Bakkeintervall og trappetrening - her er noen enkle øvelser (Hege Davidsen)
FORSIDE INSTAGRAM OM MEG KONTAKT

Bakkeintervall og trappetrening - her er noen enkle øvelser

I morgest var det fint vær og motivasjonen min var på topp for litt trening. Det blir nemlig noen rolige dager for meg fremover nå. Så da var det bare å bruke kroppen mens jeg enda kan! Bakkeintervaller er utrolig bra, og er ikke bare megabra for kondisjon, men også for lår, rumpe og legger! I tillegg er det mindre risiko for skader å løpe i oppoverbakke enn på flatmark. Utenfor her er det en fin bakke; veldig bratt men ikke så veldig lang. I bratte bakker utfordrer du koordinasjon og styrke, mens i lengre og slakere bakker kan ha høyere hastighet og du kan fokusere mer på teknikken.

Bakkeintervall er enkelt; du gir alt opp, også går/jogger du rolig ned igjen. Repeter 6-10 ganger, evt. det som passer deg best. Husk oppvarming! Jogg rolig i ca. 15 min før start. Dette er viktig for å varme opp musklene slik at du unngår skader. Trapp gjerne ned igjen etter økta også, jogg eller gå rolig i 10 minutter og avslutt med litt uttøying.

Jeg løp 10 ganger opp bakken jeg valgte, og frykta nesten for livet mitt etterpå, haha! Dritsliten. Egentlig burde jeg nok løpt flere ganger, men jeg var faktisk helt kjørt etter 10. Kondisjonen blir fort ødelagt, altså! Men heldigvis tar det kort tid å komme i gang igjen. Men vi stoppa ikke der. En trappeøkt var på sin plass etterpå. Trapper er geniale! 

Her er 5 øvelser jeg gjorde etter bakkeintervallen min:

HOPP MED KNEBØY


 

PUSHUPS


 

HINKE PÅ ET BEN


HAHAH det bildet da

UTFALL


 

KLATRE I PLANKEN


 

Når det gjelder disse øvelsene er det jo forskjellig hvor mye/mange ganger du bør gjøre hver øvelse, men her et eksempel, hvis du har en trapp som jeg hadde her, som var ganske kort:

Øvelse 1: Hopp opp så fort du kan, men husk å tenke på teknikk. Få rumpa ned og hold ryggen stabil. Som PT'en min alltid sier til meg; tiss mot navlen,- for å holde bekkenet på plass. Få med armene også, så får du trent dem i samme slengen. Jogg rolig/gå ned igjen, og repeter 4-6 ganger.

Øvelse 2: Denne kan gjøres både på knærne og på tærne, du kan gjøre det andre veien, med armene på trinnene i stedet for, hvis du vil gjøre øvelsen enklere. Utfordre deg selv. Hvis du sliter med push ups, er det viktigste når du senker deg ned, ikke å komme seg fort opp. Senk deg sakte ned, hold igjen så godt du kan. Det finnes hundre måter å øve push ups på, og egentlig er dette en veldig gøy øvelse. Husker jeg hatet det selv før, men man får fort sansen for den når man får litt fremskritt, - og dette er en øvelse du fort gjør fremskritt på!!

Øvelse 3: Hinking kan vii. Det er bare å tenke på balansen. Annen hver gang på hver fot, 4-6 rep.

Øvelse 4: Utfall. Dypt ned. Husk på teknikk, tenk på det samme som når du tar knebøy. Stabilt bekken og stram mage. 4-6 rep.

Øvelse 5: Denne gjorde jeg bare 1 gang, men du ser selv om du vil gjøre den flere ganger.

Repeter alle øvelsene 2 ganger.

Jeg har vært slapp med trening de siste to ukene. Jeg har vært langt nede og det er alltid vanskelig å starte igjen når man først har gitt litt opp. Derfor trengte jeg selv litt motivasjon, og det får man rett og slett av å være ute og gjøre slike øvelser. Jeg trener egentlig på studio, og følger et program jeg har fått av min PT. Jeg trenger å komme i gode rutiner igjen. Ikke bare når det gjelder trening, men også i matveien.

 
  • Skriv en ny kommentar

    hits