OPPSKRIFT: SUKSESSTERTE (Hege Davidsen)
FORSIDE INSTAGRAM OM MEG KONTAKT

OPPSKRIFT: SUKSESSTERTE

Heisann! Nå har jeg perm og skal til Trondheim med Cecilie på mandag. Men før det, skal jeg i bursdag i morgen. Det er Gatsby-stil over det, og siden det er feiringen av bursdagen til Kristina og Karinca, to av mine beste venner, så har jeg bakt kake! Jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Suksessterte er en fin kake, og ikke minst sinnssykt god! Passer veldig godt til fine anledninger. 


Jeg synes denne hadde vært finere uten så veldig mye pynt, men det får gå! :)

Vi deler oppskrifta i to deler; bunn og eggekrem 

HER ER ALT DU TRENGER: 
5 egg
250 gr. mandler
250 gr. melis
1 ts bakepulver
150 gr. sukker
1 dl fløte
150 gr . mykt smør
1 ss vaniljesukker

SLIK GJØR DU: 

Vi begynner med bunnen. Vi skal lage to stykker.

1. Først deler du ut eggene i fem eggehviter og legger eggeplommene i en egen skål. Så piskes eggehvitene til det blir stivt. 

2. Så skal du male mandlene til de blir helt knuste.

3. Pisk sammen mandlene, melis, bakepulver og eggehvitene sammen. Deretter fordeler du røren i to like store RUNDE former (22 cm diameter). Settes nederst i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter (til bunnene har fått litt brunfarge og har hevet seg litt). 

4. Skjær rundt kantene og ta av forma. Bruk en stekespade for å hjelpe til med å dra av kakene fra bunnplata. Avkjøl bunnene på rist. Vær forsiktig når du gjør dette, bunnene er veldig sprø! 

Mens kakene står i ovnen, begynner vi på eggekremen.

1. Pisk eggeplommene, sukker, fløte og vaniljesukker sammen i en kasserolle. Sett på stekeplaten og vent til røren koker opp. Husk å blande mens du koker dette, det må IKKE brenne fast i bunn. Når blandingen blir tykk, tar du den av og lar den avkjøle litt. Det er viktig å ta den av på riktig tidspunkt slik at den ikke blir overkokt, eller for lite. Pass også på å ikke få vann oppi blandingen. 

2. Legg smøret oppi og bland det sammen (ikke smelt det!) med vaniljesukker og eggekremen. Når smøret er helt smeltet i røren, lar du blandingen stå å avkjøles sammen med bunnene. 

Nå venter du til eggekremen er ferdig avkjølt. Den skal være kaldere enn lunket.

3. Når den er klar, legger du den ene bunnen på et fat og dekker den med litt under halvparten av eggekremen. 

4. Legg neste bunn på, og smør over resten av kremen. Pynt den slik du ønsker, og vips! 

 

Nå må jeg gjøre ferdig "kostymet", så jeg blogger sikkert i morgen :) 

 


  • 20.06.2014 kl.21:26
    Sukksesterte er så utrolig godt! din så jo helt herlig ut :)
    20.06.2014 kl.22:37
    Mmmgodt:-)


    Skriv en ny kommentar

    hits