HJEMMELAGET MANDELSJOKOLADE (Hege Davidsen)
FORSIDE INSTAGRAM OM MEG KONTAKT

HJEMMELAGET MANDELSJOKOLADE

Hei! Nå er det bare 3 korte dager igjen til jul, og julestresset har nok nådd frem til de fleste. I dag har jeg laget en hjemmelaget gave til bestemor. Jeg synes det er så vanskelig å finne gave til henne. Ikke for at hun ikke blir fornøyd med hva som helst, jeg kunne sikkert gitt henne en stein, og hun ville allikevel ment at hun fikk den fineste gaven. "Åh, enn at du fant denne kun til meg!!".... Jeg fikk heldigvis kjøpt gave til henne i Praha, men ville allikevel gi henne noe spesielt, som betyr noe. Så i dag har jeg brukt lang tid på å lage mandelsjokolade trukket i kanel! Ååhhh, det er så gooodt. 

Alt du trenger for å lage disse mandelsjokoladene er:
- Glass med lokk (fåes kjøpt på Clas Olson veldig billig, tror jeg betalte 20 kr for 2 stk)
- En pose mandler
- 3-4 plater lys kokesjokolade
- Kanel



Og det eneste du trenger å gjøre, er å smelte sjokoladen til den er så smelta at det ikke er noen sjokoladebiter i, men allikevel hard nok til at det går an å forme med den. La sjokoladen kjøle seg litt ned, før du brer litt over hver enkelt mandel. Legg mandlene på et fat, og når du er ferdig å trekke over all sjokoladen over mandlene (det er dette som tar lang tid), kan du sette fatet i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Etter ca. 2 timer tar du ut fatet, fikser en skål med kanel, og tømmer litt og litt mandler oppi skålen. Rull rundt slik at alle sjokoladene får kanel over hele seg. Etterpå kan du plukke de ut og legge de i glassene!

Vi blogges! ;*

 


  • 20.12.2014 kl.19:09
    Så koselig. Takk for tips;) Så skikkelig godt ut.
    28.12.2014 kl.10:09
    Det så skikkelig godt ut!


    Skriv en ny kommentar

    hits