OPPSKRIFT: SUKSESSTERTE (Hege Davidsen)
FORSIDE INSTAGRAM OM MEG KONTAKT

OPPSKRIFT: SUKSESSTERTE

Heisann! N har jeg perm og skal til Trondheim med Cecilie p mandag. Men fr det, skal jeg i bursdag i morgen. Det er Gatsby-stil over det, og siden det er feiringen av bursdagen til Kristina og Karinca, to av mine beste venner, s har jeg bakt kake! Jeg tenkte dele oppskriften med dere. Suksessterte er en fin kake, og ikke minst sinnssykt god! Passer veldig godt til fine anledninger.


Jeg synes denne hadde vrt finere uten s veldig mye pynt, men det fr g! :)

Vi deler oppskriftai to deler; bunn og eggekrem

HER ER ALT DU TRENGER:
5 egg
250 gr. mandler
250 gr. melis
1 ts bakepulver
150 gr. sukker
1 dl flte
150 gr . mykt smr
1 ss vaniljesukker

SLIK GJR DU:

Vi begynner med bunnen. Vi skal lage to stykker.

1. Frst deler du ut eggene i fem eggehviter og legger eggeplommene i en egen skl. S piskes eggehvitene til det blir stivt.

2. S skal du male mandlene til de blir helt knuste.

3. Pisk sammen mandlene, melis, bakepulver og eggehvitene sammen. Deretter fordeler du rren i to like store RUNDE former (22 cm diameter). Settes nederst i ovnen p 200 grader i ca. 20 minutter (til bunnene har ftt litt brunfarge og har hevet seg litt).

4. Skjr rundt kantene og ta av forma. Bruk en stekespade for hjelpe til med dra av kakene fra bunnplata. Avkjl bunnene p rist. Vr forsiktig nr du gjr dette, bunnene er veldig spr!

Mens kakene str i ovnen, begynner vi p eggekremen.

1. Pisk eggeplommene, sukker, flte og vaniljesukker sammen i en kasserolle. Sett p stekeplaten og vent til rren koker opp. Husk blande mens du koker dette, det m IKKE brenne fast i bunn. Nr blandingen blir tykk, tar du den av og lar den avkjle litt. Det er viktig ta den av p riktig tidspunkt slik at den ikke blir overkokt, eller for lite. Pass ogs p ikke f vann oppi blandingen.

2. Legg smret oppi og bland det sammen (ikke smelt det!) med vaniljesukker og eggekremen. Nr smret er helt smeltet i rren, lar du blandingen st avkjles sammen med bunnene.

N venter du til eggekremen er ferdig avkjlt. Den skal vre kaldere enn lunket.

3. Nr den er klar, legger du den ene bunnen p et fat og dekker den med litt under halvparten av eggekremen.

4. Legg neste bunn p, og smr over resten av kremen. Pynt den slik du nsker, og vips!

N m jeg gjre ferdig "kostymet", s jeg blogger sikkert i morgen :)


  • 20.06.2014 kl.21:26
    Sukksesterte er s utrolig godt! din s jo helt herlig ut :)
    20.06.2014 kl.22:37
    Mmmgodt:-)


    Skriv en ny kommentar

    hits