skoleboller og nametag (Hege Davidsen)
FORSIDE INSTAGRAM OM MEG KONTAKT

skoleboller og nametag

Heisann! 

I går var jeg på disp hele dagen, sammen med ca. halve gjengen fra CCA. Det betyr at siden det ikke var mer enn to fly som skulle fly, var vi andre disponibel til andre ting. Dermed måtte jeg bake. Så jeg sto på kjøkkenet hele dagen, jeg, og bakte skoleboller. Det var ganske greit. Jeg elsker å bake og gjør det hver gang jeg har muligheten her på linehuset. Vi har jo kjøkken her, så det er greit å ha noe å gjøre når man ikke jobber. I dag har jeg fly, men det flyr bare én gang. Så nå skal jeg snart ut å jobbe igjen. 

Haha, jeg bakte skoleboller, men vi hadde ikke vanilje eller andre viktige ingredienser for å lage den eggekremen som skal være på toppen. Dermed ble de halvveis mislykket, men de smakte nå hvertfall. 

OPPSKRIFT: 

5 dl melk
1 pakke gjær
1 ts kardemomme
1 dl sukker
750 gr hvetemel
100 gr smør

SLIK GJØR DU: 

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter. 

Skal bli ca. 30 boller. Eggekrem kan du google, haha. 

---

Ooog nå fikk jeg nettopp noe jeg har venta på siden jeg kom til Kjevik, nesten! En ekte og ordentlig nametag! Haha, de fra kullet før oss har enda ikke fått. Gjett om de er småsjalu, da! Hahah, "FNG" står for "fucking new guys", og det blir vi vel kalt helt til neste kull kommer... Tror de kommer om noen uker, men er ikke helt sikker.

Woop :) 

Men nå må vel flyet mitt komme snart... 


 • 11.06.2014 kl.10:38
  nam nam nam! De bollene så utrolig gode ut :) ha en flott dag <3
  11.06.2014 kl.19:46
  Så gode bollene så ut!


  Skriv en ny kommentar

  hits