nå har vi time, så jeg burde jo faktisk ikke blogge. Eller, vi har friminutt nå, da. 

 • You haven't seen a tree until you've seen its shadow from the sky

  Amelia Earhart

   

   

 • EN HVERDAG FYLT MED SPENNING

  Hei! 

  Jeg skrev at jeg hadde prøve på fredag; også denne gangen besto jeg! Hele klassen besto, og vi ligger godt an til eksamen! Vi har utrolig flinke lærere, så det er ikke rart. Ellers har jeg ødelagt armen, men mer om det sier jeg ikke........ Huff. Selvfølgelig er det venstrearmen, og jeg er jo såklart venstrehendt. Det vil si at jeg har store problemer med å spise, skrive og generelt gjøre noe for tiden. Det er så frustrerende! 

  Utenom deeet, så har jeg faktisk vært hos frisøren! Klippet (stusset) håret, fikset ettervekst og byttet til en annen fargenyanse. Det var utrolig deilig å være hos frisøren, og det beste var jo at det var masasjestoler! Wuhu! Var nesten verdt de tre timene jeg måtte sitte der. I helga var jeg ute på byen med herlige folk, og det var gøy! Helt til jeg endte opp med å dra tilbake alene fordi jeg ikke ville ha nattmat, og låste meg ute fra rommet... Haha! Flink... Så vakta måtte bli med helt opp på kassernen for å låse meg inn.   Haha, et veldig tilfeldig utvalg av bilder. Er litt blandet av hva jeg har tatt. Forresten, hvis du ønsker å få med deg litt mer fra livet i militæret, så kan du følge meg på instagram, der jeg oppdaterer litt oftere! Brukernavnet er "freshege". Som dere ser på bildene, har vi vært heldige med været her, og har kunnet ligge ute i sola og steke oss litt i kjeledressene våre! Det er så rart at livet mitt fortiden kun dreier seg om fly. F-16 er som et barn, man må vite alt og forstå det... Og passe på det. Vi har dager hvor det er veldig gøy og vi ler masse, som på det siste bildet, som forøvrig var i dag, når vi fikk leke oss litt med luft! Og andre dager er det tyngre, og vanskelig å holde seg våken, eller konsentrert.. Og noen ganger finner man på tull i pausene. Haha, ser Viviann ble gode eksempler på det meste her.. :) 

  Nå har mine kjære smertestillende begynt å virkelig fungere, så nå snurrer det litt rundt i hodet mitt. Tror faktisk jeg må sove nå gitt....... 

 • s n a r t h e l g

  Halla! Her har dere dagens outfit! Haha neida. Camilla liker å si til alle hun ser at jeg blogger, og at hver dag får man se dagens outfit: uniform. Haha. Går faktisk som oftest med kjeledress... Men nok om det! Ble aldri slik at jeg blogget forrige helg. Hadde ei superfin helg med familien min, møtte venner og hadde det veldig koselig egentlig. I morgen er det jaggu helg igjen, og det betyr ny ukesluttsprøve. Fy som jeg gruer! Uka som har vært har egentlig vært kjempetøff, og jeg har hatt store problemer med å følge med. Dritt! Men takket være mine fantastiske klassekamerater (eller troppen), så har jeg fått øvd allikevel. 

  Men haha, nå må jeg faktisk sove. Vet ikke hvor jeg skulle med dette innlegget.. God natt - og god helg! 

 • hungry hearts  Endelig er jeg hjemme igjen! Jeg skal oppdatere litt mer om hvordan helga har vært i morgen, men akkurat nå er jeg ganske opptatt med å være med familien! I morgen skal jeg til byen og være der helt til flyet går en gang på kvelden. Jeg er faktisk ikke helt sikker på når flyet går... Men whatevz. I kveld skal jeg, Celine og Guro kanskje ut, må først få meg og Celine til byen. Det var ikke bare-bare... I morgen skal vi også ha en liten seremoni, skjønner dere. Ariel, den rødhåra katta vår, verdens søteste og sjarmerende kattepus, fant vi nemlig død. Det er en skikkelig tragisk historie, egentlig. Vi har hatt så mange katter opp gjennom årene, og det har vært vanlig at når de dør, begraver vi dem. Haha. Så de venta faktisk med å begrave den til jeg kom hjem. Jeg vet ikke hva jeg skal si om det, jeg. Men det er uansett utrolig trist! Her er noen skjønne bilder av Ariel.   <3 ARIEEEL <3

  Hun var nok litt for eventyrlysten, stakkars... ♥♥

 • FØRSTE SKOLEDAG

  Hei!

  Da sitter jeg her i senga mi, etter første skoledag! Det har vært så utrolig gøy, og timene raste faktisk avgårde. Plutselig måtte vi dra... Jeg har lært så masse, og jeg klarte nesten ikke slutte å smile fordi det var så gøy å lære om F-16 og systemene på flyet. ÅH, det er så kult! I tillegg fikk vi gå på vingene. Dette kommer jo til å vær en del av de daglige gjøremålene våre etterhvert, men første gang er nok alltid veldig spesielt! Jeg trives sånn allerede, at det er faktisk utrolig. Men det er vanvittig mye å lære, og det er helt SINNSYKT mange ord og tall og funksjoner vi skal kunne. ALLE delene på flyet skal man kunne og man skal vite hvor alle de forskjellige, pittesmå delene er.

  I dag hadde vi lekse, som gikk ut på det jeg snakket litt om over. Det var faktisk GØY å sitte ved en pult igjen, høre på at noen lærer, og ta inn for seg hver minste lille bit. Det beste med alt er jo at dette er noe jeg har lengtet etter å lære, og det gjør det jo både lettere å følge med og også å være motivert. Ellers skal jeg lese mer i kveld, jeg har ca. 50 forkortelser jeg skal kunne utenat både på engelsk og norsk, så jeg må nok pugge litt!

  Som de fleste antakeligvis har fått med seg, er det mye tull ute med Russland og Ukraina, og jeg har allerede fått fire-fem spørsmål i dag om jeg blir sendt i krig nå. Haha. Det er nei. Jeg er nok ikke HELT der, altså. Man må for det første ha vært i militæret i minst 9 måneder først (ifølge majoren som var presten vår i dag), og dessuten er jeg ikke ferdig med kurset engang.

  I slutten av dagen i dag hadde vi time med presten. Det er ganske mye fokus på etikk og verdier i forsvaret. For det er jo noe man må være ganske klar over, hvilke verdier man har og hva det faktisk vil si å være i forsvaret. Vi som er CCA klargjør kampfly som skal kunne dra ut i krig og drepe. Noe vi må være klar over, er at vi er minst like ansvarlige som piloten som slipper misilene. Derfor er det viktig at vi vet hva vi står for. Jeg synes det er kjempefint at vi har slike prestetimer. Jeg har ikke opplevd at presten har snakket om Gud og Jesus og slikt som jeg trodde han kom til å prate om, så typ kristendomslære er ikke akkurat det vi lærer.

  Jeg skal legge meg snart, er så klar for morgendagen! :)

 • #VERDTÅFORSVARE  Jeg elsker Norge. Jeg elsker å være en del av det jeg mener er verdens fineste land, med verdens fineste natur og verdens fineste steder.  Med verdens fineste folk og dyr. Jeg er utrolig stolt av å være norsk, og for meg er Norge som et heftig eventyr. Det er ingen tvil om at jeg er patriotisk, og jeg er utrolig stolt over å være med på å forsvare det landet jeg elsker så høyt. Det er så mye, og så mange, jeg vil forsvare. Som jeg ville gjort hva som helst for. Mine tre småsøstre er kanskje de som betyr aller mest for meg. Jeg kunne aldri latt noe skje med dem. De betyr så mye for meg at jeg aldri kommer til å innse det selv. Mamma er også en av de viktigste menneskene i livet mitt. Jeg hadde aldri vært den jeg er uten mammaen min. Jeg håper jeg en dag blir like sterk, flink og vakker som mamma. Jeg håper at jeg kan være en like god mor for mine fremtidige barn som det mamma har vært for meg. Som kan gi trygghet og støtte under alle mulige situasjoner, slik som mammaen min har gjort. Jeg er stolt over at jeg er en av de jentene som har valgt, helt selv, å dra i militæret. Å bære kongens klær hver dag, jobbe for landet, og forsvare alt dette som jeg elsker så høyt. 

  Jeg har venner og kjæreste som er verdt så ubeskrivelig mye. Å vite at de er trygge, gjør meg trygg. Og de er trygge her i gode, fine Norge. Jeg har broren min, som snart får en sønn, - og som jeg som tante, skal passe ekstra godt på og skjemme ekstra godt bort. Jeg har en pappa jeg ikke ser så ofte, men som allikevel betyr veldig mye for meg. Jeg har besteforeldrene mine som jeg har så ekstremt stor respekt for. Bestefaren min var høyt i gradene i forsvaret, og jeg har lyst å følge hans fotspor. Men det er ikke bare folkene i livet mitt jeg vil forsvare. Jeg har de vakreste fjellene rundt meg, uansett hvor jeg er. Jeg har Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm og verdens fineste plass. Jeg har frisk luft, grønne trær og grønt gress. I landet mitt er det både vinter og sommer for tiden (på øvelsen var det sikkert en meter med snø, mens det tre timer unna var sol og 10 grader). Jeg har det vakre, norske språket. Og viktigst av alt; jeg har frihet. Friheten til å gjøre og mene det jeg selv vil. Jeg er stolt over å være norsk, jeg. 

  I går innså jeg hvor viktig det jeg skal gjøre, kommer til å være. Vel, jeg er bare assistent, og har ikke så ekstremt mye ansvar, men allikevel kan én liten feil, i verste fall, føre til dødsfall. Jobben jeg skal gjøre, er med på å gjøre slik at vi kan sende F-16-flyene ut på oppdrag, på øvelser, på øving generelt og rett og slett opp i luften. Kampflyene våre, F-16 som vi bruker nå, og F-35 som vi bytter til nå snart, er av de viktigste midlene vi har for å forsvare oss. Flyene passer på luftrommet og ser til at ingen trusler slipper forbi.

  "Vi kan være enige om en ting. Vi er heldige vi som bor her. Og vi har mye som er verdt å ta vare på". Det er mye vi kan forsvare. Mye vi forsvarer. Mye vi burde forsvare. Hva vil du forsvare? 

 • ENDELIG PÅ KURS

  På Madla hadde jeg ekstremt dårlig muligheter til internett, og var kun på mobilen, men nå! Nå dere! Nå har jeg faktisk internett på rommet, og kan blogge fra PCen i senga! Akkurat nå ligger jeg i senga og spiser godis mens jeg skriver blogg. Jeg kan dessverre ikke love så mye oppdateringer her heller, ettersom mye av det jeg lærer er hemmelig, og jeg har ikke lov til å skrive om det vi lærer her. 

  Jeg kom til Kjevik (Kristiansand) i dag. Vi hadde avslutning i går, hvor vi sto på oppstilling i noe som føltes som en hel krigsperiode, men antakeligvis bare var en time i vind og kulde. Det er ganske tungt å stå rett opp og ned så lenge, skal jeg fortelle. Men men. Det var vemodig og trist å dra fra troppen på Madla. Jeg har hatt 8 fantastiske uker der og blitt kjent med utrolig bra folk. Nå starter jeg på nytt igjen, med litt andre hverdagsrutiner. 

  Vi har vårt eget klasserom, får utdelt datamaskiner og har fått kjeledress og vernesko. I dag hadde vi omvisning i hangaren, hvor flyene står plassert. Det var utrolig fett! Skolen begynner på mandag, og det blir veldig spennende. Kurset er vissnok ekstremt hardt og vi må ha prøver hver uke slik at de ser at folk henger med. Om vi ikke består, blir vi tatt inn til samtale, og det er mulig man mister plassen sin. Består man ikke eksamen man har i slutten (etter 5 uker), blir man sendt til en annen tjeneste... Her er det vinn, eller forsvinn. Jeg bor på rom med to andre jenter, ei som er CCA sammen med meg, og ei som er VSA (våpensystemassistent). Vi alle tre skal til Bodø, og gleder oss kjempemasse til å starte med tjenesten. Befalene våre virker kjempehyggelige, - så det blir nok fem flotte uker! 

  Jeg avslutter innlegget med et bilde av den herlige troppen jeg har tilbrakt åtte flotte uker med, og som jeg håper jeg ikke mister kontakten med. Også gleder jeg meg til å bli kjent med alle de nye folkene her, og ser frem til en flott kursperiode. :) 

  God natt! 

 • LIVET STARTER I SLUTTEN AV REKRUTTEN

  Heisann! 

  Vi, jeg og Marthe, har funnet ut at rekrutten er som et liv. Rekrutten er når du ligger i magen og blir gjort klar for verden og slikt. Og så blir du født når du skal på kurs, og vokser opp på kurset. Så begynner livet. Derav; livet starter i slutten av rekrutten! Og det er faktisk slik det føles! 

  Nå er det lenge siden jeg blogget! Og siden sist har det skjedd så mye at jeg må skrive en roman skal jeg få plass til alt! Siden sist har jeg vært sjuk - lå på saniteten ei hel uke og har fått kallenavn "Hege fra saniteten", "hu fra saniteten", "fres hege", "fresh hege" og fresh ege". Mens jeg lå på saniteten hadde resten av troppen en heftig uke med sanitet (oh the ironi) som jeg gikk glipp av. De hadde eksamen mens jeg var på saniteten, og måtte derfor ha eksamen når jeg kom tilbake; uten undervisning! Men jeg besto, både teoretisk og praksis! Wohoo! Casen jeg hadde på eksamen var en splintskade i låret. (For de som ikke vet hva sanitet er: det er utvidet førstehjelp, typ hakket over HLR og slikt)

  Skal vi se. Jeg husker ikke helt hva som har skjedd siden, men vi kan hoppe over helt til forrige helg, for da hadde jeg bursdag! Jeg ble 20 år på fredag. Dagen startet med at vi løp HH-løpet! Det er et løp på 12 km, der vi må klare det på en bestemt tid! Hele troppen kom i mål før tida, og det var kjempegodt å være ferdig med det! Åh! Etter det fikk vi vite tjenestestilling. Altså hvor vi skal være de kommende ti månedene, og hva vi skal arbeide med i førstegangstjenesten. Vi hadde tre eller fire ønsker. På førstevalget hadde jeg Crew Chief-Assistent, som er det jeg har hatt lyst til å bli i flere år nå. Jeg hadde så utrolig lyst til å jobbe med fly, og da F-16. På andrevalget hadde jeg våpensystemassistent, hvor man jobber med å laste våpen og slikt på flyene (er ikke sååå sikker på hva man egentlig gjør som VSA), og på tredje hadde jeg Mission Support. Det hørtes bare fett ut, men jeg aner ikke hva det egentlig er. Jeg kom inn på førstevalget mitt, og det gjorde forsåvidt alle jentene på rommet mitt! To på sanitet, ei som velferdsassistent på Rygge og tre som Crew Chief-assistent i Bodø! Vi som kom inn som CC-Ass skal til Kjevik den 27. februar på kurs. Dette kurset vet jeg veldig lite om foreløbig, bortsett fra at det er et intensivt kurs, med mye prøver og mye teori, men også en del praksise oppgaver. Gleder meg til å starte! 

  Haha! Lurer på hvordan det blir. Vet jo egentlig ikke hva man gjør som CC-ass utenom å hjelpe til og fylle på drivstoff og vaske flyet og sånt... 

  På fredag, etter at vi var ferdige, dro jeg til Stavanger. På kvelden kom Fredrik, men først møtte jeg Siri på en kafé. Det var kjempekoselig! Vi dro hjem til henne og så gjennom masse gamle bilder, haha. Så kom Fredrik, ja. Kjæresten min! Og det var helt fantastisk å se han igjen. Hadde jo ikke sett han på nøyaktig en måned, og det var SÅ godt å ligge i armkroken hans igjen. På lørdag gikk vi gjennom Stavangers mange, fine gater, og vi var ombord på et militært skip som lå i havna. Det var et fransk skip som het Primauguet. Kult å få se litt på det! Lørdagskveld dro vi til Siri og kjæresten hennes, hvor vi drakk og koste oss, før vi dro ut på byen.   Uka som har vært nå, har bestått kun av våpen. Vi har hatt så mye våpentrening og øving på stillinger at jeg snart sover i liggende skytestilling. På onsdag var vi på skytebanen og fikk skyte med skarpt for første gang! En kjempespennende og gøy opplevelse for de aller fleste, vil jeg tro! I følge befalene var troppen vår de som hadde skutt best! Kort applaus! 

  Vi har også klargjort til feltøvelse. Vi har kun én uke igjen nå, neste uke: og da skal vi ha øvelse! Fem dager på Evjemoen, hvor vi skal bo i lagstelt, skyte masse og ha det kjempegøy! Jeg gruer meg litt, men det er fordi vi må bæsje i en pose. Ja. Du leste rett. Og det er ikke lov til å tisse i posen. Det er to forskjellige steder hvor man gjør nummer en og nummer to. Også gruer jeg meg til å bo i et telt, hvor det er trangt og vått. Og til å sitte vakt om natten og passe på ovnen. Det er mye jeg gruer meg til, egentlig. Til å fryse og til å være sliten hele tiden. Men samtidig gleder jeg meg. Det er en tilvenningsøvelse, hvor vi skal se om vi har forstått alt vi har lært de siste 6 ukene. Det blir veldig spennende! Jeg har jo vært på øvelse før, med heimevernet, og det har vært gøy. 

  Ja. Nå sitter jeg i senga på Radisson Atlantic hotel sammen med to av jentene på rommet, Alessandra og Viviann! I går var det valentinsdagen, og siden kjærestene våre ikke er her, måtte vi være hverandres date. Vi var ute og spiste på Egon, og så sovna vi egentlig rimelig tidlig. Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det er å bare slakke på senga med klær på, se på TV, dusje uten å stresse, spise frokost uten å stå i masse køer, slippe å vaske rommet, gå i sivilt, rote, slippe å rydde til en hver tid, og bare rett og slett slappe av. Gå hvor man vil uten å ha haukeøyne på seg. Det er slike små ting man setter pris på i militæret. Et nytt liv for sure. Det er vår siste frihelg denne helga, og den skal utnyttes til det fulleste! Vi skal ut med hele troppen i kveld, noe som blir kjempegøy. 


  Litt sånn.. Det vi gjør på fritida, er egentlig å øve på det vi har lært (på det øverste bildet til venstre; skytestillinger med kost og kleshenger som våpen), kjøpe godteri, le og sove. Det er igrunn det vi gjør, ja. Jeg er forsåvidt blitt forkjøla, og er så tett i pappen at det skal bli spennende å se om jeg lever gjennom helga. 

  Etter øvelsen, på fredag, så har vi kasernevakter hele helga, og så har vi kun fire dager igjen før vi blir sendt til kurssted eller tjenestested. Wooho! 

 • OPPDATERING FRA REKRUTTEN

  Nå er det virkelig lenge siden jeg har gitt lyd fra meg! Jeg ligger med feber og ørebetennelse nå, og siden alle (seriøst, ALLE) de andre er ute på byen, tar jeg meg tiden til å blogge litt for dere. Jeg husker nesten ikke alt vi har gjort og alt som har skjedd, men det er mye! Alt det fysiske har endelig startet, og jeg begynner endelig å se en helhet med rekrutten og tiden her. Jeg begynner å bli kjent med de herlige menneskene på troppen min, og også på andre tropper og kompanier. Folk er utrolig hyggelige og imøtekommende her, så det er ikke noe problem å bli kjent. Det er dessverre ikke mye bilder jeg har å gi dere, siden vi ikke har lov å ha mobilen med i tjeneste, og sånt... 

  Vi har hatt en del fysisk trening, og en del klasseromsundervisning. Vi har såvidt begynt med etikk, sanitet og våpenlære. Jeg ser veldig frem til å lære mye mer. Neste uke, fra mandag av, skal vi ha en intens uke med MASSE sanitet, og både teoretisk og praktisk eksamen i slutten av uka! Gruer og gleder meg på samme tid. Jeg har sett folk fra sjøforsvaret som har hatt sanitet allerede, og det så ut som om de har brukt mye forsterkninger, for å si det slik. 

  Siden sist har det faktisk gått i ett, og det er vanskelig å huske hva som skjedde først og sist. Jeg har hatt kasernevakt den ene natta, - fra 5 til 6 om morgenen. Det var kjedelig. Da satt jeg bare på en stol og prøvde å ikke sove. Ellers har jeg spist mye mat. Også har vi trent på våpenregler og hatt ukesluttsprøve hvor de er så nøye at om man setter "*" på feil side av setninga får du trekk. Jeg husker ikke helt hva det siste jeg skrev her var engang, men jeg tror kanskje ikke jeg har nevnt hva jeg gjorde forrige helg! Fordi da hadde vi vår første perm, og det var helt sjuuukt. Jeg var på besøk hos Siri, bestevenninna mi som er lærling på konserthuset, og var med henne og kjæresten på spellemansprisfesten, med masse kjendiser. Haha! Gjett hvem som kyssa Ylvis-brødrene på kinnet, da?

  Vel, ja. Ellers har vi hatt 3000-meteren og styrketester. Vi har lært om kart og kompass, vært i gassbu (jeg lå på sykestua med influensa og ørebetennelse denne dagen og gikk glipp av det! Har så lyst å gjøre det på nytt haha...) - også har vi.. Jah. Lært masse nyttig SLO! Hehe. Vi har også fått buksa til serviceuniformen, så nå, etter endt tjeneste, skal vi bruke den "fine" uniformen, inkludert båtlua. Men så har det seg slik at i går, fredag, var det vår første dag der vi hadde lov til å gå i sivilt! Sååå vi MÅ ikke gå med uniform på fritiden lengre, HALLELUJA! 

  Ja! Forrige fredag var jeg, og to søte jenter på rommet, Viviann og Anbjørg, på POLEKURS! Eller, en prøvetime. Det var utrolig gøy. Hadde vi hatt god nok tid her på Madla, hadde vi tatt kurset også, men siden vi ikke får til denne uka, må vi bare droppe det. Tror jeg. Har utrolig lyst, det er så sykt kult.   Jeg kjenner jeg er blitt veldig disiplinert de ukene jeg har vært her. Jeg føler meg rebell om jeg går på gresset, og tar av jakke og lue når jeg går inn i en bygning. Jeg strekker senga; det skal ikke være en eneste rynke på lakenet. Jeg våkner klokka 5 på morran, og vasker gulv og rom. Skrubber under senga med klut. Tørker støv i kriker og kroker. Spytter for all del ikke på bakken. Hilser høflig på folk i høyere rang, og ofte til de andre rekruttene. Sitter fremst i klasserommet, ivrig for å lære. Skriver notat for notat, halvveis på andre skriveblokk etter tre uker. Passer på at lommer er lukket og at antrekket ser bra ut til en hver tid. Jeg bretter klær som en helt, alt er helt rett og ligger kant i kant. Det skal være helt perfekt. Ja, - det er mye man ikke tenker på når man skal i forsvaret som blir en del av hverdagen. Og det er så godt med helg, hvor vi kan slappe av, og senke skuldrene. Men samtidig, så blir det lett kjedelig, og det er i helgene jeg savner kjæresten min aller mest. Det gjør faktisk fysisk vondt, tror jeg. 

  Jeg og Anbjørg var på noe de kalte for "Beat 4 beat", som fungerer... Vel, vanskelig å forklare, og alt var bare tull uansett. Men det var utrolig morsomt. Publikum ble delt i to lag, også spilte gærningene forskjellige sanger som vi skulle synge. Hashtag stemning! 

  Her ser dere også "finuniformen", - den hvor det er meningen at jenter skal se ut som gutter... 

  Men nå skal jeg slutte å skrive, for det er ingen som leser uansett. Så skal jeg sove, for nå verker hodet mitt så mye som det ikke har gjort siden ca. 14. mars 2008.

   

 • Fremst blant likemenn!

  Hei! 

  Dagen i dag har vært helt vill! Vi har for første gang kjent på den fysiske delen av forsvaret, da vi klokken halv 8 sto klar til inspeksjon, men i stedet ble skreket i fjeset av flere illsinte befaler med sminke i ansiktet og musikk i høytalerene. Ut og inn for å skifte klær, gjøre forskjellige ting, pakke ut og pakke inn. Så var det over 50 knebøy, før vi skulle ut på kompaniløp!! Løpe, løpe, løpe, løpe, aldri stoppe! Vi løp fra det var mørkt, til sola (nesten) sto midt på himmelen (bak skyene da). Etter løpet var vi sykt fornøyde og kunne løpe i dusjen, før vi skulle spise lunsj og så møte i kinosalen for en del informasjon. Etter det hadde vi EET (etter endt tjeneste), og fikk gå til rom og gjøre hva vi ville. Vi er nå en del av første kompani, som er det beste kompaniet (haha).

  I dag har vi bare brukt tida på å bli venner med resten av troppen og slappe av. Spise godis og slikt. Føler ikke akkurat at det er helt i det hele tatt, men det er også en slags god følelse å stå opp grytidlig og vite at du virkelig gjør noe ut av dagen. Det er også helt fantastisk å være våken når det blir lyst. Dagene går så fort at det gjør ikke noe. 

  Men nå har jeg bare ti minutter før det stenger her i kantina, og jeg har ikke internett på rommet. 

  Nå fortsetter jeg innlegget på mobil, så bildene jeg har lagt til under er bare random fra i dag. Jeg er fremdeles veldig fornøyd med å være her, og jeg er ekstremt fornøyd med æ ha KUN bra folk på troppen min. Har også blitt kjent med folk fra andre kompanier og tropper, og det er så og si bare bra folk jeg har møtt her. Stortrives! Vi var nok mange som var helt utslitte etter kompaniløpet, mens andre tok det som en lek. Jeg var veldig sliten. Sånn dødende, nesten. Jeg hadde nok dødd, hadde jeg ikke hatt verdens flinkeste og beste medrekrutter. For en gjeng! Da vi skulle gå til middag i dag, var jeg så lur (dum?) som ville gå fremst i tropp, og det ente med at jeg måtte melde troppen til skaffing. "Skaffevakt, rekrutt 133,02 Davidsen stiller tropp 1.3 klar til skaffing" (hvis jeg husker rett) - også måtte jeg gå opp i rett og slikt. Det var utrolig flaut, fordi jeg ante ikke hvordan man gjorde det... Men jeg fikk det til, og vi fikk middag, vi også! Ja. Hva skal man si. Jeg er så støl at det gjør vondt å gå i trapper, og i morgen skal vi trene hele dagen... Hjølp. Ps. Mottoet i tittelen er kompanimottoet. Og hvem er vi? Første kompani. Og vi er best. Sånn er det bare! Vil også sende en hilsen til Celine, min søster og nærmeste venninne, som fyller hele 18 år i natt/ morgen. Håper du får en fin dag! savner deg, lille. <3 (får ikke til avsnitt på mobil....) Bilder:

   

   
   

 • REKRUTTSTART

  Heisann og hoppsann! 

  I skrivende stund sitter jeg på Madlas bibliotek. Jeg prøvde å lese litt, men det funket ikke med all gitarspillingen fra det ene hjørnet og curling'en fra et annet... Jeg tenkte å fortelle dere litt om de siste tre dagene, mine første stunder som rekrutt! De har gått for det meste i venting, venting og enda mer venting, - MEN, jeg har fått veldig gode venner her allerede, og det føles som om jeg har kjent dem i en evighet! Vi har også lært masse allerede, og det er MYE informasjon som skal inn i de stakkars små hodene våre. Vi har lært alt mulig rart, og jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Hvordan man tar på uniform, hvordan man oppfører seg i uniform, regler for hvordan man hilser, spiser, rer opp senga, vasker rom, og slike grunnleggende ting. Vi hadde på uniform for første gang i dag, og det var SÅ deilig. Dessverre har de sluttet å dele ut gortex-uniformer, noe jeg synes er veldig trist! 

  Jeg bor på rom med 5 andre jenter som jeg virkelig kommer godt overens med. Jeg ble kjent med ei jente på flyplassen i Oslo, på vei til Stavanger, og hun kom jeg på lag med. Vi var 6 jenter med utrolig godt humør og som virkelig passet godt sammen. Etter første natta tror jeg vi visste det meste om hverandre, kan man si. I dag måtte hun jeg ble kjent med først, Madelene, bytte tropp, og da fikk vi ei ny på vår tropp og vårt lag, Viviann! Og det morsomme er at jeg og Vivann smått kjente hverandre fra før, da vi var på jentecamp og samme lag på Forsvarets Jentecamp '13. Det var trist å miste Madelene, men jeg er glad det var Vivann som kom, og ikke noen andre, - hun er så søt og grei! 

  Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal si, jeg... Så jeg får bare slenge inn et par småbilder. 

  Jeg innså etter noen minutter med leting at jeg har tatt sånn ca. 30 bilder totalt. Det er nesten litt skammelig, men jeg har faktisk ikke lov å ha mobilen i tjenesten, og dessuten har jeg ikke tid. Men jeg kan jo vise det lille jeg har...   Handlevogner fulle av uniform og soldat-ting. Som hun damen som hjalp oss gjennom det sa; som å handle på IKEA! 


  Søteste Alessandra hadde med seg rundt førti kilo ting. (Og jeg trodde JEG hadde mye med meg... lol) 


  Hehe, jeg MÅTTE bare ha med min egen beret for å prøve med uniformen! Jeg får selvsagt ikke lov å bruke den i tjeneste (eller ellers...), så det er jo ganske unødvendig å ha den med. Jeg skulle ønske vi slapp feltlua, og fikk beret med en gang. 


  HEHE. I går (eller en annen dag) ba noen gutter meg om å klippe håret deres. Jeg advarte dem, men de ble ikke redde. Jeg hadde ei stakkars papirsaks som jeg skulle klippe med. Det ble, for å si det mildt, veldig dårlig. De måtte rette det opp med maskin, men tror egentlig bare de gjorde saken verre. Eller, alt ettersom. 

  Såå, det var de få bildene jeg har tatt til nå. Nesten. Har tatt masse fine selfies (seff, årets selfie må jo det!), men de skal dere slippe å se. 

  Litt generelt om rekrutten: 
  Kompaniet består av rundt 200 soldater (usikker på antall). Deretter er vi delt i tropper, og min tropp har per NÅ 51 soldater. Etter det er vi delt i lag. Tror vi har 8 lag, og jeg er på lag 3. Vi har to jentelag på troppen, altså er 12 av 51 jenter. Vi er kompani 1, tropp 3 og lag 3. Slik bestemmer de køynummer, der mitt er 133,02 (02 står for hvilken seng jeg har). Fra nå av heter jeg derfor 133,02 Davidsen. Det er lettere enn jeg hadde trodd. Jeg har hørt så mye om slikt og at det er så vanskelig, men jeg synes egentlig det er mer ukomfortabelt enn vanskelig... 

  Ellers tror jeg ikke jeg har så mye å fortelle dere, annet enn at jeg trives veldig godt; mye bedre enn jeg hadde trodd jeg ville. Jeg har allerede gangsperre så det rekker, og jeg gruer meg til de tyngre øvelsene (vi har ikke begynt, liksom...) 

  Nå skal jeg tilbake på rom, for nå kom Viviann og Anbjørg, så jeg skal gå tilbake sammen med dem. Vi snakkes! :-) 

 • NEW MUSIC

  Jeg har funnet meg litt ny musikk jeg har blitt forelsket i, og ingen av sangene er igrunn nye. Skikkelig sovemusikk, egentlig. Sangene minner meg mye om fortiden, spesielt den "Try". Jeg trenger forresten ny musikk, gjerne av denne typen, eller helt nye låter. Gjerne noe bra treningsmusikk også. Men nå skal jeg og Fredrik gå på tur, og få med oss litt dagslys. Vi hørst! Tenkte forresten å svare på spørsmålene fra spørrerunden før jeg drar til Madla, så hvis noen har noe mer de lurer på, spør før i kveld, så svarer jeg! ♥

 • sugar sugar - more sugar

  Heisann!

  Dere aner ikke hvor utrolig stressa kroppen min er, og så ligger jeg bare her på senga alene i dag. Jeg har ikke lyst å gjøre noe, klarer ikke løfte en muskel. Orker ikke slå på TVen engang. Vil bare legge meg å sove igjen. Allikevel føler jeg at der er så mye jeg bør og må gjøre nå før jeg drar. Jeg burde trene, jeg burde lese, jeg burde pakke, jeg burde burde burde burde burde.... Jeg er latskapen selv i dag, og en smule deprimert. Jeg skulle ønske jeg hadde noe energi til å gjøre alt jeg vil og burde gjøre, men jeg har såvidt energi til å ordne meg på håret i dag. Å ikke ha energi og være stressa på samme tid må være den verste kombinasjonen siden nugatti og majones.

  Dagen i går var så lang og vi gjorde så mye at det føles som en uke siden jeg sto opp til frokost i går. Mamma hadde laget god frokost før bror og kjæresten dro hjem, og vi dro til byen. Hadde noen avtaler i byen, og da de endelig var ute av veien, dro jeg en liten tur på City Nord, og så hjem til Fredrik. Fredrik var på jobb, så jeg og Mathilde hadde hele dagen sammen. Vi lagde først sprettballer (ja, faktisk!), så var vi på butikken for å kjøpe egg og kondittorfarge. Så skulle vi prøve å lage blått sukkerspinn. Det funka dårlig, men sukkerspinn ble det, hvertfall!

  Så var vi på shopping to-tre timer, før vi kom hjem og skulle lage muffins....... Så fant vi ut at vi ikke hadde muffinsformer....... Så vi skulle lage muffinskake............. med blått sukker.......... så tok vi rød kondittorfarge i sammen med det...... så ble deigen blå-grå-grønn-vetikke. Og den var så klisjete at vi bare kasta den i ei form, vi gadd ikke fordele deigen engang. Det endte med at kaka ble forma til et hjerte! Så vi blanda sammen rosa kondittorfarge med melis til fyllet. Haha. Vi tok på ansiktsmaske og da Fredrik endelig kom hjem, tror jeg kanskje han fikk sjokk av hvor sukkersjokka vi var. Muligens.


  Det er så trivelig med Mathilde, lille solstrålen!

  Nå er det dags for film. Tror jeg. Eller sove. Snakkes senere!

 • we can do this all night

  Hei, og godt nyttår! Håper dere har hatt en fantastisk feiring, og at dere er fornøyd med året sålangt i hvert fall! I dag har vi hatt årets første familiemiddag, og det var veldig koselig (men for reals, jeg spiser alt for mye i jula). Her er noen bilder fra nyttårsaften min: 
  imYXdxGhZd


  Limte bare bildene fra instagram inn, er så tungvindt å føre over fra iphone... (egentlig ikke men jeg er lat)
  Hahah.....

  Jeg hadde en fantastisk avslutning på et år fylt med gode minner og sterke opplevelser, og var med mine beste venner. Jeg hadde også verdens beste begynnelse på et år som jeg håper vil bringe masse hell og lykke og sånne eventyr-greier med seg. Jeg lå nemlig en hel dag i senga med kjæresten og spilte GTA og drakk vin. Seriøst, perfekt. Jeg har lyst å gå gjennom året med bloggen, men jeg har faktisk ikke tid til blogg! I dag er det fem dager til jeg reiser til Madla (Stavanger) på rekrutten! Jeg drar i militæret og det har ikke gått opp for meg enda, ikke i det hele tatt. Jeg gruer og gleder meg på samme tid, men håper at de to månedene på rekrutten skal gå fort, slik at jeg kan komme hjem til vennene mine og kjæresten min så fort som mulig. 

   

  Ja... Godt nyttår, igjen. Så hører dere sikkert fra meg når jeg drar i militæret. 

 • DECEMBER ONCE AGAIN

  Da er vi allerede kommet til 2. juledag. Jeg som hadde et mål om å blogge hver dag i desember. Vel, slik ble det jo ikke. Jeg hadde ihvertfall tenkt å vise dere enkelte ting, fordi desembermåneden har vært en både utrolig fin og utrolig forferdelig måned for meg. Jeg har hatt veldig mye å tenke på, og jeg har det fortsatt. Det har fått meg til å innse hvor utrolig flotte mennesker jeg har i livet mitt, som er det for meg gjennom tykt og tynt. Jeg er så utrolig takknemlig. Jeg har hatt en fantastisk julefeiring med familien, og i morgen drar jeg til kjæresten min for å møte hans familie, noe jeg ser veldig frem til. 

  Desember
  Første desember fikk jeg adventskalender av kjæresten min! Det var en skikkelig koselig overraskelse, og absolutt ikke noe jeg hadde sett for meg. I tillegg hadde han laget ribbe til jeg kom hjem fra jobb! Har verdens beste kjæreste, jeg! Ellers har desembermåneden gått ut på å jobbe (var ferdig 13. desember) - etterfulgt av julebord. Det var koselig, og en fin avslutning på en jobb med fine mennesker. Videre har jeg vært veldig opptatt med mitt, og ikke minst alt julestresset, - få ferdig gaver og slikt. Hjelpes, desember er en fin, men slitsom måned. 


  Adventskalender og lussekattebaking med Fredrik og Mathilde ♥♥

   
  Julebord ♥


  Jeg har vært på julelunsj med jobben (NAAAM), og så har jeg og Caroline kost oss med massasje og slikt. ♥ 


  Jeg har bakt julekaker hjemme... Vært på jobb... Og haha. Det siste bilde SKULLE faktisk bli de samme type kakene jeg lagde på det første bildet. Jeg aner ikke hva som gikk galt, jeg. 

  Julaften
  Så kom julaften med masse mat, kaker, latter og tull. Jeg har så flott en familie som vet hvordan man holder humøret oppe. Jeg og Celine var oppe klokka 8, begynte å ordne oss, så på "Tre nøtter til askepott", dro i kirka, spiste middag med mor og far, Slappet av litt. Dro til dem for å åpne pakker. Kom hjem i 9-tida, og da var jeg så dårlig etter alt godteriet, så jeg kasta opp. Tidlig kveld på meg, for å si det slik.


  My dear sisters ♥   1. desember brukte jeg alle kreftene jeg hadde samla opp på å rydde, vaske og ommøblere rommet mitt. Er kanskje litt sent å ta julevasken etter jul (men jula varer helt til påske), men bedre sent enn aldri (?). Jeg brukte helt seriøst 12 timer (eller mer) før jeg var ferdig, og da hadde jeg skrudd ned nesten alt av bord, hyller og skap jeg hadde på rommet, og kastet tonnevis av ting som jeg har funnet ut jeg ikke trenger. Allikevel har jeg en milliard ting. TING LIKSOM. Hvorfor har jeg ting. 

  BRANN
  I dag skulle vi egentlig gå julemarsjen på Fauske, som er tradisjon her i familien. Men det ble det ikke noe av, da hele familien forsov seg og ikke rakk påmeldinga. I stedet dro jeg, mamma, Celine og bestemor en liten kjøretur. Da vi kom hjem spiste vi middag. Og vet dere hva, eller? Stearinlyset tok fyr! Det begynte å brenne i stua, og ingen av oss merket noe før brannalarmen gikk av. Celine var kjempeflink og veldig rask å ta med seg mugga med vann og helte over flammene, så alt gikk bra til slutt! Har aldri vært så sjokka i mitt liv, tror jeg. Flammene sto opp fra bordet og jeg var sikker på at det ikke skulle gå bra. 

  Dette skjedde for sånn ti minutter siden, så jeg er fremdeles i sjokk, jeg! Mitt største mareritt er at det skal begynne å brenne. Jeg håper alle sammen er flink til å passe på levende lys i jula, nå som vi tenner ekstra mange. Det er koselig, men man vet aldri når det kan gå galt. Jeg har lært mitt, og kommer aldri til å la levende lys brenne uten tilsyn. Huff! 

  Vi tror grunnen til at det begynte å brenne er fordi lyset hadde bare falt ned fra staken og begynte å brenne. Det var like høyt som de andre lysene på bildet, så det må ha vært noe slikt. Vi kjøpte lysene på Joker på julaften fordi vi var fri, men de hadde bare én type; en billigtype. Tror det var first price, eller hva det heter. Jeg stoler ikke på de lysene mer, og kommer nok for alltid til å være nøye med hvilke lys jeg tenner.... 

 • spørsmålsrunde

  Jeg tenkte bare å ha en spørsmålsrunde, fordi jeg vet ikke hvordan man blogger lengre. Spør om hva som helst, men hold dere på et menneskelig nivå - så svarer jeg på alt dere måtte ha på hjertet.Tenker at jeg holder kommentarfeltet åpent til i morgen kveld, kanskje. PS: hvis du vil være annonym, så kan du det.

  Her er masse bilder av spørsmålstegn:

 • SUSHIKVELD

  God kveld! 

  Nå har jeg nesten nettopp kommet hjem. Caroline ligger syk på sofaen, og jeg selv er iskald og lurer på om jeg kanskje begynner å bli sjuk selv. I går kveld var jeg og Cecilie på Ohma og spiste sushi, noe som var kjempegodt og ikke minst koselig. Jeg tror det er nesten to uker siden sist vi var sammen, så vi hadde masse å ta igjen! 

  Applaus til kvaliteten....

  Jeg husker ikke hva noe vi spiste het. Ikke engang desserten. Men det var veeeldig godt ihvertfall. 

  Nå må jeg løpe, nå kom Martin med Annas Gatekjøkken-mat til oss! Baconburger!! NAM! 

 • JULESTEMNING

     this year, I already got everything I need, everything I want, and everything I wished for. 

  For meg har ikke julen betydd så veldig mye på ganske mange år nå. Det har alltid vært en veldig vanskelig tid, noe jeg tror det er for alle med skilte foreldre. For familien blir aldri samlet på samme måte som den en gang var. Men jeg elsker julestemning og alt som følger med julen. Den lille perioden hvor jeg har julestemning, that is. Det er så umenneskelig koselig! I dag har jeg hatt skikkelig julestemning, og hele dagen har jeg gått med fine julesanger på hjernen mens jeg har vært på jobb. Også savnet jeg kjæresten. Ville mest av alt bare ligge i armkroken hans i hele dag.........  

  Akkurat nå sitter jeg i sofaen og blogger (he he), mens Caroline (samboeren min) lager middag (bakt potet!!!) til oss! Hun er så flink at. Jeg har lovet å lage sjokoladekake til henne som premie, hehe. Og vaske opp...

  JADA... JEG VET... BESTE KVALITETEN! Men Caroline fortjener faktisk et poeng for dette, altså. Smakte godt for en utsulta treningsjente (ja, jeg trener faktisk). 

  Og NÅ, to timer etter at jeg begynte på dette blogginnlegget, sitter jeg i sofaen igjen, etter en stor oppvask og litt sladder med samboeren min (Caroline), og håper at jeg skal bli trøtt snart. Begynner på jobb tidlig i morgen (brannøvelse først på dagen), så jeg må sove nå. 

  God natt! 

 • well girl come on

  //update

  Jeg har faktisk hatt så lite tid til å oppdatere, fordi når jeg ikke har vært på jobb, har jeg vært opptatt med andre ting. Tvillingene har hatt jobbuke og jobbet sammen med meg (Hanne blir å ta livet av meg for det første bildet. Meg: "vær normal!" Hanne: "jada"). Jeg har flyttet inn hos Caroline, ei av mine gamle barndomsvenninner (noe som er ganske greit og lettvindt, - men det er uvant å bruke penger på ting jeg aldri har tenkt på koster noe før). Jeg og Caroline har hilst på dattera til Marthe. Jeg har farget håret. Jeg har vært på slangeshow og flymuseet med Fredrik og Mathilde, - og så har vi akt masse (flere år siden sist tror jeg). Joda. Dagene går, tiden flyr, og snart er det jul. Skulle blogget om pilotcampen for en måned siden, men jeg skal gjøre det nå i kveld. Jeg holder på å overføre bilder, så det SKAL komme nå i kveld! Tenkte bare jeg skulle legge inn en liten update over hva som har skjedd etter det. Altså, ikke helt pilot enda. Men men. Det kommer vel, ikke sant!

 • BACK ON TRACK

  Det er lenge siden jeg har vist noe liv fra meg her på bloggen, men til mitt forsvar så har jeg vært veldig opptatt, og har levd i en koffert veldig lenge. Jeg har planer om å blogge om pilotcampen jeg var på en helg for en stund siden, - men jeg har ikke fått lagt over bildene fra campen. Jeg trenger å starte forfra av mange grunner, og jeg ser på bloggen som en motivasjon- og inspirasjonskilde for nettopp det. Akkurat nå sitter jeg i leiligheten og slapper av med Caroline. Og spiser jordbær. Skal vel snart legge meg, - skal jo tross alt på jobb i morgen. 

  Jeg bor med Caroline nå, og det betyr at kameraet ihvertfall blir godt brukt. Det har nesten ikke blitt brukt det siste året. Allefall har jeg fått meg ny header og design; og nå skal jeg begynne å blogge igjen. Ja. Handling foran ord. Lykke til... Takk... 


  Høsten er forresten min favorittårstid. Tror jeg. Og våren. Og sommeren. Men vinteren er bare fin når det er hvitt overalt.

  Men nå, nå MÅ jeg sove. 

 • IN THE AIR AGAIN

  God kveld! Måtte lage ny header, så følte det passet med en liten oppdatering også.

  Nå sitter jeg her, nesten klar til avreise! Reiser til Oslo på en ny camp med Forsvaret i morgen tidlig, og jeg har helt ærlig ikke snøring på hva jeg skal være med på. Alt jeg vet er at jeg får fly (drømmen min), og at jeg må ha varme klær med. Gruer meg og gleder meg på samme tid! Har hatt det så stressende den siste tiden at jeg såvidt har tenkt på turen i det hele tatt. Skulle egentlig skrive ned masse spørsmål til pilotene på campen og forberede meg masse (har kjøpt nytt treningstøy da) - men det gikk ikke helt som planlagt. Vel vel. Gleder meg jo helt ekstremt mest av alt.
 • HØSTSTEMNING OG MILITÆRET

  Akkurat nå sitter jeg i senga med en utrolig fæl allergi (blind på venstre øye og får ikke puste med nesa) - etter en fantastisk ridetur med Celine og hestene. Forrige helg ridde jeg med Ingrid, og det var en av de beste turene jeg har hatt på hesteryggen. Det deiligste som finnes, må være å ri på tur i skogen om høsten. Jeg husker at hestedillan alltid kom på høsten da jeg var mindre. Nydelig i skogen på denne tiden av året. Veldig magisk, egentlig. 

  Livet mitt er idyllisk på slike dager. Allergien kan jeg leve med når jeg opplever dette!

  Når det er slikt høstvær, er det ingenting som er bedre enn å sitte i stua med ei god bok og kakao: nettopp det jeg skal gjøre nå når jeg er ferdig å skrive dette innlegget. Allergien roer seg ned mer og mer, så nå har jeg fått tilbake synet, hvertfall. Deilig. 

  Ellers - var det noe jeg egentlig skulle fortelle! For i natt fant jeg et brev jeg hadde fått i posten: innkalling til førstegangstjenesten! Celine og jeg satt oppe i ett-tida og jeg begynte å hoppe og skjelve når jeg så konvolutten. Det hadde ikke gått opp for meg før jeg fikk det, at jeg kanskje skal i militæret. Om to uker skal jeg på en camp i Oslo - og der får jeg se om jeg blir noe motivert for å tjenestegjøre for landet og slikt. I dagens AN kunne dere lese om ei jente som er Bodø's eneste Crew Chief: og det er det jeg har tenkt å være i førstegangstjeneste. Det blir riktig nok ikke Crew Chief, men CC-assistant! Planen er å tjenestegjøre i Bodø i så fall. (En CC er, for de som ikke vet det, de som klargjør F-16 for takeoff og landing,- kort sagt) Hvis jeg velger å IKKE dra inn, er det meningen jeg skal studere norsk litteratur (årsstudium) for så å utdanne meg som ungdomsskolelærer. ELLER politihøgskolen. ELLER befalsskolen til høsten i stedet for å ta førstegangstjeneste først. Så for å si det mildt, er ingenting bestemt heelt enda. Jeg kan fremdeles ombestemme meg. Jeg har enda tre måneder på å ta en endelig avgjørelse.

  7. januar skal jeg møte på Madla - nøyaktig én måned før bursdagen min
  (siden rekrutten varer i to måneder får jeg ikke feiret 20årsdagen min i det hele tatt om jeg velger å dra..) 

   

 • NEWS

  Latterlig mye har skjedd siden sist, og jeg har ikke sjans til å ta igjen alt! Bloggen har gått i grusen og jeg har ikke tatt meg tiden til å bry meg. Dagene mine er uendelig lange og jeg har så mye jeg heller vil bruke den lille tida jeg har til overs på. Snakk om å leve et puslespill, altså!! Jeg kan egentlig oppsummere at jeg har det veldig bra for tiden, og ja, det føles som alt går min vei akkurat nå - og jeg tenkte å skrive litt om en av de mange grunnene til det nå! 

  For de som har lest bloggen min en stund, eller eventuelt kjenner meg, så er det kjent at jeg var deltaker på Forsvarets Jentecamp 2013, noe som var en utrolig kul opplevelse, og jeg satte virkelig pris på alt jeg lærte og fikk ut av det! Jeg fikk en smakebit på hvordan det er å være en leder; og jeg forsto at jeg kan hvis jeg vil. Jeg kan være en god leder. Nå har jeg fått et nytt tilbud fra forsvaret: jeg skal nemlig delta på Forsvarets pilotcamp for jenter! Det er en camp i Elverum hvor vi får smake på livet som pilot! De som kjenner meg, vet at jeg LENGE har DRØMT om å bli pilot - og de vet også at jeg ville gjort hva som helst for å ha en slik sjanse. At jeg er en av få som får delta på campen, gjør meg stolt og veldig, veldig glad! Mange hadde søkt, og ikke alle fikk plass. At jeg fikk plass er utrolig kult, og det betyr at om to uker skal jeg fly helikopter, seilfly og SAAB Safari (skoleflyet til pilotskolen!!!!!) - det ER for godt til å være sant!

  Her er programmet for helgen: 

  Fredag

  Ettermiddag/kveld:    Oppmøte, registrering, innkvartering og informasjon

  Lørdag

  0800 Frokost

  0900 Briefing (velkommen, orientering om camp, brief om flyging)

  1000 Flyging/ Seilfly, Helikopter, SAAB Safari

  1300 Lunsj

  1400 Flyging/ Seilfly, Helikopter, SAAB Safari

  1800 Middag

  1900 Kveldsaktivitet/ orienteringer/ sosialt

   

  Søndag

  0800 Frokost

  0900 Brief

  1000 Flyging

  1300 Lunsj

  1400 Orienteringer/ flyging

   

  1500 Avslutning  /flyshowet i bodø 2012

  Jeg er skikkelig gira, - se for deg at du plutselig har fått en gratisbillett til din største drøm som forsåvidt var helt fjern og så alt for langt unna... Det er nettopp det jeg opplever: drømmen jeg på mange måter bare måtte le bort, tulle om og glemme til slutt, ble plutselig veldig virkelig! Jeg vil forsåvidt bare si -IN YOUR FACE- til alle som sa at jeg måtte slutte å ha så store drømmer. Til alle som sa at jeg ikke hadde sjans. Til alle som sa at det ikke ville skje. Jeg gir meg ikke før jeg har kommet så langt som overhode mulig!

   

 • B A R N E A R B E I D

  I stedet for å skrive innlegg om hvor varmt det er her og hvor deilig det er å slappe av i bassenget hver dag og alt vi har gjort og alt jeg har shoppet og sånt - så skal jeg blogge om noe som virkelig har sjokkert meg og som jeg virkelig ikke kan slutte å tenke på. Det er nemlig noe som har brent seg fast på hjernen, noe som forstyrrer nattesøvnen, noe som får meg til å ville gråte. 

  Kulturen her er veldig annerledes, og man skal selvfølgelig respektere det. Tyrkia er et muslimsk land, men her er det jo ikke så mye som tyder på det, da det antakeligvis er veldig påvirket av den enorme skandinaviske turismen. De har sine levemåter, og ting jeg har forstått er at for dem er det helt greit å stoppe folk, rope etter folk og mase, også stirrer de uendelig lenge. I Norge (i hvertfall Bodø) stirrer du kanskje på noen, men med en gang du blir oppdaget, slutter du jo mest sannsynlig. Sånn er det ikke her, for å si det mildt. 

  Men det er verken ropingen, respektløsheten, flørtingen eller forsøket på å få damer som gjør meg skremt. Det som gjør meg skremt er å se barn ned i 5-årsalderen gå rundt mellom barene klokka 3 på natta i håp om å få solgt armbånd, blomsterkranser og roser. En ting er at du ser dem vandre alene i gatene på dagtid, men MIDT PÅ NATTEN? Alene, blant masse fulle folk, i en tid på døgnet hvor de burde låget dypt under dyna og hatt fine drømmer, slik som alle barn burde hatt krav på. De ber deg så hardt om å kjøpe disse tåpelige tingene for et par kroner, og jeg sitter igjen med en følelse av at hvis de ikke får solgt alt, vil faren slå dem i søvn eller moren droppe å gi ungen mat. 

  En kveld så vi en mor med et barn på magen, max. 2 år gammel. Hun brukte jo selvsagt barnet for å smiske og få fulle folk til å bli sjarmert for så å kjøpe. Hun hadde også med seg sønnen på 6-7 år, som måtte gå fra bord til bord. Hvis han ikke fikk solgt, gikk han tilbake til moren, som jagde han tilbake for å prøve på nytt. Det var like før jeg reiste meg opp og kasta drinken min i ansiktet på henne, for å være SÅ low skal mye til. Jeg eier virkelig ikke respekt for slike foreldre, og jeg skulle ønske jeg kunne ta med meg alle de stakkars ungene hjem. De fortjener noe mye bedre enn det triste livet de lever. Det er veldig mye barnearbeid her, og barn nedi 10årsalderen har vært kelnere på restauranter, og vi blir like sjokkert hver gang et lite barn kommer for å spørre om de kan hjelpe oss med noe i en klesbutikk. 

  Jeg er klar over at det finnes mye sykt i verden, og mye som er verre enn dette, og at barna antakeligvis får betalt (i form av mat kanskje, eller en plass å sove) - Men er ikke dette et utrolig utdatert liv? Er det ikke slik man var ferdig med for hundrevis av år siden? Norge er et vanvittig bra land, og jeg kjenner jeg er både stolt og takknemlig for å være født og oppvokst i et så vakkert, rikt og ordentlig land, hvor alle har rettigheter og "alt går veldig bra". 

  Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe med dette, og jeg akter å finne ut mer om barnearbeid. Alle barn burde ha rettighetene vi har, og ha rett til I DET MINSTE å sove på natten, og slippe å menges med fulle turister. De burde slippe å sitte med en bar og slurpe i seg drikke, de burde slippe å være vitne til alt som foregår i de voksnes liv på natten. De burde slippe å bli voksne i en alder av 10 år. De arbeider i usunne, utrygge og utenkelige forhold - og det er IKKE rettferdig! 

  Jeg er helt satt ut og jeg blir målløs av tanken, og vet egentlig ikke hvordan jeg skal forholde meg til det - når barna kommer bort til meg, med de store dådyrøynene, og ber meg som om det sto om livet for at jeg skal kjøpe noe. Jeg sier jo selvfølgelig nei hele tiden og ber dem gå bort, og etterpå sitter jeg igjen med en utrolig dårlig samvittighet. Enn hvis dette barnet ikke får mat i morgen fordi jeg ikke ville kjøpe armbåndet til 10 kroner? Det ville jo selvfølgelig være verdt det, men samtidig så er det en vanskelig situasjon å sitte i. Og det er nettopp det foreldrene bruker barna for; å gi oss dårlig samvittighet. 

  Jeg så store deler av barnearbeid også i Zambia, som er et "fattig u-land", men jeg var visst ikke moden nok til å åpne øynene og se for en syk verden jeg lever i. Og nå som jeg ser det, vil jeg bare bort herfra. 

  // Illustrasjonsbilde hentet fra demotix.com

   

  PS: Tyrkiaturen kommer på bloggen en gang den også, må bare få orden i bildene mine! 

 • H O T N E S S

  Dag 2 i Tyrkia, og det har vært råvarmt! I går var vi på et utested som heter Robin Hood, og det var helt VILT! SÅ mye folk, SÅ bra musikk, SÅ bra stemning! Vi hadde det allefall veldig gøy, og enten man skulle tro det eller ikke, ble ingenting stjelt og alt gikk veldig lett for seg. Bare snille folk så langt. Men så er vi veldig forsiktige også, og jager ufordragelige typer vekk. 

  I dag har vi nesten ikke gjort noe, vi har badet og slappet av: noe som har vært utrolig godt. Jeg kjenner virkelig jeg trenger denne ferien, hvor jeg ikke trenger å stresse eller tenke på noe. Det er veldig deilig. Nå er vi snart på tur til å gå ut, det er nemlig "tyrkisk aften" på hotellet med buffet, og kelneren har lovet oss gratis drinker. Gleder meg - Tyrkisk aften er veldig gøy, hvis jeg husker riktig fra sist jeg var i Tyrkia. Så vi gleder oss! Vi glemmer nemlig av å spise, så i dag spiste vi vårt tredje måltid siden vi dro fra Bodø på onsdag, - og da kokte vi nudler her i leiligheten. Det er så typisk meg og Guro, haha. Vi har vært å handla inn maaasse nudler, - og yogghurt... 

  Åh, Tykria i mitt hjerte! Selvom det er veldig slitsomt, siden ikke alle eier respekt for turister.

  Vi snakkes senere :-) 

 • R O T S J U V I N

  God kveld!

  I går var jeg hos legen, og fikk bli kjent med hva tallene fra allergi-testene betyr: jeg er så allergisk mot hest at det ikke engang er målelig. Ikke at det var noe nytt, jeg har vært allergisk i over 10 år nå mot favorittdyret mitt, så jeg vet hva jeg går til. I tillegg, kvelden før, var jeg å ridde: og fikk helt plutselig veldig vondt i øret. Det svidde og var så hovent at jeg ikke kunne høre på det, og det var helt rødt. Jeg trodde det var en form for syk reaksjon, for hva visste vel jeg... Men da jeg kom til legen fikk jeg vite at det var vanlig ørebetennelse. Så i går var en grusom dag med et øre som ikke fungerte og en temperatur på 38 grader. Jeg var hjemme fra jobb i dag fordi jeg ikke kunne jobbe med feber og slikt (noe jeg gjorde den kvelden og da ble jeg bare verre). Jeg sov ordentlig ut i dag, og da jeg følte meg litt bedre på ettermiddagen ble jeg med for å hente Juvin på Fauske! 

  I dag fikk vi nemlig enda en hest!! Rots Juvin er en 5 år gammel nordlandsvallak. Utrolig vakker og ekstremt kosete og oppmerksomhetssyk! Jeg gleder meg masse til å bli kjent med han og ri han mer enn det jeg fikk i dag. Jeg har feber igjen, og er egentlig veldig dårlig nå. Burde egentlig ikke vært med hestene så mye i dag, Jeg kommer garantert til å skrive mer om Juvin og slikt etterhvert, men jeg er så utrolig svimmel, kvalm og sliten nå, at det får holde foreløbig. 

  Må forresten bare fortelle! Jeg matet måser i dag, skjønner dere (de er jo så søte) og de var så nærme at de så og si spiste fra hånden min! De var ikke særlig redde for meg, og det var egentlig veldig gøy. (Bildene er tatt med iphone og er ikke zoomet inn i det hele tatt!!) 


  1. Juvin kom med Nord-Norsk hestetransport (og vi er veldig fornøyde med dette selskapet!!). På Stjarni hadde vi Guttorm Hestetransport, som også fungerte veldig fint. 2. SUSS! Har hørt at han susser tilbake på kommando. 4. Første møte med Stjarni, Ørn, Flisa og Lincon! Ble litt sparking og hyling, men de ser ut til å komme overens! 

  Fineste! Han er 137 i mankehøyde og dermed et par cm. høyere enn Stjarni og Ørn. Han er god og feit etter beitesesong, en skikkelig godgutt. 

 • POTENSIELL DRESSURHEST

  Miriam er på besøk hos meg i dag, og har fått prøve ut Stjarni. Hun er jo ei veldig erfaren hestejente, og etter å ha ridd Stjarni i litt dressur, var hun overbevist om at dette er en hest med masse potensiale. Derfor skal jeg melde meg på et kurs i dressur! Tro så kult det ville vært å kunne dressur, og eventuelt konkurrere senere! Miriam var overlykkelig etter å ha ridd Stjarni, og de to øvelsene dere ser på filmen tar gjerne mange, mange ÅR å lære hesten! Jeg er så stolt over Stjarni etter i dag. 

  I tillegg hadde Miriam vært på Hööks i Trondheim og kjøpt nytt hodelag og bitt, så nå ser Stjarni helt uuutrolig fin ut!  <3<3<3 fineste gutten 

  Hilsen hestejenta94 :)

 • BURSDAG OG NYE TING

  HEI! 

  Vel, what can I say..... Jaja. I morgest våknet jeg opp i byen og dro på shell og kjøpte pølse med brød (jeg liker egentlig ikke pølse med brød engang) - og så dro jeg i kirka (...). Gårsdagen var veldig koselig, helt til alt ble svart og jeg bare var helt kake. Det gikk fort siden jeg nesten ikke hadde spist på et døgn (hadde spist en bolle tidlig på morgenen) og var på jobb i 8 timer før jeg dro i bursdagen til Karinca. 

  Litt fra i går og i dag.

  Før jobb i går var jeg dessuten på shopping før jobb i går, og kjøpte meg litt forskjellig klær - og endelig en ny telefon! Det landet på iPhone 5. Har alltid sagt at jeg ikke skal ha iPhone, men jeg ga etter, og foreløbig er jeg veldig fornøyd! Kjøpte også to deksel, er livredd for å knuse den! 

  Jeg kjøpte meg også en CD i går! Jeg elsker å høre på klassisk musikk på kveldene/nettene, sover faktisk mye bedre da (selvom jeg er en av de som sover godt hvor enn jeg sover) - og Mozart er en av mine favorittkomponister. Jeg har hørt på CDen i hele dag på stereoen oppe i stua, og det er så beroligende. Jeg tror hesten liker det også, dere skulle sett han tidligere i dag når jeg og Martine var å ridde. Med en gang jeg spilte av klassisk, ble han skikkelig rolig! :) 

  ♥♥♥♥ 

  Men nå må jeg stikke! Fikk nettopp besøk av Miriam, og vi skal opp til hesten! Hun har kjøpt med seg et hodelag fra Trondheim, så vi skal å tilpasse han det nå. 

  //xx

 • D A Y S G O B Y

  De siste dagene har vært helt siiiiinnsyke. Jeg har vært på jobb hver dag og er utrolig sliten og lei, men samtidig har det vært veldig gøy på jobb. Det er veldig mye som foregår i Nordland for tida, blant annet var det nettopp Arctic Race, og Musikkfestuka har vel nettopp begynt. Så kommer Parkenfestivalen og høsten følger på med masse konserter og masse kjente mennesker på besøk i Bodø. Rica er ofte sponsor (tror jeg, må vel være derfor alle er på vårt hotell) og derfor er det masse kjendiser på hotellet hele tiden. (Vi får ikke lov til å ta bilder av noen eller "plage" noen kjendiser, - de er jo mennesker de også...)

  Men det er jo ikke BARE på hotellet man møter kjente folk. Jeg og Lisa møtte Erna Solberg i Glasshuset i lunsjen igår, og hun var utrolig hyggelig! Veldig blid og snill, og hun snakket masse med oss! Jeg liker henne virkelig, og partiet er ikke så ille, det heller. Jeg har begynt å lese en del om politikk, for å sette meg inn i det og ha et grunnlag for hva jeg skal stemme- og jeg må si jeg er enig i mye av det Høyre kommer med. Men jeg har også fått tips og triks fra min veldig politiske storebror, så vi får se hva det blir til! 


  I dag kjørte jeg på med en.. Rød (?) topp, jeg. Bluse og bukse fra Cubus, veske fra Bag   Og lunsjen/frokosten spiste vi ute! Vi skulle egentlig se etter syklistene, men de var ikke i vår gate. Men de kom jo svette og fine tilbake på hotellet etterpå.

  Nå må jeg ta kveld! Jobb i morgen. Skal spørre om mamma kan kjøre meg, så jeg slipper å ta buss 4 timer før tida... Sånn er det å bo på landet..! Har forresten vært kjempelite med hesten i det siste. Tvillingene og Celine tar seg heldigvis av det, men jeg er aldri hjemme før 22 på kvelden og drar så tidlig, så rekker ingenting. Gleder meg til FRI! Har fri på søndag, og det skal bli veldig godt. Hvaaa mer skal jeg si?

  God natt!! ♥

 • B L I M E M Æ H J Æ M

  Tok sikkert to hundre bilder å bussturen hjem i kveld. Det er veldig fint ute nå for tiden, og jeg som elsker himmelen og alle dens farger, blir jo helt betatt. Og fjellene, Børvasstindan, åh! Som jeg kommer til å savne Bodø.♥ Kanskje jeg bare skal bli. 
  Saltstraumbrua. 


  Utsikta fra kjøkkenet, elsker hvor idyllisk det egentlig er hjemme. 


  Hver gang jeg ser skyer på himlen, ser jeg at de ligner på noe. Det er alltid så gøy. Var ikke så mye skyer på himmelen da jeg tok disse bildene, men på dette ser jeg en drage, en krabbeklo, en slange og en sånn dinosaur. Haha :)

  Nå er klokka rundt halv 2, og jeg måå bare slenge inn dette bildet jeg tok fra vinduet her i stua.   Nå skal jeg opp til hestene. Tenkte å ta en ridetur med Stjarni, men ble litt usikker nå som det ble så mørkt. Er ikke sååå glad i mørket! Får gjøre det i morgen tidlig. Beklager dårlig oppdatering forresten. Jeg hadde besøk i går av Cecilie, og på kvelden dro jeg til byen på jentekveld med Susanne og Martine. Nå er jeg og Celine hjemme, og skal som sagt, opp og gi hestene vann. God kveld alle sammen! :) 

 • STRÅLENDE SOL OG LITT KJEFT

  Elsker dette røde skinnbeltet! Har fått det av bestemor som er noe hun kjøpte i Paris for mange, mange år siden. Kjolen har jeg fått i gave ♥♥

  I dag gikk jeg og Celine en tur med Stjarni til mor og far. Celine red barbak - Stjarni er gulle-go' når man sitter på han! Også er han sååå god å sitte på, pelsen er så varm og herlig. Hehe. I dag når jeg sto opp regnet det; og når jeg var ferdig å ordne meg var det plutselig strålende sol. Da var det jo bare å få på kjole og solbriller! Haha. 

  Jeg har forresten fått feil allergimedisin, fordi fastlegen min hadde ferie når jeg var hos legen og jeg måtte ha en akkuttime hos en dansk lege. Legen sa bare "hvilken medisin vil du ha? du vet ikke? hvordan er det du har brukt da? nei vel da får du komme tilbake til fastlegen din om to uker" - og problemet var at hun ikke forsto at i tillegg til medisinen jeg har pleid å bruke, var jeg NØDT å ha noe for utslettene, fordi det ser ut som jeg har stukket meg på brennesler; det er nemlig samme type blemmer. Blir så sint! Jeg har mye mer å si om denne legen, men jeg skal ikke legge ut om det på nett. Jeg vet hvertfall at jeg ALDRI skal til denne legen igjen!!!! Betaler ikke 300 kr for å få høre at jeg må komme tilbake en annen gang. Fy søren. 

 • R A I N B O W


  //Utsikta fra kjøkkenet i dag.

 • LIVET ER IKKE ALLTID RETTFERDIG

  Da det ble kjent at jeg skulle bli tante, satt jeg som en oppskrudd smiledukke i klasserommet. Jeg var utrolig stolt og veldig, veldig glad. Jeg husker dagen da den gode, flinke og herlige broren min ringte meg opp midt i timen, som om det var i går. Lite kunne få meg sint den dagen. Jeg hadde alltid trodd at jeg skulle være den første til å få barn av oss søskenene, siden han var så treig. Haha. Jeg gledet meg så veldig, og så frem til at jeg skulle dra å besøke dem hver helg i Trondheim siden jeg skulle i militæret på Ørlandet (2 t. unna Trondheim), og være tidenes supertante. 

  Men, livet er altså ikke alltid like rettferdig, og ikke alle er like heldige. Noen ganger tar vi ting for gitt. Vi tar livet for gitt. At alt skal gå bra, er ikke alltid en selvfølge. Noen må være de som må kjenne på den uutholdelige smerten av å miste noen. Mattis Henrik får aldri vært her sammen med oss, og det er trist fordi Liv Maja og Børge er de beste foreldrene jeg kan tenke meg. De er så flinke og snille, og storebror som alltid har tatt vare på meg, er den jeg alltid har sett opp til, spesielt da jeg ikke hadde noen far å se opp til. Jeg unner dem alt godt i verden, og de er de sterkeste jeg kjenner. 

  Det fine er at - slik de selv sier - de er foreldre. Jeg er tante. Mamma er bestemor. Mor er oldemor. Vi har alle en rolle å spille for Mattis, som fortsatt er der. Han finnes, han er virkelig. Hvem vet hva som skjer før eller etter døden, og hvem vet om det er bedre det enn å være her. Det vi vet, er at han er like mye elsket, enten han er her blant oss fysisk, eller i tankene. 

  Jeg er ei stolt tante, for en prins jeg dessverre aldri får lært å spille fotball
  (tror ikke han går glipp av noe der, altså).

  (bilde hentet fra google)

  //I går var det to måneder siden Mattis Henrik ble født. ♥♥

 • M O R N I N G K I S S

  Hei! I morgest var jeg oppe halv 9, og dro for å gi Stjarni et god morgen-kyss. Siden jeg ikke har hentet medisinen enda har jeg ikke fått tatt noe, men av og til er det en sjanse man må ta! Jeg har ikke sett Stjarni i gjerdet (haha, tvillingene har alltid tatt han ut før jeg kommer eller er der mye senere enn meg), så i dag ville jeg være først. Det var utrolig godt å bare gå inn i gjerdet og stå å se på hestene. Jeg hadde med kameraet, så tok massevis av bilder. En stund etterpå kom Martine. Stjarni begynte å løpe med en gang han så grima, - han ville bare stå ute å kose seg med de andre hestene, han. 

  I bakgrunnen her ser dere Børvasstindan! Det er en rekke med tinder: fra venstre er det Søndre Åselitind/Djeveltanna, Store Åselitind, og så kan jeg ikke navnet på de i mellom, men så er det Børtind, så kommer Breitind, så er det Rundtind og Rundhumpen - og så kommer Per Karlsa som vi akkurat ikke ser på bildet. 


  Kjole fra Cubus, rødt skinnbelte fra Paris, solbriller fra Søstrene Grene, hvite tøysko fra Morris 


  Stjarni så superliten ut her. Jeg synes han er så stor, jeg. Haha. 

  Flisa og Lincon er to fallabellaponnier (ca. 50 cm høye? de ser ut som små hunder), som står som selskapshester frem til høsten. 


  Det fine dyret mitt ♥

  Skal på flyplassen nå straks siden onkel, tante og Brage (søskenbarn) drar hjem til Oslo, og så skal jeg på jobb senere i dag. 

 • STJARNI PÅ HJEMMEBANE

  I dag våknet jeg av at Martine (x2) sto utenfor med Stjarni og Ørn og at jeg måtte komme ut å ri! Woohoo, hva er vel bedre å våkne til??? Nå har jeg nettopp kommet ut av dusjen. Skal snart til legen, og så er det rett på jobb! Kom forresten på enda en grunn til at Stjarni passer til å hete "kjendis", siden han har vært her noen dager nå og jeg kan vedde på at vi fire til sammen har tatt oppimot tusen bilder av han allerede.   Jeg hadde akkurat stått opp.... I don't even care.... Stjarni er fin som alltid. Han er en utrolig pen islandshest, også! 

 • WILD ANIMALS IN MUD

  Ah hallo! 

  I går kveld/natt kom Martine på besøk! Hun er så skjønn, og jeg har savnet henne så mye mens hun har vært i USA på utveksling. Da vi sto opp dro vi bort til Stjarni og Ørn. Vi har strammet inn hodelaget et hakk, så nå biter han ikke bittet, og han stopper med en gang jeg ber han om det. Det var nemlig ikke bare-bare i går. Det er veldig mye man må sette seg inn i når man er hesteeier, og jeg merker det veldig godt etter dag 2! Det er veldig gøy og lærerikt synes jeg. Det er en veldig fin erfaring og jeg lærer noe nytt hele tiden. Visste dere forresten at Stjarni er islandsk (han er islandshest) og betyr "kjendis"? Jeg fant ut at det passer meg bra å ha en hest som heter kjendis, jeg som elsker kjendiser (haha, ref. VG-lista og mitt store ønske om å bli kjent) 

  Det begynner å gå opp for meg nå først at Stjarni faktisk er vår. Han er der, og jeg kan bestemme over han. Jeg våknet og tenkte "Jeg kan gå til hesten min når jeg vil" - og akkurat det er en veldig ubeskrivelig følelse. Skulle egentlig til legen i dag fordi jeg har ganske hissige utslett, men dro ikke på grunn av at jeg hadde besøk. Jeg skal til akutt-time i morgen, og da får jeg masse medisiner som gjør allergien veldig mye lettere å leve med. 

  Siden det var så uutholdelig varmt i dag, bestemte vi oss for å dra å bade i Børelva etter at vi hadde vært med hestene. Tvillingene og Martine (ikke Martine jeg hadde besøk av (jeg vet, jeg har alt for mange Martineer i livet mitt)) dro for å bade med hestene, men ikke der vi var. Vannet var ikke så verst - og det var ikke gjørma heller! 

   

  Gjørmebad anbefales: tidenes scrub for huden! Myk som ei barnerumpe etterpå, haha!

  Nå skal jeg og Celine på ridetur!!! laterssss

 • HESTEEIER

  NB! LANGT INNLEGG...

   Vi har nemlig fått Stjarni hjem i dag! Og ja- han er vår til odel og eie. Vi overtok han fra ei hyggelig og snill dame i Trondheim for en uke siden. Stjarni er en islandsvallak på 18 år. En ekstremt SPREK 18åring. Han elsker å løpe og bruke den sterke kroppen sin! Jeg falt av han allerede første gang jeg ridde han. Vi var på banen og jeg kom borti og skjenkla litt for mye (noe han tar veeeldig lett), og han begynte å galloppere inne på den lille bana. Jeg lot meg selv gli av fordi jeg red barbak, så svingene var veldig vanskelige! Men det gikk helt fint. Slo hodet litt, men siden jeg hadde på hjelm gikk det bra. Ingen skade skjedd! Stjarni er allikevel en utrolig snill og flott hest som er rolig og høflig (hehe), og som er veldig glad i oppmerksomhet og kos. Han er en skikkelig kosepus!! Liker slike kosegutter jeg. 

  Vi kjørte til Fauske i dag der vi skulle møte transporten han kom med. Vi brukte Guttorm Hestetransport, og Osvald Guttorm er en kjempeflink og snill mann som jeg er veldig glad vi valgte, og jeg anbefaler han på det sterkeste om du har tenkt å frakte hesten din gjennom Norge. Han hjalp oss også med å få Stjarni over på vår henger, som tok hvertfall et kvarter med steiling. Han ville så absolutt ikke! Men så snart vi var hjemme på gård og Stjarni fikk møte sine nye hestevenner (Ørn, og de to fallabellahestene på max. 50 cm i mankehøyde) - ble han i godt humør og det virket som han trivdes med det samme. Han og Ørn kom veldig godt overens, og det er vi veldig glade for. Om en ukes tid får vi enda en (han skal vi ha på fôr et år); Juvin, en nordlandsvallak! Mer om han får komme når den tid kommer! 


  Har nok aldri vært så spent som jeg var her. Gråt så sykt mye at jeg så ikke hva jeg tok bilde av engang. 

  Da Guttorm møtte oss på Fauske, begynte jeg å gråte. Jeg ble utrolig følsom: det er jo trossalt dette jeg har ventet på i 10-12 år nå. Jeg og venninner pleide å leke at vi hadde hester allerede i barnehagen, og drømmen svek aldri. På grunn av flere årsaker kunne vi aldri ha hest da jeg ønsket det som mest. Den viktigste grunnen var kanskje at jeg fikk konstatert hyperallergi mot hest. Jeg reagerte altså så kraftig at jeg en gang var blind i en uke uten å engang ta borti hesten (sto ca. 10 meter unna). Men det har jeg vokst av meg voldsomt de 10 årene som har gått, og med medisinene jeg har fått fra leger har det gått ganske bra når jeg har ridd. Det kjipe er at jeg oppdaget at problemet med pusten og blodsprengte øyne var nesten borte med medisinene mine, men jeg får voldsomme utslett. I dag hadde jeg blemmer på hele kroppen- men det gikk bort av seg selv etter et par timer. 

  Tror Stjarni var ekstremt sliten på slutten i dag. Tvillingene var så ivrige at den stakkars hesten fikk bare slappet av en times tid før de striglet hesten og satte seg på ryggen, så alt han ville var å dra tilbake i gjerdet og spise etter den siste riderunden. De har forsåvidt ikke kommet hjem enda heller. Håper de satte Stjarni i gjerdet da jeg og Celine dro, han var temmelig utolmodig da! 


  Tok sin tid, men det gikk til slutt! Osvald var veldig flink - og helt plutselig gikk han rett inn på hengeren. 


  Fineste gutten ♥♥


  Synes han er verdens fineste hest, jeg. Skal prøve å ikke være så klissete, men: jeg elsker han, jeg!! (KLIIIISS)

  ♥♥ Nå skal jeg sove. Var så trist nå i kveld fordi jeg reagerte veldig kraftig da jeg kom hjem, med blodsprengte øyne og masse utslett. Gleder meg til å få ny medisin (er nemlig fri). Var forresten en tur på et sted (husker ikke hva det het) og "badet" (rettere sagt: så på at de andre badet) med Siri, Julie og Mads. Erlend og Hans-Martin var også der, men de var vel like feige som meg. 

 • summerfeeling

  Hei og god kveld! I går var helt fantastisk!! Var jo på VG-lista her i Bodø sammen med Cecilie, Guro, Caroline, Ann-Rikke, Siri og så videre. Jeg er fremdeles overrasket over at jeg fikk samlet alle på samme sted i den klynga der vi sto. Men kan vel takke den oransje pengeboka mi for det (haha, internt). Jeg jobber forresten på Rica Hotel, og siden ALLE fra VG-lista bodde på vårt hotell, var jeg helt starstruck hele dagen. Møtte Jan Fredrik Karlsen, Lido Lido, Eva & the heartmaker, Robin og Bugge, Ask Embla og så alle de andre. Problemet mitt var at jeg visste at alle var kjendiser (lett å se med båndene de gikk med), men jeg klarte ikke å identifisere dem, siden jeg ikke til vanlig bryr meg så mye... Jeg, Celine og Iselin ble tatt bilde av to VG-reportere, så nå satser vi på kjendislivet, skjønner dere. 

  '

  I går fikk jeg en bok av en av gjestene på hotellet!! Så hyggelig. Problemet der er jo bare at den er på tysk... Tror jeg holder meg til boka jeg leser for øyeblikket, som også er en av de beste bøkene jeg har lest (Alene sammen). Men om noen vil oversette denne til meg, så go ahead! (Om så bare tittelen?) 

  I dag dro jeg til byen med fine søstra mi. ♥♥ ikke så mye å si om det, egentlig, for jeg fikk vært en halvtime i byen før jeg måtte på jobb... Så jeg rakk bare å kjøpe et par sko. Det var så deilig at det var fint vær i dag (også, vel og merke), gjør utrolig mye med humøret. 

   

 • ARIEL PÅ EVENTYR

  Bør egentlig ha sovnet for en time siden (da jeg kom hjem) - men neida, her sitter jeg. Ariel hadde funnet ut at å gjemme seg på rommet mitt er det lureste hvis hun ønsker å komme seg bort fra de plagsomme tvillingene, så hun hadde tatt seg til rette øverst på klesskapet mitt, helt bakerst. Måtte stå på en stol for å få tak i henne, og enda da var det vanskelig! Måtte ta tak i henne, og hun satte klørne fast i pleddet og skjerfene dere ser på bildene, og mjauet klagende... Hun var ikke så fornøyd da jeg vant den kampen. Men! Det var bedre at hun gjemte seg oppå der, enn som den gangen da hun hadde gjemt seg under badekaret sent på kvelden og jeg måtte (helt seriøst) skru sammen badekaret for å få henne ut derfra. Rakkerungen!! 

  Nå MÅ jeg legge meg. Skal på jobb TIDLIG (!!) i morgen. PS. På onsdag er det VG-lista, og jeg skal - til tross for at jeg er ferdig på jobb en halvtime før den begynner. Kommer til å se ut som om jeg nettopp har stått på hodet i vaskebøtta (åveeeent). Nei, nå er det nok snikksnakk. - God natt allihopa! :)  

   

 • HERE WE GO AGAIN

  Tenk at det er to år siden ting ble snudd på hodet! Trygge, gode Norge var plutselig ikke så trygt lengre. Da jeg hørte om bomben, var jeg helt sikker på at nå, nå brøt det ut til krig. Så, da jeg hørte om utøya, ble jeg livredd. Da jeg hørte at Henrik og Espen ikke overlevde, fikk jeg sjokk! Det er helt uforståelig. Og tenk at det er to år siden i dag. Mine tanker er hos familie og de nærmeste til alle omkomne, til alle overlevende - og ikke minst til muslimer som i begynnelsen fikk skylden for noe som var gjort av en helt "vanlig" nordmann. 

  Jeg var helt sikker på at jeg skulle jobbe fra 10 i morgest, men fikk meg en fin overraskelse da jeg fant ut at jeg ikke begynte før 18 allikevel. Så jeg har brukt god tid på å slappe av i dag. Lese litt, høre på musikk. Det beste var at tvillingene lagde verdens beste milkshake til meg. Jada, god og feit skal jeg være på jobb også. Den smakte så innmari godt (men jeg tror det er fordi jeg ikke har smakt sjokolademelk/milkshake/oboy på flere måneder). (Nå tulla jeg, drakk milkshake i forrige uke på JAVA) 

  <3 

 • EN TANKE ELLER TO

  Dagens innkjøp: tusenvis av BHer, en bok: Alene Sammen (org. Cutting For Stone) by Abraham Verghese, busskort, mat, og eventuelt andre småting jeg ikke kommer på i farta. 

  Har fått meg en ny hobby. Netflix. LOST helt forfra. Har lite motivasjon for tiden, kunne virkelig trengt noe nå. Trenger motivasjon til å trene, jobbe og alt annet som tar krefter, egentlig. 8 dager. 8 dager til himmel og jord og vann og hav og sjø og land og fjell og stein og alt beveger på seg. 8 dager. Jeg har litt blandede følelser ang. dette, men jeg gleder meg. I dag er det nøyaktig 20 uker til jeg har bursdag (tror jeg). Det vil da si at det er rundt 15 uker til jeg skal i militæret. 15 uker er kanskje litt over 100 dager. 100 dager igjen. Gruer jeg meg, eller gleder jeg meg? Blandede følelser der også. Jeg vet jo ikke hva jeg vil engang. Jeg står så fritt til å gjøre hva jeg vil, at jeg får sammenbrudd snart. Alt for mange valg. Valg. Jeg er over 18. Vi skal velge snart. Velge parti. Hvilket parti? Hvor mye vet jeg om partiene? Nesten ingenting. Hvorfor leser jeg ikke mer om det? Fordi jeg bruker unnskyldninger om at jeg ikke har tid. Men hva er vel tid da. Tiden går så fort. For en måned siden ville jeg ikke trodd vi skulle drive med dyr igjen. For to måneder siden så jeg ikke for meg hvordan det skulle bli uten vennene mine rundt meg hver dag. For tre måneder siden ville jeg flytte til en annen by. Nå vil jeg bare være i Bodø. Gode Bodø. Men jeg vil reise. Overalt. Reise til Kina, India, USA, Egypt, Australia, og alle andre land jeg ikke har vært i. Gjerne de jeg har vært i også. Men først skal jeg sove, for det går litt rundt for meg nå. 

  PS: Jeg skal slutte å blogge "snart"

 • BLOND IGJEN  Hva jeg gjør på natta? Farger håret! Hehe, søstra mi hettestripet håret mitt. Jeg skjønner ikke at noen synes det er vondt, jeg synes det er godt jeg. Det er som om noen pjusker i håret, egentlig. Ser egentlig helt sjukt stygg ut i dag, sovna med sminken på fordi jeg var så trøtt etter å ha farget håret midt på natta. Jeg må kjøpe lillashampoo for å få en kaldere farge på de blonde stripene, for jeg synes de ser litt grønn-gule ut. Skal på jobb nå. Har kveldsvakta og da møter jeg ikke folk, så jeg bryr meg ikke hvordan jeg ser ut i dag.

 • TIVOLI OG NY BOK

  God morgen! 

  I dag har jeg endelig en fridag. Jeg har i "morgentimene" lest ferdig Hamlet, som tok meg evigheter fordi jeg har hatt så lite tid og den er så krevende! I begynnelsen hadde jeg lydbok i tillegg, haha. Har ønsket å lese Hamlet siden 10. klasse, tror jeg, men etter den tid sluttet jeg litt etter litt med interessen for å lese. Det tok så mye tid! Husker før i tiden, da jeg gikk i bokklubb og leste alle bøkene jeg fikk. Haha, tidenes lesehest som barn. Jeg husker jeg og ei venninne, Caroline, pleide å ligge side om side, uten å si noe, bare lese masse bøker. 

  Ja... Jo... Sånn 1/5 av gangene jeg trykker på mobilen, fungerer den. Forresten, er det bare jeg som får med meg at det er insane mange cruisebåter som legger til havn i Bodø for tida? Jeg fikk ikke sett den der "verdens største" eller noen av de andre, men så en i går!

  Nå skal vi på tivoli, må bare vekke de andre først. Lurer bare på hvordan åpningstidene er, for det har jeg ikke sjekket ut enda. 

  G-Force og spykoppen! Gleder oss, spesielt siden jeg og Guro er tidenes tivoliløver

   

 • SÅ SÅNN GÅR DET

  Hei dere! Den siste uka har vært helt ekstrem. Jeg og Guro har levd på natta og jobbet hele dagen. Og sovet minimalt. Vi har vært igjennom så mye den uka som gikk, at det er utrolig at vi fortsatt lever, vil jeg si. Sånn går det når VI bor sammen. Blir spennende når vi reiser til Tyrkia i høst. 

  Jeg er egentlig så sliten nå at jeg klarer ikke gjøre noen verdens ting. Er hjemme en snartur i dag, måtte hente ting og sånt. Og så har jeg vært hos Martine, den utrolig snille og vakre venninna til tvillingene. Hun er så søt. Jeg var der for å ri Ørn, hesten hun har fått på fôr, og som også kommer til å være hestekameraten til hesten(e) vi får på fôr. Jeg er jo egentlig veldig allergisk og har før vært døden nær (på ekte) på grunn av det; men etter 10 år med medisiner, reagerer jeg nesten ingenting lengre. Har vel ikke egentlig brukt medisinen så lenge, men men. Reagerte ikke i det hele tatt i dag, og det var fantastisk.

  Ellers, nå er jeg snart på tur ut døra igjen. Kveldsvakt i kveld på jobb, og så får vi se hva som skjer senere. Ciao!

 • RISE AND SHINE, BITCH

  Hahah ler meg ihjel av tidenes typooo 

  Hei! I dag er det sol og varmt ute, og da må jeg selvfølgelig jobbe. Jobber hele uka, men jobber bare tre timer hver gang, så det skal jeg overleve. Jeg skal på visning på en hybelleilighet senere i dag, gleder meg! Skal forresten bo på Grønnåsen med Guro de neste dagene - blir godt å komme seg bort fra Saltstraumen for en stund. Håper jeg får leiligheten også, da blir jeg en lykkelig unge. Den ligger midt i byen, så jeg har gåavstand til jobb. NO MORE BUS.

  Det er egentlig ingenting å blogge om, så jeg tror jeg bare tar en pause fra bloggen en stund. Virker kanskje som jeg allerede har gjort det, siden jeg aldri blogger, og det kan man vel si jeg har, også. Med mindre dere ønsker å se hva jeg gjør så...

  Jeg har snapchat også. Men - haha - jeg bruker så og si aldri telefonen, bortsett fra når jeg ligger hjemme i senga (når jeg har minst bruk for den) 

   

 • S K I L L I N G S B O L L E R

  Oppskiten er enkel, men det tok lang tid, da det er mye heving...

  Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å bli en sånn hjemmemor som bruker dagen på å bake og rydde. Hvis jeg noen gang blir en husmor i det hele tatt. Tror EGENTLIG ikke at jeg blir å finne meg noen mann, og hvis jeg blir værende i militæret, er kanskje en sånn typisk mamma-rolle ikke helt meg. Men jeg elsker å bake. Og har blitt ganske opptatt av å holde ting ryddig. Jeg HATER det når det er skittent, og da spesielt på kjøkkenet. Rommet mitt er så som så. Må jo ha et sted hvor jeg kan slenge klær og ting...

  Jeg lagde uansett disse til Cecilie fordi jeg ikke kom i bursdagsfeiringen på lørdag, og til oss stakkarslige som kommer opp i muntlig i morgen først. Mange har alt kommet opp og er ferdig med det, mens flesteparten kommer opp i dag. 20 av 28(?) i klassen vår har ikke kommet opp enda vi har hatt  5 trekkinger. Jeg ber med alt jeg eier for at jeg ikke trekkes i fransk... For tusende gang.

 • TODAYS UPDATE

  Er det ikke utrolig hvor mye det gjør på humøret når været er bra?! Sola steker på godt over tyve grader i skyggen og je har vært flink å hjulpet bestemor i blomsterbedet. Nå nyter jeg vannmelon-slushen jeg lagde meg, som ble langt fra så delikat som jeg så for meg.. Men godt smakte det hvertfall. Jeg elsker frukt og vannmelon! 


  Skal legge meg ut i sola igjen nå og sette på musikk i øra. Er nok i overkant glad i musikk. PS! Ikke glem å stille spørsmål i innlegget under! 

 • SÅ SÅNN ER DET...

  Da har man hatt den aller siste skriftlige eksamen før videregående er ferdig for alltid! Hvis jeg består alle... Hehe. Den var vanskelig, men helt grei. Jeg hadde ikke jernteppe, for å si det sånn. Men det viktigste er jo at innholdet er BRA og svarer til det oppgaven spør om. Et av vedleggene jeg valgte å bruke i oppgaven var et utdrag fra romanen "Bli hvis du kan. Reis hvis du må." - og den boka har jeg faktisk lest før! Så jeg fant den frem, og etter å ha arbeidet så mye med starten av den, ble jeg skikkelig ivrig på å lese den videre. 

  Jeg var ferdig med eksamen ca. 12, og da jeg slo på telefonen hadde det tikket inn en melding: "Husk blodbanken klokken 12.30 i dag!" - og jeg måtte løpe til bussen så jeg kunne rekke timen min! Etter å ha fylt ut skjema og gjort alt klart, fikk jeg sette meg i stolen, tvunget til å drikke saft og så skulle jeg lese boken mens jeg satt der. Men jeg var så nyskjerrig på nålen og blodet mitt, at de 5-10 minuttene jeg satt der gikk for det meste ut til å stirre på blodposen. Det er ikke så mye blod da, bare 450 ml (?). Jeg anbefaler alle over 18 til å bli blodgivere! Du melder deg på internett og så går det ganske lang tid før du blir blodgiver; men det er virkelig verdt det. Tenk at du kan være med på å redde liv! Dagens gode gjerning, og så får man premie etterpå!! (kun derfor jeg gjør det) (neida)  Jeg er usikker på de nærmeste dagene, men jeg er ikke trukket opp i muntlig enda, det vil si at jeg gruer meg og at jeg garantert kommer opp i fransk muntlig. Da må jeg ta en alvorsprat med hodet mitt og finne ut hvor alle kunnskapene mine har gjemt seg. Huff...

  MEN MEN. Hadebra

 • ~ S O M M E R M O R G E N ~  Topp fra Vila, Jakke fra HM, Shortsen er en bukse jeg klippa til en shorts i gårkveld, solbriller fra HM

  I dag har jeg ikke engang rettet håret, men det var chill. - Da har jeg jo tid til å ta bilder og blogge for dere tidlig på morgenen. Haha. Åh, jeg skal lage meg te nå og gå til bussen om få strakser. Håper dere får en fiiiin dag!! ♥♥

  Det er forresten ikke feil med 20 grader klokka 6-7 om morgenen. :-) Åh sommer ♥♥

   

 • 17 TING JEG HAR LÆRT I RUSSETIDEN

  Gratulerer så mye med dagen! Håper du har hatt en super dag. Det har hvertfall jeg, til tross for at den startet med blodtrykksprøver og diverse på sykehuset. For som kjent, var jeg inne på sykehuset i natt også. Rykter som epilepsianfall og falling i trapper er ikke sant; det var ren, skjær uflaks med en liten skallebank da jeg allerede hadde en "liten" hjernerystelse fra før.. Jeg ble utskrevet i 10-tida, og dro derfra til Sofie på russefrokost! Det var så utrolig koselig. Moren til Sofie hadde laget kjempegod frokost, og det var utrolig gøy å høre på alt tullet folka hadde gjort kvelden før, haha! Hadde vært så utrolig trist fordi jeg ikke fikk vært med på den siste dagen av russefeiringa, jeg hadde store planer om å stikke av og bare feste som aldri før. Men dette kommer jeg tilbake til nå snart. 17. mai har vært fantastisk. Kort og godt. 

  Så, da var det vel på tide å gi dere de 17 tingene jeg har lært!

  1. Noen ganger er man nødt å ta valg man egentlig ikke vil, fordi man vet det er det eneste rette.
  Hvis jeg hadde dratt på sykehuset natt til 1. mai, da jeg slo hodet første gang, kunne jeg antakeligvis sluppet unna de to andre gangene. Jeg valgte å ikke dra, fordi jeg ville feste videre. Jeg hadde lyst å være der lengre. Sånn sett lærte jeg veldig mye på de dagene etter det, for da jeg falt andre gang, dro jeg til legen fordi jeg skjønte jeg måtte, selvom jeg visste at jeg ikke ville få store muligheten til å feste så mye mer. 

  2. En tiktak er ofte nok!
  ... For min del, hvertfall.  

  3. Rødruss er såå mye bedre enn blåruss
  Det har ingenting med personer å gjøre, jeg har ei utrolig god venninne som er blåruss, og hun har vært med oss hele tiden; greia er bare at jeg synes det virker så utrolig kjeeedelig å være blåruss, tamt og uviktig, på en måte. Det er rødrussen som vises. Det er vi som har camp med busser og biler og vogner, det er vi som har avisinnleggene - og den fineste buksa. Jeg må være ærlig å si at jeg har ikke hørt noooe fra blårussens camp, vet egentlig ikke om de hadde noe engang.  

  4. Russecampen i Rensåsen er det beste festestedet noen sinne!
  Ah! Russecampen i mitt hjerte. Som jeg kommer til å savne den. Den er noe HELT annet enn et vors før man drar til Avenue, utestedet der du kun kan danse og kline - for snakke kan du ikke når musikken er så høy. Jeg føler at man må være veldig full for å ha det gøy på Avenue, men det er nå min mening.  

  Foto: Madelein


  5. Kjekke leger finnes på ekte, ikke bare på film (!!!!!!!)
  Etter to netter på sykehuset i løpet av russetida, har jeg sett så mange kjekke leger og sykepleiere at jeg ble svimmel bare av det. Jeg tenker at det er rart blodtrykket mitt ikke var ubeskrivelig høyt. Jeg var omringet av kjekke leger og sykepleiere, skal jeg si dere. Det var jo en liten trøst oppi alt det fæle med sykehuset. Så HAH! Grey's Anatomy ala Bodø (?!)

  6. Med russebuksa på blir du sett på med frykt
  Folk snur seg, går en annen vei, holder for hodet, holder for ørene og mer til når de ser en russegjeng. Man vet aldri hva de kan gjøre! For russen har ikke alltid det fineste ryktet på seg.  

  7. Noen unger er utrolig frekke og storkrevende... 
  Herregud, mange unger bare kommer med hånden frem og forventer å få russekort. Om de ikke får, blir de ofte sur og kjefter tilbake, eller kommer med en eller annen frekk kommentar. Grøsser.. 

  8. ... Andre er så utrolig søte og sjarmerende! 
  Også har du de hjerteknuserne som gjemmer seg bak mor eller far og såvidt tør å komme fram for å spørre om russekort. Det er da russen blir så utrolig sjarmert og bare lemper på med russekort!  

  9. Barn er som tiggere etter russekort, og plukker dem bokstavelig talt opp fra gata.
  De er som måker, som maur, de er overalt, de maser og tar alt de kan få.  

  10. Svensk er ganske uforståelig...
  "Hur mår du?" etter sånn to-tre ganger forsto jeg endelig hva det betydde. Mine "Mhm"-svar funket ikke i lengden. Men svensk er veldig fint, da. Egentlig. Ikke like fint som norsk, selvfølgelig! 

  11. Fulle folk sier veldig mye rart som ikke gir mening
  "Vet du hvordan fugler flyr? De har en hemmelig motor under vingene", var det en kar som sa til meg. What. Haha, eller Sofie's klassiker: "Alle måsa har den samme stemmen." 
   
  12. Politiet er ikke så ille som man skulle tro, de er faktisk sykt kule (noen, sånn som "de tre")
  Det er tre politifolk i Bodø som jeg seriøst digger! De var inne i den ene bussen og danset med oss og filmet til og med! Og han ene ble kjæresten min, altså! Og kravet om å kysse et politi var ikke noe problem, de var så herlige! Men det var mange som bare var sure og kjipe, etter hva jeg har hørt. Jeg hadde vel mer flaks, har kun møtt "de tre" ute, jeg. Haha!  

  13. Ingen bryr seg overhode hvor mange russekrav du har gjort eller hvilke.
  Det står ingen plass hvem som har gjort hva, og du registerer jo ikke noen knuter heller. I bunn og grunn kunne du bare latt være å gjøre alle, og sagt at du hadde gjort dem,  uten at noen hadde brydd seg. Ingen bryr seg om at du må ha minst to vitner heller. Men å gjøre knutene er gøy, så for min del gjør jeg det bare for å gjøre dem - egentlig. Haha. 

  14. Russebuksa = makt! (tror man)
  Noen tror at man er verdens herskere med den røde buksa på. De viser ingen respekt til andre rundt seg, og jeg kjenner jeg får nerver av slike folk. Vi TROR vi har makt med buksa, fordi når vi har den på, har vi en slags "unnskyldning" til å gjøre ting vi ellers ikke ville turt. Kravene er eksempel på dette. Men russekravene er jo bare gøy. Ting som å kidnappe bubber (førsteklassinger) og så videre, det er bare lavmål. Det skal ikke gå ut over andre, mener jeg! 

  15. Det er veldig viktig å ta vare på hverandre! 
  Hadde jeg ikke hatt folk som tok vare på meg da jeg slo hodet natt til 1. for eksempel, kunne jeg sikkert funnet på å sovne i ei grøft eller ja - Gud vite hva. Når folk blir veldig fulle og ikke kan ta hånd om seg selv, er det viktig at noen passer på og sørger for at de ikke gjør noe dumt, som å gå hjem alene og så videre. Jeg synes årets russekull har vært veldig flinke til å passe på å ikke gå alene, og! STOR creds til fylkeskommunen som har gratis buss for russen (også om natten). Jeg tror ikke det er mange kommuner i Norge som har dette tilbudet for russen, og jeg er helt sikker på at det har vært til stor hjelp for veldig mange russer!  

  16. Å komme hangover på skolen, er svært påkjennende
  Man blir veldig, veldig, veldigveldigveldig ikke-fungerende. Jeg, hvertfall. Sitter der og hører på alt som blir sagt, men det går inn det ene øret og ut det andre. Jeg er tørst som fy og noen ganger hører jeg dunkinga i hodet bedre enn stemmen til læreren. Hm, godt russetida er over nå! 

  17. Russetida vil være bra eller dårlig alt etter hva du selv velger å gjøre med den! 
  Jeg har hatt en utrolig bra russetid til tross for at jeg har vært på sykehuset, jobbet og vært utrolig syk! Jeg skulle selvfølgelig ønske jeg gjorde enda mer ut av det og gadd å gjøre/finne tid til å gjøre flere russekrav. Men igjen: Det er hva du selv velger å gjøre som bestemmer om avslutninga på skoleåret blir bra eller ikke. 


  Bilde fra toget i dag! Temaet vårt var "vi overlevde 2012 - mayakalenderen", hehe. Foto: Moren til Karinca! 

  bl17hurra
 • Stikkord:

  STRAWBERRYDREAM

  Jeg og Celine lengter etter sommeren, og handlet inn jordbær og sjokolade (og banan) - naaam!

  I dag var jeg på shopping; også klarte jeg å glemme igjen varene på bussen! Men takket være en snill bussjåfør fikk jeg alt tilbake for en stund siden. Gleder meg sånn til å gå i vanlige klær igjen, vet nesten ikke hvordan jeg skal holde ut to dager til... Planen for i morgen er å kose meg med venner på kvelden, sove hos Sofie; og så er vi en gjeng som er invitert til russefrokost hos moren til Sofie! Det blir utrolig godt og koselig, og en flott avsluttning på russefylla. Så skal vi sove noen timer før vi skal møte all russen og gå i borgertoget! Etter det tror jeg planen er å grille, før vi på kvelden endelig kan ta av oss buksen og si farvell til toukers-fylla. Lørdag skal jeg på jobb; får se hvor mye jeg klarer med tanke på hjernerystelsen! Hmm. Men søndag og mandag skal jeg slappe av som aldri før! 

  Nå skal jeg lalle, skole i morgen; tro det eller ei. (Har sånn evigvarende søndag i hodet, jeg...) 
  God natt! 

 • EKSAMEN

  Da var vi ferdige med skriftlig opptrekning. Kom ikke opp i fransk! På en måte er det sykt bra, men jeg tror det er hundre prosent sikkert at jeg kommer opp i muntlig fransk nå. Om jeg gjør DET, har jeg TO valg: ta selvmord, eller flytte inn hos læreren for å lære fransk. HOW TO SURVIVE!!! Heldigvis bare én time igjen, og så drar jeg til byen! Jeg føler meg egentlig ikke noe bra i dag, har skallebank og kvalme, og hver gang jeg reiser meg, blir jeg så svimmel at jeg må holde meg fast. Har bare lyst å legge meg å sove. Jeg har kommunikasjon og kultur nå, ooog vi som kom opp i skriftlig, har ikke så mye annet å gjøre enn å vente. Vi har ikke lærebok i faget, så læreren har dratt for å kopiere ut fra NDLA til oss.   Så her sitter jeg da, sammen med de hangoverfulle jentene mine. #yolo

 • WHEN NOTHING GOES RIGHT ~ GO LEFT ~

 • RUSSEKRAV JEG HAR GJORT

  Hei! Herregud for en fin dag det har vært i dag. 22 grader i sola. Men jeg har ikke vært utenfor døra enda. Var så utrolig dårlig, og fant ut at jeg ville sitte med pcen hele dagen. Har dårlig samvittighet for det, men det får så være. Skole i morgen, kan ikke akkurat si jeg gleder meg. For min del er russetida over nå, bortsett fra 16. og 17. mai. Ikke noe ut på livet altså.

  Jeg er forresten så syk at jeg såvidt klarer å sitte uten at det gjør vondt i levra. Altså. Jeg er forkjøla. Forresten i går var vi overalt, men syntes det var så lite folk på alle stedene vi var på. Nei, det manglet ikke folk, men det var veldig lite russ. Nå skal jeg drikke et glass oboy for så å krype under dyna og hate livet til jeg våkner i morgen. Ahh, gotta love life.

  Tenkte jeg skulle vise dere hvilke krav jeg har gjort (og sånn at jeg har dem selv). Det er ikke mange, og jeg blir i hvertfall ikke eliteruss... Men vi skal gjøre flere i morgen, så det går bra. 

  RUSSEKRAV JEG HAR GJORT: (haha noen er sykt kleine å ha gjort) 

  • SITTE UNDER PULTEN I EN TIME 
  • SITTE EN SKOLETIME KUN IFØRT UNDERTØY
  • GI LÆREREN 10 KOMPLIMENTER I LØPET AV EN TIME
  • LØP IGJENNOM EN VALGFRI KORRIDOR OG BANK PÅ ALLE DØRENE
  • UTBRING EN SKÅL FOR FEDRELAGET 5 GANGER I LØPET AV EN SKOLETIME
  • DRIKK EI FLASKE VIN PÅ 20 MINUTTER
  • SITTE PÅ ET TAK OG DRIKKE I MINST EN TIME
  • BAD FØR 1. MAI(MINIMUM 3 ARMTAK) 
  • KYSS EN POLITIMANN
  • KYSS EN LÆRER
  • DELTA PÅ INNSAMLINGSAKSJONEN KRAFTTAK MOT KREFT
  • SPISE HALVE RUSSEKORTET
  • BANK PÅ ET FREMMED HUS OG FÅ/KJØP EN ØL 
  • SETT EN ?L? BAKPÅ EN POLITIBIL
  • KLIN MED EN FRA DISTRIKT
  • SITTE I RUNDKJØRINGA PÅ STORMYRA MED ET SKILT DER DET STÅR «EN TUT = EN SKÅL», OG DRIKK HVER GANG NOEN TUTER
  • ARRANGER ALLSANG PÅ BUSSEN
  • KLIN MED EN MEDRUSS AV SAMME KJØNN I 10 SEKUNDER 
  • KJØR 10 RUNDER RUNDT EN RUNDKJØRING
  • KLIN MED EN I KLASSEN
  • HÅNDHILSE PÅ MINST 10 STK SOM GÅR OVER ET GANGFELT OG ØNSKE DEM VELKOMMEN TIL DEN ANDRE SIDEN 
  • BAD FØR 1. APRIL
  • BE OM TI PISKESLAG PÅ ROMPA FRA SLEMMESJEFEN, HEDDA SVENDSEN  
  • FÅ SIGNATUR FRA SEKRETÆREN, INGRID HENRIKSEN, PÅ BRYSTET/ROMPA
  • BE OM HELSESJEKK HOS RUSSEDOKTOREN, MALIN STRAND, OG FÅ SYKEMELDING PÅ BUKSA  
  • FREMFØR EN EGENKOMPONERT MELODI PÅ RUSSE-FLØYTA TIL REVY-SJEFEN, MARTINE FURNES
  • SPRUT 10 BUBB/DANGEL MED VANNGEVÆR   

 • HVILKEN HEADER SKAL JEG BRUKE?  Hvilken header skal jeg bytte til? Eller skal jeg bare ha den jeg allerede har? 

 • MY RUSSEBUKSE

  I ukedagene er det vanligvis nå jeg står opp. I dag er det onsdag (eller det blir onsdag), og russedåpen er over for denne gang! Etter dåpen skulle jeg og søstra mi, som hadde vært med blårussen (trror jeg) ta nattbussen sammen hjem. Det var satt opp nattbussruter, men etter å ha ventet i en time gadd jeg ikke mer. Så jeg begynte å gå imot søstra mi. Så dukket det opp noen kjente fjes fra Saltstraumen som lot oss begge sitte på hjem. Sykt flaks! Og deilig å komme seg hjem.  

  Buksa er fremdeles ikke ferdig, og jeg aner ikke hva mer jeg skal ha på den. Alt jeg vet er at jeg ikke ønsker å ha så lite merker på. Hahaha. 

 • happy sunday

  Åh, hvorfor ikke bare feire hver søndag, i stedet for å ligge langstrakt på en sofa med en sabla hodepine og vondt i kroppen? Jeg synes man bør være glad på søndag. Da kan man feire at man har klart seg gjennom enda en hel uke, og at man kan legge den bak seg. Så er det bare å se frem til morgendagen. I dag har jeg (mamma) fikset russebuksa mi, jeg (denne gangen jeg) har lagt fruktsalat, jeg har øvd til tentamen (holy crap, tenk at jeg faktisk har gjort det...) og jeg har funnet antrekk for i morgen. Og så har jeg trent. Og ødelagt ryggen. Var en times tid jeg ikke klarte å bevege meg... Trodde helt seriøst jeg skulle ende opp i en kiste i dag. MEN SÅ BARE: la oss feire at vi har kommet til søndag. :):)

  Nei. Hade bra :) 

 • TIPS: BESTILLE FRA EBAY

  Heisann! Skal snart kle på meg og løpe til bestemor, for å spille piano! Men først tenkte jeg å gi dere noen tips om det å bestille fra ebay. De fleste som har bestilt noe fra ebay vet nok dette allerede, men det er alltid kjekt å vite hvis du aldri har kjøpt noe derfra, men vil.

  Ebay er et internasjonalt internettsted hvor du kan bestille ABSOLUTT ALT, alt fra kjoler til sykler til klokker og kameraer. Det meste på ebay er UTROLIG billig - og frakten er ofte mye billigere enn innad i Norge også. Offentlige bedrifter og private personer kan legge ut produkter her, og når du skal bestille fra ebay, er det enkelte ting som bør være lurt å huske på. Derfor har jeg valgt å skrive et innlegg om det.

  1. Det første, og viktigste, er å være klar over at produkter som kommer på over 200 kr (inkl. frakt) kan bli tollet. Du kan sjekke hvor mye totalprisen vil bli da på denne linken: KLIKK HER. Det skal stå hvor mye frakten kommer på under produktet du vil kjøpe på ebay (se bilde: +65,76 forsendelse).

  2. Det neste du må være klar over, er hvor trygt det er å bestille fra valgt selger. Sjekk hvem selgeren er, trykk gjerne på brukernavnet og se andre tilbakemeldinger. Der vil du også kunne se hvor mange som har kjøpt og hva de har kjøpt fra samme selgeren. Det er også en fordel å ha en høy prosent tilbakemelding. Selgeren bør ha over 92% positiv tilbakemelding

  3. Du betaler med paypal (det er det merket som ikke egentlig vises i den siste ruten som er markert på bildet) på de fleste produkter. Sjekk dette før du kjøper. Å betale med paypal er veldig lurt. Du må da opprette en paypal-konto (KLIKK HER FOR Å OPPRETTE KONTO)  Dette gjør kjøpet ditt trygt, og om du skulle bli lurt når du kjøper noe, får du pengene tilbake. Du slipper dessuten å skrive inn kontonr. og passord og alt mulig annet hver eneste gang du skal handle. Husk at du må være over 18 for å kunne lage konto og for å bestille noe på ebay!

  4. Du har kanskje allerede lagt merke til den grønne stjernen på den første markerte ruten? Det finnes mange stjerner, og selgeren får stjerner etter hvor mye tilbakemelding han/hun har fått. Her ser du hva de forskjellige stjernene betyr. 

  Gul stjerne () = 10 to 49 ratings
  Blå stjerne () = 50 to 99 ratings
  Turkis stjerne () = 100 to 499 ratings
  Lilla stjerne () = 500 to 999 ratings
  Rød stjerne () = 1,000 to 4,999 ratings
  Grønn stjerne () = 5,000 to 9,999 ratings
  Gult stjerneskudd () = 10,000 to 24,999 ratings
  Turkis stjerneskudd () = 25,000 to 49,999 ratings
  Lilla stjerneskudd () = 50,000 to 99,999 ratings
  Rødt stjerneskudd () = 100,000 to 499,999 ratings
  Grønt stjerneskudd () = 500,000 to 999,999 ratings
  Sølv stjerneskudd  () = 1,000,000 ratings eller mer

  Hvor mange ratings et produkt har, er ikke hvor mange som har kjøpt produktet, men hvor mange som har rangert det. Dette har altså ingenting med prosentandelen å gjøre. 

  5. Det står gjerne om det du vil handle er nytt eller gammelt. Du bør også passe på å se om det er flere bilder av produktet du ønsker å handle. Da er det antakeligvis tryggere å handle. Hvis det står at det kun er 1 tilgjengelig av produktet du skal kjøpe, vil man kunne anta at produktet er fra en privat selger, og at det er brukt. (Dette står ved siden av "antall", hvor mange av samme produkt du ønsker å handle)

  6. Noe jeg ikke visste før leenge etter at jeg begynte å handle på ebay, var at det ofte står mye mer informasjon om du blar ned. Da kan det stå mye om selger, størrelser på produktet, hvordan du velger farger og så videre. 

  7. Vær alltid klar over at ting du kjøper på ebay gjerne vil være i dårligere kvalitet enn det du kjøper andre steder. (Dette spørs jo alt etter pris og sted)

  Til slutt skal jeg nevne at jeg har kjøpt MYE på ebay, og jeg har ALDRI blitt lurt. Det var en gang jeg trodde jeg var blitt lurt. Da kontaktet jeg selgeren, og han var lei seg for at jeg ikke hadde fått produktet mitt etter to-tre uker, og sendte meg to nye for å gjøre opp for seg. Dagen etterpå fikk jeg produktet jeg bestilte.... Hehe.. Det kan være en idé å sjekke hvor produktet blir sendt fra, for da kan det evt. ta lengre/kortere tid å få produktet ditt hjem. Noen selgere gir deg referansenummer, men det er ikke alle - og da må du bare smøre deg med tolmodighet. Du får uansett en bekreftelse på e-post når produktet er sendt. Og til aller sist:

  Bruk sunn fornuft! Ofte, hvis noe ser ut til å være for godt til å være sant; så er det ofte nettopp slik det er. Vær kritisk og overvei før du kjøper noe. 

  Herregud. Jeg er en ebayer. Haha. Det var eeegentlig meningen at jeg skulle blogge om de nye kjolene jeg har bestilt fra ebay... 

 • ROLIG FREDAGSKVELD

  God kveld! 

  I dag har jeg slappet av og hatt en utrolig god fredagskveld. Eller, det er vel egentlig nå den starter. Skulle bare si sorry for at jeg ikke har blogget på hundre år - det er rett og slett fordi jeg har vært vanvittig opptatt. Denne uka har det nemlig vært "ståkuka" - uka før russetida, der vi kler oss ut etter forskjellige tema som har blitt gitt. Jeg kom hjem i 1-tida natt til mandag, og skulle på skolen klokka 7, - og da skulle vi kle oss ut som gutter. På kvelden var det russerevy, og så var det en tur ut på Kafka på kvelden. Jeg var ikke i seng hos Guro før i 3-tida (?). Tirsdag skulle vi kle oss ut som emoer. Jeg hadde ikke noe spesielt å stille opp med, men hadde svarte klær og noe sminke rundt øynene. Jeg hadde i tillegg fransktentamen, som endte grusomt...

  Etter tentamen var det en kjapp tur hjem, før jeg måtte kjappe meg hjem, finne fram mine styggeste klær, og løpe til bussen. Det var dags for styggfest! Jeg, Karin og Cecilie så mer ut som 5 åringer som hadde lekt med mammas sminke og prøvd å se pene ut, med et ikke så veldig godt resultat. Haha. En blanding av det og 80's. Så var det ut på byen, etterfulgt av skole. Heldigvis var jeg ferdig tidlig. På onsdag måtte vi komme i klærne og sminken fra gårsdagen. Det er lenge siden det har vært så godt å dusje, haha. Torsdag hadde jeg tentamen, og da skulle vi egentlig være pimp and hoe, men jeg valgte å ikke kle meg ut pga. tentamen.. SÅÅ endelig hadde jeg en rolig kveld nå i kveld. Deilig! Tirsdag begynner alt - og gjett om vi er klare. Russevogna er ti ganger fetere enn det jeg la bilder ut av sist, og jeg gleder meg som bare det!

  Jeg kom nettopp hjem fra bestemor. Okkuperte pianoet hennes, og har lært meg en sang på piano. Hanne skal lære seg den på gitar, så kan vi spille sammen. Det blir kos!   Koseklem fra Marve! 

 • Jentecamp er ikke noe tull

  Flyet vi tar går klokken fem på elleve, og vi skal sitte på Gardermoen i 4 timer (starbucks!!!). Jeg har begynt å kjenne sommerfuglene i magen nå (det er såvidt de virvler i halsen på meg også nå, er så ufattelig spent) (Har noen noengang tenkt på om sommerfugler får mennesker i magen når de er spente?? hahah). Veeel, er bare å kaste seg i bilen straks, skal innom butikken en tur også. Jeg har med meg navneskiltet mitt fra uniformen i HV, haha. Er ikke sikker på om vi får det der borte, men tenker det er kult å ha det uansett. :):) yolo

  Vet ikke om jeg får presset lokket over kofferten, egentlig. Vet ikke hva det var som tok så mye plass, men har tonnevis av treningsklær med. Det er det eneste jeg har med, faktisk. Sammen med undertøy og toalettsaker da. Og håndbagasjen. Heldigvis har jeg ei stor veske, som jeg kan putte noe oppi. Håper vi ikke støter på hylende Bieber-fans nede på Gardermoen, da blir jeg å gjemme meg. Har hørt saftige rykter om at Bieber ble i Norge sammen med Selena Gomez til i dag, haha. 

  Mamma overtalte meg til å gi henne passordet til min facebook så hun kan spille Candy Crush mens jeg er borte, så alle som ser dette; ikke skriv til meg, da. Det kan oppstå litt kleine situasjoner, om du skjønner. 

  Såå, kos dere i helga, det skal hvertfall jeg!! :) 

 • ENDELIG VÅR I NORD

  Nå skal jeg til byen sammen med bestemor og Celine, før jeg drar til Guro. Ha en fin dag alle sammen! Skal blogge senere i dag, hvis jeg får tid!

 • EN DAG MED TURBULENS

  Bilde fra i går. 

  Hei! Hele dagen i dag har gått i ett. Jeg er fremdeles stressa, og klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal være glad eller sur. Men det er vel heller ikke noe poeng å sløse bort tid på å være sur. Jeg liker best å være glad, så jeg tror jeg går for det. Snøstorm er det fremdeles, enda vi er godt inne i april. Jeg fikk såvidt gå fra timen idag fordi jeg skulle til tannlegen, læreren trodde nemlig jeg skulle skulke, og alt det endte opp med at jeg ble forsein til bussen, som resulterte i at jeg måtte bytte time for femte gang. Det var ganske flaut. Men jeg kom meg heldigvis bortover, selvom jeg hadde håpet på å klare det uten å få fravær... Nå skal jeg jobbe med skolearbeid, også skal jeg ta tidlig kveld som vanlig, etter den daglige treningsøkta! 

  Forresten, har INGENTING internett lengre, så jeg er kun på pc nå for å skrive ut dokumenter jeg trenger til skoleoppgaven min. HATER dette livet, hvordan lever man uten internett, da? Allefall, det betyr pause fra bloggen fram til internettet er oppe og går igjen...

   

 • THROWBACK 2009-2012

  Det kan være at enkelte av bildene er fra lengre tid tilbake. Jeg må nemlig bruke min gamle pc fordi skolepcen er ødelagt. Det resulterer i mye mimring og en riktig god latter av hvor mye tull jeg har på pcen. Blant annet fra gamle blogginnlegg og den forrige bloggen min. Nedenfor kan du se bilder fra da jeg feiret jul i syden, litt fra begynnelsen i HV, første gang jeg skøt med AG3, litt fra fjellturer, da jeg var i England på språkreise, fra Amsterdam da vi var på det voks-museet, fra min verste 17. mai noen sinne, og en del fra Robyn og Eric Saade-konsertene jeg og Celine var på i Sverige... 

 • GOD PÅSKE!

  Heei! Da har jeg fått meg ny header, og påskeferien er godt i gang. Jeg skulle egentlig ut i dag, men på grunn av et dårlig hode, fant jeg ut at det beste er å være hjemme. Jeg og Celine, søstra mi, er hjemme alene, og det som skjer da er kvikklunsj til frokost, kakeblanding til middag og pizza til kvelds. Neida. Joda. Vel. Jeg skal altså bare slappe av denne helga, men til uka skal jeg på hyttetur med Karin og Cecilie, også kommer endelig Siri hjem! Litt av hvert som skjer, såå det er vel bare å starte rolig, antar jeg. :-))) 

  God påske, allefall!! Er det ferie, så er det ferie, som Ingrid sier! Hva synes du forresten om den nye headeren?

 • BACK IN THE DAYS

  De siste to ukene har gått i ett! Jeg beklager for at jeg ikke klarer å holde følge. Som oftest, når jeg først kommer hjem og har tid til å blogge, så er jeg så sliten at jeg sovner av foran pcen. Har mange uferdige innlegg i arkivet, dessverre. Jeg har blant annet vært litt ute på byen, slappet av med gode venner og vært et godt menneske og sånt! 

  Forrige helg var jeg på kino med Cecilie og så "Operasjon Argo" (dødsbra film, og med Ben Affleck i hovedrollen), jeg var med Guro og vi lagde brownies (som vi alltid gjør, haha!), også hadde jeg vel noe besøk. Jeg var dessuten med på en guidet tur med en gruppe japanske turister. Veeeldig vanskelig å forklare hvorfor og hva det egentlig var, men kort sagt var det til en skoleoppgave. Forrige uke gikk fort, tror jeg, for jeg husker ikke så meget. Men det jeg husker er at det var HV på onsdag og vi pusset våpen og jeg fant ut at det er alt for lenge siden jeg har gjort det, for jeg fikk nesten sjokk av hvor svart jeg ble på fingrene. Før brydde jeg meg ikke. Haha...

  Været var helg forferdelig når japanerne kom, og guiden syntes jeg var gal som kun gikk i vinterjakke og ikke hadde votter og lue. Jeg angret litt på det selv. 


  Noen av mine nye venner. De var så søte, de kunne ikke et ord engelsk og oppførte seg som barnehagebarn... Når jeg sa "Wait!" så gikk de. 

  Jeg tenkte jeg skulle legge ut et skrytebilde av hvor flink jeg var til å lage mat på mandag, meeen jeg dropper det fordi dere vet, det er jo ikke så kult lengre. Men helt seriøst, jeg lagde blomkål- og brokkoligrateng fra bunnen av! Tirsdag gadd jeg ikke lage mat, så da dro jeg, Guro og Karinca først på JAVA og kjøpte Bodø's deiligste milkshake, og etter det dro vi på burgerking for å kjøpe burger, fordi vi er så glad i mat. 


  Steder vi har vært å finne mye i det siste, egentlig. Spesielt i fritimene på tirsdag.

  Torsdag var jeg og Karin bøssebærere for krafttak mot kreft, og etterpå fikk vi saft og boller. Det smakte utrolig godt etter at vi hadde frøset oss ihjel i to timer. Det var SNØSTORM og vi hadde jo nesten ikke kær på oss. Er jo egentlig ikke rart at jeg har blitt sjuk nå. Det verste er egentlig at de fleste ikke har kontanter nå til dags, så beløpet vi fikk inn etter å ha fått minst førti frostskader og hypotermi til de grader var vel ikke akkurat det største.. Men vi gjorde vårt beste, og det er hvertfall et lite bidrag. 


  Haha, Ingrid og Lill-Tove i bakgrunnen! 

  Fredag var jeg og Lill-Tove på noe rare greier. Jeg er faktisk ikke helt sikker på hva det var, etter som det var Lilli som dro meg med og alt jeg fikk vite var "møt opp uten sminke og noen klær du vil bli tatt bilde av i", og det gjorde jeg da. Vi kom til Thon Hotel, og der var det høy musikk og masse folk. En svensk (kjekk) fyr møtte oss og skulle vite hva vi het og så videre, før vi fikk vite "dagens program". Vi ble sminket av noen makeup-artister, så ordnet vi håret vårt selv, og etter det var vi på en runde med sikkert 10 forskjellige bakgrunner til fotoshoot. Ja, vi var modeller for en dag. Hahah! Bildene mine ble helt mislykka, og makeup-artisten jeg fikk hadde sminka øynene mine med lilla, rosa, svart, brun og alt mulig, haha! Jaja, det var gøy uansett. Vi fikk ikke ta bilder der inne selv, og bildene kostet 600 kr per stykk etterpå, såå det ble ikke mye bilder, for å si det slik. 

  Denne helga har jeg vært ute med Guro, Karin, Cecilie, Sofie, Øyvind og en god del flere. Det var veldig gøy faktisk! Søndag våknet jeg og Guro til en meget morsom telefon. Guro hadde nemlig klart å gi telefonnummeret sitt til en engelsk utlending, og han ringte halv 8 på morningen, og når Guro skjønte hvem det var ga hun meg telefonen, også måtte jeg svare han.. Han spurte om hun ville være med å ta en kaffe, hahah, og om han kunne komme på besøk! Lo meg ihjel.   Men helga gikk nok litt hardt for seg, for jeg er dausjuk nå. Jeg var så fjern i går, svimmel og kvalm og full av forkjølelse, og måtte dra tidlig hjem. I dag måtte jeg dessverre ta meg en dag fri, men jeg skal tilbake på skolen i morgen. Så jeg er i gang med prosjekt "BLI-FRISK-FOR-FAEN". 

  Nå skal jeg legge meg til å sove igjen. Håper dette gir deg et innblikk av mine to siste uker, vedder på at du har lengtet etter å vite det liksom. Hehe, neida. Nå skal jeg sove igjen. Eller kanskje se noen episoder med The Lying Game. God tirsdag der ute!! 

 • BLURRYDAY AND KITTYKOZ

  Nå holder jeg på å ordne meg, skal på HV-møte om litt! Uværet har virkelig slått hardt til, så håper for GUDS SKYLD at vi får være inne, selvom jeg vet vi skal være ute. Jeg bare veeet det. I dag etter skolen var jeg en snartur innom BK med en del folk og så har jeg hatt tidenes lengste busstur hjem. Vel hjemme har jeg tre katter som gnåååler. To med løpetid og en med alvorlige kose-problemer.   Må skynte meg, har tre kvarter på å bli klar! Ha en fin dag alle sammen!! :)

 • 'till next time

  Det er under 4 måneder til sommerferien nå. 4 måneder til jeg er ferdig med 13 års skolegang, 4 måneder til jeg ikke aner hva jeg skal gjøre i hverdagen. 4 måneder. Jeg gleder meg så vanvittig mye, og håper jeg får til alt jeg har planer om. Det er forresten også rundt 10 måneder til jeg skal i militæret. Det høres lenge ut, men dæven altså! Tida går fort!! 

  //Ferien har vært suuper. Kom hjem på torsdag, selvom jeg egentlig skulle hjem på lørdag. Ellers har jeg bare hatt min typiske flaks og uflaks med alt. Jeg har shoppet litt, vært med Karin og Cecilie, laget middag, skadet meg, og flere ting jeg ikke husker akkurat nå. I kveld har jeg bakt boller. Tror det var de beste bollene jeg har laget noen gang. Seriøst. Men nå skal jeg hive meg i seng. Gnite goodpeople!

   

 • HELGAS FESTLIGHETER

  Hei! Jeg har fått streng beskjed om å blogge/ikke blogge om helga, så that I will do! I dag når vi skulle å trene, møtte jeg og Miriam Jampe, og jeg fikk frostskader (nesten), så jeg sitter innpakket i ullpledd i pysj og drikker kakao. Brrrrr!! Kalde Bodø. 

  Det var veeeldig morsomt på forset i helga. Vi spilte fantasi, og jeg elsker (ELSKER) fantasi, så jeg tok heeelt av. Skikkelig koselig var det, selvom det ble et par drinker for mye på meg. Heldigvis en god stund til neste gang, altså.   Kjæresten til Sofie, Øyvind, er bartender, sååå det ble MANGE gode drinker på oss! :-) Skikkelig thumbs up!

     Fantasi. De var Sølvguttene! Haha! 


  Coco prøvde forjeves og til ingen nytte å få smake alkohol. Hahah, skjønneste og fineste hunden i verden.


  En av shottene (husker ikke hva han kalte den), som han tente fyr på! Skikkelig kult! 
  Hahaha, legg merke til ansiktsuttrykket til Karinca som oppdatet at noen sølte! 


  Dette er en uteligger.


  Gurooo <3


  Haha, heeelt med!! Husker ikke hva jeg mimte akkurat her, tror kanskje det var en tvilling eller noe. 

  Nå har jeg frøset meg ferdig. Skal vise dere den nye veska mi i et senere innlegg! Men akkurat nå må jeg gjøre lekser. Skoleflink, skjønner dere! Skole er viktig og lekser hører smørja med...

 • EVIG SØNDAG

  Søndag. Irritasjon. Vann. MASSE vann. Mat. Pasta med ostesaus. Kvalme. Sjekke om mobilen er der. Er pengeboka her? Se om de nye skoene er hele. Dusje vekk angsten. Facebook. Nyskjerrige folk. Kom du deg hjem i går? Ja. Husker ikke. Ha-ha! Ja! Nei! Det samme, om og om igjen. Burde bare ha blitt hjemme. Helga er ikke bare burde-burde. 

  Jo god ettermiddag. Jeg har tingene mine stående hos Karinca, så kameraet mitt med alle de fine bildene får jeg ikke før i morgen. Akkurat nå sitter jeg med spotify og hører én sang om og om og om igjen. Tenker. Jeg tenkte egentlig å vise dere innkjøp fra i går, men så har jeg bare halvparten her (det jeg brukte i går), og kameraet mitt ligger i byen. Jeg endte opp med å ta bilder av skoene jeg har med meg hjem med et digitalkamera, så ikke diss kvaliteten. 
  Skoene er fra Nelly, og kan kjøpes HER (link). Kjøpte et par høyhæler til fra nelly, men de var alt for store, så må sende de tilbake... Var usikker på om jeg ville like dem, men kjøpte de fordi de var på salg. De ser kjempefine ut på, så er kjempefornøyd, jeg! 

   

 • DAGENS OUTFIT

  God morgen!

  I dag sto jeg opp tidlig for å lage frokost til søstra mi som har bursdag i dag og blir hele 17 år! Nå skal vi på bytur, shopping med hele sulamitten for så å dra ut å spise. Etterpå skal jeg i en annen bursdag, en litt spesiell en også, for det er nemlig hunden til Karinca som feirer 1 år! Haha, så da blir det full fest (uten alkohol siden jeg er avholds denne måneden). I går ble det ikke noe blogging fordi jeg var på skolen og etter det trenet jeg, og da jeg kom hjem sovnet jeg.. 

  Har nesten helg glemt hvordan man blogger, jeg. Her er dagens outfit!   Outfit: Sko - økonomisko, Bukse (forbruksvare!! Har 3 eller 4 av den) - Bik Bok, Genser - Cubus? Jakke - Bik Bok, Ring - Cubus 

 • Finally December

  Min favorittjulesang akkurat nå: Michael Bublé - Cold December Night

  1. DESEMBER 2012 I dag er det 24 dager til jul, og det året her har gått så vanvittig fort! Jeg startet året på Gran Canaria sammen med familien, og som året har gått, har jeg fått mange nye venner og blitt bestevenn med folk som engang startet ut som venner. Det har vært et år fylt av fiasko, men også et år hvor jeg har sett hva som virkelig er verdt å ta vare på i livet, hva som betyr noe og hva som ikke gjør det. Jeg har lært veldig mye, og året som 18åring har gjort at jeg har vokst mye som person. Det er rart å ikke skal blogge mer om hva som foregår på hverdagen min, siden jeg har gjort det i tre år... 

  Jeg liker egentlig ikke jula. Jeg elsket den som barn, da jeg gikk i gospelkor og vi øvde inn julesanger, gikk i kirka på julaften, var på juleverksted og lagde "julegaver" og stearinlys, når jeg lekte ute i snøen med vennene mine og søstrene mine, når vi tok med oss kjelkene og akte i bakkene vi kunne finne. Når vi konkurrerte om å få på oss vinterklærne først på skolen. 

  Nå er det bare stress. Det er så kaldt ute at jeg ikke får puste, snøen er våt og trekker seg inn i klærne. Jeg må bruke flere tusen kroner på julegaver til andre. Jeg vet ikke hvem jeg skal være hos, mamma eller pappa. Jeg får dårlig samvittighet for ingenting. De 23 dagene før julaften går aldri som planlagt. 

  Men jeg vil ha en ordentlig jul i år. Og jeg har store forventninger. Julekaker, julemat, julepynt, masse lys, og koselige stunder med nære og kjære! 

 • FITTEKVOTE

  Heisann! Utslitt etter en hard treningsøkt skal jeg nå legge meg godt fornøyd i senga og lese i den nye favorittboka mi! Har bare lest 30 sider foreløbig, men den er allerede den beste boka jeg har lest! (Den hadde kanskje ikke så stor konkurranse, har ikke lest så mange bøker, jeg) Den heter Fittekvote handler om ei jente som søker på befalsskolen i forsvaret, der også kjæresten hadde søkt seg inn. Den første setninga i boka er "Til alle som har vært, er eller en gang skal i militæret", og det sier mye om boka! Wooho! Foreløbig er headsettet bokmerket, fordi jeg satt å leste på bussen og hadde ikke noe da.. Haha!   G-l-e-d-e-r meg til å lese eeenda mer! Kommer ikke til å klare å slutte å lese. Var såvidt jeg kom meg av bussen idag fordi jeg ikke ville slutte å lese..

 • In this winter wonderland

  Så. I dag er forhåpentligvis min siste hjemmeværende dag. Jeg har ikke fått jobbet særlig med skolearbeid som var en del av planen i dag, men skal gjøre noe nå. Det er et herlig vintervær ute og jeg må si det er litt trist å være syk. Dessuten er det stor halloween-fest til helga, og jeg har ikke lyst å gå glipp av den, men så nekter jeg å kle meg ut i lettkledde klær nå som jeg er full av grufulle prikker.. Så kanskje jeg bare dropper hele greia og blir hjemme i stedet for. 

  Jeg har drukket kakao og sett på TV i hele dag (med en TV som ikke fungerte), ryddet litt på rommet og gjort litt skolearbeid. Og lille, søte Ariel har vært en god venn, og dullet etter meg hvor enn jeg har gått. Så jeg måtte gi henne til Marve en liten stund, men han syntes ikke så veldig om det, haaha. 

  Har hatt lyst å lage videoblogg, men nekter å gjøre det slik jeg ser ut. Har jo hatt mange gode ideer til videoblogg mens jeg har vært sjuk, jeg.

 • THE FIRST SNOW

  //var ute en tur i sta, måtte ta noen bilder av nysnøen! 

  Jeg har vannkopper (og ja det er rart fordi alle jeg kjenner har hatt det når de var så små at de ikke kan huske det og det er uvanlig å ha det når man er så gammel som jeg er), og de tre søstrene mine har/har hatt det nå også. Jeg har vært hjemme en uke fra skolen allerede, og jeg hadde feber i fire dager... Nå skal jeg være hjemme et par-tre dager til, muligens en hel uke til, fordi jeg er fortsatt veldig prikkete. I dag var jeg ute for første gang i snøen. Det var så utrolig rart å gå i snø igjen. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg til å elske snøen ut måneden og så er jeg lei. For min del synes jeg snøen KUN burde eksistert fra slutten av november til 1. januar. Det hadde vært perfekt.

  Grunnen til at jeg blogger selvom jeg har sluttet er fordi jeg ønsket å dele med hele verden at jeg er syk og at snøen burde vare i kun en måneds tid. Liksom. Og mye fordi jeg vet jeg ikke har lesere på bloggen lengre så ingen kommer til å lese dette uansett. Så da går det greit. 

  Jeg gleder meg mer og mer til julen i år. Har utrolig julestemning. Skal spørre om Celine vil bake julekaker med meg i morgen, haha. Det er antakelig LITT tidlig for det, men jaja! Vi har ikke noe bedre å gjøre, vi hjemmeværende, syke barn. 


  //bilder fra weheartit.com 

  JULESTEMNING!!