OPPSKRIFT PÅ BOLLER UTEN MELK (Hege Davidsen)
FORSIDE INSTAGRAM OM MEG KONTAKT

OPPSKRIFT PÅ BOLLER UTEN MELK

Jeg elsker boller, og denne var superenkel, så jeg trengte ikke dra på butikken engang. 

ALT DU TRENGER ER:
- 3 dl vann
- 50 gram gjær
- 75 gram smør
- 50 gram sukker (jeg brukte ca. 70 gram sukrin i stedet) 
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme 
- ca. 9 dl hvetemel

SLIK GJØR DU: 
Bland sammen det tørre. Smelt smøret (ikke kok), og bland det sammen med lunket vann. Når den våte blandingen er fingervarm (ca. 37 grader), blander du det med melblandingen. La deigen heve i ca. 50 minutter, trill ut bollene og etterhev de i nye 50 minutter. Pensle bollene med egg/melk/vann og stek de på 225 grader i 10-15 minutter. 



Luftige og gode! Nam! :) 

Jeg pleier å legge en del av bollene i kjøleskapet. Når man bor alene, spiser man ikke så mye, så da er det greit å kunne steke noen morgenen etter f.eks. Da er det bare å etterheve bollene når det passer deg! 


  • 23.03.2015 kl.18:16
    åhh nam, så godt det så ut :-D


    Skriv en ny kommentar

    hits